Cel mai bun fierastrau circular de banc

Am modificat articolul ultima data pe: 01.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie circulare de banc

 

Cunoscute in randul mesterilor drept niste dispozitive precise, rapide si foarte puternice, fierastraiele circulare de banc reprezinta solutia celor care au de prelucrat cantitati semnificative de material si nu pun accentul pe portabilitate.

Indiferent daca e vorba de placi de PAL, de lemn sau de metal, acesta se va descurca in orice situatii, drept care, daca stii ca ai nevoie de un asemenea aparat, nu ezita sa faci investitia. Noi iti prezentam in cele ce urmeaza cateva criterii de selectie esentiale, pentru a te ajuta sa decizi optim.

 

 

Tipologia este un prim aspect pe care trebuie sa il iei in calcul, specialistii disociind intre trei categorii principale. In prima se inscriu modelele cu intrebuintare hobby si care sunt special concepute spre a fi utilizate prin gospodarie in cazul materialelor cu o duritate scazuta – asa cum sunt PAL-ul si lemnul –, intrucat dispun de cel mult 1300W.

De cealalta parte, numite si fierastraie circulare de mare putere, avem uneltele semi-profesionale si profesionale. Acestea presupun, in mod firesc, costuri de achizitie mult mai mari decat primele, dar si performante pe masura, motorul lor incorporand de la 1400W pana la valori care depasesc 2000W, fapt care inseamna ca pot taia metale si fac fata unui regim de lucru intens.

In continuare, merita sa verifici caracteristicile panzei, mai precis materialele din care este confectionata, daca poate sectiona in unghi, precum si numarul de rotatii pe minut pe care il executa.

In mod natural, vei intalni o sumedenie de modele pe piata, fiecare cu specificatiile proprii, dar, luand in calcul unele pareri despre cele mai bune fierastraie de banc, care sunt si avizate, ideal ar fi sa te opresti asupra unui produs ce are capabilitatea de a taia in unghi, la o viteza de cel putin 3000 rpm. De asemenea, uneltele performante vor fi echipate cu o lama din otel calit sau cu una diamantata, prima fiind utila pentru lemn, cealalta pentru metal.

Nu in ultimul rand, pentru a nu exista riscul niciunui pericol pe toata durata utilizarii, ai face bine sa te interesezi in legatura cu nivelul de siguranta pe care il promite un astfel de fierastrau. In principiu, ar trebui sa vezi daca modelul dorit detine o tija pentru impingere, limitatoare (care au un impact deosebit si asupra preciziei), furtun de aspirare, precum si protectie la suprasarcina (ceea ce garanteaza o durata mare de viata modelului). Totusi, fiindca “paza buna trece primejdia rea”, iti sugeram sa respecti normele standard de utilizare.

Secretul unor cumparaturi facute in mod inteligent consta in mare masura si in costurile pe care esti nevoit sa le achiti. Pentru oferte, promotii si avantaje precum garantiile generoase, achizitioneaza direct de pe Internet si vei vedea ca nu exista alt raspuns la intrebarea “unde gasesc fierastrau circular de banc, la un pret bun, cei interesati?”.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Bosch GTS 10 XC 

 

Cu siguranta, este extrem de dificil sa dai peste cel mai bun fierastrau circular de banc, mai ales luand in calcul faptul ca exista mai multe produse care merita acest titlu. Totusi, sunt destule voci care tin sa sublinieze performantele remarcabile ale modelului Bosch GTS 10 XC, drept care, iata prin ce se distinge:

Se inscrie in categoria sculelor profesionale, incorporand un motor de 2100W si care executa 3200 rpm, deci este capabil sa indeplineasca sarcini mari de lucru intr-un timp scurt, sa faca fata unei utilizari zilnice si sa taie chiar si materiale dure. Aceste performante sunt garantate, totusi, si de panza cu 24 de dinti metalici, care iti permite sa sectionezi inclinat (la 47°).

In alte cuvinte, are o larga functionalitate si vine dotat cu limitatoare, o functie care sporeste precizia (Pre-Cut Locator), protectie la suprasarcina si frana de motor. Este un produs fiabil, dar greu de transportat (are 35 kg) si relativ costisitor.

 

 

 

 

 

Bosch GTS 10 J 

 

Daca ceea ce cauti este un aparat mai accesibil ca pret, dar cu performante, de asemenea, de top, noi iti prezentam fierastraul de fata, laudat de multi cumparatori pentru puterea sa de 1800W si panza cu 80 de dinti, aspecte care asigura o eficienta crescuta si realizarea unor taieri precise.

De altfel, nici la capitolul viteza de lucru nu sta rau, avand o turatie de circa 3600 rpm, suficient incat sa poti sectiona intr-un interval scurt cantitati impresionante, indiferent daca este vorba de plastic, PAL sau lemn. Ai posibilitatea de a prelucra si metal, insa, pentru acest lucru, nu uita sa echipezi fierastraul cu o panza adecvata.

Te bucuri de libertatea de a taia in unghi pana la 47° (in stanga), respectiv 2° (in dreapta), precum si de siguranta la utilizare, multumita limitatoarelor, tijei pentru impingere, protectiei la suprasarcina si racordurilor pentru aspirarea prafului. Se vinde alaturi de o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

 

 

Bosch PTS 10 Uni 

 

Celor care au nevoie de o scula utila in gospodarie, le recomandam acest fierastrau circular de banc, ieftin si bun, ce poate fi utilizat pentru realizarea unor munci de tipul hobby si semi-profesionale, adica pentru taierea unor cantitati mai reduse si a unor materiale mai putin dure (lemn, PAL, plastic), lucru care nu inseamna insa ca nu poti sectiona, cand e cazul, si metal.

Se infatiseaza cu o putere de 1400W, cu o viteza de lucru de 5000 rpm si cu posibilitatea de a taia inclinat (pana la 60°), deci este un aparat care isi va face treaba exemplar in jurul casei, putand fi folosit chiar si in micile ateliere, daca luam in considerare randamentul bun de care face dovada.

In aceeasi ordine de idei, amintim ca este un produs caruia nu ai ce ii reprosa nici la capitolul fiabilitate, pentru ca include limitatoare, furtun pentru aspirare si o tija de impingere, ca sa beneficiezi de precizie si siguranta.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status