Cele mai bune seminee decorative

Am modificat articolul ultima data pe: 22.09.18

 

Cel mai bun semineu decorativ – Recomandarile noastre pentru 2018

 

Iubesti natura si relaxarea care iti cuprinde mintea si corpul o data cu flacarile focului de tabara sau zgomotul bustenilor care ard mocnit in soba? Acum le poti aduce in casa ta cu ajutorul semineelor decorative de diverse tipuri create cu cele mai noi tehnologii si materiale. Daca e prima data cand iei in considerare un astfel de produs, te invitam sa afli mai multe informatii din ghidul de mai jos. Pentru cei care vor direct cateva sugestii relevante, mentionam doua modele incluse in lista noastra: ClassicFlame Newcastle White si ClassicFlame Tequesta Old World Brown. Primul este un model electric, elegant si impunator, cu cadru de culoare alba cu ornamente simple, in unghiuri drepte si focar cu ecran LED 3D ce reda in detaliu frumusetea focului care joaca pe bustenii arsi. Include efecte vizuale speciale si asigura o caldura placuta si odihnitoare. Daca vrei o varianta rustica, care sa-ti creeze impresia ca te afli itr-o cabana, in mijlocul padurii, poti opta pentru alternativa ClassicFlame Tequesta Old World Brown.

 

 

Cum alegi un semineu decorativ bun

 

Ghidul cumparatorului

Semineele decorative sunt o modalitate creativa de a oferi incaperilor si zonelor exterioare (terasa, balcon etc.) un aspect deosebit si caldura de care au nevoie in zilele reci. Optiunile disponibile pe piata sunt diverse si alegerea trebuie sa tina cont de cateva elemente de baza pentru a determina o achizitie reusita.

De la elemente tehnice esentiale precum modul de instalare, sursa de combustibil si capacitatea de incalzire si pana la aspecte estetice care tin de marimea focarului, materialul si designul cadrului si efectele disponibile, fiecare detaliu de care ai nevoie pentru a lua decizia corecta te asteapta cu explicatii si recomandari detaliate in acest ghid.

 

 

Sistem de instalare: Atunci cand vrei sa cumperi un semineu decorativ la un pret bun este important sa incepi cautarile stiind clar unde si cum poti si vrei sa il amplasezi.

Daca doresti sa ai mai multa libertate de miscare, iti recomandam sa optezi pentru un model independent, care include soclu de sprijin sau picioare si se aseaza lipit de un perete, fixat de tavan prin intermediul cosului de fum sau fara nici un element extern de sprijin, pe sol, in orice colt al incaperii. Avantajul acestor variante este mobilitatea, iar dezavantajul consta in faptul ca ocupa de obicei ceva mai mult spatiu in camera.

Pentru cei care cauta versiuni mai discrete, exista modelele fixate de perete (suspendate) si cele incorporabile, care pot fi incastrate intr-un semineu clasic deja existent sau intr-un spatiu special creat in perete sau in mobilier.

 

Functii si tip de combustibil: Desi nimic nu se compara ca imagine, miros, caldura si lumina cu varianta semineului traditional care functioneaza cu lemne, aceasta este de asemenea si mai dificil de instalat, pentru ca necesita cos de fum, are nevoie de curatare si supraveghere permanenta si de o sursa accesibila de combustibil.

Optiunile pe gaz ofera si ele avantajul flacarii reale si adauga capacitatea de a genera caldura mai eficient decat cele din lemn. Necesita insa conectare la reteaua de gaze si o cale de aerisire, ceea ce limiteaza locurile in care pot fi amplasate si ridica costurile de montaj, iar geamul din sticla termoizolanta se poate incalzi devenind un risc pentru cei mici.

In cazul variantelor electrice, focul nu este real, ci virtual, incalzirea poate fi de regula activata separat de functia care genereaza flacarile si sunetul, deci le poti folosi cum doresti, si in general ofera o mobilitate ridicata, putand fi amplasate aproape oriunde. Dezavantajul principal consta in dependenta de reteaua de curent electric care le face inutile in timpul unei pene de curent.

 

Capacitate de incalzire: Variantele electrice sunt concepute in special pentru efectul vizual si au putere de incazire mai redusa, cel mai bun semineu decorativ din aceasta categorie ajungand pana la aproximativ 9000BTU/h (2700wati), iar cel mai economic  ajungand pana la 2500BTU/h (750wati), suficient pentru incalzi o incapere cu suprafata cuprinsa intre 8 si 25mp.

