Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi

Am modificat articolul ultima data pe: 26.04.24

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

Cum alegi un ceai pentru rinichi bun

 

Ghidul cumparatorului

Desi in ultima vreme ceaiul este privit mai mult ca o bautura delicioasa pe care sa o servesti la micul dejun, acesta s-a dovedit de-a lungul timpului unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru combaterea a numeroase afectiuni, reprezentand o solutie la indemana oricui. Asadar, daca te confrunti cu problema calculilor renali, este bine sa stii ca pe piata si in farmacii exista ceaiuri capabile sa ajute la buna functionare a rinchilor si a vezicii urinare si, deci, la o vindecare mult mai rapida.

Pentru a avea insa garantia ca produsul achizitionat va reduce disconfortul creat de pietrele la rinchi si va grabi eliminarea lor, trebuie sa stii ce criterii de selectie sa abordezi, asa ca te invitam sa lecturezi acest ghid cap-coada, caci cu siguranta in cuprinsul sau vei gasi informatiile necesare despre cel mai bun ceai pentru rinichi.

 

 

Ceai (plic) sau infuzie de plante? – Cele mai multe tratamente naturiste indica prepararea plantelor sub forma de ceai sau infuzie, intre aceste doua solutii existand insa cateva diferente pe care este bine sa le cunosti, deoarece, in functie de procedeul ales, vorbim de prezenta anumitor factori care influenteaza calitatea si gustul preparatului final.

De pilda, in cazul infuziei, avem de-a face cu cele mai bune plante Camellia sinensis, caci, anual, sunt culesi muguri, frunze intregi, bucati mari sau combinatii ale acestora, care ofera bauturii o aroma deosebita. Ulterior, partile aeriene ale plantelor medicinale, fie ele verzi sau uscate, se oparesc timp de 30 de secunde, cel mult 3 minute, pentru a obtine un potential maxim din punct de vedere al substantelor active. Altfel spus, seva produsa va fi una mult mai concentrata si mai bogata in proprietati curative.

Pe de alta parte, ceaiul din plante se prepara putin diferit. In primul rand, partile aeriene ale acestora nu se fierb, dimpotriva: se adauga frunzele, florile sau mugurii faramitati in apa abia dupa ce aceasta a dat in clocot, urmand mai apoi ca intregul amestec sa fie acoperit cu un capac pret de 10 minute, pentru ca apa fierbinte sa aiba timp sa extraga substantele benefice din plante. Odata scursa perioada de asteptare, bautura se serveste calda. Tine minte insa ca, pe langa timpul mai lung de preparare, acest proces de fabricare nu se bucura de acelasi succes din punct de vedere organoleptic precum infuzia de plante.

Nu in ultimul rand, numeroase pareri despre cele mai bune ceaiuri pentru rinichi nu recomanda celor care se confrunta cu astfel de probleme de sanatate pliculetele, intrucat, desi acestea fac ca procesul infuzarii sa fie unul mult mai simplu, contin plante maruntite foarte fin, ceea ce duce la cresterea suprafetei de contact a acestora cu lumina, oxigenul si cu apa din atmosfera, astfel incat particulele ajung sa piarda din prospetime si calitate foarte rapid. Totodata, pliculetele contin uneori arome artificiale pentru a estompa gustul usor amarui, rezultat al difuziei puternice a teinei pe suprafata mare a pungutei.

 

 

Plante recomandate: Pentru a ajuta la buna functionare a rinichilor si a vezicii urinare, ai nevoie de plante ce prezinta proprietati diuretice, antispastice, antiinflamatorii si dezinfectante ale tractului urinar, care sa favorizeze indepartarea microbilor si a sarurilor in exces, prevenind astfel infectia si formarea de nisip la nivelul rinichilor. Ca atare, un ceai care imbunatateste sanatatea si bunastarea oamenilor care il consuma, ar trebuie sa contina cel putin unul dintre urmatoarele ingrediente:

Urzica – este considerata a fi una dintre cele mai eficiente plante in litiaza renala, intrucat substantele active din aceasta ajuta la o mai buna drenare a rinichilor si a cailor urinare, garantand eliminarea pietrelor depuse si purificarea sangelui deopotriva. In plus, cantitatea crescuta de calciu si vitamina K promite inclusiv atenuarea durerilor atat de des intalnite la utilizatorii care sufera de afectiuni renale.

