Cele mai bune televizoare LCD in 2021

Am modificat articolul ultima data pe: 16.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum alegi un LCD TV bun

 

Ghidul Cumparatorului

Majoritatea persoanelor realizeaza ca, in societatea contemporana este destul de important sa se tina pasul cu ritmul de evolutie al tehnologiei si cu rezultatele acesteia. Multitudinea de dispozitive si de gadgeturi de pe piata este extinsa aproape exponential de rapiditatea cu care apar noi modele imbunatatite.

Cele mai multe dintre acestea se adreseaza unor nevoi diferite pe care omul prezentului le are, insa o mare parte dintre ele incearca sa ofere in principal experiente vizuale si auditive de exceptie. De pilda, monitoarele HD de mari dimensiuni si de inalta performanta constituie dispozitive intalnite din ce in ce mai des in orice locuinta.

3.Televizor Smart LED LG 42LB630V

Asadar, in prezent acestea sunt cele mai cautate modele de televizoare, drept pentru care multi potentiali sau actuali utilizatori se declara interesati si incantati de insusirile acestora. Produsele din aceasta gama au meritul de a functiona cu doua tipuri majore de tehnologie, insa cele mai populare pot fi considerate deocamdata dispozitivele LCD TV.

Daca va numarati printre amatorii convinsi ca aceste produse constituie ceea ce va doriti si daca aveti nevoie de anumite pareri despre cele mai bune televizoare LCD pentru a va edifica, este bine ca mai intai sa analizati cativa indicatori de performanta, ce va vor ajuta sa decideti nu numai care e cel mai calitativ produs, ci si care e cel mai vandut TV LCD la un pret bun.

 

Tehnologia panoului: reprezinta un punct de plecare important in deosebirea intre cele mai bune televizoare LCD. In principal, este important sa stiti ca aceste modele sunt echipate cu ecrane cu cristale lichide si cu tehnologie “thin-film transistors”(TFT). Celulele cu cristale lichide corespund pixelilor de pe ecran, organizati pe linii si pe coloane.

Din asocierea acestora rezulta imaginea de ansamblu care este luminata de o lampa fluorescenta ce constituie lumina de fundal. Tranzistorii modereaza transmisia curentului electric, in timp ce cristalele filtreaza lumina lampii fluorescente(CCFL), permitand trecerea preferentiala a unui singur tip de radiatie color, rezultand astfel culorile imaginii, formele si contrastul.

Totodata, cea mai noua varianta a acestei tehnologii este cea LED, care functioneaza usor diferit, insa ofera performanta superioara. Televizoarele “light emitting diode” sunt modele LCD care utilizeaza LED-uri pentru iluminare in loc de tuburi fluorescente. Asadar, ele se mai numesc si televizoare LCD iluminate cu LED. Exista doua tipuri de iluminare LCD LED: iluminare laterala si iluminare din spate. Modelele cu iluminare laterala(“edge-lit”) sunt echipate cu LED-uri pe marginea ecranului, mascate de rama televizorului, reusind sa distribuie lumina uniform pe ecran cu ajutorul unor filtre specifice.

Cele cu iluminare din spate(“back-lit”)inlocuiesc practic tuburile fluorescente de la modelele clasice de LCD TV. Diferentele se pot observa ca particularitati de design: cele cu iluminare laterala pot fi mult mai subtiri si mai usoare decat cele backlit.

Totodata, utilizand un numar mai mic de LED-uri, monitoarele edge-lit vor consuma si mai putina energie. Atat modelele edge-lit, cat si cele back-lit reusesc sa ofere un contrast superior al imaginii, prin intermediul efectului de “local-dimming”, care permite afisarea corecta a zonelor de culoare neagra din imagine.

In concluzie, televizoarele LCD cu LED vor fi mai economice din punct de vedere al consumului energetic, fata de monitoarele LCD clasice, vor permite o vizibilitate mai buna a contrastelor si chiar vor avea o greutate mai redusa si dimensiuni ergonomice. In schimb, calitatea tehnologiei utilizate va impune si un pret pe masura, acestea fiind putin mai costisitoare.

 

Caracteristicile tehnice: constituie indicatori de performanta pentru un LCD TV sau un LCD LED. Cei mai importanti pot fi considerati rezolutia si rata de refresh.

Rezolutia  se defineste ca numar de pixeli orizontali x numar de pixeli verticali pe care dispozitivul poate sa-i redea. Cu cat mai mari sunt aceste valori, cu atat mai bine va fi perceputa imaginea.