Versiunile alimentate cu gaz au in general o capacitate cuprinsa intre 25000 – 40000BTU/h (7200 – 12000 wati), ceea ce inseamna ca fac fata la spatii de la 65 si pana la aproximativ 110mp.

Optiunile care folosesc lemnul ca si materie prima sunt cele mai potrivite pentru casele mari, putand ajunge, in functie de dimensiunea zonei de ardere, pana la aproape 50000 BTU/h (14.500wati) care pot asigura temperatura potrivita in timpul iernii pentru spatii de pana la 120 – 140mp.

 

Optiuni suplimentare: Daca alegi un model electric, iti recomandam sa verifici cate trepte (de regula intre 1 si 5) sunt disponibile pentru reglarea culorii, luminozitatii si vitezei de miscare a flacarii. Sunt elementele de baza care te ajuta sa dai focului din semineu aspectul dorit. Unele optiuni din aceasta categorie includ atat afisaj digital cu meniu de control, cat si telecomanda care permite schimbarea setarilor direct din fotoliu (ajustarea temperaturii, culorii etc.).

Este de asemenea important sa verifici daca include si functie audio, pentru redarea zgomotului specific lemnelor arse, daca poti inchide si deschide separat caldura si redarea video a flacarii si daca include aeroterma pentru uniformizarea mai facila a temperaturii din incapere.

 

Siguranta: Inainte de a te lasa impresionat de aspectul elegant al cadrelor si imaginea seducatoare a flacarii, te sfatuim sa verifici si elementele de siguranta incluse.

Pentru a economisi energie, in orice varianta ai alege, ai nevoie de un termostat cu setari reglabile care sa gestioneze eficient caldura degajata.

Pentru a preveni accidentele, versiunile electrice de seminee decorative la preturi bune, trebuie sa aiba integrata siguranta de scurtcircuit si suprasarcina,  iar optiunile cu alimentare pe gaz au nevoie de oprire automata in cazul stingerii flacarii.

 

Material cadru: Printre versiunile de materiale din care sunt confectionate cadrele acestor produse se numara lemnul si piatra naturala, cu aspect traditional, trainic si natural, optiunile metalice din fier sau inox, care pot acoperi aproape orice stil, de la modern si pana la clasicul fier forjat. Vei mai gasi de asemenea pe piata si masca semineu decorativ confectionata din marmura, elegante si impresionante prin delicatete si greutate.

Pentru cei care doresc sa duca la extrem rolul decorativ, exista ca optiune achizitionarea unui semineu decorativ din polistiren sau carton, care poate fi amplasat cu usurinta oriunde in casa. Iti atragem insa atentia ca sunt materiale inflamabile care nu pot gazdui in siguranta focare pe gaz sau electrice care genereaza caldura.

 

 

Dimensiuni: Cand ajungi al acest capitol trebuie sa tii cont de doua tipuri de dimensiuni: cele ale focarului propriu-zis, care in cazul variantelor electrice este un ecran LED 3D, iar in cazul celor cu gaz si lemn este zona de ardere si respectiv dimensiunile cadrului, daca decizi sa folosesti un astfel de element decorativ pentru a delimita si evidentia focul, pentru ca unele optiuni pot fi montate fara.

Optiunile variaza de la modele mici de 50 x 40 x 30cm, potrivite pentru camere de dimensiuni reduse si pana la versiuni cu laturi de peste 100cm, necesare pentru incaperi spatioase. Iti recomandam sa acorzi atentie speciala caracteristicilor fizice daca alegi o varianta incastrata in mobilier, perete sau camin deja existent.

Nu stii exact unde poti gasi acest tip de produse? Iti putem spune ca numeroase pareri despre cele mai bune seminee decorative includ pe lista cu cele mai promitatoare resurse magazinele online, care ofera cea mai variata gama. Daca vrei sa afli mai multe pe acest subiect, poti incepe prin a parcurge detaliile modelelor prezentate mai jos, ca exemple reprezentative.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

ClassicFlame Newcastle White

 

Potrivit in camerele spatioase care au nevoie de un punct central de atractie, modelul Newcastle Antique White, un semineu decorativ alb, elegant si maiestuos, de dimensiuni mari (94 x 190 x 33.5cm). Este un model de tip independent, care poate fi montat langa perete sau pe coltul camerei, avand cadrul confectionat din pal melaminat cu suprafata de culoare alba si design in linii simple, clasice.

