Cele mai bune compresoare de aer

Am modificat articolul ultima data pe: 19.06.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun compresor de aer – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Fie ca urmeaza sa il folosesti pe langa casa, in garaj sau chiar intr-un mic atelier, un compresor de aer este un aparat util in multe situatii, de la momentele in care ai o roata dezumflata, pana la cele in care trebuie sa vopsesti o usa sau sa umfli o saltea pneumatica. Totusi, pe piata exista multe modele foarte diferite si tocmai de aceea ne-am gandit sa te ajutam sugerandu-ti ca optiune Steinhaus PRO-COM50, deoarece este un aparat practic, compact si complet portabil. Are o putere de 1.1 kW, dar care poate produce pana la 8 bar si un debit de 180 l/min. Nu este echipat cu butelie, ceea ce inseamna ca aceste valori nu vor putea fi sustinute mult timp, produsul necesitand un timp de racire de 8.5 minute. Pachetul include o cutie de transport cu maner, in care vei gasi si 9 duze de diferite tipuri si dimensiuni. Portabilitatea este data de motorul cu alimentare electrica, de dimensiunile (39.5x37x14 cm) si greutatea reduse (6 kg).  Daca insa iti doresti un model mai profesional, atunci pe locul doi iti recomandam Stanley DN200.

 

 

2

Comentariile
vizitatorilor

10

Produse
analizate

15

Ore
investite

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Steinhaus PRO-COM50
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un compresor foarte practic, portabil (cutie cu maner) si usor (6 kg), potrivit pentru activitati casnice (umflat roti, saltele, mingi), dar pentru unele treburi ce pot fi desfasurate intr-un atelier (benzinarie, vopsitorie, reparatii). Functionarea este electrica (1100 W) si poate produce 8 bar si un volum de 180 l/min.

Necesita un timp lung pentru racire (8.5 minute), putand lucra maxim 1.5 minute din 10.

Daca ceea ce cauti reprezinta un compresor electric potrivit pentru lucrul acasa sau la domiciliul clientului, utilizabil pentru sarcini usoare si oarecum comune (umflat roti, actionarea unor unelte pneumatice, golit vase de expansiune), atunci acest model este cel potrivit pentru tine.

A 2-A OPTIUNE!

Stanley DN200
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Recomandam piesa ca fiind incadrata in categoria modelelor ieftine si bune, avand o portabilitate extinsa si oferind presiuni de pana la 8 bar, ceea ce ii permite sa alimenteze uneltele pneumatice. Are o putere de 1.5 CP si un debit de 180 l/min.

Singurul lucru pe care il putem reprosa acestei piese este intensitatea sonora la care lucreaza, 97 dB fiind destul de dificil de tolerat pentru perioade lungi de timp.

Il consideram potrivit pentru persoanele care sunt implicate intr-un numar oarecare de proiecte de anvergura medie, fiind o piesa rapida si eficienta, cu parametri de lucru foarte buni, avand in vedere ca nu este un model profesional.

A 3-a Optiune!

Fini MK 103-90-3M
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs destinat utilizarii in ateliere de diverse tipuri, fiind prea greu (67.5 kg) si mare (107x47.5x78 cm) pentru a fi tinut in casa sau pentru a fi transportat, dar fiind totusi capabil sa produca 10 bar si 228 l/min, la o putere de 2.2 kW (alimentare electrica). Are o butelie de 90 l.

Costul de achizitie este destul de piperat, putand fi considerat prea mare pentru cineva care il doreste doar pentru casa si garaj.

Este un compresor electric situat la limita dintre cele casnice si cele pentru ateliere, putand fi utilizat atat pentru umflat roti si jucarii, cat si pentru a actiona unele unelte pneumatice conventionale sau pistoale de vopsit.

