Cele mai bune centrale termice electrice

Am modificat articolul ultima data pe: 03.12.20

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna centrala termica electrica – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Centralele electrice pot fi o solutie potrivita pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna, mai ales daca traiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament mic de bloc, intr-un loc in care nu exista acces la reteaua de gaz. Daca te gandesti sa faci o astfel de investitie si ai nevoie de cateva recomandari, iti putem face noi o propunere: Protherm Ray 21 kW. E o centrala murala, ce atinge o putere de 21kW si necesita alimentare la 400V, care va putea incalzi apartamente ce au pana in 135 mp. Nu prepara apa calda, insa ii poti atasa un boiler si permite chiar si conectarea la un sistem de incalzire prin pardoseala. E usor de utilizat, are butoane intuitive de control, dispune de sistem de autodiagnoza si e protejata de inghet. In cazul in care ai nevoie de o centrala mai putin puternica, pentru o locuinta mai mica, va fi mai eficienta Protherm Ray 12kW.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Protherm Ray 21 kW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Centrala electrica cu o putere de 21kW, ce poate incalzi suprafete de pana la 135 mp, compatibila cu sistemele de incalzire prin podea si careia ii poti atasa un boiler extern pentru prepararea apei calde menajere, cu un mod de functionare intuitiv, e silentioasa si atrage si prin forma ingusta, astfel ca va ocupa mai putin spatiu din incapere.

Faptul ca nu prepara apa calda in regim instant poate fi un inconvenient pentru unii cumparatori.

Daca locuinta nu e racordata la gaz si iti e mai utila o centrala electrica puternica, atunci acest model s-ar putea sa fie ceea ce cauti.

A 2-A OPTIUNE!

Protherm Ray 12kW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Recomandata pentru incaperi de pana la 77mp, aceasta centrala electriva va incalzi un apartament obisnuit de bloc, cu doua camere, iar daca o conectezi la un boiler, iti poate oferi chiar si apa calda menajera necesara. Are display electronic si protectie la inghet, astfel ca va rezista la uzura in timp si o vei putea controla fara efort.

Trebuie sa iei in calcul si investitia intr-un boiler extern, daca doresti apa calda, in cazul in care nu ai un alt sistem pentru aceasta facilitate.

Avantajoasa ca pret si cu o garantie de pana la 36 de luni, investitia in aceasta centrala nu se poate dovedi decat profitabila.

A 3-a Optiune!

Protherm Ray 9kW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru un apartament mic, care are pana in 60mp, aceasta centrala va incalzi eficient, fara a cere un consum de curent semnificativ de mare. Ii poti atasa un senzor extern pentru temperatura, precum si un termostat, pentru a eficientiza functionarea si a asigura exact confortul termic de care ai nevoie.

In mod evident, nu il poti pune in apartament mare sau case. Daca iti plac dotarile modelului, gasesti variante mai puternice, in aceeasi gama.

Cand suprafata ce trebuie incalzita e mica, nu are rost sa investesti intr-o centrala prea performanta. De aceea, aceasta centrala poate fi potrivita.

 

 

Cum alegi o centrala termica electrica buna

 

Ghidul cumparatorului

In situatia in care vrei sa incalzesti o locuinta care nu a fost racordata pana in prezent la reteaua de distributie de gaze sau spatiul ce trebuie administrat nu are o suprafata foarte mare, una dintre solutiile viabile pe care le poti aborda este sa achizitionezi o centrala alimentata cu energie electrica.

Spre deosebire de cele pe gaz sau pe lemne, aceste aparate vor utiliza exclusiv energie electrica, pe care o transforma in putere termica. Principala problema controversata care se iveste in aceasta situatie este sa calculezi marja de consum la o centrala termica electrica.

Daca produsul este ales corespunzator, in functie de izolatia imobilului, de dimensiunea spatiului ce trebuie incalzit si de confortul termic necesar pentru locatari, va fi posibila economisirea atenta a resurselor, fara cheltuieli in plus sau exagerate, mai ales pe timp de iarna.

Totusi, nu e de ajuns sa cunosti aceste detalii ca sa afli unde gasesc centrale termice electrice la preturi bune restul utilizatorilor sau sa stii exact ce model iti trebuie. De aceea, iti recomandam sa parcurgi acest simplu ghid de cumparare, pentru afla care trebuiesa iti fie prioritatile.

 

A.1 Centrale termice electrice

 

Tipul: Va trebui sa decizi daca iti cumperi o varianta conventionala sau o centrala termica electrica pe inductie. Prima alternativa este mai putin costisitoare, insa are o eficienta clasica, identificata pana la 90 – 95%. Asta inseamna ca din cantitatea de energie absorbita, numai acest procent este corect valorificat. Chiar si in aceasta situatie, daca alegi corect ceilalti parametri de functionare ai centralei, nu va conta foarte mult diferenta.

Totusi, unii experti declara ca pentru celalalt tip, adica o centrala termica cu inductie, randamentul ajunge si la 99%. Asadar, a doua varianta este mai eficienta, insa mai greu de procurat, intrucat va avea un cost mai mare, iar putine modele din aceasta categorie pot fi procurate momentan de pe piata din Romania.

 

Puterea termica necesara: Poate varia intre 3kW si 200 sau chiar 300kW, cand vorbim de produse industriale.

