n n
n
n
▷ Soundbar-uri cu 3 HDMI. Analiza comparativa

Cel mai bun soundbar cu 3 HDMI

Am modificat articolul ultima data pe: 16.12.19

 

Cum aleg cele mai bune soundbar-uri cu 3 HDMI

 

Ghidul cumparatorului

La ce ti-ar folosi un soundbar de calitate? Il poti utiliza pe post de sistem audio atunci cand nu ai suficient spatiu in sufragerie ca sa integrezi  mai multe boxe, cum se intampla in cazul unui sistem audio 5.1. Intr-adevar, calitatea acustica e moderata, caci poti obtine efecte stereo de sunet sau chiar 3D, iar uneori gasesti modele comercializate ieftin, pe care ti le poti usor permite. Daca preferi sa poti conecta simultan televizorul, CD playerul sau un tuner prin satelot, toate in acelasi timp la acelasi dispozitiv de redare, atunci e obligatoriu sa alegi unul cu trei porturi HDMI. Modelele conventionale include doar cate doua, iar acestea sunt destinate redarii la calitatea inalta a sunetelor preluate de la sursa. Pe piata din Romania nu se gasesc foarte multe modele astfel configurate, deci daca preferi sa afli rapid si argumentat unde gasesc soundbar cu 3 HDMI la un pret bun si alti melomani, iata cativa parametri de selectie utili:

Sounbdar cu HDMI

Formatul: Se poate sa alegi un model cu toate boxele plasate in aceeasi incinta sau unul in cazul caruia midrange-urile si tweeterele(boxe pentru frecvente medii si inalte) sunt separate de subwoofer(boxa care reda in mare parte frecventele joase).

Daca optezi pentru prima varianta, dispozitivul se mai numeste si soundbase, fiind construit sub forma unui paralelipiped care seplaseaza in imediata apropiere a televizorului. Costurile la soundbaruri de acest tip sunt mai mici, dar cel mult obtii un sunet stereo, prin plasarea rasfirata a difuzoarelor interne. pentru spatiile foarte mici, aceste alternative sunt perfecte.

Daca preferi un efect stereo si chiar cu reverberatii 3D, vei alege sistemul cu subwoofer in incinta separata. in acest mod, o componenta poate fi plasata in partea din spate a camerei, dand senzatia ca suneturl de inconjoara. pentru performante si capabilitati superioare de redare sonora, aceasta configuratie are tendinta sa fie vanduta mai costisitor.

 

Puterea: Nu te uita niciodata la puterea PMPO specificata(Peak Music Power Output), pentru ca aceasta e  valoarea maxima atinsa de soundbar, dar nu cea cu care poate functiona in mod corespunzator pe toata durata utilizarii. Puterea reala pe care o verifici este indicata prin RMS(Root Mean Square power) si poate fi un procent mai mic sau egal cu circa 60% din PMPO. Valorile pot fi interpretate usor, daca iti iei ca punct de reper caracterul pasiv sau activ al boxei respective. Activ inseamna ca include si amplificare, deci ofera oricum sunet ceva mai puternic. pasiv inseamna ca nu face decatsa redea ceea ce are de transmis dispozitivul de pe care primeste semnalul acusitc. Consideram o valoare minima de 30W adecvata pentru utilizare in cazul vizionarii filmelor, iar pentru auditii muzicale, te poti extinde la 100W. E drept ca unele firme, ca JBL, Sony sau Panasonic produc si modele de 300W, iar noi te sfatuim sa le alegi daca intr-adevar preferi cat mai multi decibeli.

 

Conectivitate: in afara de cele trei sloturi pentru USB, niste optiuni foarte utile de conexiune sint Bluetooth si tehnologia NFC(Near FIeld Connection). Impun niste costuri mai ridicate, dar te scutesc de prezenta cablurilor. Daca subwooferul functioneaza wireless, il poti plasa la distanta de principala unitate tip bara de sunet. NFC este o optiune de ultima moda, pe baza careia compatibilizezi numai dispozitvele astfel proietate, doar apropiindu-le unele de altele.Sunt utile porturi de tip Analog, USB si optic, pentru ca iti asigura legare de orice alt tip de aparat.

