Cele mai bune centrale termice in condensatie

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cea mai buna centrala termica in condensatie – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Din moment ce o centrala termica in condensatie costa mai mult decat una clasica, pretul de achizitie va fi ceva mai piperat, iar asta inseamna ca nu poti alege sistemul respectiv fara sa cunosti prealabil cateva aspecte functionale. Exista si persoane foarte grabite si ca sa nu le mai retinem inutil pe pagina acestui articol, vom mentiona care sunt cele mai bune doua modele din clasamentul pe care l-am pregatit. Locul I este adjudecat de Buderus Logamax Plus GB072K. Motivele pentru care s-a clasat astfel sunt: un pret de achizitie moderat, comparativ cu alte modele in condensatie; nu la fel de puternica precum o piesa de 28 sau 30kW, insa o investitie buna printr-un randament supraunitar aceptabil pentru instalarea in apartamente de pana la 200mp; debitul de apa asigurat va putea alimenta alternativ baia sau bucataria; nu produce foarte mult zgomot; se va seta facil si include cele cateva functii de siguranta indispensabile: autodiagnoza, izolatie termica si electrica. Daca te numeri printre cei care vor prefera tot una dintre ofertele apartinand unei divizii termotehnice Bosch, atunci ca alternativa iti propunem Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP, o piesa pentru cei cu un buget de cumparare mai ridicat.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Buderus Logamax Plus GB072K
Click aici pentru pret!

Garantia unei perioade de exploatare indelungate, fara erori de functionare, este cel mai apreciat aspect in cazul ofertelor acestui brand. Totodata, putem mentiona o eficienta energetica de 4 stele, sustinuta printr-un randament supraunitar de pana la 109%.

Nu se recomanda utilizarea in spatiile cu suprafata mai mare de 200mp si care nu sunt eficient izolate termic, intrucat performantele propuse nu vor putea fi atinse in conditiile respective.

Oferita de una dintre diviziile termotehnice ale unuia dintre cele mai respectate concerne germane, aceasta centrala iti promite functionare impecabila si durabilitate.

A 2-A OPTIUNE!

Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP
Click aici pentru pret!

Poate fi folosita atat intr-un apartament mediu-mare, cat si la casa, multumita puterii de 24kw si functiunii in condensare, poate prepara apa calda menajera, furnizata cu un debit de 14,1 l/minut, are traj fortat si kit pentru evacuarea gazelor arse, iar modul de functionare este facil, in mare parte datorita panoului de comanda digital.

Observam ca are un cost pentru transport ceva mai mare decat e in mod obisnuit, ceea ce ii poate deranja pe anumiti potentiali cumparatori.

Promite eficienta ridicata, atat in ceea ce priveste consumul, cat si factura la gaz, astfel ca va fi o achizitie avantajoasa pentru locuinta ta.

Motan MKDens 25
Click aici pentru pret!

Este o centrala economica ce produce o cantitate mica de noxe si este prevazuta cu o pompa ecologica, iar in interior are integrat si un vas de expansiune, ce asigura necesarul de apa calda, producand 12l/minut. Pentru o utilizare sigura are o multime de senzori si setarea parametrilor se poate face usor, deoarece informatiile cu privire la modul de functionare apar pe ecranul LCD, iar cu puterea de 25W poate incalzi si 200mp, daca spatiul este bine izolat.

Nu are inclus kitul de evacuare pentru gaze, de aceea pentru un montaj complet, va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar.

Produsul este indicat pentru locuinte spatioase, iar datorita senzorilor si a modului de functionare, este o varianta economica si sigura, pentru cei care vor sa aiba apa calda menajera si caldura.

 

 

Cum alegi o centrala termica in condensatie buna

 

Ghidul cumparatorului

Daca nu stiai pana in prezent ca exista si centrale termice al caror randament de incalzire poate ajunge la 100%, e foarte posibil ca detii deja un model conventional mai vechi sau ca nu ti-ai echipat inca locuinta cu un astfel de sistem de incalzire. Ca principiu de functionare la centrale termice in condensatie, amintim recuperarea caldurii prin condens.

Practic, daca in cazul dispozitivelor traditionale, caldura oferita era doar energia termica rezultata din arderea combustibilului sau pe filiera energetica electrica, aici intervine o a doua etapa de lucru, care asigura folosirea acestei energii si ulterior arderii, acumuland-o si utilizand-o pentru a mari randamentul sistemului.

 

 

Care este randamentul unei centrale in condensatie?

Conform acestei reguli, o centrala conventionala iti ofera pana la 84% eficienta la incalzire, in timp ce varianta cu condens va atinge o eficienta medie de 95 – 100%. Asadar, data viitoare cand mai esti intr-o dilema, analizand o centrala termica in condensatie vs conventionala, e bine sa fii constient ca prima iti va asigura mai multa economie la consumul de combustibil/electricitate.

Fara a confunda eficienta cu randamentul, se poate afirma ca uneori o centrala prin condensatie montata corespunzator poate oferi un randament mai mare de 100%(asta insemnand consum mai scazut in raport cu caldura oferita), adica supraunitar.

 

Care sunt argumentele pro?

Asadar, principalele argumente pentru care iti recomandam sa cumperi centrale termice cu condensare sunt: randamentul mai mare, durata extinsa de exploatare, caracterul prietenos cu mediul inconjurator si designul modern.

 

Care sunt argumentele contra?

Parerile contra insumeaza cateva aspecte pe care nu dorim sa le ascundem: costul de achizitie va fi putin mai extins decat in cazul variantei clasice, conditiile speciale de adaptare a dimensiunilor centralei si caloriferelor la spatiul ce trebuie incalzit, izolarea obligatorie a acestuia si cantitatea mare de condens, pentru care trebuie sa montezi separat o scurgere.

Pentru cei care doresc sa stie unde gasesc centrala termica in condensatie la un pret bun, am alcatuit acest ghid de cumparare, in care explicam cum se poate alege sistemul perfect in functie de fiecare potential cumparator. Iata criteriile de selectie:

 

Conditiile de instalare: Printre cele mai notabile enumeram: suprafata spatiului ce urmeaza a fi incalzit, suprafata si tipologia corpurilor de difuzare a caldurii, prezenta unei izolatii externe corespunzatoare si echiparea cu o scurgere pentru rezultatele condensului.

Randamentul real oferit: O sa observi ca majoritatea producatorilor iti recomanda centrale termice in condensatie vs tiraj fortat pentru ca, spun ei, acestea ar oferi randament de peste 100%, deseori identificat la 108 – 109%. Din punct devedere fizic, aceste valori sunt imposibile, intrucat intotdeauna in cazul oricarui sistem inchis, doar o parte din energia ce a fost consumata se va transforma in energie utila.

Totusi, pentru a obtine aceste cifre, se ia in calcul puterea calorica a combustibilului, cea calorica obtinuta prin condensare si se vor scadea pierderile, obtinandu-se ceea ce numim randament supraunitar, de unde si valorile atat de mari. Practic, la acelasi consum de gaz ca pentru un model conventional, centrala prin condensatie va incalzi mai bine, si asta e concluzia generala pe care trebuie sa o consideri, inainte de a fi influentat de simple cifre sau de procente mentionate.

Partea cu diferentierea tirajului fortat este o eroare de intelegere a principiului de functionare, intrucat atat modelele conventionale, cat si cele in condensatie pot avea tiraj fortat, aceasta reprezentand pur si simplu metoda de evacuare a gazelor rezultate din ardere. Indiferent de ce tipologie de centrala alegi, tirajul fortat e obligatoriu la apartamente, iar cel natural poate fi ales pentru cladiri in care montajul centralei se face in propria incapere, separata si bine ventilata.

 

 

Suprafata incalzita: Totusi, ca sa poti obtine condens in instalatie, temperatura apei din calorifere trebuie sa nu depaseasca 52 de grade Celsius pe retur, adica sa fie mai scazuta decat pe tur. Asta inseamna ca lungimea tevilor de circulatie trebuie sa fie una considerabila, iar suprafata caloriferelor mai extinsa, astfel incat apa transportata sa se raceasca suficient de bine pentru a produce condens. Din acest motiv, la apartamente cu una sau doua camere si la garsoniere, un model prin condensatie este mai putin avantajos de considerat.

