Cel mai bun telescop pentru copii

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune telescoape pentru copii

 

Ghidul cumparatorului

Cerul instelat a avut mereu o puternica fascinatie pentru toata lumea, dar poate mai ales pentru copii, care se vad deodata in fata unui univers infinit, numai bun pentru imaginatie. Daca doresti sa ii oferi micutului informatii pretioase si sa creati impreuna amintiri unice, iti recomandam sa ii cumperi cel mai bun telescop pentru copii.

 

 

Probabil ca cel mai important parametru de selectie este principiul de functionare a piesei. Cea mai ieftina varianta recomandata pentru incepatori este cea din gama reflector: portabil, cu vedere deep-sky si cu detalii fine. Din pacate, contrastul imaginilor nu este cel mai bun, iar oglinzile isi pot pierde alinierea.

Urmatoarea varianta este cea a pieselor refractoare, care ofera un contrast excelent, nu necesita recalibrare periodica si permit si observatii terestre.

Apertura, sau diametrul obiectivului variaza in functie de scopul urmarit. Pentru observatii terestre este in regula o apertura de 50-70 mm, dar pentru un telescop astronomic, dimensiunea minima e de 70 mm, iar una buna e de 100-150 mm.

Destule pareri despre cele mai bune telescoape pentru copii mentioneaza in lista criteriilor de selectie si raportul focal. Profunzimea campului vizual sacrifica partial puterea de marire, in cazul unui sistem rapid. Daca accepti un camp ingust, dar o posibilitte de marire mai mare, optezi pentru un sistem mai lent.

Din lista de accesorii, consideram ca cel mai important este cautatorul, esential pentru incepatori. Cu ajutorul lui, vei identifica mai usor obiectele pe care doresti sa le studiezi.

Daca vrei de asemenea sa stii unde gasesc telescop pentru copii, la un pret bun, alti parinti, iti atasam o lista de produse interesante ca raport calitate – pret, care se bucura de asemenea de un feedback majoritar pozitiv din partea utilizatorilor.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Bresser for National Geographic Newton 130/650 Sph 

 

Daca iti doresti sa achizitionezi un produs cu adevarat bun, care sa poata transforma curiozitatea momentului intr-o pasiune de durata, Bresser for National Geographic Newton 130/650 Sph este exact ceea ce ti se potriveste. Cu el poti face atat observatii terestre, cat si ceresti, multumita constructiei de tip Newtonian reflector.

Piesa are o deschidere de 130 mm, care garanteaza un aport semnificativ de lumina, o distanta focala de 650 mm si un raport focal de 5.0. Montura este de tip ecuatorial, permitandu-ti sa observi orice punct de pe cer. Fiind asimetrica, ea face ca greutatea telescopului sa fie contrabalansata de un set de greutati.

Miscarile obiectelor pe cer sunt urmarite dupa o singura axa, ceea ce reprezinta un avantaj semnificativ pentru persoanele care doresc sa duca pasiunea mai departe si sa foloseasca si astrofotografia. Piesa stimuleaza gandirea si creativitatea, permite efectuarea de observatii detaliate si este recomandata dupa varsta de 7 ani.

 

 

 

 

 

Bresser Junior 8843100 

 

Un telescop pentru copii, ieftin si bun, poti gasi in modelul Bresser Junior 8843100. Este vorba despre o piesa de tip refractor, cu o lentila cu diametrul de 60 mm, care colecteaza cu pana la 30% mai multa lumina decat un telescop cu diametrul standard de 50 mm. Puterea maxima de marire este de 120x. Distanta focala e de 700 mm, iar pachetul include oculare de 20, 12, 5 si 4 mm.

Piesa este ideala pentru copii, permitandu-le sa observe si detaliile obiectelor concrete, cum este de pilda cazul craterelor lunare. Mai mult decat atat, telescopul are un cautator aditional montat, in asa fel incat localizarea sa fie mai usor de realizat.

Datorita oglinzii diagonale, observatia este mai confortabila. Lentila inversoare iti permite de asemenea sa faci observatii terestre, chiar si pe timp de zi. Stativul este stabil, ajustabil pe inaltime, astfel incat oricine sa se poata bucura de functionalitatea piesei, inclusiv cei mai mici sau cei mai inalti observatori.

 

 

 

 

 

Celestron 60 Travelscope 22005 

 

Un alt model conceput special pentru micutii pasionati este Celestron 60 Travelscope 22005. Este o piesa mica si portabila, care include absolut toate accesoriile necesare pentru petrecerea unei seri educative, in familie. Mai mult decat atat, geanta compacta, in care incap toate piesele, iti permite sa il transporti oriunde, oricand.

Desi este un produs pentru copii, materialele folosite sunt de cea mai buna calitate, rezultatul fiind stabil, durabil si usor de manevrat. Diametrul lentilei este de 60 mm pentru o imagine clara si cu un contrast bun. Distanta focala de 360 mm si prisma diagonala permit efectuarea de observati terestre si ceresti.

Un alt avantaj substantial este ca piesa nu are nevoie de intretinere, instalarea se face rapid, trepiedul este de tip fotografic si permite operarea facila, iar rucsacul de transport e compact si special compartimentat.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status