Cele mai bune centrale termice 220V

Am modificat articolul ultima data pe: 21.01.20

 

Cea mai buna centrala termica 220V – Recomandarile noastre pentru 2020

 

O centrala de 220V poate fi o varianta inspirata pentru locuinta ta, atunci cand vrei sa incalzesti, in timpul iernii, un apartament care nu este racordat la reteaua de gaz. Daca te-ai hotarat sa faci o asemenea investitie, pentru a-ti fi mai usor sa te decizi asupra modelului, iti propunem cateva variante: Protherm Ray 28 este o centrala cu o putere de 28kW, ce incalzeste o suprafata de cel mult 174mp si poate fi conectata, pentru a instala un sistem de incalzire prin pardoseala. Chiar daca nu produce apa calda menajera, ii poti atasa un boiler extern. Sistemul este usor de folosit, deoarece are auto-diagnoza si un ecran LCD pe care este afisata temperatura si presiunea. In cazul in care vrei sa asiguri confortul termic, pentru o suprafata mai mica, poti opta pentru: Protherm Ray 12.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Protherm Ray 28
Click aici pentru pret!

Te ajuta sa incalzesti o locuinta cu o suprafata de cel mult 235mp (daca aceasta este izolata), deoarece are o putere de 28kW, iar datorita clasei energetice eficiente, ofera un randament de 99,5%. Panoul LCD iti ofera informatii cu privire la temperatura si presiune, iar sistemul de auto-diagnoza te ajuta sa identifici mai repede erorile si protectia anti-inghet.

Produsul nu are boiler, astfel ca pentru a putea avea apa calda menajera, trebui sa cumperi un dispozitiv extern.

Centrala se numara printre optiunile noastre, deoarece este usor de folosit, are un randament ridicat si te ajuta sa incalzesti spatii generoase.

A 2-A OPTIUNE!

Protherm Ray 12
Click aici pentru pret!

Este o varianta optima pentru cei care vor sa realizeze o economie a energiei electrice, deoarece este incadrata in clasa A+++, iar nivelul scazut de zgomot ii face functionarea foarte silentioasa. Produsul poate fi folosit si pentru incalzire prin pardoseala, iar stabilirea modului de functionare se realizeaza usor, datorita ecranului LCD, a panoului de control si a sistemul de auto-diagnoza.

Nu poate incalzi o suprafata mai mare de 110mp, deoarece are o putere de doar 12kW, de aceea, daca ai un spatiu mai generos, trebuie sa alegi alt model.

Acest sistem de incalzire este o alternativa, daca vrei un produs performant, deoarece are un randament crescut si un mod de folosire usor.

Protherm Ray 6
Click aici pentru pret!

Iata un sistem de incalzire, care iti poate asigura confortul termic, pentru o suprafata cuprinsa intre 38-55mp, iar sistemul de auto diagnoza iti este util, deoarece te ajuta sa identifici mai usor problemele, aparute in timpul functionarii. Pe de alta parte, centrala este prevazuta cu sistem anti-inghet si nu consuma multa energie electrica, fiind incadrata in clasa energetica A+++.

Pentru a avea apa calda menajera, va trebui sa iei in calcul si costul achizitionarii unui boiler.

Este un produs eficient, in ceea ce priveste consumul si are un randament ridicat, ajutandu-te sa asiguri confortul termic, pentru un apartament sau o locuinta de mici dimensiuni.

 

 

Cum alegi o centrala termica 220V buna

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai preferat, ca multi altii, sa te debransezi de la incalzirea centrala de la bloc si daca din motive diverse (nu esti racordat la reteaua de distributie gaze ori ai o locuinta de dimensiuni moderate), o centrala termica 220V reprezinta o optiune practica. Insa va trebui ales modelul potrivit cu precautie.

 

 

 

Se pare ca unii utilizatori fac aceasta achizitie fara a lua in considerare cateva criterii esentiale, orientandu-se in schimb spre aspecte precum pret, garantie si brand (si acestea sunt importante, insa nu se afla pe primul loc). Asadar, o centrala termica electrica alimentata la 220V reprezinta o varianta optima de incalzire pentru locuinte de diferite dimensiuni, insa prima cerinta e ca puterea sa fie adecvata.

Aceasta putere depinde de volumul spatiului ce trebuie incalzit (suprafata x inaltimea = volumul), dar si de vechimea locuintei si de coeficientul sau de izolatie. Ca idee, o locuinta veche fara izolatie are nevoie de 60 W/mc, una veche dar izolata de cam 45 W/mc, iar una mai noua si izolata de cam 35 W/mc. De exemplu, un apartament izolat de aproximativ 105 mp necesita o putere de 12 kW.

Asa cum arata destule pareri despre cele mai bune centrale termice 220V, consumul este un alt criteriu de prim interes: de exemplu, aceeasi centrala de 12 kW are un consum lunar estimat pe timpul iernii de aproximativ 1628 kw (afli costul intr-o luna inmultind x kw pe luna cu x ron/ kw – poti gasi toate aceste valori online).

Folosirea unui termostat va contribui la economia de energie. De asemenea, eficienta centralei electrice este importanta: un model conventional va avea randament de pana la maxim 95%, iar unul pe inductie poate ajunge pana la 99% (insa acesta din urma e mai costisitor). Siguranta la exploatare implica functia de protectie la inghet si existenta unui sistem de auto-diagnoza.

