Cea mai buna masina de gaurit si insurubat cu acumulator

Am modificat articolul ultima data pe: 08.12.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune masini de gaurit si insurubat cu acumulator

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti pasionat de bricolaj sau vrei sa faci singur micile reparatii de prin casa, in mod cert vei dori sa ai in trusa ta de lucru cea mai buna masina de gaurit si insurubat cu acumulator. Aceasta iti va asigura o libertate maxima de miscare prin jurul casei si nu vei depinde de existenta unei surse fixe de curent electric.

Daca inca nu dispui de un astfel de dispozitiv, poti cauta cu usurinta modelul cel mai potrivit planurilor tale luand in calcul cateva detalii tehnice.

Daca vrei sa folosesti masina doar in momentul in care e absolut necesar, pentru reparatii simple sau proiecte de mica anvergura, poti alege un model din gama hobby, destinat utilizarii ocazionale. In acest caz, nu vei avea nevoie de o putere mare a motorului, mai ales daca vei lucra mai mult cu materiale lemnoase sau plastic cu un indice de duritate scazut.

In cazul in care proiectele de bricolaj constituie una dintre pasiunile tale si preferi sa lucrezi la ele de cate ori ai ocazia, poti alege o varianta semi-profesionala. Aceasta va putea fi folosita si la reparatiile din jurul casei, iar motorul ceva mai puternic iti va permite sa prelucrezi si materiale mai dure, cum ar fi placile de PVC dur.

Puterea motorului va influenta in mod direct tipul de materiale cu care vei putea lucra. Daca preferi sa folosesti dispozitivul mai mult pentru functia de insurubare sau preferi sa lucrezi cu lemn sau placi subtiri de PAL, o bormasina de putere mica, implicit alimentata de o baterie de 3.6 – 4.8V poate fi suficienta, conform multor pareri despre cele mai bune masini de gaurit si insurubat cu acumulator.

Pentru planurile ce implica perforarea metalului sau materialului plastic dur vei avea, insa, nevoie de un dispozitiv mai eficient, inclus in clasa de putere medie spre mare, dar si alimentat cu o baterie de 18 sau 24V.

Calitatea acumulatorului poate influenta intervalul de autonomie si tipologia manoperei ce se va putea realiza, inainte sa devina necesara reincarcarea. Variantele Li-Ion de putere mare iti pot asigura o perioada mai lunga de functionare si nu vor dezvolta efectul de memorie – descarcarea mai rapida dupa un numar de incarcari succesive.

Functiile standard ale unui astfel de dispozitiv sunt cea de gaurire si cea de insurubare. Ar fi util sa poti ajusta turatia in functie de materialul cu care urmeaza sa lucrezi.  O alta optiune ce ar trebui sa fie prezenta este cea de schimbare a sensului de rotatie, utila daca se blocheaza burghiul in placile prelucrate, cand vrei sa indepartezi praful din orificiul format sau cand vei dori sa desurubezi un fixator. Schimbarea accesoriilor ar trebui sa poata fi realizata rapid, eventual cu o singura mana, utilizand o mandrina sau prin utilizarea unui sistem de eliberare rapida a burghiului.

Forma manerului si prezenta unui strat cu aderenta crescuta poate creste nivelul de siguranta al utilizatorului in timpul lucrului, reducand riscul accidentelor. Mecanismul de oprire rapida poate fi util in caz de necesitate, iar lumina de ghidaj poate asigura o gaurire precisa in conditii de iluminare ambientala redusa.

Luand in calcul aceste detalii tehnice, poti arunca o privire peste variantele descrise mai jos. Oferta din magazinele online, unde gasesc masina de gaurit si insurubat cu acumulator la un pret bun mesterii, poate fi ceva mai variata decat in magazinele conventionale.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Bosch GSR 18-2-LI

 

Bosch GSR 18-2-LI este o masina de gaurit si insurubat destinata utilizatorilor din spectrul de activitate hobby si semi-profesional. Designul compact si greutatea redusa, de doar 1.49 kilograme, permite o utilizare prelungita usoara, fara aparitia senzatiilor de disconfort la nivelul articulatiilor mainilor.

Motorul este alimentat de un acumulator de 18V, avand o putere suficienta pentru a prelucra metalul sau placile din PVC mai dur. Functia de insurubare poate fi ajustata in functie de duritatea suprafetei de prelucrare, asigurand viteze diferite de rotatie pentru lemn sau metal. Directia de rotatie a axului poate fi schimbata, de la stanga la dreapta, oferind optiunea desurubarii sau indepartarii resturilor ramase in urma burghiului.

Sistemul ECP – Bosch Electronic Cell Protection, protejeaza acumulatorul impotriva suprasolicitarii, supraincalzirii si fata de descarcarea completa. Sistemul EMP – Electronic Motor Protection, asigura motorului o durata de viata prelungita prin protejarea acestuia fata de suprasarcini. Manerul acoperit cu un strat cauciucat de tip softgrip asigura o priza sigura in timpul utilizarii permitand mentinerea unei pozitii stabile pentru gaurire.

 

 

 

 

 

Makita DF457DWE

 

Makita DF457DWE este o masina de gaurit si insurubat ce functioneaza pe baza a doi acumulatori cu capacitate de 1.3 Ah. Greutatea redusa, de doar 1.3 kilograme, permite o utilizare prelungita a acesteia fara aparitia senzatiilor de disconfort si oboseala fizica.

Controlul electronic al turatiei permite selectarea vitezei optime de lucru in functie de materialele utilizate, iar posibilitatea inversarii sensului de rotatie este utila in momentul blocarii burghiului, cand extragerea acestuia poate fi dificila. Accesoriile – capete de insurubare sau burghie, pot fi schimbate usor datorita mandrinei cu sistem de eliberare rapida. Diametrul maxim de gaurire este cuprins intre 36 milimetri, in cazul lemnului, si 13 mm pentru otel, dimensiuni standard pentru majoritatea fixatorilor – eurosuruburi, cuie.

Manerul cu forma ergonomica permite o priza sigura in timpul utilizarii datorita prezentei invelisului cauciucat moale cu aderenta crescuta. Timpul de incarcare este scurt, de 60 de minute, permitand o reluare rapida a lucrului in caz de descarcare a acumulatorului.

 

 

 

 

 

Metabo PowerMaxx BS Basic

 

O masina de gaurit si insurubat cu acumulator, ieftina si buna, poate fi considerat si modelul Metabo PowerMaxx BS Basic. Designul compact si dimensiunile reduse permit utilizarea acestui dispozitiv si in cadrul spatiilor mai reduse. Greutatea de doar 0.8 kilograme asigura un grad mare de portabilitate acestui aparat, iar utilizarea sa prelungita nu provoaca senzatii de disconfort la nivelul articulatiilor.

Motorul functioneaza la 10.8V, putere suficienta pentru a realiza gauri sau pentru a fixa suruburi in materiale mai dure, cum ar fi foaia metalica sau PVC-ul cu o consistenta mai mare. Diametrul maxim de gaurire lemn este de 22 mmm, iar in otel este de 10 mm, dimensiuni compatibile cu cele ale fixatorilor standard existenti pe piata – suruburi, eurosuruburi sau cuie.

Tehnologia Ultra M asigura o utilizare optima a energiei, prelungind durata de autonomie, si permite incarcarea rapida a acumulatorului. Afisajul permite monitorizarea nivelului de incarcare al bateriei, in asa fel incat sa poata fi evitata descarcarea in momente inoportune.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status