Pentru a obtine o cifra facil de integrat in calculele tale, pleci de la volumul spatiului, calculat prin inmultirea suprafetei cu inaltimea incaperilor. Valoarea obtinuta va trebui pusa in relatie cu coeficientul de izolare termica, pentru a afla puterea efectiva a modelului de centrala ce trebuie ales.

Coeficientul se stabileste in felul urmator: daca nu ai deloc izolatie termica, iar locuinta este una veche, se consuma cam 60W pentru a incalzi un metru cub de aer. Pentru locuintele de asemenea vechi, insa izolate, necesarul scade la 50W la 1mc, in timp ce pentru apartamente noi si adecvat izolate, ai nevoie doar de maxim 40W/mc.

Sa zicem ca, la o locuinta tip apartament, noua si izolata cu un strat de minim 3cm de vata minerala sau polistiren, suprafata de 70mp si inaltimea de 2.5m, puterea centralei trebuie sa fie cuprinsa in intervalul 6 – 9kW. La spatii de peste 100mp, va trebui sa adaptezi un aparat de circa 12kW, in timp ce pentru 200mp e obligatoriu sa optezi pentru o versiune de 24kW.

 

Consumul: Chiar daca nu toti au grija facturii la curent, poate fi socant sa descoperi ca trebuie sa platesti o suma tripla fata de un alt locatar care foloseste o centrala pe gaz. De aceea, ca sa fii ferit de surprize neplacute iti propunem sa-ti calculezi singur si consumul in kilowati.

In cele mai optime conditii, o mare majoritate de pareri despre cele mai bune centrale termice electrice sustin ca o piesa de 9kW poate consuma in medie 1300kW pe luna, daca  locuinta este corect izolata, iar centrala include un termostat de ambient setat la o temperatura conventionala de maxim 23 de grade Celsius.

Pentru spatii mai mici, de circa 50 – 60mp si la un consum de 6kW, totalul lunar se ridica la 800, poate 900kW. Pentru 18kW in relatie cu suprafete de 160 – 170mp, centrala poate consuma chiar si 2500kW lunar, in timp ce pentru 24kW poti sari de cifra de 3000. Ulterior, nu trebuie decat sa inmultesti valoarea respectiva cu costul unui kilowat, pentur a sti ce factura te asteapta.

 

Spatiul administrat: la fel de bine cum poti alege o centrala termica electrica de apartament, se mai poate sa instalezi una industriala, de putere mai mare. Dispozitivele pot fi monofazate sau trifazate, cu mentiunea ca acest aspect trebuie adaptat bransamentului la retea deja existent. La bransamentul trifazat, se pot conecta consumatori monofazati, numai ca puterea lor cumulata trebuie repartizata in mod echilibrat pe cele trei faze.

Daca bransamentul spatiului respectiv este deja definitivat, e recomandat sa alegi o centrala la fel configurata, pentru ca schimbarea tipului de bransament inseamna o sumedenie de eforturi si alergat dupa autorizatii, inclusiv o taxa de bransare considerabila.

In plus, depinde si voltajul pentru care este proiectat aparatul, intrucat cele industriale functioneaza cu 380V, iar cele conventionale sunt centrale termince electrice de 220V. Daca se specifica posibilitatea de functionare in ambele standarde, atunci aceasta problema dispare.

 

A.2 Centrale termice electrice (singura varianta)

 

Echipamente necesare: Printre acestea e util sa enumeram: rezistente electrice puternice si vasul de expansiune. Primele elemente trebuie sa ofere puterea necesara pentru incalzirea eficienta a apei din instalatie(echivalenta cu puterea mentionata de producator), iar vasul e util in protectia la presiune. Cand apa se incalzeste, aceasta se extinde in vasul de expansiune, fara ca nivelul de presiune din interiorul centralei sa atinga valori periculoase.

Orice model vrei sa cumperi, va trebui sa verifici daca accepta conectarea unui termostat de ambient, foarte util pentru centrale termice electrice economice. In acest mod, consumul se face numai pentru a mentine temperaturile la valorile dorite, atunci cand acestea scad.

 

Alte functii: In mare parte din situatii, trebuie sa te gandesti daca sa mizezi pe un dispozitiv simplu, cu pompa sau daca sa optezi pentru o centrala termica electrica cu boiler incorporat. In primul caz, o pompa va opri alimentarea cu apa calda a corpurilor de incalzit, pentru a-ti furniza apa menajera calda, iar in al doilea, boilerul se va ocupa de acest aspect.

O a treia optiune inseamna sa cumperi separat un boiler electric, care sa functioneze independent de centrala. Va trebui sa iei in considerare costurile de pornire pentru toate aceste trei variante, alegand-o pe cea mai convenabila ca pret.

Exista destul de multe branduri care ofera centrale termice electrice de vanzare, iar printre acestea putem aminti: Bosch, Vaillant, Ferroli, Protherm, ACV, Romstal,  sau Ecotermal, dar nu intotdeauna gasesti aceste oferte in magazine. Asadar, celor care nu stiu unde gasesc centrala termica electrica la un pret bun le sugeram cumpararea online, de pe Internet. Ca sa aratam ca ne-am gandit la cele mai rentabile alternative, iti propunem si un scurt clasament de produse.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Protherm Ray 21 kW

 

Protherm Ray 21 kW este o centrala termica electrica, cu montare murala, care va fi eficienta in apartamente mici si medii, multumita unei puteri de 21 kW. E destinata pentru incalzire si nu are sistem de preparare a apei calde, insa ii poti atasa un boiler extern, pentru a asigura si aceasta necesitate.