 

 

 

Cum alegi un compresor de aer bun

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Steinhaus PRO-COM50

 

Iata un compresor de aer electric, cu o putere de 1100 W, capabil sa se adapteze la diferitele sarcini pentru care il vei folosi. Poate produce o presiune maxima de 8 bar, aceasta fiind mai mult decat suficienta pentru uz casnic (mingi, saltele, barci si jucarii gonflabile), pentru umflat cauciucuri (roti de bicicleta, de carucior, de masina, de motocultor) sau pentru a utiliza pistoale de vopsit si aerografe.

Debitul produs de acest compresor de vopsit este de 180 l/min. Trebuie sa stii insa ca functionarea nu va fi continua, ci va necesita o faza de racire de aproximativ 8.5 minute la fiecare 1.5 minute de lucru. Pachetul include o cutie din plastic cu rol de depozitare, protectie, dar care va contine si toate accesoriile aparatului (9 duze si adaptori din plastic si metal), furtunul de aer de 3 m, pistol de umflat cu manometru.

Produsul este portabil (6 kg) si compact (39.5x37x14 cm), nu necesita ulei pentru lubrefiere si este prevazut cu protectie la suprasarcina.

Avantaje

Poate produce pana la 8 bar presiune, fiind potrivit pentru aproape toate necesitatile casnice si cele intalnite intr-un atelier modest.

Are un debit de 180 l/min, fiind utilizabil atat pentru corectarea presiunii in roti, cat si pentru jucarii gonflabile sau pistoale de vopsit.

Vine insotit de un numar mare de duze cu care se poate adapta la diferite sarcini.

Este compact si portabil (are maner, 6 kg, 39.5x37x14 cm).

Dezavantaje

Utilizatorii mentioneaza faptul ca timpul de 1.5 minute de functionare este insuficient pentru unele activitati (vopsit, curatat filtre).

button 2

 

 

 

 

 

2. Stanley DN200

Acest compresor de aer ieftin si bun de la Stanley va constitui o piesa foarte utila pentru cei care doresc modele cat mai usoare, mai portabile si au in plan sa le intrebuinteze pentru munci la domiciliu. Dispozitivul este indicat pentru a propulsa scule din gama celor pneumatice, pentru a umfla anvelope sau in vopsirea prin pulverizare uniforma.

Ceea ce se remarca drept prima calitate a acestui aparat este portabilitatea incontestabila, caci cantareste numai 9Kg, are dimensiuni restranse, de 355 x 315 x 370 mm si este echipat si cu un maner ergonomic pentru transport. Piesa se alimenteaza la 230V si genereaza o putere maxima de 1.5CP, considerata optima pentru uz domestic.

Capabilitatile tehnice ale compresorului rezulta dintr-o rata de compresie de 180 de litri de aer pe minut si o presiune maxima de 8 bar, indicatori foarte buni pentru un model ce nu se incadreaza in gama profesionala. In plus, dispozitivul este echipat cu manometru, pentru a garanta informatii corecte cu privire la presiunea interna.

Rezervorul are un volum de stocare restrans, de 6l, insa relativ suficient pentru sarcinile pentru care a fost proiectat. Se precizeaza de catre producatori faptul ca aparatul genereaza un zgomot cu valori maxime de 97dB cand este pus in functiune.

Avantaje

Este un aparat din gama celor ieftine si bune.

Manifesta portabilitate extinsa, pe baza dimensiunilor restranse.

Ofera valori de presiune destul de mari, 8 bar, fiind chiar capabil sa alimenteze unele unelte din gama pneumatica.

Este rapid si eficient, avand putere de 1.5CP si debit de 180l/min.

Dezavantaje

La functionare poate fi considerat cam zgomotos, producand sunete cu intensitatea de 97dB.

button 1

 

 

 

Fini MK 103-90-3M 

 

Acesta este un compresor de aer electric, profesional, echipat cu un motor monofazat, cu doua pistoane. Este capabil sa produca o presiune maxima de 10 bar si un debit de 228 litri de aer pe minut. Aceste caracteristici il fac potrivit atat pentru activitati de vulcanizare (refacut presiunea in roti), cat si pentru actionarea unor scule pneumatice (clesti, foarfeci) sau a unor pistoale de vopsit si sablat (util in atelierele pentru reconditionarea mobilierului vechi).

