Cele mai bune antene TV

Am modificat articolul ultima data pe: 26.09.17

 

Cum alegi o antena TV buna

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a putea vedea canalele de televiziune preferate, vei avea nevoie de o antena TV, care va receptiona semnalele radio transmise de turnul de emisie. Incepand cu vara anului 2015, televiziunea analogica terestra, care functiona prin tehnologia VHF (very high frequency) sau UHF (ultra high frequency), a fost inlocuita cu televiziunea digitala terestra (DVB-T2), astfel ca exista mari sanse sa te afli in situatia de-a fi nevoit sa schimbi vechea antena cu un echipament pe masura noii tehnologii. La aceasta, emisia se face prin cablu, prin intermediul unui abonament la furnizori precum RCS&RDS sau UPC, cat si prin satelit, prin intermediul unor furnizori precum Orange, Digi sau Dolce.

Avantajul este ca vei putea prinde mai multe programe TV, iar unii operatori ofera chiar si pachete promotionale, chiar daca multe dintre canalele analogice sunt inca disponibile.

Celor interesati sa afle unde gasesc antene tv la un pret bun, si care sunt hotarati sa isi instaleze singuri obiectul cumparat, le spunem ca este imperativ sa locuiasca intr-o zona unde exista receptie buna. Insa, inainte de montarea antenei, trebuie sa te hotarasti care dintre produsele de pe piata este cel mai potrivit nevoilor si locului in care te afli, care este cel mai bun loc pentru amplasarea acestuia si la ce costuri trebuie sa te astepti. Pentru a-ti veni in ajutor, ti-am pregatit un ghid de cumparaturi in care iti prezentam principalele aspecte de care trebuie sa tii cont, pentru a avea siguranta ca investesti intr-un produs de calitate.

A.1 Antene TV

Modele: In functie de directia de captare a semnalului, vei gasi antene omnidirectionale si directionale, insa, mai nou, exista si modele cu amplificator. Totodata, acestea pot fi de interior sau de exterior, iar dimensiunile fiecareia variaza de la unele foarte mici, cat un caiet, ce pot fi asezate chiar si in spatele televizorului, pana la cele foarte mari.

Cele directionale vor recepta semnalul dintr-o singura directie. Pentru ca semnalul sa fie perfect si sa nu ai probleme cu captarea canalelor, va fi nevoie ca locul unde este instalat obiectul sa se gaseasca in linie dreapta cu turnul de transmisiune. Acest lucru este foarte greu de atins, astfel ca vor aparea interferente.

Cele omnidirectionale pot prinde semnalele de radiodifuziune din orice directie, de aceea sunt mai indicate. Acestea pot fi echipate cu un rotator, care face ca antena sa se intoarca automat spre o anumita directie, pentru a capta semnal de la un anumit transmitator.

Cele cu amplificator detecteaza semnalele care sunt mai slabe, facandu-le suficient de puternice pentru a fi receptate. Insa, contrar multor pareri, amplificatorul nu va contribui la prinderea mai buna a semnalului, de aceea aceste modele sunt eficiente doar daca locuiesti in apropiere de turnul de transmisie.

 

Decodarea semnalului: Pentru a putea urmarii canalele TV, vei avea nevoie nu doar de o antena, ci si de un receptor/decodor, care va traduce semnalele radio si le va transforma in transmisiuni audio/video. De regula, acesta poate fi achizitionat de la furnizorul la care te abonezi. In cazul in care inca detii un TV analog sau un VCR, vei avea nevoie de un convertor care sa schimbe semnalul digital intr-unul analog, astfel incat televizorul sa il poata decoda si afisa canalele.

Posturile TV pe care le vei prinde raman la latitudinea ta, intrucat ai posibilitatea de a te multumi cu cele cateva canale care, in urma implementarii televiziunii digitale, continua sa fie difuzate gratuit, ori poti sa iti faci un abonament la unul dintre principalii furnizori din Romania, de emisie prin cablu (RCS&RDS si UPC) sau prin satelit (Orange, Digi, Dolce etc).

 

Amplasarea: Pentru acest pas, va trebui sa cunosti distanta de la transmitator la receptor, iar aceasta poate fi aflata prin accesarea site-urilor dvbt.ro si dvbtmap.eu. De asemenea, in functie de tipul ei, antena poate fi pusa in interiorul locuintei sau in afara ei, existand si modele hibrid.