Asadar, pentru spatii mai mici de 60 – 70 de metri patrati, ar fi bine sa alegi alt sistem de incalzire, iar asta nu o spun doar specialistii nostri, ci foarte multe pareri despre cele mai bune centrale termice in condensatie. Exista si multi ingineri care considera ca cele mai optime conditii pentru condens presupun 55 de grade Celsius pentru tur si 35 pentru retur.

 

Tipul componentelor de incalzire: Despre acestea, e important de subliniat ca poti alege orice: calorifere, ventiloconvectoare sau incazire prin pardoseala. Avand in vedere cele mai optime rezultate obtinute si faptul ca apa pe retur va avea in jur de 30 – 40 °C, recomandam solutia in condensare in principal la incalzirea prin pardoseala, unde si dusumeaua trebuie sa fie din lemn.

Chiar si asa, din moment ce majoritatea locuintelor si cladirilor din Romania sunt echipate cu radiatoare(ne referim aici la calorifere), dimensiunile optime pentru ca un calorifer sa permita condensul vor fi cu 20 – 30% mai mari decat in cazul pieselor folosite pentru o centrala veche, cu functionare clasica.

 

Alte aspecte de considerat: Pentru ca incalzirea sa se faca eficient si pentru ca randamentul sa fie mentinut supraunitar, ai nevoie de un  cronotermostat incorporat sau instalat suplimentar, sonda externa pentru acesta si de o izolatie termica pentru locuinta bine pusa la punct. In multe cazuri, pentru o centrala termica in condensatie de apartament randamentul la incalzire poate fi influentat chiar si de cat de bine sunt incalzite apartamentele din vecinatate sau de orientarea catre punctele cardinale(pierderile de caldura fiind mai mici astfel).

Pentru scurgerea reziduurilor rezultate la condens, fie optezi pentru o iesire separata, pe care trebuie sa o racordezi cumva pentru a nu te incomoda pe tine sau pe ceilalti vecini, mai ales cand stai la bloc. Uneori, poti folosi si metoda recipientului pe care il golesti periodic, insa cu destula grija, deoarece lichidul rezultat poate fi unul cu un coeficient acid destul de crescut.

 

Performantele: Acest aspect va viza puterea oferita, debitul maxim de apa calda asigurat si combustibilul utilizat.

Cu un minim de 20kW oferiti si valori maxime ce depasesc  60kW, va trebui sa inveti sa adaptezi puterea sistemului de incalzire la suprafata spatiului detinut. Pentru suprafete de pana in 150 – 200 de metri patrati recomandam modele de 24kW. Daca te extinzi pana la 250mp, o centrala termica in condensatie de 28kW poate compensa si pentru suprafata mai mare, unde se pot inregistra pierderi de caldura. La case si vile cu mult spatiu si mai multe nivele, valori de 35kW sau peste acestea pot fi considerate ca adecvate.

In functie de numarul de consumatori de apa calda, poti avea doi simultan sau mai multi. Locuintele cu o baie si o bucatarie pot avea doar doua robinete sau robinet si dus in dotare, caz in care un debit de apa calda de 8 – 10l pe minut va fi suficient la folosirea alternativa. Daca apartamentul este mare si are doua bai, va trebui sa te gandesti deja la un debit care sa depaseasca neaparat 11l/min. Cand vorbim de o piesa foarte puternica, pentru vile si pensiuni, acest debit trebuie completat prin alegerea unui model de centrala termica in condensatie cu boiler incorporat, capacitatea acestuia indicand cantitatea de apa ce poate fi mentinuta ca rezerva incalzita.

Pentru combustibil, ai de ales intre gaz si GPL. Ambele sunt optinuni relativ costisitoare, dar cand esti deja racordat la reteaua de distributie a gazelor naturale, e foarte logic sa apelezi la prima varianta. GPL-ul este o solutie posibila numai in cazul unor modele specific configurate si, conform parerilor noastre, e si mai costisitor, dar poate fi o alegere buna cand nu dispui de prima amintita aici.

 

 

Alte caracteristici utile: Am strans laolalta aspectele pe care multi potentiali cumparatori le-ar considera utile, dar cele obligatorii sunt: sistemul de auto-diagnoza, care iti permite sa stii daca apar erori de functionare la lipsa de apa, de presiune sau de gaz in instalatie, remediindu-le fara ajutor profesional, si posibilitatea de comanda, cu ajutorul careia moderezi personal temperaturile ambientale si pe cele ale apei menajere. Alaturi de acestea, elementele utile, dar nu obligatorii sunt: termostatul ambiental incorporat(poate fi cumparat si separat), display-ul digital(foarte usor de citit), panoul de control electronic(mai modern ca aspect si destul de usor de setat).

La final, pentru persoanele ce vor sa stie unde gasesc centrale termice in condensatie la preturi bune, am facut o selectie de produse dintre ofertele celor mai apreciate branduri: Viessmann, Vaillant, Buderus, Ariston, Bosch, Immergas, Saunier Duval, Motan, Ferroli etc.

Am ales aceasta optiune si pentru ca suntem de parere ca vei cheltui mai putini bani comandand centrala de pe Internet, unde am identificat preturi mai scazute decat in magazine. In plus, transportul se va face direct la adresa de instalare, fara sa mai ai problema asta pe cap. Topul pe care urmeaza sa il verifici include oferte la centrale termice in condensatie cotate cu un rating excelent de catre utilizatori si alese si pe baza raportului performante – costuri – popularitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Buderus Logamax Plus GB072K

 

3.Buderus Logamax Plus GB072KFiind mentionata printre cele mai bune centrale termice in condensatie recomandate pentru spatii de dimensiuni mijlocii, aceasta piesa de la Buderus garanteaza niste performante optime de incalzire a spatiului si pentru furnizare a apei menajere incalzite. Este un model cu tiraj fortat si ofera randament supraunitar, facand parte din clasa de eficienta cu 4 stele. Puterea sa termica se ridica la valori adecvate pentru spatii de pana la 192mp, fiind o centrala termica in condensatie de 24kW.

Asadar, poate fi cumparata pentru locuintele care dispun de aceasta suprafata si au o izolatie exterioara bine pusa la punct. Debitul de apa calda o recomanda pentru locuinte cu o baie, unde punem la socoteala si debitul mediu la robinetul din bucatarie. Este economica, avand un consum de circa 3mc de gaz si 120W.

Nu lipseste protectia anti-inghet, fapt ce denota fiabilitate. Piesa include un display LCD, se monteaza mural si produce 36dB, fiind foarte silentioasa si oferind astfel confort sporit.

Centrala termica in condensatie Buderus din acest exemplu demonstreaza capabilitati optime de incalzire a spatiilor mijlocii ca suprafata, fiind totodata silentioasa si fiabila, foarte potrivita pentru o famile, motiv pentru care a fost trecuta pe lista noastra cu recomandari.

Avantaje

Oferind 24kW, va putea incalzi o suprafata de aproximativ 192mp

Asigura 12l/min debit de apa calda, potrivit pentru locuinte cu 1 baie/1 bucatarie

Demonstreaza randament sporit, fiind cotata cu 4 stele ca eficienta

Reprezinta o piesa silentioasa, cu numai 36dB produsi

E o centrala termica in condensatie cu montaj mural si afisaj digital, usor de instalat si de administrat

Dezavantaje

Nerecomandata in spatii ce depasesc 200mp

button 1

 

 

 

 

Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP

 

Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP este o centrala murala in condensare, pentru locuinte rezidentiale, care insumeaza pana la 150mp, intucat are putere de 24 kW. Poate incalzi suprafata, dar si prepara apa calda, iar daca luam in calcul si consumul mai scazut de gaz, despre care vorbesc cumparatorii, putem deduce ca reprezinta o investitie accesibila.

Este, in orice caz, o centrala fiabila, cu un schimbator de cladura din otel inoxidabil, rezistent la rugina, precum si la condensul care se formeaza in instalatie, in urma racirii gazelor arse. Mai trebuie amintita si protectia la inghet, necesara pentru orice centrala ce functioneza in zone cu temperaturi scazute.