Fiind un model electric, necesita alimentare la o tensiune de 400V, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, daca locuiesti la bloc, va trebui sa schimbi instalatia electrica. De mentionat si ca poti modifica sistemul, asa incat sa conectezi centrala la o schema de incalzire prin pardoseala.

E facil de controlat si afiseaza coduri de eroare, in cazul in care apare o problema, asa incat sa poti verifica singur in cartea tehnica despre ce e vorba. E prevazuta cu protectie impotriva inghetului, iar un alt avantaj demn de notat e silentiozitatea sa, atingand un nivel de zgomot de 20dB, astfel ca nu vei fi deranjat de functionare nici daca o montezi in sufragerie.

Avantaje

Centrala electrica pentru incalzire, pentru apartamente care au pana la 135mp.

Este foarte silentioasa (20dB).

Are sistem de autodiagnosticare si poti verifica eroarea in cartea tehnica, in functie de codul afisat.

Dispune de protectie impotriva inghetului.

Livrarea e gratuita si primesti certifiat de garantie de 36 de luni.

Dezavantaje

Nu prepara apa calda, insa ii poti conecta un boiler extern.

button 2

 

 

Protherm Ray 12kW

 

1.Protherm Ray 12kWCei care au intentia sa cumpere cea mai buna centrala termica electrica pentru un apartament de dimensiuni moderate sunt sfatuiti sa apeleze increzatori la solutia reprezentata de acest model Protherm. Dispozitivul are montaj mural si este gestionat de un microprocesor ce asigura modularea continua a puterii, pentru a oferi o functionare cat mai economica.

Intrucat puterea este de 12kW, dispozitivul se va integra eficient in spatii de circa 75mp, atunci cand locuinta este mai veche si pentru suprafete de pana la 90mp, cand apartamentul este nou si mai eficient izolat, conform ultimelor standarde aparute. Randamentul ajunge la 99%,  piesa fiind catalogata in clasa de eficienta energetica cu 3 stele.

Nu include un boiler, dar are o pompa cu doua viteze si un vas de expansiune. Poate realiza si incalzire prin pardoseala, daca se conecteaza la un circuit adecvat. Poate fi conectata la distributie monofazata, dar tensiunea conventionala de alimentare este mentionata ca fiind 400V. Displayul electronic si protectia la inghet reprezinta doua functii foarte utile pentru orice cumparator. Se poate conecta cu un senzor extern si cu un termostat, pentru a oferi cele mai bune rezultate in economia de energie.

Cu o garantie de 36 de luni si un cost de achizite moderat, aceasta piesa poate fi incadrata printre cele mai bune centrale termice electrice accesibile mai multor categorii de utilizatori.

Avantaje

Ofera o putere de 12kW, adecvata pentru apartamente cu spatiu de peste70mp

Randamentul de peste 99% o situeaza in clasa cu eficienta energetica mare, de 3 stele

Functioneaza relativ economic, cu microprocesor, si accepta legarea cu termostat de ambient si senzor extern

Se monteaza facil, fiind o piesa murala

Dezavantaje

Nu include boiler

button 1

 

 

 

 

Protherm Ray 9kW

 

3.Protherm Ray 9kWPentru apartamente mici, cu suprafata de 50 – 60mp, aceasta centrala termica electrica de 9 kW va reprezenta o solutie ecologica, nu foarte costisitoare in privinta consumului. Piesa este una murala, cotata cu un randament ce depaseste 99%, aspect care i-a permis sa obtina 3 stele drept calificativ pentru clasa de eficienta energetica.

Puterea oferita este modulata continuu, in baza unui sistem intern cu microprocesor. Incalzirea se poate face eficient si economic, deoarece exista posibilitatea de a-i monta deopotriva senzor extern si termostat, in functie de cerintele utilizatorului. Lipseste boilerul, dar exista optiunea de a-i conecta unul extern, fara complicatii.

Toate procesele pot fi supravegheate pe un display digital si eficient controlate prin panoul electronic. Nu lipseste nici protectia la inghet, nici functia cu autodiagnosticare, care iti arata eventuale erori de functionare. Produsul este compact, 74 x 41 x 31cm, cantareste putin, 34Kg, si e asigurat cu protectie electrica adecvata, IP40.

Din moment ce cumparatorul primeste garantie de 3 ani si va cheltui o suma similara cu cea utila in cumpararea unui model pe gaz, consideram ca aceasta oferta merita includerea in topul realizat.

Avantaje

Asigura incalzirea unor spatii de 50 - 70mp, fiind potrivita in apartamente mici si garsoniere

La o putere de 9kW, consumul estimat nu va depasi 1500kW pe luna, in conditii adecvate de izolare si utilizare

Este asigurata cu toate sistemele de fiabilizare necesare(anti-inghet, protectie electrica, auto-diagnoza)

Centrala termica electrica ieftina si buna

Dezavantaje

Nu se recomanda in apartamente si case de dimensiuni medii, caci nu va face fata

button 1

 

 

Protherm Ray 6kW

 

6.Protherm Ray 6kWMai puternica decat o minicentrala termica electrica de 3 kwh, dar suficient de ieftina pentru a putea constitui o optiune accesibila, aceasta piesa se caracterizeaza pe baza unei puteri de 6kW, care o determina sa incalzeasca bine garsoniere si apartamente mici. Suprafata ce va putea fi eficient administrata, in raport cu o inaltime de 2.5m, va fi de aproximativ 38 – 40 metri patrati.

