Cele mai bune lazi frigorifice

Am modificat articolul ultima data pe: 21.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna lada frigorifica  – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Daca ai nevoie de o varianta de congelare rapida a unor volume mari de alimente, optiunea unei lazi frigorifice este cea mai buna. Performantele sunt evident mai bune decat ale unui congelator standard, insa alegerea celei mai potrivite piese din gama destul de larga disponibila pe piata, poate fi considerata o mica provocare. Ca intotdeauna, echipa Clovis este alaturi de tine, prezentandu-ti succint rezultatul amplului nostru studiu de piata: cel mai bun produs este considerat Whirlpool WH2010A+E 6th Sense. Dispozitivul are o capacitate de stocare de 204 litri si e incadrat in clasa de economie energetica A+. Capacitatea de congelare este de pana la 15 kg pe zi, iar optiunile functionale cele mai apreciate sunt termostatul electronic reglabil, functia Eco si optiunea super-congelare. Cea de-a doua propunere a noastra merge catre Arctic O23+, o piesa cu o capacitate ceva mai mare, de 230 litri, cu autonomie de pana la 67 de ore fara curent si cu garnitura antibacteriana.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

De apreciat la acest dispozitiv ramane capacitatea buna de congelare, de aproximativ 15Kg/zi, in raport cu volumul total de stocare, de 204l, si cu eficienta energetica, situata in clasa A+, datorita unui consum anual estimat la valori de circa 222kWh/an.

Ca design, aparatul are pereti inalti, fara sa incorporeze un element de uniformizare a temperaturilor interne; totusi, sistemul de avertizare la temperaturi ridicate elimina riscurile pentru alimente.

A primit un rating favorabil de la utilizatori, majoritatea considerand-o perfecta pentru familii si oferindu-i punctaj maxim; astfel, nu numai ca demonstreaza performante tehnice de apreciat, ci primeste chiar si votul de popularitate.

A 2-A OPTIUNE!

Arctic O23+
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta piesa poate fi caracterizata pe baza autonomiei ridicate fara curent electric, in sensul ca poate izola eficient alimentele in interior pana la o perioada de aproximativ 67 de ore, in cazul in care se va intrerupe conexiunea la retea.

Desi caracterizat inclusiv prin capacitatea de stocare de 230l, dispozitivul nu include sistem automat de dezghetare; intreg procesul trebuie realizat manual, inclusiv igienizarea periodica, demers considerat obligatoriu.

Merita un loc important in lista noastra de exemple pentru simplul motiv ca majoritatea cumparatorilor care au incercat aceasta lada frigorifica se declara complet multumiti de performantele oferite si de posibilitatile de utilizare.

A 3-a Optiune!

Gorenje FHE301W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Constituie un model recomandat pentru uz casnic si de aceea apreciem faptul ca ofera implicit un spatiu de stocare generos; cu alte cuvinte, volumul intern, de 290l, este foarte util pentru pastrarea unor cantitati destul de mari de alimente.

Dispozitiv voluminos - este important sa stii ca dimensiunile de 85x130x70cm trebuie analizate, inainte de a cauta incaperea perfecta in interiorul careia lada frigorifica urmeaza sa fie depozitata.

Raportul dintre capacitatea de stocare extinsa si pretul de achizitie ne-a determinat sa acordam o sansa acestui produs; alegerea constituie recomandarea principala pentru familiile care obisnuiesc sa faca provizii importante de alimente.

 

 

Cum alegi o lada frigorifica buna

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent ca, sunt utilizate pentru a transporta, pastra si adaposti alimente in cazul unei gospodarii cu o familie numeroasa sau pur si simplu reprezinta dispozitive utile pentru bucatarii pasionati, lazile frigorifice continua sa fie foarte cautate in comert, datorita capacitatii de stocare ridicate si unor optiuni de congelare din cele mai rapide.

Partea cea mai avantajoasa pentru un astfel de aparat este faptul ca nu necesita plasarea neaparat in bucatarie, ci poate fi depozitata cu succes si in garaj, la subsol sau in alte incaperi conexe, astfel incat sa nu ocupe inutil suprafata de locuit utilizata mai frecvent.

Daca va numarati printre cei interesati sa achizitioneze e sau vreti doar sa gasiti un minifrigider ieftin si bun, va sugeram sa cuantificati mai intai cateva aspecte definitorii pentru aceste produse, inainte de a lua o decizie finala. Astfel, veti reusi sa cumparati modelul perfect pentru nevoile personale, gasindu-l si la cel mai scazut pret.

 

A. Lazi frigorifice

 

Tipul: reprezinta prima etapa de analiza, deoarece va va spune clar in ce mod puteti utiliza dispozitivul ales. Functionalitatea se explica simplu, aparatul se alimenteaza intotdeauna cu energie electrica si mentine alimentele proaspete in interior, la temperaturi mai scazute de 0 grade celsius, avand practic rolul unui congelator mai mare. In functie de gradul de portabilitate, se deosebesc doua mari categorii: modelele orizontale fixe tip cufar si cele portabile.