Este un produs voluminos (107×47.5×78 cm) si greu (67.5 kg), fiind echipat cu o butelie de 90 l. Nu este potrivit pentru cei care au nevoie sa isi ia acest echipament cu ei, ci mai degraba va trebui sa fie pozitionat intr-un loc stabil din prima.

De asemenea, datorita dimensiunilor, nu este chiar o varianta optima pentru uzul casnic, fiind o investitie mult prea mare pentru umflat roti, saltele sau jucarii gonflabile. Functionarea este electrica, aparatul avand o putere de 2.2 kW.

Avantaje

Are o butelie proprie de 90 l care te va ajuta sa lucrezi constant pentru unele activitati.

Poate produce o presiune de pana in 10 bar, suficienta si pentru unele unelte pneumatice.

Este electric, motiv pentru care nu va necesita combustibil si nici nu va fi prea zgomotos (79 dB).

Poate produce pana la 228 l/min, suficient pentru umflat pneuri si scule semi-profesionale care sunt actionate de aer.

Dezavantaje

Este greu (67.5 kg) si mare (107x47.5x78 cm), ocupand mult loc si fiind dificil de mutat.

button 2

 

 

 

 

Heinner VCMP002

 

Iata si un compresor de aer cu alimentare electrica (2 CP) ce poate fi utilizat pentru casa si garaj, atat pentru umflarea rotilor (de la masina, bicicleta, motocultor, carucior), cat si pentru saltele si jucarii gonflabile sau impreuna cu pistoale de vopsit si sablat (poate fi folosit pentru a curata si reconditiona mobila veche).

Poate produce o presiune de 8 bar si un debit de 224 l/m, fiind prevazut si cu o butelie proprie de 50 l care iti va sustine lucrul. Aparatul este portabil, fiind prevazut in acest sens cu roti mari in partea din spate si mici in fata, dar si cu un maner in partea superioara. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca acest motor (cu piston) necesita ulei pentru o buna lubrefiere.

Este prevazut cu manometru si supapa de siguranta (in caz de suprapresiune). Utilizatorii mentioneaza faptul ca presiunea creste incet, aspect care s-ar putea sa contribuie la asigurarea longevitatii produsului.

Avantaje

Este portabil, fiind prevazut in acest sens cu roti si maner.

Poate genera o presiune de maxim 8 bar, optima pentru umflat pneuri, saltele sau jucarii gonflabile.

Are un debit de 224 l/min, fiind potrivit si pentru actionarea pistoalelor de vopsit sau a celor de sablat.

Are o butelie de 50 l care te va ajuta sa ai o presiune constanta mai mult timp.

Dezavantaje

Pachetul nu include si un set de duze pentru adaptarea produsului la diferite obiecte.

button 2

 

 

 

 

Airmaster AIR3SHU10100 

 

4. Airmaster AIR3SHU10100Modelul de la Airmaster din aceasta pozitie a clasamentului este un compresor de aer de 100l. Include un motor monofazat ce ofera 2100W, incorporeaza doua pistoane si permite doar o treapta de compresie standard. Capabilitatile sale indica intrebuintarea cu predilectie de nivel profesional, in ateliere de reparatii si vulcanizare sau in cadrul firmelor ce curata covoare, mochete si alte piese cu cerinte speciale de igienizare sau chiar executa vopsiri de autoturisme cu finete mare la pulverizarea substantelor. Pompa cu ulei este brevetata pentru a asigura un consum relativ redus, iar presiunea maxima utilizata va fi de 10 bar.

Chiar daca rezervorul inclus este de 100l, debitul de aer oferit este de 200l pentru fiecare minut. Nelipsita supapa de siguranta si manometrul iti garanteaza functionarea in conditii bune, fara riscuri. Modelul este unul voluminos, avand 1150 x 450 x 820mm si greutatea de 90Kg.