Merisorul – bogat in arbutina, acizi (citric, lactic), proteine si vitamine (A, B1, B2, B3, C, E), dar si uleiuri, respectiv saruri minerale, adica substante asemanatoare cu cele intalnite in medicamentele indicate in litiaza renala, acesta actioneaza impotriva diferitelor bacterii, evitand fixarea lor la mucoasa anumitor organe. Desi poate fi folosit cu succes pentru dizolvarea calculilor, nu este recomandat femeilor insarcinate.

Cozile de cirese – datorita continutului ridicat de potasiu, flavonoide si taninuri, acestea sunt depurative, antifebrile si antiinflamatoare renale, ameliorand durerea si disconfortul resimtite la urinare.

Radacina de ghimbir – este un alt aliment foarte util in detoxifierea rinichilor si tratarea inflamatiilor dureroase, avand in vedere numeroasele uleiuri esentiale pe care le contine: zingeroni, shogaoli si gingeroli, toate trei bucurandu-se de proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice si antiparazitare puternice.

Menta – este o planta antifermentativa, dezinfectanta (taninuri) si spasmolitica, astfel ca poate fi servita inclusiv celor suferinzi de calculi biliari sau pietre la rinichi.

Flori de coada-soricelului – desi nu sunt la fel de puternice precum ingredientele amintite pana acum, efectele lor antiseptice si antiinflamatoare nu pot fi negate, ele enumerandu-se, de asemenea, printre plantele benefice pentru curatarea rinichilor.

Troscot – reuseste sa dizolve calculii de la fiere si rinichi, ajutand totodata la prevenirea lor, multumita continutului bogat in acid sicilic cu care se lauda.

Bineinteles ca lista poate continua, natura fiind extrem de darnica in acest sens, insa ingredientele de fata se numara printre cele mai apreciate plante  cand vine vorba de substantele active care combat cu succes calculii renali.

 

Instructiunile de preparare si consum: Pentru ca tratamentul naturist sa poata actiona eficient in eliminarea toxinelor rinichilor, o atentie deosebita trebuie acordata si instructiunilor de preparare si consum ale bauturii. De pilda, exista combinatii de plante care iti permit sa tii cure de 30 de zile, in care este recomandat sa bei 3 – 4 cani cu ceai pe zi, si amestecuri ce necesita sa fie administrate pe o perioada mai lunga de timp (2 – 3 luni), urmata eventual de o pauza, in functie de gravitatea afectiunilor cu care te confrunti si intotdeauna la prescriptia medicului.

Contraindicatii: Inainte de a te grabi sa afli unde gasesc ceaiuri pentru rinichi, la preturi bune, ceilalti pacienti, n-ar strica sa citesti cu atentie totodata contraindicatiile trecute pe cutie, pentru a evita sa iti compromiti starea de sanatate. Spre exemplu, unele amestecuri de plante nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau care alapteaza si nici copiilor sub o anumita varsta.

 

Si pentru ca stim ca toti utilizatorii predispusi la infectii urinare si litiaza renala doresc sa stie nu doar ce produs sa aleaga, ci si unde gasesc ceai pentru rinichi, la un pret bun, celelalte persoane aflate in aceeasi situatie, iti recomandam sa comanzi combinatia preferata de plante direct de pe Internet, intrucat cumparaturile online iti vor ocupa intotdeauna mai putin timp, posibilitatea de a gasi produsul preferat la reducere sau promotie fiind si ea mai mare.

 

 

Produse recomandate in 2024

 

 

Fares Ceaiul G

 

Daca vrei sa-ti iei adio de la durerile puternice din partea de jos a spatelui si sa nu mai intampini dificultati la urinat, atunci ai nevoie de unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru rinichi. Ei bine, produsul de fata promite eficienta maxima in ceea ce priveste prevenirea aparitiei si a eliminarii calculilor renali, avand in vedere ca formula contine ingrediente precum: troscot, radacina de osul iepurelui, menta, coada soricelului si flori de musetel.