Fiind catalogata cu 3 stele ca eficienta, un randament de 99% ii poate fi usor asociat. Beneficiaza de un sistem de modulare continua a puterii oferite, gestionat optim de microprocesorul intern. Produsul este echipat cu pompa si cu vas de expansiune, asemeni modelelor clasice electrice. Se utilizeaza facil si fiabil, caci nu lipsesc nicidecum functiile de siguranta la inghet sau izolarea electrica. Cu un consum maxim de 1000kW pe luna, chiar si factura la curent in perioada de iarna nu va fi una de speriat.

Sugeram alegerea acestei oferte celor care nu numai ca sunt interesati de o centrala ecologica, fara emanatii de noxe, dar care totodata doresc gestionarea unor spatii restranse.

Avantaje

Centrala termica electrica la un pret bun

Asigura 6kW, adecvati pentru spatii de maxim 40mp

Consumul calculat la niste conditii de functionare si izolare corespunzatoare este relativ scazut, de maxim 1000kW/luna

Fiind echipata cu multiple functii de siguranta, aceasta piesa are o intrebuintare fiabila

Dezavantaje

Nu poate oferi mai multa caldura, pentru spatii cu dimensiuni moderate, avand capabilitati limitate

button 1

 

 

 

Cum se foloseste o centrala termica electrica

 

Centrala termica electrica este in general o alternativa la care apeleaza persoanele care nu au posibilitatea de a se racorda la reteaua de gaze naturale, dar exista trucuri de care poti tine cont pentru a eficientiza si mai mult consumul si a scadea valoarea facturilor la curent.

 

 

Amplaseaza inteligent termostatul

Evita sa pozitionezi termostatul langa fereastra, sau lipit de un perete exterior. Gandeste-te ca atunci cand aerisesti, centrala va porni sa functioneze cu intensitate maxima, ca sa compenseze pentru aerul rece care patrunde in casa in imediata sa apropiere. Pe de alta parte, peretii exteriori au intotdeauna o temperatura mai scazuta decat restul aerului din casa si, din nou, ajungi in situatia in care centrala functioneaza in gol.

 

Seteaza o temperatura de confort termic

Recomandarile medicilor privind temperatura optima la care ar trebui sa ne desfasuram activitatea nu depasesc 22 – 23 de grade Celsius. Ba, in Vest, lumea este chiar mai spartana, si indica un interval de temperaturi intre 18 si 20 de grade ca fiind cel mai potrivit. Nu uita ca aerul are tendinta de a se usca excesiv atunci cand centrala este pornita, si ca o atmosfera excesiv de calda este sufocanta. In plus, cand lipsesti de acasa, poti opri caloriferele, pentru a minimiza consumul.

 

Opreste centrala inainte de a aerisi

Multa lume apeleaza la ajutorul termostatului pentru a regla consumul, dar lasa centrala pornita in intervalul de timp in care aeriseste locuinta. Apoi, pentru ca in sezonul rece este, desigur, frig, exista tendinta de a aerisi rabatand geamurile si mentinandu-le astfel pentru mult timp, in loc de a le deschide larg, pentru cateva minute. Abordarea este una gresita, iar studiile de eficienta energetica au demonstrat ca e mai bine sa tii fereastra deschisa 5 minute, decat sa pastrezi geamul rabatat o jumatate de ora sau mai mult.

 

 

Regleaza temperatura apei

Atat din punct de vedere al consumului, cat si al intretinerii centralei, este mai eficient sa selectezi temperatura apei calde menajere la o valoare acceptabila, de 35-40 de grade, incat sa o poti folosi ca atare, decat sa o incingi pana la 60 – 80 de grade, pentru ca apoi sa o combini cu apa rece. Nu faci decat sa consumi curent inutil, si sa suprasoliciti dispozitivul.

 

Regleaza temperatura agentului termic

Practica demonstreaza ca cea mai frecvent folosita setare este cea de 70 de grade Celsius pentru agentul termic care circula prin calorifere. In conditiile in casa exista spatii nefolosite, sau folosite foarte rar, credem ca e util ca, in afara termostatului, sa existe si robinete gradate pentru calorifere, care sa iti permita sa le inchizi, sau sa le reduci functionarea.

Daca ai o casa foarte bine izolata, sau daca locuiesti intr-un apartament amplasat catre sud, pe mijlocul unui bloc de caramida, probabil ca vei descoperi ca nu e necesar sa lasi centrala pornita permanent, sau sa setezi temperatura la o valoare atat de ridicata. Pentru aceste situatii, recomandam folosirea unui termostat mai performant, denumit cronotermostat, care sa regleze regimul de functionare dependent de momentul zilei.