Focarul este un ecran LED 3D cu consum redus de energie si diagonala de 23inch (60cm), marime medie pentru aceasta categorie. Efectele vizuale pot fi adaptate dupa preferinte combinand optiunile oferite de cele 5 trepte diferite de luminozitate cu cele 5 variante de culori disponibile si 5 viteze de miscare a flacarilor, usor de controlat prin intermediul panoului de control  sau a telecomenzii care insoteste produsul.

Functiile suplimentare disponibile includ timer cu posibilitatea de setare automata a opririi, care iti permite sa te relaxezi fara grija gestionarii dispozitivului, optiune de redare audio a zgomotului de busteni care ard, ce poate fi activata separat de efectele vizuale. Include incalzire cu infrarosu si aeroterma de circulare a aerului, cu putere  cuprinsa intre 1600 si 2000wati (4800BPU), suficient pentru spatii de pana la 40mp, usor de gestionat prin intermediul termostatului care regleaza automat temperatura in intervalul 17 – 27oC.

 

Avantaje:

Cadru cu design adaptat pentru fixare langa perete sau colt.

Ecran LED 3D cu 5 trepte de reglare a luminozitatii, vitezei si culorii.

Putere de incalzire de 1600 – 2000wati, suficienta pentru spatii cu suprafata de pana la 92.9mp.

Termostat integat care gestioneaza automat functia de incalzire in functie de temperatura camerei economisind energie.

 

Dezavantaj:

Model de mari dimensiuni, dificil de folosit in incaperi mai mici.

 

 

ClassicFlame Tequesta Old World Brown 

 

Pentru cei care prefera modelele mai rustice cu cadru ce imita aspectul natural al pietrei de rau in combinatie cu baza si top din lemn, am inclus printre exemple si varianta Tequeste Old World Brown. Include focar LED 3D cu diagonala de 18inch sau 45cm (mic), cu 2 variante de culoare a flacarii si 3 niveluri de luminozitate pe care le poti utiliza pentru a obtine efectul vizual dorit la fiecare utilizare.

Este un semineu piatra decorativa impunator, de tip independent, care se monteaza la perete, designul masiv si culorile inchise recomandandu-l pentru incaperile spatioase. Gestionarea efectelor vizuale si a incalzirii se poate face prin intermediul afisajului digital intuitiv sau cu ajutorul telecomenzii, de la distanta.

Sistemul de incalzire pe baza de unde infrarosii, cu circularea aerului prin ventilatie integrata,  poate dezvolta pana la 1600 – 1900wati, reusind sa aduca temperatura la nivelul confortabil in camere de pana la 37mp. Nivelul de caldura dorit poate fi mentinut foarte usor prin setarea termostatului reglabil care gestioneaza automat sistemul in functie de caracteristicile detectate in mediul ambiant. Este prevazut cu siguranta si protectie pentru supraincalzire si indicator luminos de functionare care asigura utilizarea in conditii sigure.

 

Avantaje:

Aspect robust si rustic, potrivit pentru incaperi de dimensiuni mari.

Focar cu 2 optiuni de reglare a culorii si 3 trepte de luminozitate pentru adaptarea efectului vizual dupa preferinte.

Putere de incalzire suficienta pentru spatii de pana la 37mp.

Termostat reglabil si sistem de supraincalzire pentru gestionarea eficienta si sigura a caldurii.

 

Dezavantaje:

Focar de 18inch, printre cele mai mici din aceasta categorie.

 

 

Dimplex Synergy Optiflame 3D BLF50 

 

Cu o diagonala a focarului de 50inch (127cm – printre cele mai mari din aceasta categorie) si cadru in design contemporan, minimalist, de culoare neagra, Synergy Optiflame 3D se incadreaza cu usurinta printre cele mai bune seminee decorative care pot fi amplasate intr-o vila de lux sau in incaperile celui mai pretentios hotel.

Este o versiune electrica fara suport de sprijin pe sol, care se fixeaza direct pe perete, dupa modelul ecranelor TV de ultima generatie. Poate fi de asemenea complet incastrat intr-o constructie noua sau inserat intr-un perete deja existent. Panoul de control permite gestionarea functiilor pe trei niveluri (flacari, flacari si caldura nivel redus, flacari si caldura nivel ridicat) pentru adaptarea la necesitatile fiecarei situatii. Include de asemenea si posibilitatea de redare sonora a zgomotului specific produs de lemnele arse. Optiunile pot fi controlate si de la o distanta confortabila, prin intermediul telecomenzii care insoteste produsul.

