n n
n
n
▷ Masini de spalat cu storcator. Analiza comparativa

Cea mai buna masina de spalat cu storcator

Am modificat articolul ultima data pe: 13.12.19

 

Cum aleg cele mai bune masini de spalat cu storcator

 

Ghidul cumparatorului

Din diverse considerente, multi cumparatori prefera sa achizitioneze o masina de spalat cu storcator. Deoarece igiena reprezinta o prioritate in orice gospodarie, masina de spalat este, firesc, unul dintre cele mai importante electrocasnice mari. Deoarece inseamna si o investitie destul de mare, este important ca din multele modele disponibile pe piata, sa il alegi pe cel mai potrivit nevoilor tale, la un pret cat mai convenabil si totodata sa te bazezi pe conditii de garantie avantajoase si pe o durata de viata prelungita a produsului. Exista destule pareri despre cele mai bune masini de spalat cu storcator, insa ele relateaza exclusiv experienta fiecarui utilizator in parte, si adesea nu prezinta performantele tehnice ale produselor, asadar metoda corecta de a te informa este sa studiezi initial caracteristicile tehnice, sa iti limitezi optiunile la cateva produse si apoi sa studiezi si feedback-ul altor cumparatori. Iata care sunt principalele caracteristici ale unei masini de spalat.

LG F1496ADP3

 

Spatiul disponibil pentru montare: orice masina de spalat are nevoie, pentru instalare, de un spatiu care sa ii ofere minim 3 cm liberi in partile laterale si aproximativ 15 cm pentru racordurile din partea din spate. Daca optezi pentru o masina cu incarcare verticala, ar trebui ca deasupra ei sa mai ai inca 50 cm de spatiu liber. Podeaua pe care este montata ar trebui sa aiba o inclinare maxima de 2.5 cm, iar sursa de apa sa se afle la o distanta de cel mult 1m. Nu uita ca masina de spalat trebuie conectata si la reteaua de canalizare, sau trebuie gasita o alta modalitate pentru evacuarea apei folosite.

 

Capacitate: la toate masinile de spalat cu storcator, capacitatea de spalare si cea de stoarcere sunt indicate separat, volumul de spalare fiind adesea mai mare decat cel de stoarcere. O masina de spalat de dimensiuni medii are in general o capacitate de spalare de 5kg de rufe la un singur ciclu. Depasirea acestei recomandari suprasolicita unitatea si nu este deloc benefica pe termen lung.

 

Modul de incarcare: masinile de spalat pot fi dotate cu incarcare frontala sau verticala. In general, cele cu incarcare verticala au avantajul accesului mai facil la cuva si al economiei de spatiu. Pe de alta parte, cele cu incarcare frontala sunt in general mai economice ca si consum , pot avea capacitate de spalare destul de mare si ofera posibilitatea unui spatiu de depozitare fie sub corpul masinii – caz in care deschiderea va fi ridicata la un nivel confortabil de accesat – fie deasupra acesteia.

 

Programe si functii: calitatea unei masini de spalat si usurinta in utilizare depind in mod direct de programele de functionare prestabilite si de posibilitatile de efectuare a setarilor pentru personalizarea ciclului de spalare. Cele mai multe masini de spalat sunt dotate cu ciclu de spalare ultrascurt  pentru rufele putin murdare care au mai degraba nevoie de o improspatare, ciclu special pentru bumbac, lana, sintetice, rufe delicate. De asemenea, viteza de centrifugare poate fi reglata in functie de tipul de tesatura, lana de exemplu nesuportand stoarcere la viteze mari.

Suntem siguri ca urmatoarea intrebare de pe lista este „Unde gasesc masina de spalat cu storcator la un pret bun?” Suntem gata sa te ajutam cu cateva oferte pe care le consideram avantajoase din punct de vedere financiar si al performantelor.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

LG F1496ADP3

 

1.LG F1496ADP3Cea mai buna masina de spalat cu storcator reprezinta o varianta de top a acestui tip de dispozitiv, apreciata foarte mult de cumparatorii pentru care spatiul de uscare a rufelor reprezinta o problema. In functie de viteza de centrifugare selectata, storcatorul iti scoate rufele mai uscate sau mai umede.