 

 

 

Marci populare:

 

Sa iti incalzesti apartamentul cu o centrala electrica pare metoda cea mai simpla si mai eficienta, intrucat nu e nevoie sa te conectezi la conducta de gaz si nici sa instalezi un cos de fum si sa cumperi, anual, lemne. Totusi, cum probabil intentionezi sa profiti de o astfel de investitie pentru cel putin 5-10 ani, e indicat sa te orientezi catre cei mai cunoscuti si de incredere producatori. Printre acestia se numara Ferroli, Protherm si Ecotermal.

 

Nasterea brandului Ferroli coincide cu dezvoltarea sistemelor moderne de incalzire a locuintelor rezidentiale, dar si a spatiilor industriale. Oferta de produse e una cuprinzatoare, incluzand centrale termice, cazane din fonta/otel, pentru combustibil solid, cazane cu gazeificare, incalzitoare instantanee de apa, radiatoare, termostate si seminee. Se adreseaza si sectorului industrial, cu o gama variata de cazane.

Pe langa solutiile de incalzire, mai produce si echipamente pentru climatizare (aparate de aer conditionat, aeroterme, sisteme de tratare a aerului etc.), dar si sisteme solare si pompe de caldura. Pentru montarea oricarui dispozitiv, se ocupa chiar firma, ceea ce ofera cumparatorilor mai multa incredere si siguranta, dar si posibilitatea de a beneficia de servicii de mentenanta si reparatii.

Brandul e acum renumit pe piata internationala, insa la inceput era doar o afacere locala, pusa pe picioare in 1955, de catre fratii Dante, Leonardo si Luigi Ferroli. Sediul central e stabilit acum la Verona, suprafata de productia fiind una insemnata si dovada a activitatii intense si importante a brandului – 150000 mp.

Compania e prezenta si in Romania, intrand pe piata in 1998, cu brandurile Ferroli si Lamborghini. Alte marci din portofoliul grupului sunt Joannes, Cointra, Fer, Cola,  EuroTherm, Isea si HiTherm. De mentionat ca a ajuns la o cifra anuala de afaceri de 600 de milioane de euro.

 

Produsele Protherm sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, marca fiind una mai putin cunoscuta la nivel international, insa apreciata pe piata din Europa de Est. Din fabricile producatorului ies in special centrale termice, in condensatie sau simple, de diferite capacitati potrivite pentru uz rezidential.

Chiar daca nu au reprezentanta in Romania, exista firme care distribuie produsele si, mai important, ai posibilitatea de a cumpara piese originale pentru centrala, in cazul in care cele vechi sufera o defectiune. Pe langa sistemele de incalzire, sunt fabricate si vane, motoare de vana 3 cai, vase de expansiune si rezistente electrice.

Marca a devenit cunoscuta cu mai bine de 20 de ani in urma, avand o reputatie consolidata in cele 25 de tari in care exporta, din Europa, Asia si Africa. Povestea producatorului incepe in 1991, la Zličín, Praga, cu o serie de centrale termice electrice. Modelele aveau sa aiba succes, inregistrand vanzari peste asteptari, iar castigurile au fost folosite la dezvoltarea unei noi serii de centrale, pe gaz, cu montare pe perete.

In urmatorii ani, au avut loc numeroase inovatii tehnologice si parteneriate, care au contribuit la dezvoltarea brandului. In 2001, popularizeaza centralele in condensatie, mai eficiente, iar capacitatea de productie creste la 732 de modele pe zi. In 2010  a introdus centralele cu alimentare pe energie solara (Helioset). Fiecare sistem produs are certificari de calitate, din partea institutiilor acreditate.

 

Preturile competitive sunt ceea ce a ridicat brandul Ecotermal printre preferintele cumparatorilor, mai ales in ceea ce priveste centralele si boilerele fabricate. Centralele termice electrice sunt atat pentru uz casnic, pentru garsoniere si apartamente mici, dar si pentru vile si pensiuni, intrucat gasesti modele cu capacitati mari, de 75-90kW.

Din gama de produse fabricate mai fac parte si aparatele de aer conditionat, vase de expansiune, calorifere electrice, pompe, dar si o serie de materiale pentru procesul de instalare, alaturi de accesorii.

Ecotermal Ltd. e o compania bulgara, cu fabrici de productie proprii, in orasul Konstantinvo, municipiul Burgas si in Sofia. In total, fabricile se intind pe o suprafata de 2500 de metri patrati, fiind vorba de una dintre cele mai mari productii din Bulgaria.

Din 2003, compania mai detine un brand, Ecoplast Ltd. – fabricile de productie, in care sunt realizate usi si geamuri din PCV si aluminiu, sunt detinute in totalitate de Ecotermal. Produsele sunt realizate cu materiale aduse din Turcia si au la baza tehnologii americane, ceea ce le creste constant popularitatea pe piata de profil.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Ecotermal MRT 30kW

 

In cazul in care vrei sa asiguri necesarul termic in propria casa, dar si intr-o pensiune sau vila care are in jur de 4-5 camere, cu anexe, o centrala precum Ecotermal MRT, care are o putere termica de 30kW, va fi suficienta.

Poate fi reglata la una dintre cele 3 trepte de putere (30-90 grade Celsius), iar controlul e destul de simplu, facandu-se printr-un releu. Trebuie alimentata la o tensiune de 400V, astfel ca, inainte de a o monta, va trebui sa faci modificari la instalatia casei. Presiunea de lucru se va mentine la valori optime, existand manometru si o supapa de siguranta in acest sens.