Mai mult decat atat, bautura promite rezultate optime si in tratarea litiazei biliare, colicilor asociati, dischineziei biliare, meteorismului si enterocolitelor. Pentru a avea insa efectul dorit, este indicata administrarea a 3 cani de ceai pe zi, timp de 2 -3 luni sau conform recomandarii medicului.

Merita mentionat, de asemenea, ca licoarea nu este deloc greu de preparat: peste 1 – 2 lingurite de amestec de plante se toarna 200 ml apa clocotita, dupa care se lasa 10 – 15 minute acoperita si se strecoara.

 

Avantaje:

Ajuta la prevenirea si tratarea pietrelor la rinichi, formula continand plante cu un puternic efect curativ (troscot, radacina de osul iepurelui etc.).

Poate fi folosit cu succes si de catre persoanele care au probleme cu fierea, sustinand inclusiv buna functionare a cailor biliare.

Este ceai la punga si nu la plic, ceea ce inseamna ca vei putea beneficia de toate substantele pe care le contine.

Nu necesita un efort deosebit pentru preparare.

 

Dezavantaje:

Nu este indicat femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza si copiilor sub 12 ani.

 

 

 

 

Dacia Plant Sanatatea Rinichilor

 

Daca inca mai cauti un ceai pentru rinichi, ieftin si bun, acest produs iti sta la dispozitie. Purtand semnatura celebrului fitoterapeut Acad. Dr. Fam. Ovidiu Bojor, tratamentul naturist este realizat dupa retete testate de-a lungul timpului, din ingrediente 100% naturale, drept care promite o eficienta ridicata in bolile tractului urinar si in eliminarea calculilor, precum si in detoxifierea intregului organism.

In plus, avand in vedere ca vorbim despre un procedeu de taiere a plantelor si nu de macinarea lor, bautura se bucura de o savoare pe masura si de un miros optim.

Modul de administrare al licorii variaza in functie de categoria de varsta a pacientului: la adultii si tinerii de peste 14 ani, infuzia se prepara dintr-o singura lingura de ingrediente peste care se adauga 250 ml de apa clocotita, amestecul tinandu-se la temperatura camerei timp de 15 minute, in timp ce in cazul copiilor de 7 – 13 ani, este recomandata folosirea unui ½ de lingura de plante la 250 ml de apa fiarta.

 

Avantaje:

Garanteaza functionarea optima a tractului urinar si detoxifierea organismului, multumita ingredientelor 100% naturale (merisor, ienupar, codite de cires etc.)

Eficienta terapeutica este atestata de standardele de calitate europene, ceaiul putand fi consumat atat de catre adulti, cat si de catre copii.

Are un gust deosebit, plantele folosite fiind taiate, si nu macinate.

Se comercializeaza la un pret accesibil oricui.

 

Dezavantaje:

Este contraindicat femeilor insarcinate, care alapteaza sau persoanele alergice la oricare din ingredientele produsului.

 

 

 

 

Favisan Nutrisan

 

 

Un ceai care promite sa mentina rinichii sanatosi este Favisan Nutrisan. Bazandu-se pe plante precum siruslita, oisea, floarea lui Ion, brebenel, dar si substante amare, astrigente, saponozide si azulene, acesta contribuie la sustinerea functiei renale si la eliminarea eventualelor bacterii care duc la dezechilibre metabolice. Altfel spus, poate fi folosit ca adjuvant inclusiv pentru tratarea unor afectiuni precum: tensiunea oscilanta, cistita, uremia etc.

Poate fi preparat si administrat in doua moduri: infuzie – se opareste o lingura rasa de plante cu 250 l apa fierbinte, amestecul lasandu-se acoperit 20 – 30 minute, dupa care se strecoara si se bea cu inghitituri rare, intre mese (1 – 3 cani/zi) si pulvis – ingredientele se macina fin cu ajutorul unei masini de cafea si se consuma, cu ceai, cate o jumatate de lingurita de 1 – 3/zi.

Partea buna este ca nu se cunosc contraindicatii la dozele recomandate, ceea ce inseamna ca bautura poate fi consumata de catre orice persoana, adult sau copil, care se confrunta cu astfel de probleme de sanatate.