Display-ul este unul intuitiv, digital, pe care vei invata rapid cum sa il controlezi. In cazul in care te intereseaza si dimensiunile, iti spunem ca centrala are o inaltime de 74,8 cm, o latime de 44 cm, o adancime de 25,6 cm si o greutate de 33, 6 kg.

Avantaje

Centrala in condensare, de 24 kW, eficienta pentru suprafete de pana la 150mp.

Poate incalzi si prepara apa calda menajera.

Are kit de evacuare a gazelor inclus in pret.

Are un panou de comanda intuitiv, pe care il vei intelege rapid si putea folosi usor.

Vine cu garantie de 2 ani.

Dezavantaje

Costul de transport e mai ridicat decat in mod normal.

 

 

 

 

Motan MKDens 25

 

Este unul dintre cele mai bune modele destinate uzului casnic, ce poate avea performante ridicate atat in ceea ce priveste producerea de caldura, cat si furnizarea apei calde menajere, deoarece furnizeaza 12l/minut. In timpul functionarii nu dauneaza mult mediului, pentru emite putine noxe. Centrala este realizata, astfel incat sa iti asigure o eficienta ridicata cu un consum mic, datorita pompei integrate de tip low energy. 

Utilizarea este sigura, pentru ca are in interior mai multi senzori, ce se declanseaza in momentul in care functionarea nu este conform parametrilor. Pentru a putea seta mai usor parametrii, centrala permite conectarea unui cromo termostat si astfel vei avea un panou de control de la distanta, insa pentru o utilizare usoara este prevazuta si cu display LCD. 

Are o putere de 25 de kW, de aceea poate incalzi spatii care au pana la 200mp, daca acestea sunt bine izolate. Produsul are un vas de expansiune, insa kitul de evacuare pentru gaze va trebui sa il achizitionezi individual. In momentul functionarii, scoate pana la 48 dB, de aceea nu va fi deranjant pentru cei din jur. Centrala are un tiraj fortat si poate fi montata pe perete, insa trebuie sa iei in calcul dimensiunile de 72×43,6x34cm.

Avantaje

Are o putere de 25 kW, de aceea poate incalzi o suprafata de pana la 200mp.

Datorita vasului de expansiune inclus, produce si apa calda menajera.

Este usor de setat, deoarece are ecran LCD.

Se poate instala si in camerele fara incalzire, pentru ca are protectie anti-inghet.

Dezavantaje

Nu are kit de evacuare inclus.

button 1

 

 

 

 

Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE

 

bosch-condens-2000-w-zwb24-1reDaca ai incredere in ofertele acestui brand, atunci s-ar putea sa cauti o centrala termica in condensare Bosch ieftina si buna. Noi consideram ca un raport foarte bun pret/calitate iti ofera acest model de 25kW, ca valori de putere termica nominala maxime oferite. Produsul este unul cu montaj mural, tiraj fortat si care se va alimenta cu gaz in retea, fiind candidatul excelent pentru incalzirea apartamentelor. La un calcul rapid, puterea asigurata ii permite sa beneficiezi de caldura in spatii de pana la 200mp, cu conditia ca acestea sa fie si bine izolate.

Centrala este complet echipata, asigurata cu vas de expansiune si accesorizata cu kit de evacuare pentru gaze. Va oferi un debit de apa de circa 10l/min, pe care il recomandam in locuintele cu o singura baie. Va consuma 120W ca energie de alimentare si va fi destul de economica, daca luam in calcul si acest aspect.

Considerand nivelul de zgomot evaluat la 38dB, putem afirma ca lucreaza silentios, fara sa deranjeze acustic in momentele in care este in functiune. Termostatul de siguranta si display-ul electronic contribuie la fiabilitate si la usurinta in utilizare.

Avantaje

Incalzeste suprafete de 150 - 200mp, avand putere termica nominala de pana la 25kW.

E silentioasa, producand doar 36db.

Include panou de control electronic cu display LCD, util la efectuarea facila a setarilor.

In raport cu calitatea, pretul poate fi considerat unul accesibil.

Dezavantaje

Un debit de apa calda mai mare ar fi fost de preferat, mai ales ca se poate instala in locuinte destul de extinse ca suprafata.

button 1

 

 

 

 

WOLF FGB- K-35 

 

Poate ca unii utilizatori vor considera ca centralele Wolf sunt, in genere, costisitoare, insa in cazul modelului aici prezentat, se poate spune ca pretul, in raport cu puterea oferita, alaturi de componente, este unul corect. Produsul are un design optimizat, este compact, destinat montajului de perete. Se recomanda pentru spatii rezidentiale care pot avea suprafata de maxim 200 de metri patrati, datorita puterii utile de incalzire, estimata la 30.7 kW. In mod firesc, nu numai incalzeste, ci constituie si o solutie adecvata de obtinere a apei menajere calde.

Va oferi un debit de 12.9 litri de apa calda pe minut, suplinind necesitatile unui cuplu sau ale unei familii, mai ales cand vorbim despre o singura baie. Gazele arse vor fi evacuate prin tiraj fortat, in timp ce randamentul de incalzire calculat supraunitar e mentionat de producator la 110%, valori ce incadreaza acest sistem in categoria celor in condensatie, conform directivelor europene in materie de economie si eficienta energetica(clasa A de eficienta).

In timp ce va functiona, va produce un zgomot cu valori de 54 dB, care desi pot fi considerate ridicate pentru o centrala termica, se inscriu sub pragul sonor atins de o conversatie normala; altfel spus, este destul de silentioasa pentru a asigura utilizare confortabila. Piesa e fiabila, fiind prevazuta cu protectie anti-inghet, se alimenteaza doar pe baza de gaze naturale si include un panou de control digital, usor de folosit si interpretat. Nu neaparat in ultimul rand, recenziile cumparatorilor arata clar faptul ca majoritatea se declara deplin multumiti de performantele acestui sistem.

Avantaje

Raport bun intre cost si puterea oferita, situand-o printre ofertele convenabile de 35 kW.

Ofera o putere utila de 30 kW, asigurand caldura intr-un spatiu de pana la 200 mp.

Furnizeaza apa calda, menajera, oferind debit de peste 12 l/min, adecvat pentru locuinte de familie.

Se poate instala in siguranta in orice tip de resedinta, avand tiraj fortat si protectie la inghet.

Lucreaza economic si este eficienta, pe baza valorilor supraunitare de randament: 110%.

Are display modern, digital, alaturi de un panou de control electronic.

Dezavantaje

Nu e specificata prezenta kitului de evacuare in pachetul oferta.

 

 

 

 

Ariston Cares Premium 24 EU

 

1.Ariston Cares Premium 24 EUPe baza popularitatii in vanzari, a costului redus, in raport cu alte modele in condensatie, si a performantelor ce o recomanda pentru apartamente mari sau case de vacanta de dimensiuni mici si moderate,  am desemnat aceasta oferta Ariston ca fiind cea mai buna centrala termica in condensatie pentru spatii restranse.

Producatorii specifica eficienta la putere nominala in jurul pragului de 100%, iar alimentarea se face pe gaz, deci necesita conectare adecvata la o retea de distributie. Cu o putere termica utila de maxim 24.4kW, aceasta piesa cu tiraj fortat va putea sa administreze un spatiu cu o suprafata maxima de 150 de metri patrati. Din moment ce ofera un debit de apa calda de circa 13.1l, poti avea 2 consumatori, fiind adecvata pentru a alimenta o baie intr-o locuinta, impreuna cu bucataria.

Nu include boiler si lucreaza cu temperaturi maxime de 82  ̊C si minime de 35  ̊C pentru circuitul de incalzire. Consuma in jur de 102W si este cotata cu 4 stelute pentru eficienta, iar nivelul de zgomot nu va depasi 50dB, demonstrand ca piesa e cu adevarat una silentioasa. Are display digital facil de interpretat, se monteaza mural, e protejata la inghet si bine izolata electric, altfel spus, foarte fiabila.