Afisaza presiunea si temperatura de lucru, pe un display pe baza de cristale. Modelul e unul mural, care va ocupa spatiu relativ redus. Cantareste doar 33 kg, iar dimensiunile sunt de 700 x 385 x 260mm.

Avantaje

Centrala cu putere termica de 30W, potrivita pentru case si vile de pana la 200 mp.

Promite o eficienta ridicata, de 99,30%.

Poate fi folosita in siguranta, avand valva pentru depresurizare si termostat.

Are un display clar si util, pe baza de cristale lichide.

Produsul e livrat fara taxe de transport.

Dezavantaje

Necesita alimentare la o tensiune de 400V, astfel ca trebuie sa faci imbunatatiri la instalatia electrica de acasa.

 

 

Protherm 28kW

 

2.Protherm 28kWCand ai nevoie de incalzire pentru spatii relativ mari, in cazul apartamentelor ce depasesc 160mp, e foarte firesc sa te intereseze o centrala de minim 28kW. Din acest motiv iti recomandam modelul Protherm aici prezentat, care va oferi puterea termica necesara pentru administrarea eficienta a cel putin 174mp.

Eficienta ii este confirmata de un randament superior, de 99% si de calificativul 3 stele, dat in privinta acestui parametru. De asemeni, ca toate modelele Protherm, si acesta include un sistem de control cu microprocesor, care permite un regim de lucru cu modulare continua a puterii oferite.

In acest mod si pe baza conectarii eficiente cu termostat ambiental si cu un senzor extern, poti reduce din consum, primind o factura mai adecvata la energie electrica. Se controleaza simplu, setarile facandu-se pe baza display-ului electronic si a panoului de comanda intuitiv. Sistemul de autodiagnoza si cel de protectie la inghet iti garanteaza fiabilitate ridicata. Lipseste un boiler, dar acesta poate fi cumparat si separat sau ales un model termoelectric cu serpentina, dupa preferintele de utilizare. Fiind alimentata electric, piesa este si foarte silentioasa, generand doar 20dB de zgomot.

Costurile sunt medii, iar garantia pe care o primesti este valabila 36 de luni. Din acest motiv si pentru cei care prefera o metoda relativ ecologica de incalzire a locuintei, recomandam produsul aici mentionat ca alternativa utila.

Avantaje

Datorita puterii de 28kW, centrala poate incalzi spatii de minim 174mp

Include un microprocesor, care asigura control eficient al puterii oferite, permitand administrarea corecta a resurselor

E fiabila, pe baza optiunii de autodiagnoza si a celei cu protectie anti-inghet

Randamentul oferit este calculat la 99%

Dezavantaje

Pentru piesele mai mari de 24kW, consideram ca vei primi o factura considerabila la energie electrica absorbita

 

 

Ecotermal MRE 10

 

Ecotermal MRE 10 este o centrala electrica pe care o poti monta cu incredere in propriul apartament de la bloc, intrucat iti va furniza atat caldura pe timp de iarna, dar si apa calda pe tot parcursul anului. Trebuie specificat ca atinge o putere maxima de 10 kW, iar randamentul e de 99.3 %, ceea ce inseamna ca nici consumul nu va fi unul foarte ridicat si costisitor.

Temperatura poate fi reglata (30-90 grade Celsius). Presiunea de lucru va fi mentinuta sub limita periculoasa, iar de asta se ocupa atat supapa de siguranta si manometrul, cat si vasul de expansiune de 12l. Multumita acestuia, presiunea din instalatie nu va creste.

Alimentarea electrica se poate realiza la  230/50 sau la 400/50 V/Hz, insa noi iti recomandam sa apelezi la un electrician care sa-ti monteze un circuit electric separat. Se fixeaza pe perete, are 30 kg, o inaltime de 700mm, o latime de 385 mm si o adancime mica, de 260 mm.

Avantaje

E ideala pentru apartamentele de bloc sau case mici, pe care vrei sa le incalzesti si sa le alimentezi cu apa calda.

Consuma o putere maxima de 10 kW, pe care o poti regla la o treapta mai mica, in functie de nevoi.

Are sistem electronic de control, simplu de manevrat.

E o centrala silentioasa, care nu-ti va deranja confortul nici pe timp de noapte.

Dezavantaje

Nu va fi eficienta intr-o vila, de exemplu, sau alt imobil mare.

 

 

Protherm Ray 24kW

 

4.Protherm Ray 24kWPrintre ofertele la centrale termice electrice 24 kW remarcam acest model Protherm. Fiind proiectat sa ofere 24kW, va reusi sa incalzeasca rapid un spatiu de pana la 150, poate chiar 200mp. Tehnologia cu microprocesor incorporat garanteaza nu numai functionarea ecologica, ci si pe cat se poate de economica.

La acest capitol, remarcam clasa de economie cu 3 stele si posibilitatea de a functiona cu termostat si alti senzori externi de modulare a temperaturilor oferite pe circuitul de incalzire. Se administreaza prin intermediul unui panou digital, pe care va fi usor sa faci setarile dorite. Este lipsita de boiler, dar unul termoelectric ii va putea fi legat, pentru a oferi si apa calda menajera.

Functioneaza cu vas de expansiune, pentru protectia la presiuni mari si cu o pompa cu doua viteze, unde comutarea pe fiecare dintre treptele oferite se va face automat, in functie de semnalele date de microprocesor. Optiuni ca auto-diagnoza si anti-inghet sunt incorporate pentru a demonstra fiabilitatea produsului.

