Cea mai buna centrala termica pe gaz Vaillant

Am modificat articolul ultima data pe: 19.02.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz de la Vaillant

 

Ghidul cumparatorului

Frigul se apropie pe simtite, ceea ce inseamna ca e momentul sa te gandesti la confortul tau termic pe perioada anotimpului rece. O centrala termica pe gaz e una dintre metodele cele mai accesibile prin care poti incalzi locuinta, iar urmatoarele pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz Vaillant s-ar putea sa te convinga de avantajele produselor acestui producator.

 

 

Brandul a aparut in anul 1874, fiind in prezent unul dintre liderii de pe piata instalatiilor de incalzire si ventilatie. In ceea ce priveste centralele, acestea utilizeaza tehnica condensarii, prin care caldura emisa de gazele de ardere este recuperata si refolosita. Datorita acestui aspect, centralele termice pe gaz, in condensatie, Vaillant au un randament supraunitar, de 106 – 108 % (100% e puterea combustibilului + puterea din condensare – pierderi). De aici rezulta un consum mai mic de gaz, costuri de energie mai reduse si mai putina poluare.

In functie de nevoile tale, vei putea alege un model pentru incalzire si furnizare de apa calda, sau doar pentru caldura, la care poti racorda un boiler pentru apa menajera. Inainte de a te opri asupra unui produs, nu uita sa verifici pentru ce suprafete e recomandat acesta. De exemplu, exista centrale termice pe gaz Vaillant, 24 kw, potrivite pentru incaperi de 150 – 200 mp. Totodata, exista si variante cu puteri de 80, 100 si 120W, in cazul centralelor destinate amplasarii in cladiri publice, intreprinderi, sedii de birouri si alte spatii colective.

Fiecare aparat este prevazut cu un panou de control, ce are o interfata intuitiv de citit si prevazut cu afisaj iluminat. Prin intermediul ecranului, vei putea verifica temperatura, modul de functionare, dar si erorile detectate de sistemul de diagnoza incorporat DIA.

“Unde gasesc centrala termica pe gaz Vaillant, la un pret bun?” devine o intrebare oportuna, daca te-ai hotarat sa faci o investitie, iar noi te sfatuim sa incerci pe Internet. Mai jos, gasesti 3 dintre cele mai populare modele, pe care le poti cumpara la reducere.

 

 

Model recomandat in 2020

 

 

Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3

 

 

Avantaje

Centrala murala in condensatie, ce da un randament de 108%.

Aparatul are o constructie fiabila, ceea ce indica durabilitate ridicata.

Ofera siguranta in exploatare, avand tiraj fortat.

Este usor de intretinut, gratie panoului de control.

 

Dezavantaje

In cazul in care iti doreai o centrala termica Vaillant, ieftina si buna, trebuie sa stii ca orice aparat dotat cu tehnica condensarii va costa mai mult, comparativ cu variantele conventionale. Astfel ca investitia initiala va fi ceva mai mare, insa aceasta va fi amortizata pe parcurs, avand in vedere ca vei face economii de combustibil. In plus, precum restul centralelor acestui brand, si cea de fata se incadreaza in clasa de eficienta energetica A.

 

button 5

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE

 

Aceasta este una dintre cele mai bune centrale termice, murale, in condensare, pe care le poti cumpara din comert. Aparatul e capabil de un randament de 108%, datorita recuperarii caldurii din condens si refolosirii acesteia. Nu doar ca vei incalzi si vei avea apa calda menajera cu un consum mai scazut, reusind sa faci economii la factura lunara, dar emisiile de noxe vor fi si ele mai reduse, ajutand mediul inconjurator. Puterea termica utila a aparatului e de 19.7 kw, iar debitul de apa calda e de 11 l/minut, astfel ca e recomandata spatiilor de pana la 200 mp.

 

Unul dintre avantajele cele mai importante ale aparatului este chiar fiabilitatea acestuia. Schimbatorul de caldura este realizat din otel inoxidabil, fiind protejat de coroziune si de depunera impuritatilor, astfel ca necesita o mententanta scazuta, iar riscul de defectiuni e redus. Trebuie spus ca e o centrala murala in condensatie, la un pret bun, comparativ cu alte produse din comert, de care te vei bucura pentru o perioada indelungata. In plus, are termen de garantie, de 24 de luni.

 

Siguranta in exploatare este unul dintre aspectele cele mai importante de care trebuie sa tii cont, atunci cand ai de-a face cu aparate alimentate cu gaz metan. Din fericire, la produsul Vaillant, tirajul este fortat, ceea ce inseamna ca eliminarea noxelor se face prin intermediul unui ventilator, montat in tubulatura. Metoda este superioara tirajului natural, ce necesita montarea unui cos pentru evacuarea gazelor.

 

Astfel, nu doar ca nu trebuie sa instalezi un horn, dar riscul de intoxicare cu monoxid de carbon este inalturat. Temperatura gazelor poate ajunge pana la 70 ̊C, iar cantitatea maxima eliminata e de 33, 25 kg/h. De asemenea, produsul are si protectie la inghet.

 

Aparatul nu cere foarte mult efort in ceea ce priveste intretinerea sa, iar acest lucru se datoreaza panoului de control, cu un afisaj luminos, ce poate fi citit si controlat intuitiv, cu foarte mult confort pentru utilizator. Temperatura de lucru si modul de functionare pot fi verificate si setate facil, iar daca apare o problema, codul de eroare, ce apartine sistemului de diagnoza DIA, va putea fi vizualizat, dupa care poti cauta semnificatia acestuia in cartea tehnica a produsului.

 

Concluzii

Centrala termica Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3 constituie o achizitie inspirata pentru oricine doreste sa-si incalzeasca locuinta in mod eficient, responsabil si economic.

button 6

 

 

 

 

Alte articole recomandate:

Cea mai buna centrala termica in condensatie Bosch

Centrala termica in condesatie Buderus

2
Lasa un comentariu

avatar
1 Sectiune de comentarii
1 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
2 Autori comentarii
Team Clovis.roElisabeta Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Elisabeta
Vizitator
Elisabeta

Acest Vaillant eco tec pro pe condensatie Vuw int II 236/5-3,provoaca in toata casa un fum intepator.Care este cauza?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (90 voturi, media: 4.63 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status