Modelul Cares Premium 24 EU de la Ariston ofera performante notabile pentru spatii restranse si poate fi cumparat printr-o investitie similara cu cea pentru o centrala conventionala, motiv pentru care poate fi considerata o centrala termica in condensatie de top.

Avantaje

Centrala termica in condensatie ieftina si buna

Poate sustine alternativ 2 consumatori de apa calda, cu un debit de apa de 13.1l/min

Ofera valori de putere termica de 24kW, asigurand incalzire pentru spatii de maxim 150mp.

Este economica si fiabila, fiind corect izolata si protejata

Include afisaj digital si lucreaza silentios, pentru confortul utilizatorilor

Dezavantaje

Nu este potrivita pentru spatii si apartamente mici si nici pentru suprafete mai mari decat cea recomandata

button 2

 

 

 

 

Saunier Duval Semia

 

7.Saunier Duval SemiaIata o centrala murala pe gaz care face parte dintre ofertele firmei Saunier Duval, recomandata pentru apartamente, pe baza tirajului fortat si a posibilitatii de a incalzi pana la 160mp. Puterea oferita pentru incalzire ajunge la 18kW, iar eficienta i-a fost cuantificata prin 4 stele.

Cu un debit specific de 12.2l/min si un prag de functionare de 1.7l/min la activarea unui robinet, acest produs reuseste sa asigure optim apa calda pentru baie si bucatarie, iar daca se foloseste doar dusul, un robinet mai poate fi activ la debit foarte scazut. Alimentarea se va face cu gaz natural, iar modelul este echipat cu un kit corespunzator de evacuare a gazelor rezultate din combustie. Se remarca protectia pentru inghet si cea electrica, ambele caracteristici fiabile. Reglajul facil se realizeaza prin prisma consolei digitale cu afisaj specific.

Centrala termica in condensatie Saunier Duval situata in aceasta pozitie de clasament va putea functiona in spatii limitate ca suprafata, motiv pentru care poate fi aleasa in scopul incalzirii apartamentelor mari si mijlocii.

Avantaje

Ofera 18kW putere, pentru a incalzi locuinte cu spatiul de 160mp maxim

Garanteaza un debit bun de apa calda, 12.2l/min, pentru alimentare eficienta la baie si bucatarie

Include si optiuni de protectie, care-i sigura fiabilitatea

Controlul electronic si afisajul  sunt detalii care sporesc confortul la reglare

Dezavantaje

Raportul pret/mp incalzit demonstreaza o investitie mai mare decat in alte cazuri

button 1

 

 

 

 

VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2 

 

Pana nu demult, centralele Vaillant erau printre cele mai cunoscute si mai apreciate din Romania, iar in prezent acest statut se mentine ridicat, datorita unui raport corect intre pret si calitatea oferita. Asadar, acest exemplu de la brandul mentionat ar trebui sa asigure necesarul de caldura si de apa menajera intr-o locuinta cu suprafata de cel mult 170 metri patrati. Aceasta posibilitate este argumentata pe baza unei puteri utile de 20.2 kW, a alimentarii cu gaz natural si a modului de functionare in condensare. La acest capitol, randamentul calculat ca fiind supraunitar va fi de 107%, inscriind sistemul in limitele stabilite de noile directive europene referitoare la sustenabilitate si eficienta energetica.

Va prepara apa calda, oferind 11.5 l/min, suficient pentru o locuinta cu o singura baie; asadar, inclusiv pe baza tirajului fortat, este clar vorba despre un model destinat spatiilor rezidentiale si, cu precadere, apartamentelor cu suprafata medie si restransa. Produce doar 49 dB in timp ce functioneaza, deci nu va deranja prin zgomot. Ca orice sistem fiabil, include protectie anti-inghet, un schimbator de caldura fabricat din otel inoxidabil si o pompa optimizata pentru eficienta ridicata.

In plan secundar, alte detalii de design ce merita amintite ar mai fi panoul de control digital(interfata user friendly, usor de utilizat), montajul pe perete si intretinerea facila(datorita accesului frontal, rapid, la componentele interne).

Avantaje

Suficient de silentioasa pentru a asigura confort - 49 dB.

Ofera putere utila de 20 kW, cat pentru a incalzi un spatiu de 170 metri patrati.

Asigura necesarul de apa menajera calda pentru locuinte cu o singura baie - debit de 11.5 litri pe minut.

Include protectie la inghet, tiraj fortat si schimbator de caldura facut din inox, asigurand astfel fiabilitate.

Se intretine usor, datorita accesului direct la componente prin partea frontala.

Se seteaza fara dificultati, avand panou digital si display electronic.

Dezavantaje

Mai costisitoare decat alte centrale cu aceeasi putere utila din comert.

 

 

 

 

Arca Pocket 25FC 

 

Iata o centrala cu tiraj fortat, in condensatie, recomandata pentru spatii rezidentiale de circa 150 metri patrati. Acest argument este confirmat de puterea estimata la 25 kW. Incalzeste si prepara apa menajera, pe baza de boiler integrat, iar debitul oferit va fi de 14 litri pe minut, suficient pentru o locuinta de familie. Piesa rezista la depunerile de calcar si asigura o temperatura controlata a apei calde, pe baza unui schimbator de caldura facut din inox, cu 12 placi.

Un schimbator secundar integrat asigura schimbul de energie termica lantenta, in modul condensare, insa acesta este realizat din aliaj de aluminiu. Functia antigel, modularea integral electronica si randamentul supraunitar( mentionat ca fiind de 108.7%) consittuie argumente suplimentare pentru o functionare optima si fiabila. In plus, inclusiv clasa de eficienta energetica permite ecomomia, deoarece este vorba despre clasa A++++.

Printre aspectele mai putin modernizate in cazul acestui sistem s-ar numara panoul de control mecanic, setarile realizandu-se pe baza butoanelor rotative. Produsul se monteaza doar pe perete, dar nu este mentionata prezenta kitului de evacuare in setul de livrare.

Avantaje

Datorita puterii(25 kW), va asigura apa calda menajera si caldura pentru o suprafata de 150 metri patrati.

Include 2 schimbatoare de caldura, cel principal fiind realizat din inox, rezistent la depuneri de calcar.

Potrivita pentru spatii rezidentiale, pe baza tirajului fortat si a functiei antigel.

Randamentul supraunitar este de 108.7 %, demonstrand eficienta energetica a centralei si astfel consumul redus.

Dezavantaje

Schimbatorul de caldura secundar este facut din aliaj de aluminiu, nu tot din inox.

 

 

 

 

Beretta Ciao Green 25 CSI 

 

Numarandu-se printre cele mai putin costisitoare centrale termice in condensare de pe piata romaneasca, din clasa sa, aceasta piesa Berreta reuseste sa se claseze inclusiv printre cele mai vandute sisteme cu putere de 20 kW. Aceste valori ii vor permite sa asigure incalzirea unui spatiu cu o suprafata de maxim 150 mp. In plus, piesa este exclusiv destinata celor rezidentiale si cu predilectie apartamentelor, avand tiraj fortat si preparand apa calda menajera in regim instant.

Venind vorba despre necesitatile de apa calda ale unei familii, se poate spune ca aceasta centrala reuseste sa faca fata, deoarece asigura un debit maxim de 14 litri pe minut, fiind suficient de eficienta in cazul in care in locuinta se foloseste o singura baie. Datorita randamentului bun obtinut, eficienta la ardere va fi una crescuta, astfel centrala permitand economia de energie cu pana la 30 – 35% in raport cu o versiune din gama clasica, deci fara condensare.

Se va monta doar pe perete, alimentandu-se cu gaze naturale si setandu-se usor, pe baza unui panou mecanic de comanda, cu afisaj electronic. In plus, lucreaza silentios, generand doar zgomot cu valori de 42 dB. Printre aspectele mai putin apreciate se numara schimbatorul de caldura realizat din aluminiu. Cu toate acestea, centrala respecta directiva europeana CEE 92/42 si primeste eticheta “Green” datorita incadrarii in clasa 5 ca emisie de noxe(polueaza mai putin).

