Cel mai bun videoproiector BenQ

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune videoproiectoare BenQ

 

Ghidul cumparatorului

Extrem de util ca suport vizual pentru prezentarile din salile de cursuri, de conferinte, de sedinte, videoproiectoarele incep sa devina populare si in randul celor care doresc sa creeze un sistem performant Home Cinema sau sa proiecteze jocuri video. Daca ai nevoie de un astfel de produs, iti recomandam sa treci in revista oferta variata de videoproiectoare BenQ, brand cu experienta in solutii de afisaj.

Cu motto-ul „Bringing Enjoyment ‚N’ Quality to Life” (de unde deriva si numele corporatiei), BenQ produce o serie de aparate folosind tehnologii avansate: ecrane si TV-uri LCD, PC-uri, Notebook-uri, camere digitale, telefoane si bineinteles, proiectoare.

Daca doresti sa alegi cel mai bun videoproiector, este insa necesar sa te informezi asupra specificatiilor tehnice, asa incat modelul sa fie potrivit scopului urmarit. De exemplu, pentru proiectii in sali mari de curs sau conferinte, cel mai important criteriu il reprezinta numarul de lumeni, dar pentru vizionarea filmelor acasa, un contrast bun primeaza.

Sa trecem in revista pe scurt principalele caracteristici de baza. Asadar, in ceea ce priveste luminozitatea, verifica numarul de lumeni, ce se poate incadra intre 2000 si peste 4500. Nu te grabi sa alegi cea mai mare valoare: pentru proiectia de filme de la o distanta de pana la 4 m, intr-o incapere mai intunecata, este suficient sa ai 2000-2500 lumeni (o valoare mai mare implica o intensitate foarte mare a imaginii ce-ti va obosi ochii).

In schimb, pentru salile mari si iluminate, ai nevoie de peste 3000, chiar 4000 lumeni (depinde si de marimea ecranului – cu cat e mai mare, va creste si numarul necesar de lumeni). Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune videoproiectoare BenQ, in special in cazul in care vrei un model ca parte din sistemul tau Home Cinema, te intereseaza contrastul (diferenta intre cea mai inchisa si cea mai deschisa culoare): poate fi static si dinamic. Este indicat sub forma unui raport, de la 2000:1 pana la 15000:1; se recomanda un contrast cat mai mare.

Alte criterii dupa care sa analizezi un produs sunt: throw ratio – distanta dintre lentila si ecranul de proiectie si marimea acestuia din urma; corectia trapezului manuala sau automata – proiectorul trebuie sa vizeze centrul suprafetei de proiectie; lens shift – reglajul din lentila; rezolutia nativa si cea suportata – HD Ready (1024 x 720 p), Full HD (1920 x 1080), WXGA (1280 x 720), XGA (1024 x 768); primele 2 sunt optime pentru proiectii filme, jocuri, ultimele pentru proiectii widescreen.

Nu in ultimul rand, durata de viata a lampii este un factor important: intre 2000 si 4000 ore, dupa care trebuie inlocuita. Un videoproiector wireless ce permite sa redai date din surse conexe fara cablu poate fi util, iar in ceea ce priveste conectorii, uita-te dupa USB, HDMI, VGA si Audio In.

Nu stii unde se gasesc videoproiectoare BenQ, la un pret bun? Daca verifici ofertele magazinelor online, in mod sigur vei descoperi o serie de modele atractive.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

BenQ 3D W1110S 

 

Daca-ti doresti cel mai bun videoproiector BenQ pentru proiectia de filme, meciuri de fotbal, jocuri video acasa, iti recomandam acest model cu design modern, cu transmisie video wireless si zgomot redus in modul Eco, de doar 27 dB. Rezolutia Full HD si lentilele din sticla pura garanteaza imagini de o claritate crescuta.

De asemenea, proiectorul ofera o paleta de culorii vii si realiste, are reglaj independent 3D de culoare (reglezi saturatia si nuanta celor 6 culori primare), iar pasionatii de filme vor fi incantati si de tehnologia audio incorporata, cu un sistem acustic de 10 W. Tehnologia DLP SmartEco Mode modifica luminozitatea lampii in functie de continutul afisat, ceea ce asigura atat claritatea imaginii, cat si durata de viata extinsa a lampii.

Pentru o imagine cu diagonala de 2.54 metri, proiectorul trebuie pozitionat la aproximativ 2,5 metri de ecran. Optiunea lens shift ajusteaza pe verticala imaginea in mod automat. Se redau cele mai fine detalii datorita contrastului ridicat de 15000:1. Numarul de lumeni este suficient pentru proiectarea in camerele unui apartament sau case si in sali de curs mai mici (2200).

 

 

 

 

 

BenQ 3D MS527 

 

Acest videoproiector BenQ, ieftin si bun, iti permite sa economisesti pana la 70% din energia pe care o consuma lampa, ceea ce ii prelungete durata de viata si astfel diminueaza costurile de intretinere datorita tehnologiei SmartEco. Folosita in modul LampSave, lampa va rezista pana la 10 000 de ore (in modul normal, rezista 4500 ore).

Contrastul foarte ridicat ofera imagini clare in detalii fine (13000:1). Tehnologia DLP e principala utilizata in cinematografele digitale din toata lumea, iar suportul pentru imagini 3D permite o experienta vizuala captivanta (cu ochelari 3D). Rezolutia nativa este 800 x 600 p, iar cele suportate sunt de 640 x 480 p si 1920 x 1200 p.

Cu 3300 lumeni, este un proiector ideal pentru un sistem Home Cinema, insa si pentru prezentari cu suport vizual in sali de cursuri, de sedinte, de conferinte. Distanta dintre lentila si ecranul de proiectie se va incadra intre 1.96 si 2.15 metri. In ceea ce priveste conectorii, dispui de intrari VGA, S-Video, HDMI, Audio In, Audio Out si USB.

 

 

 

 

 

Benq 3D MS506 

 

Modelul MS506 este un videoproiector BenQ ce utilizeaza tehnologia DLP 3D, ce asigura calitatea cea mai inalta a imaginii redate, fiind aceeasi tehnologie folosita in salile de cinema. Imaginea ramane la fel de buna indiferent de trecerea timpului – lampa trebuie inlocuita dupa 2000 de ore de folosire in modul normal sau dupa 10 000 ore in modul SmartEco.

Durata de viata este prelungita si consumul redus si datorita functiei Eco Blank, ce se activeaza dupa 3 minute in care nu e detectata nici o sursa video si ce iti permite sa intuneci proiectia de pe ecran, cand doresti sa captezi atentia auditoriului spre tine sau sa iei o pauza de la prezentare (astfel lampa isi reduce puterea de la 100% la 30%). Luminozitatea si contrastul sunt ajustate automat in functie de continutul redat, asa incat imaginile sa fie clare.

Cu 3300 de lumeni, cu o rezolutie nativa de 800 x 600 p si rezolutii suportate de 640 x 480 p si 1600 x 1200 p, cu un contrast mare de 13000:1, este un videoproiector ideal ca suport in prezentarile din scoli, universitati, companii, dar si pentru sistemul Home Cinema. Diagonala ecranului de proiectie se incadreaza intre minim 1.52 m si maxim 3.04 m. Ai la dispozitie conectori VGA, S-Video, miniUSB, Audio In si Out.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status