 

Avantaje:

Este un remediu natural care te poate ajuta sa rezolvi numeroase afectiuni: tensiunea oscilanta, cistita, uremia etc.

Poate fi preparat in 2 moduri, in functie de preferintele utilizatorului.

Poate fi consumat de catre orice persoana care doreste sa-si mentina rinichii sanatosi, intrucat nu prezinta contraindicatii.

Se comercializeaza la un pret accesibil oricui.

 

Dezavantaje:

Necesita conditii speciale de pastrare: la temperatura camere, in locuri ferite de umiditate excesiva si lumina soarelui.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Dorel Plant Renal Plant Rinichi Sanatosi

 

Pentru dezinfectarea cailor urinare, eliminarea calculilor renali si stimularea functiei rinichilor, poti cere ajutorul acestui produs naturist. Cu alte cuvinte, ceaiul de fata contine numeroase plante cu o puternica actiune antiinflamatoare, care amelioreaza durerea si disconfortul la urinare, dintre care tinem sa le amintim pe cele mai importante: cozi de cirese, coada calului, matase de porumb, coada soricelului si troscot.

Totodata, prepararea bauturii diuretice nu necesita un efort prea mare din partea utilizatorului, in sensul ca se face o infuzie din 2 linguri de amestec de plante si 1000 ml de apa clocotita, dupa care intreaga combinatie de ingrediente se lasa acoperita timp de 15 – 20 minute. Odata scursa perioada de asteptare, nu-ti ramane decat sa strecori ceaiul si sa bei 4 cani pe zi, intotdeauna cu 30 de minute inainte de a manca.

Un alt avantaj major al produsului naturist consta in faptul ca nu prezinta contraindicatii, drept care se dovedeste a fi un remediu popular in randul tuturor pacientilor, barbati, femei sau copii.

 

Avantaje:

Promite un efect maxim in cazul infectiilor urinare, pietrelor sau nisipului la rinichi, caci contine cozi de cirese, coada calului, matase de porumb etc.

Nu prezinta contraindicatii sau efecte adverse, asa ca poate fi consumat de orice pacient, fie el adult sau copil.

Se prepara sub forma de infuzie, mentinandu-si in totalitate proprietatile organoleptice.

Poate fi achizitionat la un pret avantajos.

 

Dezavantaje:

Nu este recomandata administrarea simultana cu medicamente puternic diuretice.

 

 

Fares Sanatatea Rinichilor

 

Iata un ceai pentru rinichi, la un pret bun, care promite rezultate uimitoare in tratarea infectiilor urinare! Formula contine urmatoarele plante: isop, bogata in minerale esentiale organismului (calciu, sodiu, fosfor, fier), poate fi folosita si in combaterea anemiei; salvie, care include un ulei volatil, reprezentat de substante terpenice, tuiona, tuiol, salven si sabinol, si care este apreciata mai ales pentru efectul antisudorific pronuntat; busioc, eficient in tonifierea rinichilor.

Asadar, pe langa faptul ca ajuta la reducerea inflamatiilor cailor urinare si a edemelor, produsul naturist prezinta si alte beneficii pentru sanatate. Bautura se prepara dupa cum urmeaza: peste 1 lingurita de amestec de plante se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 – 15 minute acoperit, dupa care se strecoara si se consuma intre 3 – 4 cani pe zi, timp de 1 – 2 luni.

Desi ceaiul garanteaza beneficii asupra sanatatii tractului urinar atat la barbati, cat si la femei, acesta este contraindicat doamnelor insarcinate, insa poate fi consumat de mamele care alapteaza.

 

Avantaje:

Da dovada de eficienta in asigurarea unui tract urinar sanatos, caci contine isop, care este un bun antispastic, si busuioc.

Poate fi consumat si de catre mamele care alapteaza si care se confrunta cu infectii si inflamatii ale cailor urinare.

Durata unei cure obisnuite nu se extinde pe o perioada foarte mare de timp, fapt care ar constitui o neplacere pentru multi dintre utilizatori.

Prezinta un raport foarte bun calitate – pret.

 

Dezavantaje:

Nu este recomandata administrarea ceaiului femeilor insarcinate.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status