Sistemul de incalzire genereaza o putere de 1230wati (4198BTU) care pot incalzi conform recomandarilor standard, incaperi cu suprafata de pana la 20 – 25mp. Dispozitivul este protejat impotriva deteriorarilor determinat de accidente electrice prin intermediul sigurantei de supraincalzire integrata.

 

Avantaje:

Design modern, contemporan, minimalsit, potrivit pentru locuintele amenajate in ultimele tendinte.

Focar cu diagonala de 50inch, printre cele mai mari din categoria sa.

Trei variante de montaj disponibile: suspendat pe perete, incastrat complet sau integrat in suprafata deja construita.

Telecomanda pentru controlul de la distanta a functiilor disponibile.

 

Dezavantaje:

Putere redusa de incalzire (1230wati) raportata la dimensiunea sa si a incaperilor in care poate fi utilizat.

 

 

Art Flame Marina

 

Daca esti in cautarea unui semineu decorativ la un pret bun, care sa iti permita sa asiguri si incalzirea pentru o suprafata de pana la 50mp, iti recomandam sa iei in considerare ca optiune si modelul Marina de la Art Flame. Este o versiune cu cadru confectionat din MDF rezistent si aspectuos, de culoare alba, cu detalii ornamentale simple si elegante, potrivit pentru amenajarile interioare cu pretentii.

Are o putere de 2000wati (medie), iar siguranta in folosire este asigurata de protectia de supraincalzire si termostatul de siguranta integrate in sistem, care opresc functionarea in caz de pericol. Pentru gestionarea temperaturii ai la indemana doua trepte de putere (1000wati, 2000wati), care permit adaptarea la caracteristicile ambientale si necesarul de incalzire.

Este un model electric de tip independent, cu amplasare pe sol, langa perete si include focar LED cu redarea de flacara in miscare, fara posibilitatea de reglare a luminozitatii si culorii, cu dimensiunile de 595 x 525 x 163mm, medii pentru aceasta categorie de produs.

 

Avantaje:

Putere de 2000wati potrivita pentru a incalzi spatii de pana la 50mp.

Include termostat de siguranta si protectie de supraincalzire pentru prevenirea deteriorarii accidentale.

Model cu amplasare pe sol in orice loc care permite conectarea directa la priza.

Design clasic, elegant, impunator potrivit pentru incaperi de dimensiuni medii si mari.

 

Dezavantaje:

Nu permite adaptarea flacarii prin modificarea luminozitatii, culorii sau vitezei de miscare.

 

 

ClassicFlame Stove CFIU-5017  

 

Pentru cei care doresc sa achizitioneze un astfel de dispozitiv pentru incaperi de dimensiuni medii si mici, amenajate intr-un stil relaxat si confortabil, recomandam modelul Stove CFIU-5017 de la ClassicFlame. Este o varianta electrica, independenta, cu picioare si geamuri laterale care il fac usor de incadrat atat langa perete sau pe colt, cat si in mijlocul camerei, atat timp cat se asigura acces la priza.

Cu dimensiunile de 61 x 33 x 59cm si o putere de 1600 – 2000wati (5200BTU) care poate incalzi spatii de pana la 40mp, poate fi considerat un semineu decorativ ieftin si bun, care ofera in acelasi timp privelistea unor flacari care imita indeaproape realitatea. Include termostat reglabil care permite gestionarea automata a caldurii degajate cu ajutorul aerotermei incorporate, timer pentru oprire programata si protectie de supraincalzire pentru prevenirea accidentelor.

Are focar LED 3D cu posibilitatea de setare a luminozitatii de 5 trepte de intensitate atat prin intermediul panoului de control, cat si cu ajutorul telecomenzii pe care o primesti impreuna cu produsul. Includede asemenea cutiuta de sunet pentru completarea atmosferei cu trosnetele specifice bustenilor aruncati in foc.

 

Avantaje:

Poate incalzi incaperi cu dimensiunea de pana la 40mp.

Permite adaptarea intensitatii flacarii in functie de atmosfera pe care doresti sa o creezi.

Include termostat, timer si protectie pentru supraincalzire pentru o gestionare eficienta si sigura.

Este un model de tip independent, cu mobilitate ridicata, ce poate fi amplasat oriunde in incapere.

 

Dezavantaje:

Pozitionarea in centrul camerei poate consuma din spatiul vizual al incaperilor foarte mici.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 2.33 out of 5)
Loading...