Vrei sa stii unde se gasesc centrale termice 220V la un pret bun? Iti spunem noi: pe Internet ai posibilitatea sa descoperi oferte avantajoase cu perioade de garantie extinse.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Protherm Ray 28

 

Daca iti doresti cea mai buna centrala termica 220V potrivita pentru o locuinta de dimensiuni ce depasesc valoarea de 150 mp, iti sugeram sa treci in revista caracteristicile acestui model de la Protherm. Are o putere termica de 28 kW, ceea ce o face compatibila cu o locuinta de cam 235 mp – daca este izolata si relativ noua, sau una de cam 174 mp daca este mai veche (cam 160 mp daca e si fara izolatie).

Ofera siguranta la exploatare, cu functie de protectie anti-inghet, cu un panou de comanda cu display LCD ce va afisa temperatura si presiunea si cu sistem de auto-diagnoza, ce identifica orice probleme de functionare. E o centrala cu montare murala, cu o clasa de eficienta energetica de 3 stele, ceea ce ii ofera un randament ridicat de 99, 5 %.

Pompa cu 2 viteze permite comutarea automata a acestora, iar vasul de expansiune asigura protectia la presiune (nivelul presiunii nu va atinge valori riscante, apa incalzita ajungand in acest vas). Este un produs durabil, fapt dovedit si de garantia de 36 de luni.

Avantaje

Centrala are o putere de 28kw si poate incalzi o suprafata de pana la 235mp (in functie de gradul izolatiei).

Datorita protectiei anti-inghet, poate fi amplasata chiar si in spatii nelocuite.

Ecranul LCD afisaza informatii cu privire la parametrii de functionare.

Datorita sistemului de auto-diagnoza, vei putea identifica mai usor problemele aparute, in timpul utilizarii.

Dezavantaje

Centrala nu are boiler incorporat.

 

 

 

 

Protherm Ray 12

 

Nu stii cum alegi o centrala termica 220V ieftina si buna? Poti avea incredere in acest produs de la Protherm Ray, firma din Slovenia care ofera consumatorilor punerea in functiune gratuita (prin reteaua de service) si o garantie extinsa pe 36 de luni. E o centrala electrica murala foarte silentioasa, cu doar 20 dB ca nivel de zgomot.

Puterea termica de 12 kW o face potrivita unei locuinte de aproximativ 105 mp (daca este noua si izolata) sau uneia de aproximativ 76 mp (in caz ca este veche sau neizolata). Face parte din clasa de eficienta energetica de 3 stele, avand un randament maxim de 99, 5 %.

Panoul de comanda cu display LCD permite un control simplu si afiseaza temperatura si presiunea. Siguranta e garantata de functia de protectie la inghet si cea de auto-diagnoza (identifica si afiseaza orice stare nestandard). Poate fi ajustata pentru incalzirea prin pardoseala si conectata la un boiler extern (nu are incorporat boiler).

Avantaje

Este silentioasa, deoarece produce un zgomot de doar 20db.

Avand in vedere ca este incadrata in clasa energetica A+++, nu consuma multa energie electrica.

Centrala poate fi setata si pentru a monta incalzirea prin pardoseala, astfel ca vei avea o incalzire uniforma.

Controlul se realizeaza cu usurinta, deoarece are un panou de comanda si ecran LCD.

Dezavantaje

Din cauza ca are o putere de 12kW, nu poate fi utilizata pentru un spatiu mai mare de 110mp.

 

 

 

 

Protherm Ray 6

 

Aceasta centrala termica electrica cu alimentare la 220V este un model mural potrivit pentru incalzirea eficienta a unui apartament de dimensiuni mai mici. Are o putere de 6 kW, ceea ce implica faptul ca poate fi montata intr-o locuinta noua si cu izolatie de cam 55 mp (daca apartamentul nu e izolat sau e vechi, spatiul optim e de cam 38 mp).

Cu o clasa de eficienta energetica de 3 stele, ofera un randament ridicat de 99, 5 %. Garanteaza siguranta in exploatare datorita functiei de auto-diagnoza, a protectiei impotriva inghetului si a vasului de expansiune incorporat (care elimina riscul atingerii unor valori periculoase a presiunii). Panoul cu display LCD permite un control simplu si afiseaza presiunea si temperatura.

Este o centrala electrica cu un nivel redus de zgomot, de 20 dB si poate fi ajustata pentru a incalzi prin pardoseala. Nu are incorporat un boiler, insa se poate conecta cu unul extern. Produsul de la Protherm Ray include si 36 luni de garantie si punerea in functiune gratis, oferita de reteaua de service a firmei.

Avantaje

Este o centrala potrivita pentru apartament, deoarece poate incalzi o suprafata cuprinsa intre 38-55mp.

Sistemul de auto-diagnoza te ajuta sa identifici mai usor erorile aparute.

Panoul LCD ofera un control usor si afiseaza nivelul temperaturii si al presiunii.

Produsul este eficient din punct de vedere energetic, deoarece este incadrat in clasa energetica A+++.

Dezavantaje

Centrala nu produce apa calda menajera, fara a fi conectata la un bolier extern.

 

 

 

 

2
Lasa un comentariu

avatar
1 Sectiune de comentarii
1 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
2 Autori comentarii
Team Clovis.roIOAN ION Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
IOAN ION
Vizitator
IOAN ION

Buna ziua!Sunt Ion, si am o intrebare pentru dvs- ce parere aveti despre setarile de la un termosemineu BRETA PELLET -FERROLI 24kw care vin din fabrica? Va intreb asta deoarece am asa ceva acasa si am observat ca nu toate sunt ok.Multumesc si toate cele bune…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status