In functie de acest raport se definesc 2 variante de rezolutie HD(High Definition) mai des-intalnite: rezolutia HD Ready si rezolutia Full HD. Pe langa acestea, modelele de ultima generatie pot oferi si o rezolutie cu valori superioare intitulata Ultra HD.

 

Rezolutia HD Ready respecta un standard de 720p, ce are un semnal cu 720 de linii orizontale. Acest tip de rezolutie are o valoare de 1366 x 768 px si este cea mai des intalnita pentru modelele de HDTV de pe piata. Singurul inconvenient care poate aparea ar fi incompatibilitatea cu filme sau aplicatii cu rezolutie mai mare, fiind nevoie ca monitorul sa scaleze imaginea pentru a o reda.

Preturile produselor ce implica rezolutia HD Ready este mai scazut decat al celorlalte modele. Rezolutia Full HD respecta standardul 1080p si corespunde unor valori de 1920 x 1080 px. Este vorba despre o rezolutie mai buna, ce permite o vizibilitate excelenta, insa modelele cu aceste performante vor avea si un pret pe masura.

Orientativ, este bine sa stiti ca pentru cele mai bune televizoare LCD LED exista posibilitatea sa intalniti si indicatori diferiti ai standardelor de linii TV. Acestea vor fi notate fie cu “p”, fie cu “i”. Literele face referinta strict la modul de afisare al imaginilor pe ecran.

Modul “interlaced” imparte imaginea in linii de pixeli pare si impare, redandu-le pe rand. Modul “progressive” afiseaza liniile de pixeli simultan, si de aceea permite o redare mai buna a claritatii imaginilor, mai ales pentru formele aflate in miscare.

 

Rata de refresh poate fi considerata un factor important din care va rezulta calitatea imaginii, la fel ca si in cazul rezolutiei.

Acest parametru se refera la viteza de afisare a imaginilor pe ecran, mai concret spus, cate parti complete din imagine sunt afisate pe ecran intr-o singura secunda. Indicatorul respectiv este cuantificat in hertzi, iar valorile indicate de catre producatori in descrierea produselor vor corespunde numarului de afisari complete de imagine pe secunda.

Astfel, un TV cu o rata de refresh de 60Hz permite 60 de afisari complete ale unei imagini intr-o secunda. Cu cat mai mare este valoarea in hertzi, cu atat mai calitativa va fi imaginea afisata pe ecran, cu atat mai fluida, iar detaliile obiectelor aflate in miscare se vor observa mai bine, mai realist.

Orientativ, este bine sa aflati ca o valoare de 120Hz a ratei de refresh poate fi considerata mai mult decat excelenta de catre orice utilizator.

 

Interfata: reprezinta o caracteristica secundara, din care va rezulta conectivitatea dispozitivului ales. Bineinteles, este bine ca monitorul TV ales sa ofere cat mai multe posibilitati de conectare la orice alt aparat sau gadget existent. Puteti lua in considerare si faptul ca piata prezinta si o oferta extinsa de adaptoare pentru a suplini o interfata saracacioasa, insa acestea se vor dovedi a fi costuri suplimentare nejustificate.

Asadar, analizati cu atentie intrarile si iesirile de care dispune LCD TV-ul pe care va hotarati sa-l achizitionati. Pentru Intrari este recomandat sa alegeti un model cu cel putin 2 porturi HDMI, ce permit transmisia semalului din surse digitale. Pentru a conecta dispozitive cu semnal analogic sau dispozitive digitale care nu prezinta port HDMI, este bine sa existe si un port VGA. Cele mai vechi dispozitive analogice sunt suportate si de o intrare tip SCART.

Daca veti utiliza monitorul pentru a centraliza semnal din intrari video RGB, spre exemplu anumite modele de camere video de supraveghere, este bine ca monitorul sa dispuna de aceste porturi, la fel cum si intrarile composite cu porturi pentru sunet sunt de apreciat.

Daca televizorul este de tip SMART, insemnand ca permite conexiunea la internet, atunci va prezenta si o mufa RJ45 pentru conectarea la retea. Ca in cazul mai tuturor gadgeturilor noi, cel putin un port USB este indispensabil.

Iesirile pot fi mai putine, insa trebuie sa includa un port audio digital, pentru adaptarea la sistemele Home Cinema sau conectarea cu un amplificator de sunet, un port video RGB si chiar unul simplu audio pentru boxe si casti.

