Cele mai bune hidrofoare de adancime

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun hidrofor de adancime – Recomandarile noastre pentru 2021

 

In caz ca locuiesti la casa si ai nevoie de un hidrofor de adancime, pentru procurarea apei menajere in gospodarie sau pentru sisteme de irigare a gradinilor, trebuie sa iei in calcul la achizitie anumiti parametri importanti, pe care ii gasesti in acest ghid. Daca nu ai timp sa te informezi si ai nevoie de un model cu adancime de aspiratie mare, poti sa alegi primul produs din lista: Omnigena OM0061/24l. Dotat cu un motor puternic de 1100 W, hidroforul poate aspira apa de la o adancime de 80 de m, avand un debit de 50 l/ min, la o presiune de maxim 10 bari. Kitul contine pompa submersibila, presostat, manometru, rezervor de 24 l, racord cu 5 cai. Componentele sunt fabricate din materiale durabile, de calitate, cum ar fi: inox, bronz, alama. O alta varianta, cu rezervor de 100 l, este Sumoto SM0071/100M.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Omnigena OM0061/24l
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In caz ca iti doresti unul dintre cele mai bune modele de hidrofoare de adancime, te poti baza pe acest model, cu un motor puternic de 1100 W, cu debit de 50l/min, la o presiune de maxim 10 bari, confectionat din materiale rezistente si de calitate, dotat cu protectii pentru o buna functionare in timp.

Nu trebuie montat foarte aproape de casa, mai ales de locul in care dormi, avand un nivel de zgomot crescut, de 80 dB.

Este un model de adancime ce poate aduce apa de la maxim 80 de m, util pentru gospodarii sau irigatii.

A 2-A OPTIUNE!

Sumoto SM0071/100M
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de hidrofor de adancime poate fi folosit pentru apa curata, avand o inaltime de refulare de 105 m, o adancime de absorbtie de 20 m, un rezervor cu capacitate de 100l, celivreaza un debit de 45 l/min, si care e realizat din materiale de calitate si cu protectii pentru prelungirea bunei functionari.

La montare, trebuie luat in calcul ca lungimea cablului de alimentare este scurt, de doar 10 m; fie il plasezi mai aproape de o priza, fie apelezi la prelungitoare.

Un hidrofor puternic, cu capacitate mare a rezervorului, util pentru alimentarea unei gospodarii cu apa menajera sau pentru irigatii pe suprafate mari.

A 3-a Optiune!

Sicur Aqua sicur222
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Realizat din inox, acest model de hidrofor de adancime are o inaltime de refulare de 110 m, putand pompa apa necesara de la o adancime de maxim 40 m, cu un debit de 3 mc pe ora la o presiune de 6 bari, cu o putere de 750 W, silentios (45 dB), dotat cu presostat si manometru, supapa de sens si teu cu 5 cai.

Avand un rezervor cu o capacitate de pana in 24 de litri, este util pentru cantitati limitate de apa.

Pret bun, caracteristici tehnice performante, set complet, sunt doar cateva motive care ne determina sa recomandam acest produs.

 

 

Cum alegi un hidrofor de adancime bun

 

Ghidul cumparatorului

Nu intotdeauna ai o cunostinta care sa iti dea sfaturi avizate despre hidrofoare, iar daca e sa stai sa alegi dintre nenumaratele oferte din comert, iti ia ceva timp. Dedicam acest ghid celor care doresc sa invete cum sa faca selectia si unde gasesc hidrofor de adancime la un pret bun.

 

hidrofor-de-adancime-task

 

In primul rand, trebuie sa stii ca, daca sursa de apa este situata la mai mult de 8m adancime, ai nevoie obligatorie de un aparat cu ejector. Si in aceasta categorie, dispozitivele se impart in functie de nivelul de la care aduc apa, putand fi nevoie sa alegi un model pentru 20 – 15m, unul eficient pana la 20m sau un hidrofor de adancime 30 m. Exista si exemple foarte puternice, care pot lucra la peste 40m sub pamant.

Pe cat de mare este puterea motorului pompei, pe atat de eficient va lucra. Recomandam valori de 1000 – 1500W pentru  surse de apa la peste 20m adancime. Trebuie sa mai consideri si volumul rezervorului; cele de 25l sunt utile pentru cantitati limitate de apa, cele cu 50l sau mai mult sunt bune pentru apa menajera, iar la peste 100l te poti orienta cand vrei sa faci irigatii de amploare. Fa suma debitelor consumatorilor de apa si vezi necesarul in litri pe minut, ca sa stii ce debit total trebuie sa ofere hidroforul.