Lada frigorifica orizontala este exemplul clasic si cel mai economic. Este construita ca recipient de dimensiuni medii sau mari, prevazuta cu un capac ce se deschide in partea superioara si ia forma unei cutii paralelipipedice, care necesita destul de mult spatiu pentru depozitare.

Majoritatea variantelor se pastreaza in debara, garaj sau la subsol, deoarece vor ocupa destul de mult spatiu, indiferent de capacitate.

Cel mai mare avantaj pe care il prezinta este faptul ca permit pastrarea unor alimente portionate in bucati compacte mult mai mari, sarcina ce nu poate fi atribuita unui congelator de frigider conventional. De asemeni, interiorul poate fi utilizat in mod economic, fara rafturi sau compartimente, in functie de preferinte.

Partea mai putin avantajoasa este faptul ca, aerul din interior nu este circulat, drept pentru care, racirea se poate produce inegal sau poate aparea mucegai la temperaturi mai crescute.

Totusi, majoritatea utilizatorilor sunt de acord ca, din moment ce temperatura nu creste niciodata incat sa fie pozitiva, racirea asimetrica nu este o problema. O varianta hibrid a acestui model este congelatorul vertical, care este confectionat si dispus ca un frigider, are rafturi, insa va suplini toate utilitatile unei lazi.

 

 

Lada frigorifica portabila constituie un model mai redus ca dimensiuni si se imparte in mai multe subcategorii: produsele transportabile de mari dimensiuni, modelele auto si gentile frigorifice portabile. Prima gama de dispozitive deriva din designul celor orizontale, insa are o capacitate de stocare mult mai redusa.

Chiar si asa, ele reprezinta exemple mult mai mari fata de lazile frigorifice auto conventionale. Ambele subcategorii includ aparate care pot fi transportate in masina si alimentate printr-un port/priza la bateria autovehicolului.

Ultima varianta constituie fie un dispozitiv propriu-zis, dotat cu ventilator propriu, fie un mediu izolat termic, ce permite stocarea la rece a alimentelor pe perioade scurte de timp, prin plasarea intre caramizi speciale de congelator. Odata ce aerul din interior s-a incalzit, efectul de racire scade drastic.

 

Dimensiunile si capacitatea: ofera cele mai bune informatii cu privire la posibilitatile de stocare. Capacitatea se masoara in litri(l) si reflecta volumul propriu-zis al spatiului intern ce poate fi umplut cu alimente. In randul modelelor cufar, exista diverse categorii de repartizare pe capacitati.

Spre exemplu, pentru magazine si restaurante, se utilizeaza aparatele cu o capacitate de stocare evaluata la 400l. Utilizatorii cu familie numeroasa si cei care prefera sa faca rar aprovizionarile cu alimente se vor orienta catre lazi de capacitate medie, 150 – 300l.

Pentru posesorii cu posibilitati dese de aprovizionare si gospodariile cu putini ocupanti, sunt suficiente si modele cu o capacitate de stocare sub 100l sau chiar cele portabile. Bineinteles, lazile auto vor oferi mult mai putin spatiu de depozitare, ele fiind potrivite mai mult pentru concedii, drumetii, excursii si picnic. La fel, multe pareri despre cele mai bune genti frigorifice portabile sugereaza ca acestea pot fi intrebuintate doar pentru deplasari, nicidecum in mod conventional.

 

 

Functiile: cumuleaza cateva aspecte esentiale, cum ar fi: controlul temperaturii, optiunea de dezghetare usoara, orificiu de scurgere, tava colectoare pentru lichid. Controlul temperaturii interne este un parametru util in determinarea compatibilitatii cu diverse tipuri de alimente.

Multe produse din gama celor orizontale permit obtinerea de pana la -18°C in interior, pe baza unui termostat reglabil. Asta inseamna ca va vor oferi si posibilitatea de a regla valorile in functie de preferinte, in diverse trepte.

Situatia nu este aceeasi pentru modelele portabile sau cele auto, posibilitatile de congelare fiind limitate in primul caz, iar in al doilea, alimentele sunt doar pastrate la rece astfel incat sa nu se altereze. In cazul in care ati ales un model ultra-performant, aveti posibilitatea de a grabi procesul de congelare, prin optiunea de inghet rapid, fie de a-l decongela mai usor.

Aceasta functie este foarte utila atunci cand doriti sa igienizati corespunzator dispozitivul, deoarece este bine stiut faptul ca, un aparat frigorific functioneaza mai bine atata timp cat este curatat in permanenta.