 

Diagonala: este un criteriu important, care trebuie corelat cu rezolutia, deoarece o diagonala mai mare nu va determina in nici un caz o imagine mai de calitate. Acest factor va influenta in principal pretul produsului. Totusi, inainte de a va intreba, care e cel mai bun TV LCD de 15 inch, gandindu-va ca o diagonala mica va va ajuta sa si economisiti bani, trebuie sa stabiliti modalitatea de amplasare a LCD TV-ului in interiorul locuintei.

Atfel, este bine ca o diagonala extinsa sa fie adaptata unei rezolutii Full HD, pentru ca HD Ready nu face fata prea bine pe dimensiuni foarte mari.

De asemeni, si calitatea semnalului vizual receptionat de televizor va fi vizibil diferentiata de un ecran de mari dimensiuni. Semnalul din surse analogice va rezulta intr-o imagine de calitate inferioara, mai ales daca va situati la mai putin de 2 metri de ecran. De aceea, semnalul din surse digitale nu va fi afectat decat daca si rezolutia sa este una mica.

Totodata, specialistii sunt de parere ca utilizatorii trebuie sa fie atenti la distanta la care se situeaza fata de televizor, aceasta putand fi calculata in functie de valoarea diagonalei.

Spre exemplu, pentru un model care e cel mai bun TV LCD de 15 inch din punct de vedere al rezolutiei, utilizatorii trebuie sa se situeze la un minim de 0,5 m si un maxim de 2,5 m fata de suprafata ecranului, distanta minima crescand direct proportional cu valoarea diagonalei si cu cea a rezolutiei.

Doar in acest mod veti evita riscul durerilor de cap sau obosirea ochilor. Din acest considerent, nu uitati sa luati in calcul marimea spatiului in care veti amplasa modelul de TV pe care va pregatiti sa-l achizitionati, pentru a permite respectarea acestor distante.

 

Bugetul: va fi un factor pe care il puteti adapta criteriilor de selectie, gandindu-va si la ce tip de dispozitiv vi se pare mai convenabil pentru nevoile personale.

Stabiliti-va asadar o suma de plecare pe care doriti sa o investiti si analizati modele cu un pret corespunzator acesteia, insa din perspectiva celorlalte aspecte discutate pana acum. Veti reusi sa cheltuiti fondurile intr-un mod inteligent si sa alegeti din multitudinea de modele de pe piata, fara a fi bulversati de diversitatea acestora.

Deoarece beneficiati acum de intelegerea pe care o transmit majoritatea opiniilor si parerilor despre cele mai bune televizoare LCD, nu va ramane decat sa selectati modelul dorit dintre ofertele pe care le intalniti. Insa celor care doresc sa afle care e cel mai vandut TV LCD la un pret bun sau pur si simplu unde gasesc TV LCD ieftine, le recomandam sa faca achizitia de pe internet.

Explicatia este una simpla, beneficiati de unele reduceri de pret, garantia si calitatea produselor este aceeasi, iar daca nu sunteti pe deplin satisfacuti de performantele modelului ales, il puteti returna oricand sau chiar inlocui. Mai mult decat atat, economisiti timpul pe care l-ati fi pierdut cautand efectiv in fiecare magazin specializat.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

LG 65LA970

 

1.Televizor 3D Ultra HD 4K LG 65LA970

Acest model performant de LCD TV face parte din categoria Smart TV-urilor 3D de ultima generatie. Pe langa faptul ca permite conectarea la internet, produsul prezinta o serie de caracteristici tehnice de invidiat. Prin intermediul tehnologiei Tru-ULTRA HD Engine, rezolutia oferita de catre ecran are o valoare de 3840 x 2160 px, ceea ce poate fi tradus ca rezolutie de tipul Ultra HD, permitand redarea imaginilor cu o claritate de exceptie.

Culorile pot fi vizualizate la o calitate superioara, datorita functiei Triple XD Engine, in timp ce contrastul este optim, pe baza efectului de local-dimming. Orice imagine va fi redata in cele mai minutioase detalii, in timp ce claritatea imaginilor cu miscare rapida este asigurata de catre panoul de tip IPS.

Diagonala indica un monitor de mari dimensiuni, avand o valoare de 165 cm, caracteristica adaptata perfect rezolutiei de calitate Ultra HD. Interfata permite o conectivitate extinsa, dispozitivul fiind dotat cu: Wi-Fi integrat si port RJ-45, slot C1 si 3 porturi HDMI, 2 intrari USB 2.0 si una USB 3.0, RF In, SCART(RGB) si RS-232C. Ca functii suplimentare pot fi amintite o serie de optiuni high tech, printre care se numara: ochelarii 3D, boxele glisante cu 4.1 canale sau tunerul digital. Sistemul audio include 3 cai cu 7 speakere cu iesiri audio RMS, active in modul  Dolby Digital si Wireless Sound Sync. Produsul are dimensiunile de 1451 x 838 x 40.8 mm.