Acestea sunt cam cele mai notabile pareri despre cele mai bune soundbaruri cu 3 HDMI, iar daca vrei si exemple concrete, te invitam sa parcurgi rapid si a doua parte a acestui ghid. Intrucat optiunea cumpararii in mediul virtual este mai economica, poti apela cu incredere la site-urile respectate in domesniul comertului electronic in tara noastra.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Sony HTRT5 

 

1. Sony HTRT5Te intereseaza tocmai cel mai bun soundbar cu 3 HDMI pe care il poate oferi Sony? O sa te convingi ca modelul HTRT5 poate fi un bun candidat la titlul respectiv, dupa ce vezi cam ce capabilitati are. Vorbim despre un adevarat sistem de sunet conceput pentru efectul surround, intucat kitul audio e format dintr-un subwoofer, o unitate principala ca soundbase si doua boxe posterioare.

Daca le plasezi strategic in sufrageria ta, vei vedea filme ca si cu ai utiliza un sistem Home Cinema si vei asculta muzica la calitate impresionanta, asta si datorita tehnologiei 3D, cu dispersie acustica pe 6 canale diferite, dublata de o putere totala de 550W. Intregul sistem foloseste multiple protocoale de decodare sonora si lucreaza si cu dispozitive de tip Smart.

Se poate conecta direct la Internet, avand functie LAN si wireless, iar pe langa cele trei porturi HDMI In, include un HDMI Out, unul optic, un USB, o intrare de microfon si un slot clasic audio analog. Conectivitatea este impresionanta, iar ca si cum asta nu ar fi fost suficient, produsul este un soundbar cu 3 HDMI bluetooth si tehnologie NFC. Fara cabluri, fara batai de cap, poti beneficia instant de o experienta acustica calitativa.

 

button 1

 

 

 

 

Sony HTCT790

 

2.Sony HTCT790E drept ca un produs ultra echipat ca interfata poate fi si costisitor, insa daca preferi un soundbar cu 3 HDMI  ieftin si bun, Brandul Sony garanteaza si aceasta posibilitate. Sistemul aici prezentat e format dintr-un soundbase si un subwoofer ce pot fi plasate in parti complet opuse ale sufrageriei, intrucat boxa pentru frecventele joase se conecteaza in regim wireless. Exista si posibilitatea de accesare directa a Internetului, prin optiunea Ethernet.

Cu ajutorul functiei S-Force PRO Front Surround, sunetul emis de unitatea principala se reflecta in peretii camerei, rezultand efectul acustic surround. Profiti de numarul ridicat de decibeli, deoarece totalul de putere asigurat este de 330W. Interfata e remarcabil echipata, totalizand inca trei potruri: USB, optic, analog.

Adeptii gadgeturilor moderne vor descoperi cu incantare posibilitatile de conectare Bluetooth si NFC, cele mai sofisticate optiuni de conectare. Telecomanda integrata in pachet face setarea si utilizarea o adevarata placere, in deplin confort. Ambele componente se pot plasa facil in incapere, iar designul le permite integrarea in orice tip de ambient.

 

button 1

 

 

 

 

Definitive Technology W Studio

 

3. Definitive Technology W StudioPersoanele care prefera echipamentul de lux si in general electronicele foarte sofisticate vor fi tentate sa aleaga sistemul W Studio pentru auditiile si filmele vizionate. Drept configuratie, oferta integreaza un subwoofer si un soundbase ce pot fi cu usurinta plasate intr-un living elegant decorat. Faptul ca utilizeaza tehnologie wireles pentru a comunica exclude prezenta cablurilor incomode.

Dispunerea puterii de redare de 320W pe 5+1 canale de sunet asigura obtinerea efectelor stereo si surround, deci asigurand realismul auditiilor. In plus, subwooferul include amplificator intern, deci este o boxa activa ce proiecteaza undele sonore cat mai eficient in spatiu.

Alaturi de 3 sloturi HDMI ca intrari, unul ca iesire din aceeasi gama, un USB, un slot pentru intrare optica si deja clasicul jack analog intregesc interfata. Prin aplicatia Wireless Play-Fi, utilizatorul poate comuta rapid sursa de semnal sau se poate conecta si online. Oferta furnizeaza si telecomanda necesara efectuarii confortabile a setarilor.

 

button 1

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status