De asemeni, pentru o mentenanta usoara, price produs de mari dimenisuni trebuie sa aiba orificiu si tava de scurgere, pentru evacuarea lichidului care se acumuleaza in interior la dezghetare. Sunt de apreciat aparatele care incorporeaza o functie de autonomie energetica, stocand o rezerva de energie pentru momentele in care se intrerupe accidental curentul electric din retea, fapt ce la permite sa functioneze in continuare pana la remedierea problemei sau pana la consumul rezervelor.

 

 

Clasa de economie energetica: poate fi considerata un element secundar, insa foarte apreciat de catre multi cumparatori. Orice dispozitiv incadrat in Clasa A poate fi considerat performant ca randament in raport cu valoarea consumului energetic.

Cu alte cuvinte, dispozitivul respectiv este foarte eficient. Pentru a diferentia mai usor intre produse, s-au introdus subdiviziunile marcate cu “+”, numarul acestor calificative indicand un nivel mai ridicat de eficienta. Cele mai bine cotate sunt aparatele din clasa A++, in raport cu cele din categoria C, care consuma ceva mai mult.

 

Costul: reprezinta, pentru multi potentiali cumparatori, un argument destul de notabil. Daca e sa facem o statistica rapida care sa includa modelele orizontale, preturile variaza in functie de capacitate si functionalitate.

Trebuie mentionat ca cele mai ieftine sunt produsele portabile si, in mod evident, cele auto. Daca nu aveti suficiente fonduri pentru un model propriu-zis de frigider auto, o lada se va descurca la fel de bine, chiar daca are capacitatea mai redusa.

 

Deoarece beneficiati deja de toate indicatiile necesare pentru a achizitiona o lada electrica potrivita gospodariei pe care o administrati, nu mai ramane decat sa alegeti ceva dintre ofertele pietei. Va recomandam sa comandati produsul online, pentru ca pe internet gasiti mult mai multe branduri si modele, iar preturile sunt mai avantajoase decat in magazine.

Primiti aceeasi garantie, iar calitatea produselor este incontestabila. Daca nu sunteti pe deplin convinsi de calitatile dispozitivului, il puteti substitui sau returna, recuperandu-va banii.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Whirlpool WH2010A+E 6th Sense

 

1. Whirlpool WH2010A+E 6th SensePotentialii utilizatori care cauta un pret convenabil la un model frigorific de lada Whirlpool vor aprecia acest produs, comercializat cu un raport cost/calitate foarte bun. Dispozitivul face parte din categoria celor orizontale si combina tehnologie 6th Sense cu o performanta energetica de clasa A+, consumul anual ajungand la valoarea de numai 222.65 kWh/an.

Volumul net total este de 204l, ceea ce indica o compatibilitate buna cu familii extinse, oferind suficient spatiu  si o capacitate de congelare de 15Kg pe zi. Include un termostat reglabil electronic, o functie Eco si optiune se super-congelare, toate constituind facilitati de ultima generatie in acest domeniu.

Un sistem de siguranta cu semnal de avertizare in caz de temperaturi ridicate va proteja corespunzator alimentele in interior. Beneficiati de un singur compartiment intern incapator, in care puteti distribui in orice mod produsele congelate. Lada masoara 86.5 x 80.6 x 64.8cm si are o greutate de 36Kg. O garantie de 24 de luni se ofera pentru acest produs.

Avantaje

Este un dispozitiv eficient, facant parte din clasa de economie energetica A+.

Are capacitate de stocare medie, 204L, fiind potrivita pentru o familie cu mai multi membri.

Ofera functionalitate sporita, fiind echipata cu functie de congelare rapida si sistem de avertizare la temperaturi ridicate.

Are un bun raport pret/calitate.

Dezavantaje

Este un model de lada inalt, ceea ce inseamna ca temperaturile in interior pot varia sus-jos.

 

 

Arctic O23+

 

2. Arctic O23+Daca va intrebati care este cea mai buna lada frigorifica Arctic la un pret avantajos, ar fi bine sa analizati caracteristicile tehnice ale modelului O23+. Piesa face parte din categoria modelelor orizontale si poate fi considerata foarte economica din punct de vedere energetic, fiind plasata in categoria A+, cu un consum energetic anual de 237 kWh.

Capacitatea moderata o face potrivita pentru a fi utilizata in gospodarii, pentru familii, deoarece are un volum net congelator de 230l. Alimentele sunt pastrate in deplina siguranta si pe baza unei garnituri antibacteriene cu care este dotat capacul.

Capacitatea de congelare este mentionala la 12Kg pe zi, iar termostatul reglabil va permite sa stabiliti personal temperatura interna. Compartimentul principal poate fi repartizat si organizat si cu ajutorul a doua cosuri pentru alimente. Functiile mai includ si o autonomie fara curent electric de 67 de ore, iar dezghetarea se face manual. Produsul masoara 86 x 110.1 x 72.5cm si este insotit de o garantie valabila 36 de luni.