Avantaje

Este un model de LCD TV performant, avand o rezolutie superioara de tipul Ultra HD.

Are conectivitate extinsa, prezentand o interfata cu numeroase porturi de tipuri diferite.

Prezinta multifunctionalitate, putand fi conectat la internet deoarece este un Smart TV.

Are sistem de sunet performant incorporat.

Dezavantaje

Poate fi adaptat mai greu in incaperile de mici dimensiuni.

button 2

 

 

 

 

2.Televizor LED 3D Sharp LC-70LE747E

Un exemplu de inalta performanta, ce permite vizionarea imaginilor stereoscopice cu efect tridimensional este si modelul 3D Sharp LC-70LE747E. Este vorba despre un Smart TV ce permite nu numai vizionarea optima a programelor sau filmelor, ci si navigarea pe internet , Live streaming si multe ale nenumarate aplicatii online. Ca performanta tehnica, produsul ofera o rezolutie Full HD cu valorile de 1920 x 1080 px, sustinuta de caracteristicile noii generatii de panouri LCD X – Gen, care mentin la minim valoarea distorsiunilor vizuale si ofera un contrast excelent.

Dispozitivul are dimensiuni extinse de 1613 x 1008 x 89 mm si o diagonala de 177 cm, care lucreaza bine cu rezolutia Full HD. Interfata include un numar extins de sloturi si porturi, permitand diverse optiuni de conectare. Astfel, ca intrari si iesiri pot fi amintite: 4 porturi HDMI,  1 slot SCART(RGB), un port USB 2.0,  AV In, slot CI+, D-SUB, RS-232C, slot card SD si iesire audio-digitala(optica) pentru casti. Conectarea la retea se face prin Wi-Fi integrat si RJ-45, iar produsul permite si inregistrarea direct pe USB a programelor vizionate.

Include un tuner de satelit pentru receptie, cu redare video compatibila in PAL, SECAM sau NTSC. Caracteristicile de sunet includ tehnologie Dolby Surrouns Virtual, Dolby Digital Plus si Virtual Surround. Intreg dispozitivul are o greutate totala de 40.5 Kg.

Avantaje

Ofera o claritate superioara a imaginilor prin intermediul rezolutiei Full HD.

Prezinta conectivitate superioara, fiind dotat cu o interfata bogata in sloturi.

Permite accesarea online a fisierelor media, conectandu-se usor la internet.

Ofera optiunea de inregistrare pe USB a programelor urmarite.

Dezavantaje

Necesita un spatiu extins in care sa se integreze, deoarece distanta minima de vizionare pentru o diagonala de 177 cm este de aproximativ 3 m.

button 2

 

 

 

 

3.Televizor Smart LED LG 42LB630V

Acest produs reprezinta unul dintre modelele de Smart TV ce vine insotit nu numai de caracteristici tehnice superioare calitativ, ci si de un raport bun pret/calitate. Ecranul incorporat este un element rezistent ce permite afisarea imaginilor cu o claritate superioara, datorita rezolutiei Full HD cu valoarea de 1920 x 1080 px. Culorile si contrastele sunt foarte bine redate, pe baza tehnologiei Triple XD Engine, in timp ce tehnologia IPS permite vizualizarea optima a detaliilor in cazul imaginilor aflate in miscare.

Produsul este un LCD TV din categoria dispozitivelor medii spre mari, cu o diagonala de 106 cm si dimensiuni de 960 x 566.5 x 54.5 mm. Interfata asigura conectivitatea optima prin intermediul urmatoarelor porturi: Wi-Fi integrat cu RJ-45, 3 sloturi USB 2.0, 3 porturi HDMI, slot CI+ si SCART(RGB), alaturi de iesirea audio digitala. Alte functii includ tunerul digital si playerul multimedia integrat.

Conexiunea la internet permite vizionarea online si accesarea unui numar impresionant de aplicatii.  Sonorizarea este una de calitate, optimizata si realizata cu anumite caracteristici superioare: Dolby Digital, Virtual Surround Plus, Optical Sound Sync si Wireless Sound Sync, care permit o auditie de exceptie. Produsul exceleaza in economia de energie, avand o putere de consum de 47 W  si are o greutate totala de 9.9 Kg.

Avantaje

Este un produs performant ca imagine, avand o rezolutie Full HD.

Prezinta conectivitate optima, fiind dotat cu o interfata corespunzatoare.

Permite conexiunea la internet si vizualizarea online.