Aceasta masina de spalat incorporeaza nu doar functia de stoarcere, ci chiar de uscare a hainelor, astfel ca nu va mai fi necesar sa pierzi timp intinzand rufele, nu vei mai fi dependent de conditiile meteo si nu vei mai fi nevoita sa calci rufe – decat, poate, pe cele mai pretentioase. Motorul atasat direct pe centrul tamburului ofera o stabilitate mare, cu un nivel minim de vibratii. Si nivelul de zgomot este mult redus, iar durata de viata sporita deoarece uzura pieselor este minimizata.

Masina dispune de tehnologia 6 Motion: miscarile de urcare-coborare fac ca rufele sa nu se lipeasca de cuva in timpul centrifugarii, prevenind astfel sifonarea; miscarile speciale de amestecare fac ca detergentul sa fie dizolvat eficient desi cantitatea de apa folosita in cuva este mica, miscarea de leganare protejeaza tesaturile delicate. Capacitatea de incarcare este de 8 kg de rufe pentru spalare si 4 kg de rufe pentru uscare.

 

button 1

 

 

 

 

Arctic WTT85

 

2.Arctic WTT85O masina de spalat cu storcator ieftina si buna este modelul semiautomat WTT85 de la Arctic. Este o masina cu incarcare verticala si cu dimensiuni relativ mici, astfel incat poate fi usor amplasata atat in baie cat si in bucatarie. Capacitatea de incarcare pentru spalare este de 6.5 kg, respectiv 4 kg pentru stoarcere. Masina este dotata cu o mare capacitate de personalizare a ciclurilor de spalare datorita selectorului de programe intuitiv de folosit.

Durata de spalare poate varia intre 1 si 15 minute, iar durata de centrifugare poate fi setata intre 1 si 5 minute. Uscatorul este dotat cu sistem  de siguranta pentru a preveni accidentele, protectia la apa a instalatiei electrice fiind conforma standardului IPX4 clasa I.

Puterea de spalare este de 380 W, iar cea de centrifugare e de 180 W, insumand o putere totala de 560 W de care vei dispune cat si cum doresti, in functie de tipul de rufe pe care le speli. Cuva realizata din polipropilena si tamburul fabricat din otel inoxidabil confera dispozitivului o rezistenta superioara in timp.

 

button 2

 

 

 

 

Albatros WMS 7.2R

 

3.Albatros WMS 7.2RAcest model Albatros este o masina de spalat semiautomata cu incarcare verticala care ofera o capacitate de spalare de 7 kg si una de 6.8 kg pentru stoarcere. Aparatul este echipat cu doua motoare, unul pentru spalare si unul pentru stoarcere, avand puteri de 360, respectiv 160 W.

Timpul de spalare este variabil, intre 1 si 15 minute, iar cel de stoarcere variaza intre 1 si 5 minute. Masina poate fi alimentata cu apa rece sau calda, dupa preferinte si nevoi, evacuarea apei uzate facandu-se prin cadere libera. Nivelul de zgomot la centrifugare este unul inferior altor masini de spalat cu storcator din clasa sa.

Dimensiunile de doar 83 x 76 x 43 cm o fac usor de integrat intr-un spatiu de dimensiuni reduse, iar protectia electrica avansata cu care este echipata anuleaza riscul de electrocutare in timpul folosirii dispozitivului. Si greutatea este una aflata la limita inferioara pentru acest tip de masina de spalat, doar 25 de kilograme. Reglajele se fac usor si intuitiv, panoul de comanda fiind marcat clar si usor de descifrat.

 

button 1

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status