Materialele intrebuintate la fabricare sunt superioare calitativ si contribuie la fiabilizarea aparatului, alaturi de multiple sisteme de racire si protectie pentru fiecare componenta.

Avantaje

Ideal pentru service sau ateliere de vulcanizare si vopsire auto, fiind un compresor profesional de capacitate extinsa(rezervor 100l).

Lucreaza cu rapiditate, generand 200l volum de aer pe minut.

Este puternic, avand 3CP(2100W) si utilizand presiune mare, 10 bar.

Asigura functionare fara risc, pe baza unor optiuni de siguranta incontestabile: supapa, manometru, aripioare de racire.

Dezavantaje

Este un produs cu greutate considerata extinsa, 90Kg.

button 2

 

 

 

 

Fini Tiger265M 

 

3. Fini Tiger265MPrintre cele mai bune compresoare de aer de la Fini se numara si acest dispozitiv cu piston si pompa cu ulei. Modelul este unul din gama profesionala si isi demonstreaza pe deplin capacitatile superioare. La partea tehnica, mentionam un motor monofazat cu alimentare electrica, ce genereaza o putere de 2CP, valoare ce va fi considerata potrivita pentru a-i permite sa efectueze diverse sarcini: umflarea anvelopelor la vulcanizare, curatarea cu jet sub presiune a unor diverse tipuri de suprafete, vopsiri si reconditionari de piese de mobilier prin tehnica specifica aerograf.

De asemeni, include un model revolutionar de filtru, care ii garanteaza o functionare foarte silentioasa, chiar daca debitul de aer aspirat are o valoare de 250 de litri pe minut, iar cel furnizat de aproximativ 140l/min. Printre cei mai utili segmenti tehnici pe care ii putem enumera se detaseaza: presotat, manometru si  regulator de presiune cu o supapa de siguranta, toate fiind piese extrem de utile in asigurarea unei utilizari foarte fiabile.

Daca vei mai tine cont si de faptul ca poate obtine o presiune maxima cu valoarea de 10 bar, poti spune ca dispozitivul este intr-adevar unul cu performante deosebite. Se va alimenta fara complicatii, la 230V si include roti pentru transportare facila. Dimensiunile de 630 x 270 x 640mm sunt completate de o greutate de 27Kg. Doi ani este valabila si garantia pentru acest aparat.

Avantaje

Are eficienta demonstrata, caci utilizeaza o presiune de 10 bar.

Este puternic si capabil sa genereze rapid flux de aer mare, 140l ca volum furnizat.

Se comercializeaza ieftin pentru un dispozitiv profesional.

Permite utilizare sigura, avand presotat, manometru si supapa speciala cu eliberare de presiune.

Dezavantaje

Ocupa ceva mai mult spatiu de depozitare, caci are dimensiuni relativ extinse.

button 1

 

 

 

 

Ghidul cumparatorului

Foarte multe persoane nu stiu pentru ce ar putea utiliza un compresor de aer, insa acest tip de dispozitiv s-ar putea dovedi a fi destul de util intr-o gospodarie. Il poti intrebuinta pentru a umfla roti si anvelope de mari dimensiuni, pentru a vopsi diverse suprafete prin tehnica aerograf, cand vrei sa eviti sa folosesti trafaleti, sau chiar pentru a te ajuta de unele aparate si unelte care au nevoie de aer comprimat pentru a functiona corespunzator.

Bineinteles, atunci cand te-ai saturatsa apelezi la aparatele din benzinarii si stii ca ti-ar putea folosi asa ceva la domiciliu, iti poti cumpara propriul compresor mic, portabil, pentru utilizare in gospodarie. Cum nu toate variantele sunt la fel de performante, prezentand asemenari si deosebiri in functie de mai multe aspecte structurale, iti propunem sa faci o analiza atenta a factorilor decisivi in selectarea unui model de calitate, dupa care poti descoperi unde gasesc compresoare de aer la un pret bun si ceilalti eventuali utilizatori.