Avantaje

Centrala termica, in condensatie, la un pret bun.

Puterea oferita(25 kW pentru apa calda menajera si 20kW pentru incazire) o face potrivita pentru apartamente cu suprafata de maxim 150 mp.

Ajuta la economia energetica, avand randament supraunitar estimat peste 100%.

Debitul de apa calda menajera asigurat e suficient si pentru locuinte de familie - 14.3 l/min.

Produce doar 42 dB, deci functioneaza in liniste.

Dezavantaje

Panoul de control e mecanic.

 

 

 

 

Viessmann Viessmann Vitodens 050

 

Multi cumparatori cauta o centrala termica in condensatie Viessmann pentru simplul motiv ca au o foarte mare incredere in ofertele acestui brand cu o traditie indelungata in domeniul productiei de sisteme de incalzire. In acest caz, putem da ca exemplu un model cu o putere nominala maxima de 24kW, recomandat in spatii de pana la 160mp, datorita randamentului supraunitar obtinut.

Este un produs cu montaj mural, tiraj fortat, kit de evacuare de gaze si vas de expansiune. Face parte din clasa A de eficienta energetica, deci permite economia optima a resurselor. Debitul minim de apa asigurat este de 13l/min, desi centrala nu vine insotita de un boiler. Asta inseamna ca se potriveste in locuinte unde sunt disponibile doar o baie si o bucatarie.

Remarcabila pentru acest model este si fiabilitatea. Caracteristica mentionata rezulta pe baza schimbatorului de caldura din inox, cu o durata de viata extinsa. Afisajul electornic, panoul de comanda cu setari simple si manometrul sunt optiuni nelipsite.

Centrala produce 45dB in timpul functionarii si este prevazuta cu protectie la inghet.

Avantaje

Model cu randament ridicat si 24kW putere termica nominala, util in spatii de pana la 160mp.

Asigura si apa calda menajera, pana la un debit de 13l/min(suficienta in locuinte cu cate o singura baie).

Eficienta din punct de vedere energetic, clasa A.

Piesele componente des solicitate sunt fabricate din materiale durabile - fiabila.

Cei 45dB produsi confirma ca lucreaza silentios.

Dezavantaje

Fara boiler, deci nepotrivita in locuinte cu necesitati ridicate de apa menajera.

 

 

 

 

 

Cum se foloseste o centrala termica in condensatie

 

Cand vorbim despre centralele termice in condensatie ne referim, practic, la stadiul cel mai avansat al tehnologiei in ceea ce priveste sistemele de incalzire, caci potentialul acestei surse de energie poate fi exploatat fara pierderi semnificative, drept care nu e de mirare ca acestea se numara printre cele mai cautate astfel de dispozitive. Totusi, pentru optimizarea functionarii centralei termice in condensatie, se impune sa stii cateva lucruri, pe care vom incerca sa le lamurim in paragrafele urmatoare.

 

 

Cum sa obtii eficienta maxima de la centrala termica in condensatie

Este binecunoscut faptul ca cu cat aceasta centrala termica reuseste sa condenseaze mai multi vapori din gazele de ardere, cu atat randamentul piesei va fi mai mare, iar nivelul temperaturii de retur a agentului termic in cazan joaca un rol important in cazul de fata.

Cu alte cuvinte, pentru ca functionarea instalatiei de incalzire sa fie cat mai eficienta, acesta nu ar trebui sa depaseasca 50°C, intrucat, conform studiilor, cu cat temperatura este mai redusa, cu atat cantitatea de caldura cedata de gazele de ardere este mai mare. Pe scurt, este recomandat sa o setezi intotdeauna la 48 – 50°C.

De asemenea, ai face bine sa tii inchise caloriferele in camerele in care nu stai, mai ales daca vorbim de perioada verii, cand temperaturile trec de 15 – 18°C, pentru ca nu vei face altceva decat sa cresti consumul de combustibil inutil, fapt care se va resimti si in facturi.

Daca vrei totusi sa ai o temperatura constanta in locuinta, poti tine usile deschise, astfel incat caldura sa poata patrunda in fiecare incapere. Si nu in ultimul rand, inchide centrala cand aerisesti camerele!

 

Unde sa amplasezi termostatul in camera

Termostatul este acea unitate de control avansat care asigura confortul termic din incinta si reducerea costurilor de incalzire, drept care merita, la randu-i, o atentie deosebita. Astfel ca la fel de important ca  setarea acestuia la nivele diferite de temperatura, pentru a te feri de consumul inutil de gaze si cresterea facturii, este si locul in care-l amplasezi, recomandat fiind sa-l montezi departe de ferestre, pentru a evita ca centrala termica sa functioneze dupa o temperatura falsa.

De pilda, daca termostatul va fi setat la 21°C, el nu va inregistra niciodata aceasta valoare atat timp cat este pozitionat pe pervazul geamului, mai ales daca fereastra este deschisa si afara e mai rece, asa ca in loc ca centrala termica sa se opreasca, va functiona incontinuu. De asemenea, este important sa eviti sa-l instalezi in apropierea surselor de caldura (ex. radiatoare, aragaze, cuptoare etc.), in acest caz existand riscul ca piesa sa nu porneasca deloc si tu sa te alegi cu o temperatura mica in locuinta.

 

 

Cum sa prelungesti durata de viata a centralei termice in condensatie

Oricine stie ca functionarea indelungata sau in conditii incorecte a centralei termice implica o uzura a echipamentului, astfel ca se impune  verificarea periodica a instalatiei de incalzire. Cu alte cuvinte, aceasta ar trebui efectuata cel putin o data la doi ani de catre o societate autorizata de ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat), printre avantajele activitatii cu pricina numarandu-se evitarea cresterii consumului de gaze si a costurilor, precum si repararea in timp a pieselor afectate, fara ca acestea sa necesite a fi inlocuite.

Nu in ultima instanta, este important sa stii ca in cazul in care conditiile de instalare nu sunt respectate, iar corpurile de incalzire nu sunt dimensionate corespunzator, fenomenul de condensatie nu se va mai produce, asa ca nu refuza niciodata o mana de ajutor!

 

 

 

Marci populare:

 

Cea mai buna centrala termica pentru apartament este aceea care produce apa calda menajera si argent termic de incalzire imediat, adica una care ofera un randament cat mai ridicat. Printre cele mai eficiente se numara modelele in condensatie, deoarece ofera avantajul recuperarii caldurii din condens, fapt care se traduce printr-un consum scazut de combustibil si costuri mai mici de exploatare. Pe scurt, o centrala termica in condensatie va creste standardul de confort al locuintei tale, caci dezvolta un randament de pana 110%. Pentru o alegere optima, iti prezentam cei mai apreciati producatori in acest sens.

 

Infiintata in 1886 la Stuttgart, compania se numara printre cele mai mari grupuri din domeniul industrial privat, fiind lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. In prezent, detine aproximativ 350 de filiale si companii regionale in peste 650 de tari, devenind cunoscut la nivel mondial, in primul rand, prin realizarea sistemelor de injectie pentru motoare diesel si cu aprindere prin scanteie, dar si cea a sistemelor de siguranta pentru autovehicule.

Timpul a trecut, iar dupa anii ’20, Bosch isi extinde portofoliul de produse, lansand primul frigider pentru uz casnic (1933), primul mixer electric (1950), cea dintai masina de spalat Bosch (1958) si prima masina de spalat vase (1964) pentru ca, mai aproape de zilele noastre, sa-si surprinda clientii cu cea dintai surubelnita electrica echipata cu litiu-ion lxo (2003)

Dand dovada de mare flexibilitate si de inovativitate in atatea domenii, utilzatorii de pretutindeni cred cu tarie in calitatea fara compromis, perfectiunea la nivel tehnic si fiabilitatea absoluta si-n ceea ce priveste sistemele sale de incalzire.

Recomandate incaperilor de dimensiuni medii, acestea prezinta posibilitate de montare rapida si garanteaza o performanta ridicata in ceea ce priveste prepararea apei calde menajere.