Avantaje

Are un raport atractiv pret/calitate.

Este ideala pentru gospodarii cu familii extinse, avand o capacitate de 230l.

Previne aparitia mucegaiului in interior, datorita garniturii antibacteriene de pe capac.

Are autonomie mare fara curent electric, 67 de ore.

Are garantie extinsa, de 36 de luni.

Dezavantaje

Dezghetarea se face doar manual.

 

 

Gorenje FHE301W

 

3. Gorenje FHE301WIata o lada Gorenje de capacitate medie care va constitui o achizitie buna pentru orice tip de gospodarie. Modelul este unul orizontal si se incadreaza in clasa A+ in ceea ce priveste economia energetica. Puteti verifica aceasta caracteristica si pe baza consumului anual, evaluat la 268kWh/an.

Volumul net de congelare este de 290l, ceea ce permite stocarea unor cantitati ridicate de alimente, facand-o numai potrivita pentru aprovizionari lunare si utila in familiile numeroase. Compartimentul intern este repartizat in 3 cosuri si iluminat corespunzator.

Printre cele mai importante functii putem aminti: controlul electronic al termostatului, optiunea de racire rapida cu oprire programata, sistemul antibacterian si functia de semnal de avertizare in caz de temperaturi ridicate. Autonomia fara curent electric se extinde pe o perioada de 50 de ore. Lada masoara 85x130x70cm si cantareste 59Kg. Produsul va va impresiona nu numai prin prisma unui pret de achizitie redus, ci si printr-o garantie foarte convenabila, valabila nu mai putin de 60 de luni.

Avantaje

Are un raport excelent pret/calitate.

Se comercializeaza cu garantie sporita, valabila 60 de luni.

Este economica din punct de vedere energetic, facand parte din clasa A+.

Ofera spatiu extins de depozitare, 290l.

Dezavantaje

Are dimensiuni ceva mai mari, una dintre laturi masurand 130cm, deci va ocupa mai mult spatiu.

 

 

 

Zanussi ZFC41400WA

 

4. Zanussi ZFC41400WAAcest model de lada frigorifica Zanussi de mare capacitate se va integra excelent in bucataria unui restaurant sau chiar in cadrul unui magazin. Aceasta se datoreaza unei capacitati nete de congelare si stocare de 400l, care o situeaza in categoria modelelor mari. Chiar si avand in vedere aceste coordonate, consumul energetic anual o plaseaza in clasa de economie A+.

Se deschide standard, vertical si prezinta un compartiment intern foarte incapator, echipat cu trei cosuri interioare pentru alimente si cu lumina incorporata, pentru vizibilitate excelenta. Partea si mai avantajoasa este faptul ca poate fi instalata oriunde, datorita unui paravan anti-condens, care permite congelatorului sa functioneze fiabil in orice circumstante.

Optiunile includ termostatul reglabil, in functie de preferintele de racire ale utilizatorului si o deschidere usoara, prin functie de anulare vid. Produsul masoara 91 x 116.2 x 74.2cm si este foarte silentios, cu un nivel de zgomot de numai 45dB. Garantia care se ofera pentru acest model este de 2 ani.

Avantaje

Ofera spatiu extins de depozitare, avand o capacitate de 400l.

Este economica, facand parte din clasa A+.

Asigura functionare fiabila, datorita unui sistem anti-condens.

Se comercializeaza la un pret similar cu multe modele mai mici, adica foarte avantajos.

Dezavantaje

Este lipsita de o optiune de decongelare automata.

 

 

Heinner HCF-306A+

 

Iata o lada incapatoare, cu un volum de 306l, suficient pentru nevoile de depozitare a alimentelor, ale unei familii. Dimensiunile totale sunt de 112.5 x 83 x 67cm, astfel ca poti stabili de la inceput, daca ai spatiu suficient pentru stocarea ei.

Este foarte silentioasa, emitand un nivel de zgomot de 45dB, insa chiar daca acesta e unul dintre aspectele cele mai apreciate de cumparatori, el nu e singurul avantaj notabil. In primul rand, lada este economica, intrand in clasa A+ de eficienta energetica. Apoi, are termostat reglabil, precum si functie de super-congelare, astfel ca va ingheta in scurt timp de la introducerea alimentului, pentru ca acesta sa pastreze mai mult din nutrienti.

In cazul in care temperatura creste, vei fi anuntat printr-un semnal de avertizare. De mentionat ca temperatura va fi controlata mecanic, de la butonul dispus la baza. Are maner orizontal si deschidere standard, pe partea verticala. In interior, gasesti si un cos din sarma, pentru depozitarea pachetelor mici.

Avantaje

Incape o cantitate mare de alimente, gratie volumului de 306l.