Cu necesitati minime de mentenanta, insotita de o garantie convenabila, de 3 ani, si echipata cu majoritatea sistemelor fiabile de functionare, aceasta piesa e recomandata utilizatorilor care doresc sa aiba caldura fie la o casa de vacanta, fie intr-un apartament ecologic.

Avantaje

Asigura putere mare de incalzire, gestionand cu succes spatii pe peste 150mp

Functionarea este controlata automat, prin microprocesor, necesitand minime conditii de intretinere si reglaj

Se intrebuinteaza in siguranta, avand protectie electrica, la presiune si sistem de auto-diagnosticare

Accepta conectarea boilerelor externe si a termostatelor, pentru folosinta optima intr-o locuitna complet echipata

Dezavantaje

Pentru unii, consumul energetic la o putere de 24kW oferita s-ar putea sa impuna cheltuieli mari

 

 

Protherm Ray 18kW

 

5.Protherm Ray 18kWAlternativa electrica pentru utilizatorii care vor sa obtina caldura cat mai eficient in spatii de circa 110 – 120mp poate fi considerata aceasta centrala termica de 18kW. Modul de functionare permite o administrare usoara, posibila prin intermediul microprocesorului integrat, care gestioneaza eficient toate procesele interne. Din acest motiv, conditiile de supraveghere si mentenanta vor fi minime. Se va monta pe perete, iar randamentul de 99.5% amintit de catre producatori determina repartizarea acestui item intr-o clasa buna ca eficienta energetica: 3 stele.

Se livreaza fara boiler, dar conectarea unui model cumparat separat se va face foarte usor. Pentru functionarea sigura, pompa inclusa este automatizata, un vas de expansiune previne formarea presiunilor mari, iar functiile de anti-inghet si protectie electrica vor completa tabloul capabilitatilor. Multi utilizatori s-au declarat foarte multumiti si de controlul electronic al comenzilor, indeplinit pe baza ecranului digital si a panoului adiacent.

In cazul unor apartamente de dimensiuni mici si moderate si chiar pentru o casa de vacanta, aceasta optiune poate fi luata in considerare, in eventualitatea in care alte alternative de incalzire lipsesc.

Avantaje

E potrivita pentru spatii de circa 115mp, datorita celor 18kW oferiti

Se administreaza cu usurinta, avand un microprocesor integrat, care face toata treaba

Poate accepta conexiunea cu un boiler, pentru completarea sistemului de asigurare a apei menajere

Este eficient protejata si izolata electric, garantand fiabilitate

Dezavantaje

Unii potentiali cumparatori nu sunt foarte multumiti de raportul cost-putere oferita.

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice electrice de la Protherm

 

Ghidul cumparatorului

Montarea unei centrale e una dintre cele mai la indemana solutii prin care poti asigura necesarul de caldura in locuinta. Pentru persoanele care locuiesc la bloc, cel mai simplu este de instalat un model electric, iar celor care doresc sa faca o achizitie, le recomandam produsele din gama Protherm.

 

Trebuie spus ca acestea sunt unele dintre cele mai accesibile de pe piata, si poti face o afacere foarte profitabila, mai ales daca depui efortul de a descoperi unde gasesc centrala termica electrica Protherm ceilalti cumparatori. Nici calitatea aparatelor nu te va dezamagi, brandul fiind unul popular pe piata din Europa, avand o experienta de peste 20 de ani in producerea aparatelor de incalzire. Fiecare model de centrala murala vine cu o garantie extinsa pe 36 de luni.

In gama modelelor electrice vei gasi variante de 6W, 9W, 12W, 14W, 18W, 21W, 24W si 28W. Le poti alege, in primul rand, in functie de suprafata spatiului pe care vrei sa-l incalzesti. O centrala de 6W va incalzi un apartament de 55mp, in timp ce una de 18W e eficienta intr-o locuinta de 165mp.

Acestea sunt destinate montarii pe perete, iar unul dintre motivele pentru care cumparatorii prefera centralele acestei marci sunt masurile de siguranta incluse: schimbator de caldura fiabil, din otel inoxidabil, control al tirajului, pompa de circulatie cu aerisire, protectie la inghet, supapa de siguranta, senzor de presiune si manometru, vas de expansiune, etc.

Aparatele sunt si foarte confortabil de utilizat. In primul rand, au functie de autodiagnosticare, in care erorile intalnite sunt afisate pe un panou de comanda digital, alaturi de optiuni de solutionare automata. Mai mult, emit zgomot redus (20dB) si nu necesita intretinere.

Cu aceste pareri despre cele mai bune centrale termice electrice Protherm in minte, poti incepe sa cauti produsul in magazinele online. Aici dispui de reduceri si livrare gratuita.

 

Modele recomandate in 2020

 

Protherm Ray 28

 

In cazul in care trebuie sa incalzesti un spatiu mai mare, care are peste 160 mp, atunci, cea mai buna centrala termica electrica Protherm, ce poate oferi performantele necesare, este cea de 28 W. Este un aparat mural, la care modularea puterii se realizeaza in mod continuu, astfel ca se va ajunge la temperatura dorita in mod progresiv, fara a afecta instalatia (rezistentele vor comuta, pentru a nu fi afectate de impulsuri electrice).