Grupul Viessmann a luat nastere in anul 1917 si este specializat in producerea sistemelor de incalzire, industriale si de refrigerare, sporind astfel calitatea vietii la nivel mondial. Altfel spus, in toate cele trei domenii de activitate compania Viessmann s-a facut remarcata, devenind unul dintre liderii internationali.

Numara in prezent in jur de 11.600 de angajati si 22 de fabrici deschise in 11 tari, insa, la nivel global, este reprezentata comercial in 120 de sedii amplasate in 47 de tari, ceea ce nu poate insemna decat ca aceasta a gasit modalitatea cea mai potrivita sa comunice cu publicul: oferirea unui program complet de produse clientilor, cu puteri cuprinse intre 1,5 si pana la 120.000 de kW, pentru toate tipurile de energie.

Cu alte cuvinte, Viesmann realizeaza centrale termice in condensatie corespunzatoare necesarului termic al fiecarui utilizator, indiferent daca acesta urmareste sa investeasca intr-o asemenea achizitie pentru a echipa o casa uni/multifamiliala sau o cladire de tip industrial.

Mai mult decat atat, responsabilitatea fata de mediul inconjurator de care da dovada (reducere a emisiilor de CO2) ii confera, de asemenea, un plus de vizibilitate.

 

O alta companie cunoscuta astazi pe plan mondial, intocmai ca Bosh si Viessmann, este Buderus. Cea mai longeviva dintre toate, aceasta incepe sa-si zica povestea inca din 1731, cand nu era decat o simpla turnatorie de fonta pana sa fie preluata de Wilhem Buderus.

Se poate spune despre ea, de asemenea, ca este o firma cu traditie, daca tinem cont de faptul ca primele cazane au fost produse in 1835, bucurandu-se de un real succes inca de pe atunci, multumita fiabilitatii si confortului termic pe care il garantau.

Odata cu trecerea timpului, Buderus devine ofertant complet in domeniul tehnicii de incalzire, ajungand, multumita saltului tehnologic, la formele avansate de astazi, adica la centralele termice in condensatie. Produsele au castigat increderea clientilor de pretutindeni, deoarece sistemele de incalzire sunt dublate de asistenta tehnica si service ireprosabile.

Si pentru ca este o companie care-si doreste sa ofere ce-i mai bun “publicului” sau, in 2004 si-a unificat operatiunile de service cu Bosch in ceea ce priveste producerea echipamentelor de incalzire, acestea bucurandu-se de o permanenta reinoire tehnica, fapt care nu poate oferi utilizatorilor decat mai multa siguranta si incredere.

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice in condensatie ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca trebuie sa instalezi o centrala intr-un spatiu nou amenajat, sau sa schimbi vechea centrala care nu mai functioneaza satisfacator, te sfatuim sa alegi unul dintre cele mai performante modele de pe piata : un dispozitiv care functioneaza prin condensatie. Randamentul unui astfel de produs depaseste 100%, astfel incat costul ceva mai ridicat de achizitie va fi amortizat rapid in timpul utilizarii.

centrala-termica

Numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice in condensatie ieftine atrag atentia asupra raportului intre puterea dispozitivului si suprafata pe care o are de incalzit. In primul rand, deoarece diferenta de temperatura a apei pe tur si pe retur trebuie sa fie una semnificativa, acest model de aparat va fi instalat in apartamente care depasesc 70 metri patrati sau in locuinte rezidentiale.  Suprafetele care nu depasesc 150 metri patrati vor beneficia din instalarea unui aparat cu o putere de 24 kW – acestea sunt de asemenea cele mai ieftine. Daca locuinta are o suprafata de pana la 250 mp, o putere de 28 kW este o estimare mai realista. In cazul in care spatiul pe care il ai la dispozitie depaseste si aceasta suprafata, o centrala de 35 kW este ceea ce iti trebuie.

Debitul de apa calda reprezinta un alt factor important, mai ales ca in locuintele mari exista adesea mai multi consumatori simultan. Un debit de 8 – 10 litri / minut este minimul necesar pentru locuintele cu o baie si o bucatarie, in timp ce locuintele cu doua bai vor opta pentru un model care furnizeaza minim 14 litri / minut. Daca exista chiar mai multi consumatori, poti lua in calcul varianta unei centrale cu boiler incorporat, dar costul achizitiei creste substantial in acest caz.

Daca iti este clar ce performante tehnice trebuie sa atinga modelul de care ai nevoie, probabil ca te intrebi unde gasesc centrala termica in condensatie ieftina la un pret bun alti cumparatori. Avand in vedere pretul mai mare decat cel al produselor conventionale, magazinele fizice nu au o oferta foarte variata de asemenea produse, deci e o idee buna sa arunci o privire si in mediul online.

 

 

Immergas Victrix Exa 24/28 1 ErP

 

1-victrix-exa-24-28Cea mai buna centrala termica in condensatie ieftina pe care ti-o propunem azi este modelul Immergas Victrix Exa 24/28 1 ErP.

Avand in vedere eficienta energetica si randamentul crescut, aparatul este compatibil cu Directivele Europene in domeniul sistemelor de incalzire pentru locuintele individuale. Puterea dispozitivului este de 23.7 kW, ea fiind adecvata in apartamente de dimensiuni medii si mari, dar care nu depasesc 150 metri patrati.

Datorita tirajului fortat, eficienta sa este si mai mare decat te asteptai. Panoul de comanda dispune de un afisaj digital clar, care iti indica parametrii de functionare. Avand in vedere ca debitul de apa calda pe care il poate asigura ste de 13.7 litri, conform indicatiilor producatorului, ea poate functiona satisfacator in locuinte cu 1 si ocazional 2 bai. Eficienta este estimata la 106%, ceea ce o incadreaza in clasa de eficienta energetica 4 stele. Fiind echipata cu protectie la inghet, centrala poate functiona in siguranta chiar si in spatiile nelocuite.

 

button 2

 

 

 

 

Ferroli DivaCondens F24 E

 

2-ferroli-divacondens-f24-eCea mai ieftina centrala termica in condensatie disponibila la ora actuala este modelul Ferroli DivaCondens F24 E. Sistemul de recuperare activa pentru prepararea agetului termic si a apei calde menajere ii asigura un randament supraunitar de pana la 103.5%.

Panoul de comanda este unul digital, care permite accesarea meniului intuitiv pentru selectarea parametrilor de functionare. Sistemul de coduri de avertizare este concis si clar, astfel incat asistenta tehnica este usor de asigurat. Cronotermostatul modulant este un alt element care ii optimizeaza functionarea.

Debitul de apa calda este unul foarte bun pentru un dispozitiv de acest tip, 14 litri / minut, ceea ce permite alimentarea a circa 2 consumatori simultan, cu mici variatii de temperatura a apei. Nivelul de zgomot in functionarea la capacitate maxima este de doar 57 dB, astfel incat ea va trece neobservata ca un zgomot de fond. Cu o putere de 24 kW, este recomandata locuintelor de maxim 100 metri patrati.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Cares Premium 24 EU

 

3-ariston-cares-premium-24-euO centrala termica in condensatie ieftina si buna pe care ar trebui sa o ai in vedere in procesul de selectie este modelul Ariston Cares Premium 24 EU. Un consum de gaz cu 35% mai mic decat cel al unui echipament conventional face ca investitia initiala sa se amortizeze rapid. Emisiile de noxe cu 75% mai mici protejeaza mediul  inconjurator.

Rezistenta produsului in timp este una extraordinara. Designul unic o transforma intr-un veritabil element de decor. Display-ul de tip LCD permite utilizarea usoara, identificarea rapida a codurilor de eroare si vizualizarea conditiilor de functionare. Puterea termica este de 23.5 kW, suficienta si pentru cele mai mari apartamente obisnuite.

Eficienta la puterea nominala este de 103.9%, supraunitara, ca in cazul produselor de acest tip. Debitul de apa calda este de 10.5 litri / minut, ceea ce este considerat ca fiind adecvat in spatiile cu o singura toaleta, in care nu vor fi folosite simultan cel mult chiuveta de la bucatarie si dusul de la baie.