Are picioruse cu roti, putand fi amplasata si mutata cu usurinta.

Consum redus de curent, facand parte din clasa de energie A+.

Are functie de alarma ce semnaleaza cand temperatura interioara creste.

Garantie de 36 de luni, cu posibilitate de extindere.

Dezavantaje

Unii cumparatori sunt deranjati de jocul rotilor, ce poate face ca lada sa fie instabila, atunci cand nu e umpluta.

 

 

Star-Light CFM-203AP

 

Star-Light CFM-203AP poate constitui o investitie avantajoasa, in cazul in care nevoile tale de depozitare sunt pentru cel mult 3 persoane, si nu doresti sa scoti o suma prea mare din buzunar. Lada frigorifica este incapatoare, punand la dispozitie un volum de 203l. Interiorul e format dintr-un singur compartiment, iar capacitatea de congelare e de 9 kg/24 h. De asemenea, procedeul de dezghetare va trebui realizat manual, iar temperatura de lucru poate fi reglata de la termostatul reglabil.

Producatorul mentioneaza un consum energetic de 0,6 kWh/24 h, iar unul de 219 kWh/an, astfel ca nu ne surprinde ca face parte din clasa de eficienta A+ (consum cu pana la 20% mai putin, comparativ cu alte modele).

Nu e o lada voluminoasa, avand dimensiuni de 85 x 94.5 x 52.3 cm, asa sigur ii gasesti un spatiu propice de depozitare. De asemenea, e echipata cu roti, putand fi usor de mutat sau de dat la o parte, in timpul curateniei.

Avantaje

Lada incapatoare, de familie, cu un volum de 203l.

Functioneaza intr-un mod silentios - 41 dB.

Raportul calitate - pret e unul avantajos.

Are garantie de 2 ani, cu posibilitate de extindere pentru persoanele fizice.

Dezavantaje

Interiorul nu e compartimentat, astfel ca accesul la unele pachete congelate poate fi mai dificil.

 

 

All Ride Auto

 

6. All Ride AutoIti place sa calatoresti cu masina si nu stii unde gasesc frigidere mici la preturi bune majoritatea cumparatorilor? – Iti recomandam sa reconsideri strategia abordata. Asadar, daca ai nevoie vara aceasta de cea mai buna lada frigorifica auto ieftina, poti verifica acest produs de la All Ride.

Modelul este practic si eficient, putand fi conectat la 12V printr-un port specific auto. Cablul se insereaza facil, in priza aprinzatorului de bricheta. Piesa are o capacitate de 22l, mentinand cu succes alimentele la rece, chiar si atunci cand in exterior se inregistreaza o temperatura ridicata.

Este prevazuta cu ventilator silentios, ce asigura circularea aerului in interior, astfel incat temperatura de racire sa fie constanta. Consumul de energie este unul redus, iar cablul de alimentare are o lungime de 1.5m. Modelul masoara 40 x 39.5 x 23.5cm, poate fi pastrat in masina fara a ocupa mult spatiu si se intretine facil, avand conditii minime de mentenanta. Pentru aceasta geanta frigorifica primiti o garantie valabila 12 luni.

Avantaje

Are portabilitate sporita, alimentandu-se la bateria masinii.

Se comercializeaza la un pret avantajos.

Asigura o temperatura de racire constanta in interior, deoarece incorporeaza un ventilator.

Are dimensiuni reduse, 40 x 39.5 x 23.5cm, fiind usor de situat in masina.

Dezavantaje

Are o capacitate de stocare destul de redusa, 22l, deoarece este o geanta frigorifica auto.

 

 

 

 

Cum se foloseste o lada frigorifica

 

Fie ca e vorba despre apropierea sezonului cald, sau de transportul unor obiecte care trebuie neaparat mentinute la rece, la un moment dat va trebui sa utilizezi o lada frigorifica. Stii cum sa procedezi pentru maximum de eficienta?

 

 

Parametrii de lucru

Orice lada frigorifica ce a fost conceputa de un producator care se respecta iti va indica pe ambalaj cat timp poate „tine gheata”. Cu alte cuvinte, capacitatea sa izolatoare este exprimata ca intervalul de timp cat poate mentine cuburile de gheata cu care ar fi umpluta. Ceea ce unii utilizatori pierd insa din vedere e ca acest interval de timp presupune mentinerea capacului permanent inchis si amplasarea lazii intr-o temperatura a mediului ambiant care nu depaseste 30 de grade.

Prin urmare, performantele reale la care trebuie sa te astepti vor diferi destul de mult de cei mentionati pe ambalaj si vor depinde de modul de utilizare al produsului.

 

Pregatirea lazii frigorifice

Imediat ce o cumperi, lada ar trebui spalata. Iti recomandam combinatia dintre un burete sau o carpa moale, neabraziva, si un detergent bland. Clatirea se poate face cu dusul, iar manevra va indeparta eventualele urme de praf sau mirosul de plastic nefolosit.