 

Tipologia dispozitivului: va fi din gama modelelor cu piston, cu diafragma sau rotative. Pentru cumparatorii care necesita serviciile unui compresor la fel de bine pentru utilizare conventionala sau in aplicatii industriale si vor sa se bazeze pe utilaje profesionale, recomandam unul cu piston, deoarece aceasta versiune include un motor puternic si un rezervor, ce permit compresia unor cantitati moderate de aer, dar obtinerea de presiuni ridicate la pompare.

Daca ai nevoie de un aparat care sa comprime gaze in stare pura, cum ar fi gaze naturale, hidrogen, heliu sau  oxigen, atunci iti trebuie unul cu diafragma, o membrana utilizata in locul unui piston. Doar pentru aplicatii industriale, se vor intrebuinta compresoarele rotative, care pot fi modele cu surub, piese cu rotor sau produse cu angrenaje. Pentru aplicatii in gospodarie se folosesc cel mai des modelele portabile, fara rezervor, indiferent de tehnologia incorporata.

 

Tipologia pompei: separa produsele de pe piata in modele cu pompa cu ulei si cu pompa lipsita de ulei. Cand ai nevoie de o varianta ieftina si usor de achizitionat, care sa lucreze silentios si indeajuns de eficient, vei cumpara un compresor cu pompa cu ulei. Pentru aceste exemple investitia este mai mica, iar singurul inconvenient sunt niste conditii mai pretentioase de intretinere, de-a lungul timpului si o greutate mai mare.

Daca preferi sa dai mai multi bani la inceput, dar ulterior sa ai mai putine griji  la capitolul mentenanta, atunci cumperi unul fara ulei. Va trebui sa suporti ceva mai mult zgomot, in timp ce lucreaza, dar randamentul va fi unul bun, iar cheltuiala se amortizeaza cu timpul.

 

Capacitatile tehnice: includ doua mari coordonate: cantitatea de aer comprimata(debitul) si valoarea presiunii la care are loc compresia. Daca il cumperi ca sa umfli mai mult anvelope si pentru aerograf, ajutandu-te de utilajul respectiv pentru a vopsi diverse suprafete prin gospodarie, nu ai nevoie nici de presiune foarte mare, nici de un debit iesit din comun.

Se considera ca pentru aceste sarcini e de ajuns sa cumperi ceva cu 50 -150 de litri comprimati, precum un compresor de 100l, si o presurizare in jur de 6 bar. Daca intentionezi sa folosesti unelte pneumatice conventionale, ai nevoie de 250 – 300l de aer si presiuni cu valori cuprinse intre 10 si 12 bar. In cazul utilajelor pneumatice intrebuintate la scara industriala, nu se accepta mai putin de 350l si sunt necesare presiuni de peste 12 bar.

 

 

Puterea: va fi moderata sau mare si se masoara in cai putere(CP) sau in watti(W), caci majoritatea ofertelor profesionale se alimenteaza cu carburant, avand motor cu ardere interna, iar multe din cele pentru casa sunt electrice. Toate modelele care depasesc valoarea de 6CP sunt destinate intrebuintarii industriale, in timp ce pentru folosire in benzinarii sau la domiciliu este bun si un compresor care ofera intre 1.5 si 5CP.

Pentru utilizare de gospodarie, sa zicem ca un compresor de aer ieftin de 1.5CP isi va face treaba in cele mai bune conditii, indiferent ca vrei sa umfli roti sau sa lucrezi cu chei dinamometrice sau alte scule pneumatice.

 

Portabilitatea: este caracteristica cea mai importanta care te ajuta sa faci diferenta pentru ce alegi sa pui in functiune intr-o gospodarie si restul dispozitivelor industriale de pe piata. Daca esti gata sa montezi compresorul in garaj, caci trebuie sa-l si protejezi corespunzator in orice conditii, poti alege si unul mai mare sau mai greu, pentru ca nu va trebui mutat dintr-un loc in altul si se presupune ca iti calculezi optim accesul la acesta.