 

button 1

 

 

 

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Immergas Victrix Exa 24/28 1 ErP 

 

Deoarece asigura o putere totala de 24 kW, aceasta centrala Immergas este recomandata de catre producator pentru a incalzi pana la 150 de petri patrati de locuinta. Sistemul se va utiliza cu succes in spatii rezidentiale, in special in cazul apartamentelor, fiind integrat in gama celor cu tiraj fortat si montaj pe perete. Se va alimenta cu gaz natural, oferind depotriva caldura si apa calda(instant). Sub aspect tehnic, e important sa mentionam cele 2 schimbatoare de caldura realizate din inox, fiind totodata subinteles faptul ca centrala corespunde directivelor europene cu privire la consumul redus de energie(se aminteste ca eficienta combustiei gazelor ar fi 106 %, insa banuim ca aici ar fi vorba despre modul in care se calculeaza randamentul supraunitar).

Debitul de apa calda asigurat va fi de 13.7 l/min, indicand o compatibilitate buna cu apartamente de dimensiuni medii si mici si cu un numar limitat de consumatori. Nivelul de zgomot produs va fi de pana la 51 dB, ceea ce promite o functionare destul de silentioasa. Produsul este incadrat in clasa de protectie IPX5D si protejat la inghet, demonstrandu-si astfel inclusiv fiabilitatea.

Setarile se fac pe baza unui panou de control mecanic si a unui afisaj digital, pe care se pot analiza totodata codurile de eroare. Pachetul aici analizat contine si kitul de evacuare, conform specificatiilor site-ului care comercializeaza oferta.

Avantaje

Raport optim calitate/pret.

Incalzeste pana la 150 mp, datorita puterii asigurate - 24 kW.

Ofera un debit maxim de apa calda de circa 13 litri pe minut, asigurand necesarul adecvat pentru un apartament.

Se livreaza cu kit de evacuare si functioneaza cu tiraj fortat, adecvat pentru orice spatiu rezidential.

Randamentul supraunitar obtinut ar fi de 106%, ceea ce confirma faptul ca centrala corespunde directivelor europene si functioneaza cu economie de energie.

Desi e situata printre cele mai zgomotoase modele din lista, valorile de 51 dB ar indica o functionare silentioasa.

Dezavantaje

Pentru cei mai pretentiosi, panoul de comanda mecanic nu constituie un avantaj, in ciuda prezentei unui display electronic.

 

 

Ariston Clas Premium EVO

 

4. Ariston Clas Premium EVOCentrala termica in condensare Ariston Clas Premium Evo 24 este unul dintre noile modele ale acestui brand derivate din cele conventionale, dar pe care s-a introdus tehnologia pentru condens. Se recomanda utilizarea in regim casnic, intrucat ofera 23.3kW putere si poate da un randament optim in spatii de 150 – 180mp.

Are tiraj fortat, deci se poate utiliza in cazul apartamentelor foarte spatioase, iar cele patru stele notate ca eficienta ne indica performante ridicate, cu o eficienta de combustie de 97.8%. Debitul de apa calda este recomandat pentru locuinte cu o singura baie, avand valoare maxima de 10.4l/min. Raportul minim/maxim pe circuitul apei la incalzire este specificat ca fiind de 35/82 grade Celsius, fapt ce o aseamana cu multe alte dispozitive din gama sa.

Consuma 110W la functionare, iar zgomotul a fost identificat ca fiind de 36dB, deci indica functionarea in mod silentios. Panoul de comanda este electronic si incorporeaza si un mic afisaj digital, pentru o mai optima gestionare la reglaj. Bineinteles, produsul este asigurat la inghet si protejat electric, iar montarea este de tip mural, constituind un proces relativ simplu.

Adeptii brandului Ariston au ocazia de a achizitiona produsul perfect pentru locuinte de dimensiuni medii, sub forma acestei centrale economice si eficiente, pe care o recomandam pe baza puterii termice utile si a functionarii silentioase.

Avantaje

Va fi utila in spatii de pana in 180 - 190mp, asigurand 23.3kW

Se preteaza pentru instalarea in apartament, avand tiraj fortat

Ofera debit de apa calda adecvat pentru baie+bucatarie, 10.4l

Produsul este fiabil, eficient protejat electric sau in caz de inghet

Dezavantaje

Este exclusa montarea in spatii restranse, sub 150mp, dar si in cele mai mari de 200mp

 

 

Ferroli DivaCondens F24 E

 

O alta centrala in condensatie care ne-a atras atentia este modelul Ferroli DivaCondens F24 E. Este vorba despre o piesa cu un randament evaluat la 103.5%, fiabil, usor de utilizat si disponibil la un pret de achizitie atragator.

Piesa are o putere de 25 kW, reprezentand o solutie eficienta energetic in locuinte cu suprafete de aproximativ 150 mp. Debitul de apa calda este de 14l/minut, ceea ce inseamna ca nu o recomandam in spatii cu cerinte mari, in ceea ce priveste folosirea apei menajere.

Modelul este echipat cu un panou de comanda digital, care permite selectarea rapida si intuitiva a parametrilor de functionare. In plus, poti vizualiza oricand setarile efectuate, cu ajutorul meniului intuitiv. Cronotermostatul modulant, OpenTherm, este cel care optimizeaza procesul de functionare, in timp ce sistemul inteligent de coduri de avertizare usureaza mult asistenta tehnica, atunci cand ea devine necesara.

Avantaje

Centrala termica in condensare, adecvata in spatii rezidentiale de pana la 150 mp.

Debit satisfacator de apa calda, pentru un singur utilizator.

Cod clar de avertizari, in caz de probleme tehnice.

Echipata cu placa electronica de ultima generatie si cronotermostat OpenTherm.

Dezavantaje

In cazul unei locuinte cu mai mult de o baie, recomandam optarea pentru un model care include boiler.

 

 

Motan Sigma KDens 24

 

5.Motan Sigma KDens 24Aceasta centrala termica in condensatie Motan va fi alternativa pe care multi potentiali cumparatori o asteptau, pentru simplul motiv ca, pe cat este de eficienta, pe atat de convenabil e si pretul de achizitionare. Modelul are tiraj fortat si se alimenteaza pe gaz, putand fi ales pentru zone unde exista racord la reteaua de gaze naturale.

Cu un randament de 97% si o putere nominala termica de 24kW, unii ar putea spune ca face minuni, intrucat dispozitivul e recomandat pentru spatii de pana la 300mp. Din acest motiv, poti alege aceatsa centrala pentru o casa de vacanta sau pentru o vila, in limita suprafetei mentionate. Cele 4 stele pentru clasa de eficienta sunt, asadar, binemeritate, mai ales ca va consuma numai 90W la functionare.

Va asigura 12l/min de apa calda, deci vor putea fi alimentate o baie si o bucatarie. Pentru circuit se admit temperaturi minime de 30 grade Celsius si maxime de 80, fapt ce iti impune sa respecti cerintele de spatiu mentionate. Consideram silentiosi cei  48dB produsi, remarcand totodata functiile de siguranta(anti-inghet, izolare electrica). Un panou de comanda electronic, insotit de display corespunzator, iti permite gestionarea simpla si rapida.

Pentru raportul dintre performante, functionare economica si capacitatea de a administra spatii extinse, aceasta oferta Motan poate fi considerata drept cea mai avantajoasa ca pret per metru patrat incalzit, pe care o poti cumpara online.

Avantaje

Centrala termica pe gaz in condensatie la un pret bun

Ofera caldura in mod eficient in spatii de pana la 300mp, desi puterea nominala e de 24kW

Aproximativ 1 baie si 1 bucatarie pot fi alimentate alternativ cu apa calda, in baza unui debit de 12l/min

Este eficienta si are randament specificat la 97%

Prevazuta cu toate functiile necesare unui produs de calitate, incluzand cele pentru protectie si gestionare confortabila

Dezavantaje

Nu o poti alege pentru un apartament mic

 

 

Ariston Clas Premium Evo 35

 

6.Ariston Clas Premium Evo 35Facand parte din aceeasi gama de produse ca si modelul Premium Evo 24, centrala termica in condensatie Ariston din aceasta pozitie se caracterizeaza prin fiabilitate, eficienta si randament optim. Producatorul iti recomanda sa o instalezi pentru spatii de circa 220mp, avand ca argument puterea termica de 33kW. Alimentarea se realizeaza cu gaz, tirajul fiind, in mod logic, fortat. Se poate monta mural, acolo unde se respecta cerintele de suprafata si de izolare termica externa a incaperilor.