Analizeaza calitatea apei pompate; daca este potabila si curata, poti alege un model cu pompa pentru apa fara impuritati. Cand apa poate avea in ea tot felul de particule, trebuie sa cumperi unul de apa murdara. Fiecare producator iti arata care e dimensiunea maxima a impuritatilor admise(ca sa eviti defectarea aparatului). Ai nevoie de cate 1bar presiune pentru fiecare 10m coloana de apa trimisa pe verticala sau 100m pe orizontala. Ca functii, nu trebuie sa lipseasca manometrul si presostatul.

In ilustrarea acestor pareri despre cele mai bune hidrofoare de adancime, putem oferi si cateva exemple, pentru ca am ales cele mai convenabile oferte disponibile online:

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Omnigena OM0061/24l 

 

In caz ca esti in cautarea unui hidrofor de adancime cu aspiratie de pana in 80 de m, atunci poti alege acest model, dotat cu un motor de putere de 1100 W. Este un kit complet recomandat pentru pomparea apei curate din puturi sau fantani, pentru alimentarea cu apa menajera a unei gospodarii sau pentru sisteme de irigare.

Producatorul, avand peste 30 de ani de experienta in domeniu, foloseste materiale de calitate, rezistente, cu motor din inox cu bobinaj din cupru, carcasa din inox, corp de refulare din bronz si turbina din alama. Rezervorul este de 24 de litri si are un debit de maxim 50 l/min, la o presiune de 10 bari.

Modelul include mamonetru, presostat si teu cu 5 cai. Se instaleaza vertical, se alimenteaza la retea si este dotat cu un cablu de alimentare de 15 m. Are protectie termica, etansare mecanica, protectie dubla a presetupei, pentru a nu exista riscul inundarii motorului.

Avantaje

Este un model de hidrofor ce poate aspira de la o adancime maxima de 80 m.

Debitul este bun, de maxim 50 l/min la o presiune de 10 bari.

Este confectionat din materiale rezistente: inox, bronz, alama.

Kitul este complet, fiind gata de montare.

Dezavantaje

Nivel de zgomot ridicat (80 dB).

button 1

 

 

 

 

Sumoto SM0071/100M 

 

Daca ai nevoie de un hidrofor puternic, usor de instalat, sigur si rezistent, te poti indrepta cu incredere spre acest model. Poate fi montat ca atare pentru a alimenta diferiti consumatori transportand apa din puturi, fantani, bazine etc., sau ca parte componenta a unui grup hidrofor.

Motorul are o putere de 1100W, avand o inaltime maxima de refulare de 105 m, plecand de la o adancime de absorbtie de 20m. Capacitatea vasului de expansiune este de 100l, fiind suficient pentru alimentarea cu apa menajera a unei gospodarii sau pentru irigatii pe suprafete extinse. Debitul maxim este de 45 l/minut.

Carcasa, corpul si axul sunt confectionate din inox, fiind rezistente, iar turbina din bronz. Pentru un plus de siguranta, include protectie termica autoresetabila si condensator de pornire. Se alimenteaza la retea si este prevazut cu un cablu de 10 m. Se recomanda pentru ape curate.

Avantaje

Hidroforul este dotat cu un motor puternic de 1100W, avand un debit de 45 l/minut.

Materialele folosite pentru elementele componente sunt inoxul si bronzul, pentru a creste rezistenta produsului in timp.

Include elemente de protectie.

Capacitatea rezervorului este mare, de 100 l.

Dezavantaje

Cablul de alimentare este scurt, de doar 10m.

button 1

 

 

 

 

Sicur Aqua sicur222 

 

Este un kit recomandat pentru uz rezidential, fiind util pentru alimentarea cu apa din puturi, ridicarea presiunii, irigatii etc. Contine in setul de livrare: pompa submersibila, rezervorul orizontal de 24 l, presostat cu presiunea reglata (interval de presiune 1,4 – 2,8 bar), manometru de 10 bari, teu din alama cu 5 cai, supapa de sens.

Poate fi folosit pana la o adancime de 40 m, avand un debit maxim de 3 mc pe ora, la o presiune de 6 bari.  Este prevazut cu un motor de 750 W, se alimenteaza la retea la 220 V si este prevazut cu un cablu de alimentare de 20 m.

Pompa porneste si se opreste automat, fiind controlata de presostat, pentru a evita defectarea dispozitivului si consumul excesiv de curent electric. Este destinat pomparii apelor curate. Inaltimea de refulare este de 110 m. Produsul cantareste 20 de kg si se conecteaza la furtun cu diametru de 1 inch, atat la refulare, cat si la aspiratie.

Avantaje

Este un kit complet, ce poate fi usor montat, avand inclusiv presostat si manometru.

Poate pompa apa de la o adancime de maxim 40 m, pe care o poate livra la 60 m inaltime.

Debitul este bun, de 3 mc pe ora.

Are un pret bun.