Odata curatata, iti recomandam ca inainte de utilizare sa incerci sa racesti peretii cat mai bine. Daca  sari aceasta etapa, intre alimentele reci puse in interior si pereti se va realiza un schimb de caldura nedorit, caci fiecare grad conteaza. Poti face asta adaugand in lada sticle cu apa de la congelator, sau bine cunoscutele rezerve frigorifice.

Pentru ca alimentele introduse in lada sa se mentina reci cat mai mult timp, nu ezita sa incluzi printre ele aceleasi rezerve frigorifice sau sticlele de apa inghetata.

 

 

Poti imbunatati performantele lazii

Chiar daca ai cumparat o lada pasiva – care mentine alimentele reci fara a avea nevoie de conectarea la o sursa de curent pentru asta si fara a fi echipata cu motor – poti lua cateva masuri simple pentru a-i imbunatati performantele.

Mai ales daca esti la cort, e cu atat mai important ca lada sa functioneze ireprosabil. Ai grija sa o amplasezi mereu la umbra. Daca esti la mare mai ales, nu uita de faptul ca atat soarele cat si nisipul reflecta radiatiile solare, pe care le vor proiecta inclusiv in peretii lazii. De aceea, poti achizitiona folie reflectorizanta – un parasolar mare pentru masina este un exemplu perfect – pe care il poti infasura in jurul lazii.

In cazul in care ai ales un model de dimensiuni generoase, un alt mod de a-i imbunatati performantele este dublarea peretilor cu un strat de polistiren. Grosimea acestuia va fi aleasa in functie de spatiul pe care il ai la indemana, dar cu cat acesta e mai gros, cu atat izolatia pe care o ofera va fi mai eficienta.

 

Intretinerea lazii frigorifice

Iti recomandam sa cureti lada bine dupa fiecare utilizare, caci condensul si umezeala formate inauntru, impreuna cu eventualele resturi de mancare ramase, sunt o combinatie extrem de neplacuta daca e lasata la caldura. Foloseste detergent, acelasi material moale si apa din abundenta pentru a curata temeinic interiorul si exteriorul piesei. Lasa capacul deschis pana ce lada s-a uscat complet, altfel te vei alege cu mirosuri deranjante in interior.

 

 

 

Marci populare:

 

Lazile frigorifice devin indispensabile atunci cand ai nevoie de congelarea rapida si pastrarea la rece a alimentelor, oferind conditii termice optime si o capacitate generoasa de stocare. Asadar, daca preferi sa iti faci mereu provizii considerabile de mancare, aceste electrocasnice sunt cat se poate de utile, avand in vedere spatiul limitat al compartimentului de congelare din combina frigorifica. Iar daca trebuie sa investesti intr-un astfel de produs, este obligatoriu sa te asiguri de eficienta si durabilitatea acestuia. De aceea, noi iti recomandam sa apelezi la marii producatori respectati in domeniul electrocasnicelor, care si-au castigat reputatia datorita standardelor inalte de calitate. Iti prezentam pe scurt trei companii care domina piata la momentul actual.

 

Whirlpool este o companie americana infiintata in 1911 in Michigan, S.U.A.. In prezent, este chiar cel mai mare producator de aparate pentru uz casnic, cu centre de cercetare si productie in peste 70 de tari din intreaga lume (in 2009 detinea deja o cota de 15% pe piata mondiala de electrocasnice).

Compania a fost fondata de catre Lou Upton, un fost agent de asigurari ce a primit un brevet de inventie pentru o masina de spalat manuala. Acesta a apelat la unchiul sau Emory, ce detinea un magazin de aparatura, pentru a echipa modelul sau de masina cu un motor electric.

Succesul nu s-a lasat asteptat, iar din 1950 afacerea a primit numele de azi, in 1951 infiintandu-se si fundatia filantropica Whirlpool. Cu sloganul “Whirlpool – Simte diferenta” (Sensing the Difference), compania are misiunea de a oferi produse care sa castige increderea consumatorilor, astfel crescand cererea pe piata.

Obiectivul fiind cel de a imbunatati calitatea vietii, Whirlpool este o firma implicata in dezvoltarea comunitatilor in care activeaza, colaborand si finantand cu produse si cu bani organizatii umanitare non-profit din toata lumea (pentru oamenii fara adapost sau care si-au pierdut casa in urma catastrofelor naturale, pentru educatie, pentru sporirea nivelului de trai, pentru lupta impotriva cancerului).

Firma infiintata in judetul Dambovita, Gaesti, in 1968, Arctic e cel mai mare producator de electrocasnice si printre cele mai puternice companii romanesti, lider ce detine o cota de peste 35 % pe piata locala. A fost achizitionata de catre Arcelik, un grup turcesc important la nivel global.