Prin intermediul unui debit de apa calda de aproape 14l/min, se vor alimenta adecvat baia si bucataria. Include ventilator, pompa in 2 trepte si se livreaza cu un kit de accesorii pentru evacuare.  A primit 4 stele pentru eficienta, iar randamentul se situeaza aproape de procentul 100%. Valorile de temperatura minime si maxime in circuitul apei calde vor fi de 20/45 grade Celsius, realizandu-se suficient condens, daca se respecta acesi parametri.

Cu valori de putere apropiate de cele oferite de o centrala termica in condensatie de 35kW, aceasta piesa Ariston va fi eficienta in cadrul apartamentelor tip duplex si in general in cazul locuintelor.

 

Avantaje:

Va lucra eficient pentru a incalzi suprafete de 220mp, oferind 33kW

Asigura un debit ridicat la apa calda, 13.8l, recomandat pentru locuinte ce includ bucatarie+baie

E cotata cu 4 stele de eficienta si relativ economica

Pachetul include kit de evacuare

 

Dezavantaje:

Temperaturile maxime pe circuit la apa calda vor fi de 45  ̊C, insemnand uneori incalzire putin mai lenta.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice in condensatie de 28 kW

 

Ghidul cumparatorului

Sa incalzesti o locuinta mai mare, dotata cu mai multe camere si anexe, poate fi dificil si costisitor. Daca te regasesti in aceasta situatie si cauti solutii, s-ar putea ca urmatoarele pareri despre cele mai bune centrale termice in condensatie, 28kW, sa te ajute.

Consultandu-le, vei afla de ce este eficient un astfel de aparat intr-un apartament mai spatios, dar si ce inseamna asta pentru factura lunara.

 

 

Poti cumpara o centrala de 28 kW in cazul in care doresti sa incalzesti un spatiu care se extinde pana la 180 mp – 250 mp. Mai exact, daca stai intr-o vila mica ori intr-un imobil de apartamente mai mari, vei reusi sa-ti asiguri necesarul termic.

Este, de asemenea, un dispozitiv destul de puternic pentru a compensa pierderile de caldura, provocate de lipsa izolatiei, de exemplu.  Mai mult decat atat, in comert vei gasi produse ce permit reglarea puterii (in intervalul 10-28 kW, de exemplu), asa incat sa poti controla consumul in functie de necesarul propriu de caldura.

Cu cat suprafata de incalzit e mai mare, cu atat consumul e mai ridicat, de aceea, o centrala ce utilizeaza tehnica condensarii e de preferat, in detrimentul uneia conventionale. Vaporii de apa care se formeaza in aparat, in timpul arderii, in loc sa fie eliminati impreuna cu gazele arse pe cosul de fum, sunt recuperati si transformati in caldura de condensare.

In felul acesta, se poate obtine un randament supraunitar de pana la 110% (100% puterea combustibilului + puterea din condensare – pierderi). Acest lucru se traduce prin-un consum mai redus, specialistii aproximand o reducere de aproximativ 25-30%, printr-o fiabilitate crescuta a componentelor dispozitivelor si printr-o cantitate mai mica de noxe emise.

Avand in vedere aceste avantaje, trebuie sa te astepti la costuri mai ridicate. Cu toate acestea, cumparand din locul unde gasesc centrala termica in condensatie, 28kW, la un pret bun, si alti utilizatori, adica din magazinele online, vei putea beneficia de reduceri.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE 

 

Cumparand aceasta centrala termica in condensatie, 28kW, ieftina si buna, nu doar ca nu va mai trebui sa-ti faci griji ca nu vei avea parte de caldura si apa calda la iarna, dar nici ca vei plati facturi lunare exorbitante. Aparatul este ideal pentru apartamentele de bloc mai extinse, care au mai mult de 2 camere + anexe, pentru casele unifamiliale si chiar pentru  vilele mici. Dispozitivul necesita alimentare pe gaz metan, insa este compatibil si cu instalatiile solare, in cazul in care urmaresti sa faci si mai multe economii de energie sau esti interesat de bunastarea mediului inconjurator.

Oricum ar fi, emisia de noxe este mai mica, gradul de poluare fiind mai scazut. Totodata, procedeul se desfasoara in siguranta, deoarece centrala dispune de tiraj fortat, prin care gazele sunt date afara prin intermediul unui ventilator. Multumita functionarii in condensatie, centrala e capabila de un randament de 103%, furnizand un debit de apa calda de 12l/min.

De asemenea, daca nu doresti sa se incalzeasca prea puternic in locuinta, vei putea regla puterea consumata, in intervalul 7-28 kW. Are o constructie fiabila, avand schimbator de caldura fabricat dintr-un aliaj Al/Si, o capacitate a vasului de expansiune de 8 l si suporta temperaturi minime/maxime pe circuitul de incalzire de 35/82 ̊C. Are afisaj multifunctional, pentru control optim al modului de functionare, iar setarile pot fi blocate, pentru a nu fi modificate din greseala.

 

button 2

 

 

 

 

Wolf FGB-28 

 

In cazul in care esti dispus sa investesti in cea mai buna centrala termica in condensatie, 28 kW, pe care o gasesti in comertul online, iti sugeram sa arunci un ochi pe modelul inovativ scos pe piata de FBG Wolf. Asa cum te poti astepta de la centralele care functioneaza in condensare, produsul este capabil de eficienta ridicata, combustie redusa si un consum mai scazut.

Mai exact, pentru a-ti face o idee in legatura cu capacitatea de incalzire a aparatului, iti spunem ca e capabil de un randament subunitar de 110%, cantitatea de vapori reutilizati fiind mai mare. In cazul in care doresti si apa calda, va trebui sa instalezi un boiler. Producatorul sustine ca va face fata fara probleme in spatii cu suprafata de pana la 150 mp. Trebuie spus ca are o constructie fiabila, avand componente interne din materiale de calitate.

Tevile sunt confectionate din cupru, schimbatorul de caldura e din Al/Si, iar blocul hidraulic e din poliamida armata cu fibra de sticla. Produsul dispune de cateva masuri de protectie, cum ar fi supapele de siguranta, capcana pentru condens, integrarea unor supape de sens si aerisire a gazelor de ardere, etc. Centrala murala se remarca printr-un design simplu, ce inlesneste procesele de instalare si de mentenanta. La baza aparatului se gaseste un panou de control reprezentat printr-un afisaj LED, iar setarile pot fi modificate si de pe smartphone.

 

button 2

 

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

8
Lasa un comentariu

avatar
4 Sectiune de comentarii
4 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
4 Autori comentarii
MarianDimiPaul BejanTeam Clovis.ro Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Sorin Prodan
Vizitator
Sorin Prodan

Buna ziua, daca am de incalzit o suprafata de aproximativ 180 mp locuibili, trebuie sa iau o centrala de 24 kw sau mai performanta? Mentionez ca stau la casa.

Mircea Birzu
Vizitator
Mircea Birzu

Ce centrala sa aleg la care sa mi se ofere si servicii de montare?

Paul Bejan
Vizitator
Paul Bejan

Modelul Bosch Condens are kit de evacuare, ca in descriere nu specifica?

Dimi
Vizitator
Dimi

Buna, eu am primit cu kit, insa vad ca sunt persoane care au cumparat-o mai ieftin si kitul nu era inclus.

Marian
Vizitator
Marian

Bună ziua, Am o garsoniera de 25 m2 și vreau sa montez o centrala. Ma gândesc la vaillant 236. 2 calorifere, unul în camera de 2000 mm și unul în baie de 600 mm. Centrala va fi montata în camera. Va avea un randament bun la o suprafață așa de mica?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 voturi, media: 4.81 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status