Dezavantaje

Capacitate rezervorului este mica, de 24 l.

button 1

 

 

 

 

Wasserkonig HW25/25H

 

2-hidrofor-24-l-wasserkonig-hw25-25hCand cauti un hidrofor cu adancime aspiratie 20m/15m, poate ca aceasta oferta Wasserkonig este ceea ce iti trebuie. Dispozitivul se alimenteaza electric, are o putee de 900W si este confectionat cu un rezervor de apa de 24l, pentru amorsare.

Va aspira de la o adancime maxima de 25m si va livra apa pana la o inaltime limita de 40m. Asta se datoreaza presiunii de functionare cu valoarea de 4bar, adecvata pentru aplicatii casnice. Dat fiind ca debitul de apa asigurat va atinge 2900l/h, conchidem ca produsul este capabil sa garanteze alimentarea cu apa menajera a unei gospodarii sau irigatii pe suprafete extinse.

Bineinteles, modelul include un manometru, care favorizeaza o presiune de lucru interna adecvata si permite citirea usoara a acesteia. Fiind asigurat cu garantie de conformitate de 2 ani si oferit la un pret destul de avantajos, putem spune ca este un hidrofor de adancime ieftin si bun.

button 1

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Filov CQJ505/24

 

Cel mai bun hidrofor de adancime 40m de la Filov si poate ca cel mai ieftin, la randamentul pe care il ofera, este acest aparat cu pompa din fonta si motor de 1500W. Este construit pentru agricultura, horticultura si aplicatii casnice(apa menajera), fiind echipat cu rezervor de 24l volum.

Necesita alimentarea in retea(la priza, printr-un cablu de 1m) si poate furniza un debit maxim de 3000l/h, la o presiune de lucru de 6 bar. De aici rezulta ca poate aduce apa de la 40m adancime si sa o livreze pana la 60m inaltime. Pompa se opreste si porneste automat in functie de presostat, care monitorizeaza activitatea sistemului.

In acest mod, sunt evitate defectarea dispozitivului sau consumul excesiv de energie. Manometrul inclus asigura citirea corecta a presiuni si reglajul intern. Produsul cantareste 25.4Kg si necesita racordarea cu un furtun de 1inch diametru la iesire; se recomanda pentru pomparea apei curate.

 

 

Pentax AP75/24-00

 

Acest hidrofor de adancime cu ejector de la Pentax se va utiliza in completarea sistemelor de alimentare cu apa menajera, pentru a pompa apa in rezervoare sau in cazul in care se necesita efectuarea de irigatii. Lucreaza cu putere de 590W si autoamorsare.

Rezervorul petnru apa are un volum de umplere de 24l, iar debitul oferit poate varia intre 3 si 35l pe minut, suficient pentru o locuinta. Poate aspira de la cel mult 20m adancime, avand in structura sa ejector P20, presostat si manometru. Din moment ce functioneaza cu presiune de8bar, poate trimite lichidul pe o inaltime de refulare de 28m.

Materialele incluse in structura sa si piesele componente demonstreaza fiabilitate: pompa centrifugala, ejector extern, membrana interschimbabila pentru vasul de expansiune. Se accepta o temperatura maxima a apei de pana la 50 de grade Celsius, iar diametrul de defulare necesita racord de 1″.

 

 

AL-KO HW 3500

 

Nu avem certitudinea ca AL-KO produce cel mai bun hidrofor de inox, dar la pretul si performantele oferite, modelul aici descris reprezinta una dintre cele mai bune oferte.

Dispozitivul este perfect pentru utilizare in gospodarie, mai ales daca ai o sursa de apa menajera pe care vrei s-o exploatezi. Are motor electric de 850W, rezervor de 17l, realizat din inox, si o pompa foarte eficienta. Porneste si se opreste in mod automat, datorita releului mecanic integrat, care suporta presiuni minime de 1.5bar si maxime de 2.8bar.

Va aspira de la cel mult 8m adancime, insa va putea transmite apa pana la 38m pe inaltime, putand alimenta si o locuinta cu etaj situata in apropierea sursei sau sa efectieze uneleirigatii de gradina. Este mic, usor(12Kg) si fiabil, oferind un debit de maxim 3400l pe ora, suficient cat sa alimenteze mai multe robinete.

 

 

AL-KO HW 3000

 

Acest model AL-KO dotat cu vas hidrofor de inox se inscrie pe lista dispozitivelor accesibile ca pret tuturor gospodarilor care au la dispozitie o sursa de apa de suprafata sau de adancime redusa(pana la 8m, caci nu are tub venturi/ejector).

Capul de pompa, la fel ca rezervorul cu o capacitate de 17l, este confectionat din inox de calitate, cu un design robust si compact, ce permite montajul facil in orice circumstante. Modelul autoamorsat functioneaza cu presiuni minime de 1.5bar si maxime de 2.8bar, ca rezultat al puterii motorului(valori de 650W).