Dupa ce grupul a investit 24 de milioane de euro in fabrica din Romania, brandul Arctic a inceput sa exporte in toata lumea mai mult de 85% din productie. In tara, este o marca cunoscuta si apreciata in principal pentru aparatele frigorifice (fabrica si masini de spalat, aragazuri, hote). In 2021 se implinesc 47 de ani de cand compania a luat nastere, iar conform declaratiilor oficiale, aproximativ 80% dintre familile romane au macar un aparat Arctic in casa.

Firma este recunoscuta si pe plan international, punand accent pe nevoile cotidiene ale consumatorilor si oferindu-le astfel produse moderne, eficiente, la preturi competitive. Accentul pus pe dezvoltarea durabila motiveaza Arctic sa investeasca in noi solutii tehnologice functionale si eco-friendly.

Brandul e prima firma romaneasca ce a adoptat sistemul japonez Total Productive Maintenance, cu scopul de spori productivitatea si a reduce pierderile in procesul de fabricatie, fiind recompensat cu mai multe premii de excelenta.

 

Zanussi a fost infiintata atunci cand Antonio Zanussi si-a inceput activitatea de fabricare cuptoare, in 1916. Initial, era o mica afacere din zona de nord-est a Italiei, care datorita aparatelor inovatoare a luat avant si a cunoscut o extindere pe plan international. Din 1980, este integrata in portofoliul grupului Electrolux, ceea ce a contribuit la dezvoltarea liniei de produse.

Dupa fondarea sa, firma avea sa ramana o afacere de familie, in anii ’50 fiind condusa de Lino Zanussi, care a ajutat la crearea reputatiei sale peste hotare. Devenise deja recunoscut si apreciat pe piata europeana a electrocasnicelor ca un brand ce produce aparatura performanta, folosind cele mai noi tehnologii.

Succesul initial a fost datorat gamei de aragazuri fabricate, descrise ca fiind “inaintea timpurilor sale”. Cu sloganul “Totul devine mai usor, cu putin din stilul italian”, Zanussi si-a impus de la inceputurile sale sa ofere linii de produse eficiente, simplu de utilizat, cu design compact, care sa simplifice activitatile casnice.

Azi, obiectivul este sa continue cercetarea si dezvoltarea de noi modele de electrocasnice care sa imbine designul si calitatea italiene. Oferind atat functionalitate si tehnologii de ultima ora, cat si preturi atractive, compania si-a castigat aprecierea in randul consumatorilor, fiind lider pe piata italiana.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Beko HSA32520

 

Pentru cumparatorii cu familie numeroasa si suficient spatiu de depozitare, lada Beko HSA32520 va reprezenta cea mai buna solutie de congelare a alimentelor si proviziilor. Consuma putin, fiind incadrata in clasa A+ de economie energetica, pe baza unui consum anual de 272kWh, care pare destul de redus, raportat la posibilitatile de stocare pe care le ofera.

Spatiul intern este foarte incapator, dispozitivul avand capacitate de 298l, permitand aprovizionari mai rare si depozitarea unor cantitati considerabile de alimente. Un sistem antibacterian evita formarea mucegaiului in interior. Puteti repartiza produsele in compartimentul principal in doua cosuri incapatoare.

Functiile includ yala, garnitura etansa si termostat reglabil. Produsul masoara 91 x 116.2 x 74.2cm si este prevazut cu picioare de sustinere care il echilibreaza corespunzator pe suprafete. Lista avantajelor mai include un pret de achizitie bun si o garantie de conformitate extinsa pe 2 ani.

 

Avantaje:

Are capacitate mare de stocare, fiind capabila sa adaposteasca un volum de 298l.

Este fiabila si eficienta, avand incorporat un sistem de etansare cu garnitura antibacteriana.

Permite economia energetica, facand parte din clasa A+.

Ofera calitate la un pret destul de accesibil.

 

Dezavantaje:

Nu este echipata cu functie de congelare rapida.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lazi frigorifice de la Arctic

 

Daca ai nevoie de mai mult spatiu de depozitare pentru carne si legume, intrucat iti doresti ca acestea sa te tina o iarna intreaga, o lada frigorifica este exact ceea ce-ti trebuie. Fiind insa o investitie pe termen lung si avand in vedere ca pe piata exista tot felul de modele, pentru a sti ca faci alegerea potrivita, apeleaza la ajutorul unui producator cunoscut ca, de pilda, Arctic.

 

Facand parte dintre producatorii de top de aparate frigorifice din Europa si detinand locul I in Romania la acest capitol, Arctic a cunoscut un succes imens in 2002, cand compania a fost cumparata de Arçelik, cel mai cunoscut brand turcesc dedicat fabricarii de frigidere si lazi frigorifice. Motivele principale pentru care cele din urma se numara printre preferintele cumparatorilor sunt economia de resurse si performanta indelungata pe care acestea o ofera.