Cele mai mici compresoare de aer, ieftine si bune, pot fi transportate fara nici o problema si sunt si prevazute cu manere speciale, avand greutati reduse, sub 10Kg. Acestea pot fi depozitate chiar si intr-o debara, fara a ocupa loc in mod inutil.

 

 

Functionalitatea: include reglajul de presiune in diverse trepte de utilizare, alaturi de un set de accesorii foarte utile. Spre exemplu, daca alegi un model de compresoare de aer, la preturi bune, mai voluminos si mai dificil de deplasat, il vei monta intr-un loc, intrebuintand un furtun special pentru a transporta aerul pana la destinatie.

Daca intentionezi sa-ti vopsesti masina sau multe alte obiecte de pe langa casa, ai nevoie de un pistol corespunzator pentru vopsea, care sa se racordeze cum trebuie la compresor. Aceeasi regula este valabila si cand vrei sa speli ceva cu jet de apa sub presiune si pentru asta decizi sa te folosesti de dispozitivul de compresie pe care il detii.

 

Firma producatoare: te va ajuta sa intuiesti mai usor unde gasesc compresoare de aer la preturi bune cumparatorii documentati. Daca nu ti-ai facut prospecte in aceasta privinta, afla ca poti apela cu incredere la oricare dintre urmatorii producatori: Makita, Fini, Airmaster sau Stanley, caci aceste branduri furnizeaza produse apreciate de suficiente pareri despre cele mai bune compresoare de aer de pe piata din Romania.

Gasesti preturi acceptabile la orice tipologie si poti beneficia din cand in cand de oferte foarte avantajoase, in special cand gasesti de vanzare compresoare de aer profesionale cu tot cu accesorii. Este indicat sa te interesezi  si ce piese suplimentare poti schimba, atunci cand sunt necesare unele reparatii, in functie de fiecare producator, luand in considerare perioada garantiei de conformitate.

Dupa ce ai verificat, pe cat a fost posibil, toate aceste criterii pentru o selectionare facila, poti separa cel mai bun compresor de aer dintre mai multe oferte care aparent sunt similare. Te intereseaza modele ieftine si performante in acelasi timp? Cauta-le pe internet, pentru ca daca le vei comanda online, nu mai platesti adaosul impus in magazine, care poate varia in functie de fiecare lant comercial care pune astfel de utilaje in vanzare. In plus, online gasesti si piese de schimb pentru compresor de aer.

Cand comanda e efectuata gresit sau nu iti place cum lucreaza acel mini compresor de aer primit, il poti returna sau sa il substitui. Pentru mai multe informatii, verifica si urmatorul clasamet.

Daca pentru a cumpara modelul adecvat nu ai sa intampini dificultati foarte mari, intrucat in magazinele de profil si chiar online pot fi intalnite destule oferte atractive, ca sa ajungi sa il utilizezi in mod inspirat, poate dura ceva timp, mai ales daca nu ai mai lucrat cu asa ceva pana in prezent. Pentru modelele de compresoare profesionale destinate utilizarii in service-uri auto, instalarea nu poate fi mai complicata decat cea a unei aeroterme auto sau a unui invertor pentru masina. Pentru dispozitivele de mare capacitate, instructiunile de utilizare si asistenta producatorului in caz de dificultati ar trebui sa fie mereu disponibile.

 

Lasa un comentariu

2 COMMENTS

costy

June 17, 2018 at 8:15 am

Cu excepția Makita, toate sunt fabricate in China si sunt absolut aceleași eventual “rebrenduite” sub diferite mărci.
De exemplu Stager este același compresor cu unul Stanley care are preț dublu fata de primul.
Lăcomia unor branduri depaseste orice limita.
Nuair, Stager, Stanley, Stayer, etc = china cu absolut aceleași componente.

Raspuns
Team Clovis.ro

June 17, 2018 at 8:28 am

Buna, Costy,

Multumim pentru feedback! – Acesta va fi util, cu siguranta, inclusiv pentru restul cititorilor nostri.

Toate cele bune!

Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status