Cea mai buna camera video profesionala

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune camere video profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Iti doresti un maximum de performanta atunci cand filmezi la evenimente?  Se impune, in aceasta ordine de idei, sa uiti de camerele video pentru amatori si sa te opresti asupra unui model profesional. Fireste, acesta presupune costuri mai mari, dar poseda capabilitatea de a inregistra Full HD, respectiv 4k. Totusi, pe langa aceste aspecte generale, exista si cateva criterii de selectie pe care trebuie sa le consideri atunci cand decizi.

 

a-camera-video-profesionala

 

In primul rand, trebuie sa iei in seama iluminarea minima de care are nevoie un astfel de dispozitiv pentru a capta cadrele dorite. Aceasta se cuantifica apeland la unitatea de masura numita lux. La baza sta un principiu simplu: cu cat mai mica este valoarea specificata, cu atat mai usor vei putea filma pe timp de noapte sau in spatii intunecoase. Multe pareri despre cele mai bune camere video profesionale sustin ca, in cazul in care modelul dorit dispune de o iluminare minima mai mare de 5 lux, ar fi bine sa verifici sa aiba macar un blitz eficient pentru a suplini acest minus.

Zoom-ul optic este, de asemenea, un criteriu de selectie important, de el depinzand distanta de la care poti filma. Cu alte cuvinte, iti permite sa inregistrezi in conditii de confort sporit si sa te afli in mijlocul actiunii. Totusi, pentru ca imaginea sa nu se distorsioneze, este nevoie ca modelul sa fie inzestrat cu un stabilizator performant, mai ales in cazul magnificatiilor ce depasesc 10x.

In al treilea rand, tot mai apreciate sunt astazi camerele video care pun la dispozitia utilizatorilor o buna conectivitate. Ce se intelege prin acest concept? In principiu, pe langa cea de tip standard (USB, HDMI, audio), dezirabil ar fi ca modelul sa posede si capabilitatea de a se conecta la wireless, astfel incat sa poti comanda device-ul de la distanta sau transmite in timp real cadrele surprinse (live streaming).

Nu in ultimul rand, merita sa stii ca mediul online este, in ultima vreme, locul unde gasesc camere video profesionale la un pret bun majoritatea cumparatorilor.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Sony NEX VG-900

 

1-camera-video-sony-nex-vg-900Multe voci sustin ca cea mai buna camera video profesionala de pe piata este modelul Sony NEX VG-900. Motivele lor sunt cele care urmeaza: rezolutia Full HD, ecranul LCD tactil cu pivotare, microfonul performant incorporat, precum si faptul ca beneficiaza de un senzor de cadru intreg (35,8 x 23,9 mm) cu filtre de culori primare RGB.

Intr-o alta ordine de idei, produsul acesta dispune de o buna conectivitate: Hi-Speed USB, HDMI, mufa pentru casti, iesire S-Video, precum si o telecomanda care iti permite sa actionezi camera de la distanta.

Iluminarea minima ar putea reprezenta un minus, valoarea sa fiind de 8 lux, fapt pe care il poti corija insa prin atasarea unui blitz performant care sa iti garanteze claritate si in cazul inregistrarilor pe timp de noapte. Ar mai trebui sa stii ca zoom-ul optic si distanta focala sunt date de obiectivul cu care vei dota modelul, acesta incluzand, in schimb, toate accesoriile necesare. Pretul este piperat.

 

button 2

 

 

 

 

Sony 4K FDRAX100EB

2-camera-video-sony-4k-fdrax100eb-negruDaca vrei sa intri in posesia unei camere video profesionale 4k, noi iti sugeram sa te opresti asupra modelului de fata. Acesta se distinge prin capabilitatea de a inregistra optim chiar si pe timp de noapte, dat fiind faptul ca necesita o iluminare minima de 3 lux (cand filmezi HD), respectiv 6 lux (in cazul in care apelezi la rezolutia maxima).

Beneficiaza de un stabilizator de imagine Optical SteadyShot, al carui rol este de a conferi un plus de acuratete chiar si atunci cand inregistrezi la distanta mare folosindu-te de maginificatia de 12x.

Microfonul se bucura, de asemenea, de zoom, astfel incat sa poti surprinde clar sunetele. Conectivitatii de tip standard i se adauga functia wireless care iti permite sa transformi smartphone-ul intr-o telecomanda. In plus, iti permite sa faci si poze, se prezinta cu un ecran tactil si poate inregistra cu incetinitorul. Pretul este accesibil, produsul comercializandu-se insotit de o garantie pe 2 ani.

 

button 2

 

 

 

 

JVC GC-PX100V

 

3-camera-video-jvc-gc-px100v-full-hd-wi-fi-blackLuand in calcul opiniile cumparatorilor, o camera video profesionala ieftina si buna este modelul brandului JVC. Se inscrie in categoria produselor Full HD, inregistrand la o rezolutie maxima de 1920 x 1080p.

Multumita iluminarii minime de 1.2 lux, poate filma pe timp de noapte la o calitate superioara. In plus, ai certitudinea unor cadre clare chiar si atunci cand inregistrezi la distante mari apeland la magnificatia de 10x, intrucat este o camera video inzestrata cu stabilizator optic.

Exceleaza, de asemenea, la capitolul conectivitate, prezentand toate dotarile standard, dar si functia wireless. Merita amintit si ca o poti folosi pentru a face poze sau pentru a inregistra cu incetinitorul, focalizarea putand fi setata, fie pe modul manual, fie pe cel automat. In cele din urma, vine cu difuzor si microfon incorporat, astfel ca dispui de toate accesoriile de care ai nevoie. In raport cu performantele si cu garantia pe 2 ani, pretul produsului este avantajos.

 

button 2

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status