Trimite apa pe o inaltime de cel mult 35m, iar pe directie orizontala poate oferi sprijin concret in irigatii. Desi rezervorul este cam micut, iar puterea scazuta, volumul de apa pompat asigura posibilitatea alimentarii menajere, intrucat este de 3100l/min. Se livreaza cu manometru si presostat, pornind si oprindu-se automat in functie de valorile interne de presiune.

 

 

 

AquaTech 20

 

Daca ai buget redus si esti nevoit sa identifici intre oferte un hidrofor de inox ieftin si bun, iti propunem sa dai o sansa acestui produs AquaTech. E drept, numai carcasa este facuta din inox, insa modelul este unul robist si performant, proiectat pentru a asigura apa de menaj in gospodarii private.

La nevoie, se utilizeaza pentru irigatii, intrucat motorul electric dezvolta o putere de 1200W. Bineinteles, nefiind echipat cu ejector, adancimea maxima de la care poate aspira va fi de numai 7m. Totusi, avand rezervor de 20l, reuseste sa ofere debit de 3800l/h, furnizand apa la o inaltime de pana la 48m. Din pacate, nu are doar parti foarte avantajoase, intrucat nu se opreste automat, lipsindu-i flotorul cu intrerupator.

De asemenea, nu are manometru, astfel incat sa vezi constant presiunea interna. In orice caz, cumuland avantajele cu pretul de cumparare, am conchis ca este o oferta convenabila.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

4 COMMENTS

Scurtu

May 23, 2020 at 2:53 pm

Buna ziua !Mar interesa un hudrofor mai bun dar pretul sa fie pana in 700 lei . Am un put de adancime 10 m ,2,50m am apa .Cam ce hidrofor ar fi buna sa imi iau ca sa ma racordez la casa de la fantana doresc sa alimentez o baie, cu masina de spalat rufe si o bucatarie si la udat gradina ? Si sa am o presiune constanta nu cand deschid apa in gradina sa ud sa scada presiunea la dus. Va multumesc si astept raspuns.

Raspuns
Team Clovis.ro

May 25, 2020 at 5:41 am

Buna, Danut,

Pentru a afla cum selectezi hirdoforul in functie de necesarul zilnic de apa pompata, iti propunem sa accesezi Gradinavesela.ro si sa citesti ghidul despre hidrofoare(am oferit link spre acest ghid in commentul nostru de mai sus).

Pentru a vedea gama de pret – intri pe eMAG, scrii “hidrofor” in bara de cautare, apoi folosesti meniul di stanga paginii sa selectezi doar modelele dorite, in functie de buget, adanci,me de lucru, putere, debit maxim etc.

O optiune destul de bine cotata ar fi:

https://www.emag.ro/hidrofor-inox-cu-rezervor-inox-50litri-1100-w-jy1000-50inox-omnigena-om5002-50i/pd/DQH4X7BBM/

Mult succes!

Raspuns
MITICA CONSTANTIN

May 13, 2020 at 12:36 pm

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra si as dori sa ma ajutati sa aleg cel mai potrivit hidrofor, conform urmatoarelor date de la fata locului:
– am facut camin betonat – acoperit, langa fantana (adancime 8m + 8 m apa)
– distanta de impingere aprox 25-30 m (de la fantana doresc sa alimentez o baie, cu masina de spalat rufe si o bucatarie)
– apa din fantana este curata, dar mai are particule fine de mal care se depun (se observa uneori, ca o pelicula foarte fina galbuie pe fundul galetii), de duritate mai mare de medie.
– irigat vreo 500 m2 gradina (20-30 m de la fantana)
– buget: 1000 lei

Raspuns
Team Clovis.ro

May 14, 2020 at 7:45 am

Buna ziua,

Apreciem faptul ca ati apelat la articolul nostru pentru informatii – multumim pentru increderea acordata!

Despre cat si cum se uda solul puteti citi mai multe aici:

https://www.icpa.ro/documente/coduri/Utilizarea_eficienta_a_apei_la_nivelul_fermei.pdf

Aici gasiti un ghid destul de cuprinzator despre cum se alege hidroforul conform capacitatii de lucru:

https://gradinavesela.ro/cele-mai-bune-hidrofoare/

Dupa ce ati aflat care e cantitatea de apa necesara pentru gradina Dvs, puteti incepe sa sortati ofertele la hidrofoare, conform parametrilor mentionati in mesaj.

Aici ce oferte gasiti pe eMAG, dar odata stabilite coordonatele, puteti merge in orice magazin mare care vinde hidrofoare:

https://www.emag.ro/hidrofoare/c?ref=bc

Folosind meniul din stanga listei, bifati costul maxim, puterea, debitul, inaltimea de refulare. Ulterior sortate ofertele, sfatul nostru e sa cititi si ce mai spun utilizatorii care chia rau cumparat acele produse.

Mult succes!

Raspuns
DMCA.com Protection Status