Pentru cele de exterior, ai posibilitatea de a merge pe urmele celorlalti vecini care receptioneaza deja televiziune digitala, astfel incat sa stii cam in ce directie si la ce nivel sa asezi instrumentul. Receptarea semnalului va fi influentata de absolut toate obiectele din jurul antenei, incepand cu acoperisurile cladirilor din jur, precum si numeroase ziduri si pomi inalti. Asadar, daca locuiesti intr-un bloc sau intr-o vale, e indicat sa amplasezi produsul pe acoperis, in pod si chiar intr-un pom. De asemenea, daca locuiesti mai departe de punctul de transmisie, insa stai intr-o zona inalta (pe un deal, de exemplu), vei observa ca semnalul este mai puternic.

Antenele de interior pot fi asezate pe un perete, cat mai aproape de tavan, langa fereastra si chiar dupa televizor, daca te afli la o distanta mica de transmitator. In cazul in care preferi ultima varinta, nu ar strica sa apleci urechea la ce sustin numeroase pareri despre cele mai bune antene TV, si sa nu pui accesoriul chiar la baza televizorului, ci mai la suprafata, astfel incat sa nu fie afectat de componetele electronice ale acestuia. Trebuie mentionat ca, indiferent unde se face amplasarea, exista riscul ca receptia sa fie afectata in zilele in care au loc furtuni.

A.2 Antene TV

 

Montarea si redarea canalelor: O antena de interior va avea dimensiuni mai mici, astfel ca o vei putea instala singur, insa, in cazul uneia de exterior, ce poate fi mai voluminoasa, e indicat sa apelezi la ajutorul unui specialist. De acest lucru se poate ocupa furnizorul de cablu, insa daca nu e cazul si preferi sa o faci chiar tu, e imperativ sa folosesti un cablu de calitate, precum cel coaxial, intrucat transmite eficient semnalul de la antena la TV, nepermitand interferente cauzate de obiectele metalice sau electrice. De asemenea, tine cont de masurile de siguranta pe care trebuie sa ti le iei, precum evitarea contactului cu liniile de inalta tensiune, cu acoperisurilor ude sau cu zapada, etc.

Dupa montare, nu iti mai ramane decat sa scanezi printre posturile TV si sa le salvezi in memoria televizorului. Vei observa unele programe care sunt blocate, care probabil nu se gasesc in oferta abonamentului tau, iar daca observi ca unele lipsesc, poti accesa o noua scanare. Daca problema persista, s-ar putea sa trebuiasca sa schimbi pozitia antenei. De asemenea, daca printre canalele receptate se regasesc si unele care nu te intereseaza, le poti sterge, astfel incat sa navighezi cu spor printre posturi.

 

Acum ca stii care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont cand achizitionezi un astfel de produs, nu-ti mai ramane decat sa te indrepti spre locul unde gasesc antene TV la preturi bune cei mai multi doritori, adica pe Internet. Facand achizitia online, nu va trebui sa te multumesti cu modelele oferite de furnizori, ci vei putea alege singur ceea ce crezi ca iti satisface nevoile. In plus, procesul de cumparare este mai usor, si poti chiar beneficia de numeroase reduceri.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Hama 44269

 

1.Hama 44269In cazul in care iti doresti o antena TV de interior ieftina si buna, pe care sa o utilizezi chiar si atunci cand nu dispui de conexiune la una dintre companiile de cablu TV, atunci produsul de fata este ideal pentru tine. Aceasta e portabila si se va dovedi a fi foarte utila in eventualitatea in care vei intampina vreo defectiune la antena difuzorului televizorului, dar si daca inca nu dispui de conexiune la o companie de cablu TV.

Acest lucru este posibil intrucat modelul poate realiza atat receptie TV digitala, prin tehnologia DVB-T, cat si analogica, prin frecventele VHF, UHF si FM. Aceasta utilizeaza un interval de frecventa de 30 – 950 MHz si beneficiaza de o amplificare a semnalului de 44 de decibeli, imbunatatind transmisiunea. Mai mult, amplificatorul e reglabil, astfel incat o sa obtii o calitate optima audio si vizuala.