Este dotat cu functii suplimentare si cu un sistem de redare audio performant.

Dezavantaje

Semnalul analogic receptionat nu va avea aceeasi calitate ca semnalul digital, deoarece rezolutia Full HD face vizibile imperfectiunile acestuia.

button 2

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

LG 32LB570B

 

5.Televizor Smart LG 32LB570B

Persoanele care doresc sa gaseasca si sa achizitioneze un TV LDC ieftin si bun au posibilitatea sa analizeze caracteristicile modelului de Smart TV LG 32LB570B, pentru a hotari daca acesta corespunde mai intai cerintelor de calitate. Ecranul permite afisarea imaginilor la o rezolutie HD Ready de 1366 x 768 px, iar tehnologia IPS incorporata reda fidel culorile imaginii originale. Totodata, obiectele aflate in miscare sunt redate cu o multitudine de detalii, foarte clar si fluid.

Produsul are dimensiuni de 732 x 431 x 55.5 mm, corespunzatoare unei diagonale cu valoarea de 81 cm. Astfel monitorul face parte din grupa LCD TV-urilor de dimensiuni medii, care se integreaza optim in orice tip de ambient. Conexiunea la retea se face prin Wi-Fi incorporat cu port RJ-45, iar interfata mai include: 3 porturi HDMI, 3 porturi USB 2.0, 1 intrare SCART(RGB),  1 intrare video composite, CI+, PC Audio In si o iesire audio digitala(optica).

Sunetul ete redat cu o claritate optima, iar tunerul digital si playerul multimedia integrat intregesc complexul de functii suplimentare. Puterea consumata are o valoare de 31W, ceea ce inseamna ca este un model destul de economic din punct de vedere al consumului energetic.

 

Avantaje:

Ofera calitate la un pret accesibil.

Este echipat cu functii suplimentare utile, tuner digital, player multimedia.

Permite conectarea la internet si utilizarea serviciului LG Cloud de vizualizare online.

Calitatea de redare a imaginilor aflate in miscare este superioara, datorita tehnologiei IPS.

 

Dezavantaje:

Desi rezolutia are o valoare performanta HD Ready, nu este cea mai mare de pe piata actuala.

 

 

LG 32LB5700

 

4.Televizor Smart LED LG 32LB5700

Potentialii utilizatori care se intreaba unde gasesc TV LCD ieftine, dar care sa si ofere o calitate superioara, vor fi surprinsi sa descopere modelul de Smart TV 32LB5700 de la LG, care le poate raspunde optim asteptarilor. Acest produs este echipat cu un ecran ce ofera o rezolutie Full HD cu valori de 1920 x 1080 si beneficiaza de toate aspectele performante cu care sunt proiectate LCD TV-urile LG. Astfel, utilizatorii se pot bucura de perfectiunea culorii, a contrastului si a claritatii imaginii,  datorita tehnologiei Triple XD Engine si celei bazate pe panouri rezistente IPS. Totodata, acestea ofera un unghi larg de vizualizare si reduc la minim cantitatea de distorsiuni vizuale.

Dimensiunile sunt de  732 x 431 x 55.5 mm, fata de o diagonala de 81 cm. Interfata este bine dotata si include: 3 porturi USB 2.0, 3 porturi HDMI , 1 intrare SCART(RGB),  1 intrare video composite, CI+, PC Audio In si o iesire audio digitala(optica), conexiunea la internet realizandu-se prin Wi-Fi integrat cu port RJ-45. Functia Time Machine II permite inregistrarea programata a programelor TV receptionate, iar serviciul LG Cloud ofera posibilitatea accesarii online a unei multitudini de fisiere video sau audio.

Ca in cazul majoritatii monitoarelor LG, ecranul poate fi partajat, iar functiile suplimentare includ playerul multimedia integrat si tunerul digital. Consumul de putere are o valoare de 40W, iar greutatea totala a dispozitivului este de 6,2 Kg.

 

Avantaje:

Constituie un TV LDC ieftin si bun.

Este un model performant ca redare a imaginii, deoarece are o rezolutie Full HD.

Are o interfata care ii permite conectivitate extinsa.

Ofera posibilitatea accesarii si vizionarii online a fisierelor, pentru ca este un Smart TV.

 

Dezavantaje:

Diagonala ecranului poate fi considerata destul de mica pentru un model LCD TV Full HD.

 

 

Majoritatea vizitatorilor acestei pagini au mai fost interesati si de urmatoarele articole:

1. Cel mai bun televizor 3D

2. Cum gasesc cel mai bun suport TV de perete

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status