Si pentru ca tu-ti cunosti nevoile proprii mai bine decat oricine, verifica dimensiunile si capacitatea lazii frigorifice. Aceasta se masoara in litri si poate varia de la 130 de l pana la peste 400 de l. Utilizatorii care provin din familii numeroase si care nu au timp sa se ocupe de aprovizionare foarte des, se vor orienta catre un model de 250 – 300 de l, pe cand o capacitate sub 150 de l este ideala pentru cei care locuiesc singuri sau nu beneficiaza de un spatiu de amplasare prea mare, precum o garsoniera, intrucat se stie ca dimensiunile lazii sunt influentate in mod direct de volumul de stocare a acesteia.

Multe pareri despre cele mai bune lazi frigorifice Arctic sustin ca un produs bun consta si-n autonomia pe care o ofera. De pilda, daca se intampla sa fie lucrari in zona si sa ramai fara curent, e mai bine sa ai garantia ca aparatul cumparat poate functiona cateva ore si fara sa fie alimentat cu energie electrica, astfel incat alimentele depozitate sa nu se altereze.

Si pentru ca principala grija a cumparatorului este aceea de a afla unde gasesc lazi frigorifice Arctic la un pret bun ceilalti utilizatori, recomandam cumpararea acestora direct de pe Internet, pentru a avea acces mai des la reduceri si promotii.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Arctic O30+

 

Daca te-ai intrebat care este cea mai buna lada frigorifica Arctic, noi iti spunem ca unul dintre raspunsuri ar putea fi acest model. Capacitatea de stocare mare (315 l) iti ofera posibilitatea de a depozita cantitati mari de carne si legume, astfel ca te poti apuca de taiat linistit porcul pentru sarbatorile de iarna.

In plus, nu trebuie sa-ti faci griji daca ai pus carne proaspata in el si are loc o pana de curent, caci aparatul frigorifer ofera o autonomie de 36 de ore, suficienta cat sa nu ti se altereze carnatii proaspeti facuti. Beneficiaza de 2 cosuri metalice, pentru o mai buna organizare in interiorul dispozitivului, iar garnitura antibacteriana a usilor asigura pastrarea alimentelor in conditii de igiena optima.

Totodata, lada frigorifica se bucura de functia de super-congelare si de securizare yala, care permite inchiderea etansa a usii congelatorului. Ofera un consum optim de energie (A+) si are panou de control cu LED. Pretul este bun.

 

 

Arctic O20+

 

Fie ca iubesti zacusca si tinzi sa cumperi multe kilograme de legume pentru a le pune la pastrat, fie ca ai taiat vitelul sau porcul pe care-l cresti de ceva timp si-ti faci propriile mezeluri, o lada frigorifica Arctic ieftina si buna iti va fi de mare ajutor.

Cu un volum total de 215 l, aceasta iti permite sa stochezi o cantitate mare de alimente, in timp ce sistemul antibacterian din dotare se va asigura ca vor ramane proaspete pentru mai mult timp. Totodata, poate fi securziata cu yala, astfel ca ai garantia ca usa congelatorului va fi inchisa perfect, deci nu exista nici cel mai mic risc ca legumele sau carnea din interior sa se altereze.

Lada frigorifica se incadreaza in clasa de eficienta energetica A+, ceea ce inseamna ca facturile la curent vor avea un cost redus, si are o autonomie de 36 de ore, in caz de pana de curent. Pretul este accesibil.

 

 

Arctic O23+

 

O lada frigorifica Arctic fiabila, construita din materiale neinflamabile si care se incadreaza in clasa energetica A+ este si aceasta. Dotata cu 2 cosuri pentru alimente, astfel incat sa poti depozita legumele intr-o parte si carnea in alta parte, are o capacitate de stocare mare (230 l), fiind ideala pentru o familie numeroasa.

Se bucura de un sistem antibacterian, intrucat garnitura usilor contine aditivi speciali ce previn formarea microbilor, si de securizare cu yala, ceea ce inseamna ca alimentele stocate vor avea parte de conditii de igiena optima, in asa fel incat sa-si pastreze prospetimea o perioada mai indelungata de timp.

Un avantaj esential al aparatului consta insa in autonomia mare fara curent, si anume 67 de ore. Panoul de control este LCD, asa ca poti verifica lesne daca dispozitivul functioneaza in parametri optimi, iar termostatul reglabil din dotare iti permite sa setezi termperatura congelatorului in functie de nevoi. Pretul este foarte avantajos.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
Paul
November 12, 2018 8:12 am

Bună ziua, doresc să știu la ce se referă lungimea unei lăzi, adică se referă la lungimea ei pe _____ orizontală sau cea verticală I.

DMCA.com Protection Status