Totodata, obiectul poate fi conectat la aparate TV, dar si radio, iar prin racordul unui adaptor  12V DC, este posibila alimentarea cu energie intr-un automobil, o rulota si chiar o barca cu motor. Vei putea face si economii, intrucat are un comutator pentru oprit/pornit dispus separat, ceea ce-ti permite sa controlezi si sa reduci consumul electric.

Produsul oferit de Hama este o antena de interior, care poate fi capabila de performante extraordinare. Cu aceasta, nu va exista riscul de a pierde emisiunea preferata, intrucat iti permite sa comuti de pe receptia digitala pe cea analogica, si invers.

 

Avantaje:

Poate fi utilizata pentru receptie analogica si digitala.

Este performanta, avand o amplificare a semnalului cu 44 decibeli.

Poate fi achizitionata la un pret redus.

Este economica, avand un comutator separat pentru oprire/pornire.

Are amplificator pentru reglarea imaginii si a tonului.

Se bucura de portabilitate mare.

 

Dezavantaje:

Are un cablu mai scurt, de doar 1, 8 m.

button 2

 

 

 

 

Philips SDV8622/12

 

2.Philips SDV8622-12SDV8622/12 se numara printre  cele mai bune antene TV, pe care le poti achizitiona din comert, aceasta fiind un model de exterior/interior. Asadar, sansele de a avea o receptionare buna sunt foarte mari, intrucat ai optiuni variate de montare, iar mai mult decat atat, procesul de instalare este facil, multumita designului sau care e foarte compact.

Aceasta poate fi utilizata pentru prinderea transmisiunii analogice (prin frecventele UHF,VHF,FM), dar si digitale (este compatibila cu DVB-T), iar semnalul captat va fi imbunatatit, intrucat accesoriul este capabil de o amplificare a acestuia de pana la 40 dB. Mai mult, pierderea semnalului este eliminata prin intermediul unui filtru de reducere a zgomotului.

Culoarea gri il face sa capete un aspect elegant, insa, in cazul in care nu iti place, ai posibilitatea de a personaliza produsul, intrucat suprafata sa permite a fi vopsita. De asemenea, beneficiaza de rezistenta la intemperii, iar persoanele care tin la bunastarea mediului inconjurator, vor fi incantate sa afle ca e un model ecologic, intrucat nu contine PVC sau BFR. De asemenea, are un cablu cu o lungime mare, de 6 metri, iar termenul de garantie e de 2 ani.

Produsul este unul dintre cele mai adaptabile din oferta Phillips. Antena TV se numara printre preferintelele utilizatorilor tocmai datorita utilitatii sale, aceasta putand fi montata atat in exterior, cat si in interiorul locuintei.

 

Avantaje:

Este un model cu amplificare de interior si exterior, fiind eficienta.

Ofera receptie digitala si analogica, fiind foarte utila si usor adaptabila.

E performanta, semnalul fiind amplificat cu pana la 40 dB.

Poate fi personalizata, avand o suprafata pretabila la vopsire.

Raportul dintre calitate si pret este foarte multumitor.

 

Dezavantaje:

Receptia digitala nu se poate face in toate zonele tarii, mai ales in partile indepartate de Bucuresti.

button 1

 

 

 

 

Hama 121650

 

3.Hama 121650In cazul in care locuiesti intr-un oras mare si doresti sa ai o antena de interior, cu care sa te poti uita la posturile de televiziune preferate, s-ar putea ca produsul de fata sa corespunda nevoilor tale. Dispozitivul este capabil de receptarea televiziunii digitale tereste, fiind compatibil cu tehnologia DVB-T.

Semnalul va putea fi amplificat cu pana la 36 de decibeli, iar prin intermediul amplificatorului reglabil, vei putea controla calitatea imaginii si a tonului, astfel incat acestea sa ajunga la un nivel optim. De asemenea, antena poate fi conectata nu doar la televizor, ci si la radio, iar in momentul in care vei cauta cel mai potrivit loc de amplasare si vei dori sa o montezi, nu vei mai intampina probleme, intrucat aceasta este gata asamblata.

