Cel mai bun umidificator cu ionizare

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune umidificatoare cu ionizare

 

Ghidul cumparatorului

Umiditatea din aer are influente asupra sanatatii si confortului tau. Daca nu poti controla aerul de afara, poti sa imbunatatesti calitatea celui din propria locuinta. Un umidificator va asigura nu doar sanatatea ta si a familiei tale, ci va prelungi si viata lucrurilor pe care le detii. Iar daca vrei un aer cu adevarat curat, fara praf, par sau alte impuritati, vei alege modelul cu ionizare. Cum il alegi, ce caracteristici trebuie sa aiba si unde poti gasi un umidificator cu ionizare, la un pret bun, vei afla citind acest ghid.


In primul rand, trebuie sa stii dimensiunile camerei in care vrei sa folosesti aparatul. Aparatele au specificate volumul sau suprafata pentru care sunt recomandate, ce pot fi exprimate in metri cub respectiv metri patrati (de exemplu un aparat cu un grad de umidificare de 300ml/ora este potrivit pentru o suprafata de 44 mp) .

Conform mai multor pareri despre cele mai bune umidificatoare cu ionizare, este bine sa achizitionezi unul cu ultrasunete, care este mult mai performant decat cel traditional si a ajuns la un nivel de pret competitiv. Umidificatoarele cu ultrasunete pot avea modele cu aer cald sau rece, la fel ca cele traditionale. Cele cu jet de aer cald nu sunt recomandate pentru vara, deoarece incalzesc aerul cu cateva grade.

Poti alege intre aparate reglate manual si automate. Te ajuta foarte mult daca aparatul este dotat cu dispozitiv pentru masurarea umiditatii din camera si pornire/oprire automata, in functie de necesitati. Un nivel optim al umiditatii este cuprins intre 40 – 60% . Dispozitivul poate avea senzori care masoara nivelul de temperatura si umiditate – care sunt utili pentru ca pot regla automat nivel de umiditate din incapere; sau higrometru (care masoara temperatura si umiditatea din camera).

Un alt parametru important este capacitatea rezervorului, adica cat va functiona aparatul fara a fi nevoie sa reumpli cu apa (poate fi intre 1 litru si 10 litri, sau mai mult). Este bine sa te asiguri ca va functiona macar 12 ore. Unele modele sunt dotate cu indicator, vizual sau sonor, prin care te anunta ca trebuie reumplut rezervorul. De asemenea, pentru siguranta, sunt piese care se opresc automat, cand raman fara apa.

Nivelul de zgomot este si el important, iar pentru a folosit dispozitivul si pe timpul noptii, trebuie sa fie cat mai silentios (sa aiba in jur de 25 dB). Poti alege un model cu afisaj electronic pentru o utilizare mai usoara – iti va afisa informatii legate de temperatura din camera, nivelul de umiditate, ceas etc. Unele tipuri au si telecomanda. Daca vrei sa folosesti si aromatizarea camerei atunci fii atent sa aiba recipient pentru uleiuri aromate si antiseptice.

In general nu cantaresc foarte mult, avand intre 2 – 4 kg, in functie de suprafata pe care o acopera, asa ca pot fi mutate cu usurinta unde ai nevoie. Sunt alimentate la retea, asa ca trebuie sa te asiguri ca ai o priza in preajma.

Modelele de mai jos de umidificatoare cu ionizare, le-am ales pentru a-ti usura munca; se pot comanda foarte comod online.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Clean Air Optima CA601

 

Acest umidificator cu utrasunete poate acoperi o suprafata de pana la 35 mp, cu o inaltime de cel mult 2,5m. Functia de ionizare, pentru purificarea aerului, poate fi folosita optional, atunci cand doresti. Filtrul ceramic nano-silver asigura prospetime, avand functia de indepartare a calcarului si bacteriilor, nu necesita schimbari dese, se poate curata usor.

Rezervorul are capacitate de 3l, si pentru ca are o capacitate de umidificare de maxim 7,2l pe zi, in conditii de umiditate foarte scazuta, trebuie reumplut la fiecare 10 ore. Are indicator de golire a recipientului si se opreste in mod automat, cand ramane fara apa.

Poti regla singur intensitatea vaporilor, in functie de cum simti aerul in camera. Este foarte silentios, asa ca nu te va deranja nici in timpul noptii (25 dB). In plus, poate fi trecut si pe modul sleep. Cantareste 1,7 kg si poate fi mutat dintr-o camera in alta, dupa cum ai nevoie.

 

 

 

Argo Hydro Digit

 

Daca nu ai suprafete mari, maxim 60mc, iti recomandam Agro Hydro Digit, un umidificator cu ionizare, ieftin si bun, care iti poate rezolva problema. Functioneaza pe baza de utrasunete, are higrostat incorporat pentru masurarea umiditatii si a temperaturii din camera si este prevazut cu control digital.

Cu ajutorul panoului de comanda poti trece din modul manual, in modul auto – care iti va pastra constanta umiditatea din camera; poti opta pentru modul silentios pentru noapte, cu ajutorul timerului poti seta timpul, de la functionare continua pana la 8 ore de functionare cu pauze; poti controla nivelul emisiei de aburi – avand trei niveluri; iti afiseaza nivelul umiditatii si te avertizeaza sonor si vizual cand rezervorul este gol.

Capacitatea rezervorului este de 4l. Filtrul cu schimb de ioni, care elimina calcarul si sarurile de magneziu din apa, este consumabil si trebuie inlocuit dupa aproximativ 180 de zile. Produce vapori de aer reci, putand fi utilizat in orice sezon.

 

 

 

Airbi BI3221

 

Este un umidificator cu ultrasunete care se preteaza pentru camere mari, de pana la 45 mp, iar rezervorul de 5 l ii ofera autonomie de pana la 42 de ore. Pe langa functiile de umidificare si purificare, mai are si functia de aromo terapie. Are higrometru incorporat care poate fi programat digital si va mentine aerul la un grad de umiditate constant.

Pe ecranul LCD, cu care este dotat, este afisata temperatura si umiditatea din incapere. Poti alege intre trei moduri de emisie a fluxului de aburi. Functia de ionizare poate fi si ea selectata, dupa nevoi. Rezervorul de apa este semitrasparent, pentru a putea vedea nivelul de apa, dar nu trebuie sa-ti faci griji pentru terminarea lichidului, deoarece vei fi avertizat atat sonor, cat si vizual. Cand nu mai e lichi, aparatul se opreste automat.

Pentru confortul tau, are telecomanda, panou de control cu butoane touch, timer, lumina de noapte albastra si functionare silentioasa (35dB maxim). Cantareste 2,6 kg.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status