Conexiunea se face prin mufa coaxiala, iar cablul acestea este de 1,5 m. Are un design atractiv, fiind de culoare neagra si avand dimensiuni reduse, de 23×15.5×7.5 cm, precum si o greutate de 0.4684 kg. Datorita comutatorului care este dispus separat, vei putea porni sau opri perifericele, astfel ca vei face economii. Aceasta vine cu un cablu de alimentare,  de 1, 8 cm, si cu un certificat de garantie valabil 2 ani.

Produsul din gama Hama se va dovedi a fi folositor pentru oricine isi doreste o antena simpla  si utila, cu care sa receptioneze televiziunea digitala.

 

Avantaje:

Are un design compact, ce ii confera rezistenta.

Este gata asamblata, astfel ca o vei monta cu usurinta.

E echipata cu amplificator pentru cresterea semnalului cu pana la 36 dB.

Poate fi conectata la televizor si radio, fiind foarte utila.

Este un produs ieftin.

 

Dezavantaje:

Cablul antenei are o lungime scurta, de doar 1,5 m.

button 2

 

 

 

 

Philips SDV5120/12

 

4.Philips SDV5120-12Aceasta este o antena TV ce poate fi montata in interior, care se bucura de o calitate superioara. Este, totodata, performanta, intrucat permite atat receptia analogica, prin intermediul marcilor de tunere UHF,VHF si FM, cat si digitala. Semnalul va fi unul imbunatatit, intrucat modelul e echipat cu amplificare de 36 dB, iar dispozitivul de comanda, care este reglabil, iti va permite sa largesti intervalul de receptie, asa incat  semnalele vor putea fi captate de pe o distanta mai mare.

Totodata, receptarea va fi protejata, deoarece  produsul este dotat cu un filtru de reducere a zgomotului, care va impiedica pierderea semnalului. Mai mult, in timpul transmisiunii analogice, vei putea ajusta elementul UHF, obtinand semnal maxim, deoarece antena este pivotanta si permite pozitionarea pe o raza de 330°, cu posibilitate de inclinare la 90°.

Produsul permite alimentarea optionala prin cablu CC (de tipul 12 V CC), ceea ce face ca acesta sa fie portabil si sa poate fi utilizat nu doar acasa, ci si transportat in ambarcatiuni, rulote sau autovehiculele pentru campari. In pachet, vei gasi atat cablul de alimentare, cat si manualul de instructiuni, astfel ca nu vei intampina probleme la montarea obiectului.

Philips scoate pe piata un produs cu adaptabilitate mare, cu care vei prinde posturile dorite oriunde te-ai afla, deoarece vei putea comuta de pe digital pe analog, si invers. Mai mult, le vei putea vedea si dintr-un vehicul aflat in mers, intrucat este un model portabil.

 

Avantaje:

Are filtru de reducere a zgomotului, impiedicand pierderea semnalului.

Este utila, fiind un model de interior cu receptie analogica si digitala.

Semnalele slabe sunt amplificate cu pana la 36 dB.

Este portabila, multumita alimentarii optionale cu cablu CC.

Oferta de pret este foarte avantajoasa.

 

Dezavantaje:

Antena are un cablu scurt, de 1, 8 m.

button 1

 

 

 

 

Goodbay DVB-T 51502

 

5.Goodbay DVB-T 51502Cu aceasta antena cu montare in exterior sunt foarte mari sansele de a prinde un semnal bun, mai ales daca locuiesti intr-o zona cu receptie favorabila. O vei putea aseza in pod sau deasupra de fereastra, daca locuiesti la bloc, insa tine cont ca vei fi limitat de lungimea cablului coaxial, care are 3 metri.

Aceasta poate fi utilizata atat pentru prinderea semnalului digital, cat si analogic, avand amplificator inclus (20 +/- 3 dB). Asadar, modelul este capabil de receptie pe frecventele  VHF (174-230 MHz / 21,5 dB) si UHF (470-862 MHz / 18,5dB), dar si pe FM, asa ca il vei putea conecta si la radio.

De asemenea, pentru televiziunea digitala, vei putea utiliza tehnologiile DVB-T si DVB-T2. Trebuie specificat ca are dimensiuni reduse, de 105 x 177 x 33 mm, iar aspectul sau compact face ca aceasta sa reziste la intemperii. In pachet vei gasi si kitul de montare, pentru o instalare facila.

Aceasta este o antena TV de exterior la un pret bun, care se numara printre cele mai performante produse de pe piata, oferite de Goodbay. Posibilitatea de adaptare la instalare este unul dintre principalele aspecte care au atras numerosi utilizatori

 

Avantaje:

Este o antena de exterior, fiind foarte rezistenta.

Are  amplificator inclus, pentru imbunatatirea semnalelor slabe.

Prinde receptie analogica si digitala, prin tehnologiile DVB-T si DVB-T2.

Are o oferta de pret avantajoasa.

Vine impreuna cu kitul de instalare.

 

Dezavantaje:

Nu are perioada de garantie.

button 2

 

 

 

 

Meliconi AT43

 

6.Meliconi AT43Daca esti dispus sa achizitionezi cea mai buna antena TV care este disponibila pe piata, va trebui sa te pregatesti pentru o investitie usor mai ridicata, insa performantele de care este capabil produsul oferit de Meliconi te vor convinge ca merita toti banii. Aceasta receptioneaza televiziunea terestra pe benzile UHF, VHF si FM, iar partea interesanta la model este ca poate fi orientat la 360 de grade, astfel ca vei putea capta semnale venite din toate directiile.

Este o antena de camera, dar care are dublu mod de operare, de interior si exterior, iar unul dintre avantajele majore ale acestui model e dat de faptul ca e echipat cu amplificator ce imbunatateste semnalele slabe cu pana la 43 de decibeli. Totodata, este compatibila cu redarea HD a canalelor, astfel ca te vei bucura de o imagine si un sunet de o calitate superioara.

In ceea ce priveste dimensiunile, trebuie specificat ca acestea sunt reduse, de 300 x 200 x 310 mm, astfel ca o vei putea integra oriunde. O vei putea conecta si la priza de alimentare a autoturismelor, iar termenul de garantie dureaza 24 de luni.

Produsul oferit de Meliconi se remarca prin calitatea si capacitatea sa mare de receptionare si imbunatatire a semnalelor radio, indiferent din directia din care vin acestea.

 

Avantaje:

E orientabila la 360 de grade, putand detecta semnale din toate partile.

Are dublu mod de operare, pe interior si pe exterior.

Este performanta, fiind compatibila cu redarea HD (High Definition).

Are in dotare un amplificator pentru imbunatatirea semnalului de pana la 43 dB.

 

Dezavantaje:

Are o oferta de pret este mai ridicata, comparativ cu restul produselor prezentate in aceasta lista.

button 1

 

 

Funke DVB-T DSC50E

 

7.Funke DVB-T DSC50EProdusul de fata este o antena TV ce poate fi montata pe interior si pe exterior, fiind ideala pentru receptionarea televiziunii digitale terestre. Functioneaza pe frecventele 174 – 230 MHz si 470 – 862 MHz si este echipata cu amplificator cu zgomot foarte redus, ce poate intari semnalul cu pana la 25 dB.

Are un design interesant, modern, avand culoarea negra si fiind echipata cu picior de sport. Montarea in camera se va face facil, intrucat tot ce va trebui sa faci va fi sa o conectezi si sa apesi butonul de pornire pentru TV.

Nu va necesita o investitie foarte mare, intrucat are o oferta de pret extrem de accesibila. In momentul achizitionarii, vei primi si un certificat de garantie, care este valabil 24 de luni.

Modelul fabricat de Funke este dotat cu o tehnica revolutionara, specifica produselor acestei marci, care ofera o receptie superioara a semnalului DTT (televiziune digitala terestra). In felul acesta, antena va putea fi utilizata aproape in orice loc si in conditii climatice dificile.

 

Avantaje:

Oferta de pret este avantajoasa.

Termenul de garantie este de 24 de luni.

Are un design modern si compact, fiind o constructie solida.

Se bucura de amplificare cu pana la 25 dB.

Este eficienta, putand fi montata in interior si exterior.

Ofera performanta, putand recepta semnalul DTT  oriunde si oricand.

 

Dezavantaje:

Montarea pe exterior este mai dificil de realizat.

button 2

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...