Aparatul permite legarea cazanelor in cascada, pentru a creste necesarul termic. Poate fi conectat la un boiler extern si poate fi utilizat pentru incalzirea prin pardoseala. De asemenea, pompa are doua viteze, intre care comuteaza automat, iar dispozitivul are vas de expansiune integrat.

Centrala termica electrica Protherm Ray, 28 kw, e simplu de controlat, temperatura si presiunea din instalatie fiind afisate pe panoul digital. De asemenea, are protectie impotriva inghetului si functie de diagnosticare,  prin care identifica erorile si le memoreaza.

 

 

 

Protherm Ray 24

 

Centrala termica electrica Protherm Ray, 24 kw, poate incalzi eficient orice locuinta care are o suprafata de cel mult 150 mp. Asadar, o poti utiliza la casa sau apartament, dand cu atat mai mult randament cu cat spatiul are peretii izolati.

Instalarea se face usor, iar aparatul poate fi folosit atat pentru montarea unei instalatii de incalzire prin pardoseala, dar si pentru legarea in cascada a mai multor cazane. De asemenea, intrucat nu incorporeaza un boiler, vei putea atasa unul exterior. Fiind un aparat electric, nu va trebui sa te complici cu intretinerea acestuia.

In orice caz, daca e intalnita vreo neregula in functionare, sistemul de autodiagnosticare va detecta eroarea si o va afisa pe panoul de comanda cu display LCD, alaturi de codul acesteia. De mentionat ca are protectie la inghet. Dispozitivul va functiona fara a-si face simtita prezenta. Este foarte silentios emitand un zgomot de 20 dB, are dimensiuni medii, de 74 x 41 x 31 mm, precum si o greutate de 34 kg.

 

 

 

Protherm Ray 9

 

Iata o centrala termica electrica Protherm, ieftina si buna, de care se poate bucura orice detinator de apartamente de bloc. Aceasta are o putere de 9W, putand incalzi o suprafata care are pana la 57 mp. Asadar, nu doar ca vei avea parte de caldura pe durata sezonului rece, insa consumul de energie va fi mai redus, ceea ce se va simti si la factura lunara.

Produsul nu incorporeaza boiler, insa permite posibilitatea atasarii unui model  ACM extern. Si aceasta centrala termica electrica Protherm Ray, 9 kw, se bucura de masurile de siguranta specifice produselor brandului in cauza. La scaderea temperaturii sub 8 grade, pompa se va opri automat, multumita protectiei la inghet.

De asemenea, daca nu o folosesti pe o perioada mai lunga de timp, dupa 23 de ore de pauza se va porni timp de un minut, pentru a evita blocarea instalatiei. Produsul are panou de comanda cu display LCD, functie de autodiagnosticare, functioneaza in liniste si e usor de montat si controlat.

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice electrice economice

 

Ghidul cumparatorului

Ca sa spui ca ai achizitionat o centrala termica economica din categoria celor electrice, mai intai trebuie sa analizazi doi parametri importanti: consumul energetic si pretul de achizitie. Aceste sisteme nu sunt foarte populare la noi, dar sunt de preferat in zonele unde nu pot fi instalate modele pe lemne, carbuni sau gaze naturale. In cele ce urmeaza, vom arata persoanelor interesate cum sa calculeze economia de energie si unde gasesc centrala termica electrica economica la un pret bun.

 

 

In cazul in care doresti o formula rapida de calcul estimativ pentru consum, iti propunem sa iei in considerare: puterea(in kilowatti) si numarul de ore in care centrala functioneaza continuu intr-o zi. Inmultind valorile, afli cati kW consuma sistemul in 24h. Aceasta cifra se poate multiplica x30(pentru 30 zile) in lunile de iarna, pentru a intui cam ce factura vine la energie electrica.

Subliniem faptul ca vorbim despre un calcul pur estimativ, intrucat aici se pot strecura mai multe variabile in ecuatie: randamentul centralei(nu va fi niciodata de 100% – adica puterea consumata nu va fi si cea degajata ca energie calorica), gradul de izolare al constructiei(peretii mai prost izolati pierd mai usor caldura) si prezenta unui termostat(acesta putand oferi cu pana la 15-20% o mai buna gestionare a resurselor cand este corect ales si activat).

Puterea centralei o alegi in functie de suprafata spatiului detinut. Gasesti modele cu minim 6kW si cu peste 28kW. Daca nu poti apela la un proiectant de instalatii, intregul calcul pe care il poti realiza va fi tot unul estimativ. Te sfatuim sa calculezi volumul spatiului detinut(suprafata x inaltimea) si sa repartizezi circa 50W pentru fiecare metru cub.

Daca ai casa neizolata, aceasta valoare nu va fi suficienta ca sa incalzeasca; daca e izolata exceptional, consumul va fi chiar mai redus, uneori de 30W/mc. Unele pareri despre cele mai bune centrale termice electrice economice spun ca modelele de 6kW, 9kW si 12kW sunt cele reprezentative, intrucat pot administra spatii de 40, 50 si 70mp.

Alte avantaje necesare sunt: protectie la inghet, protectie electrica, eficienta energetica de minim 3 stele, randament de peste 90%, functionare silentioasa, vas de expansiune, posibilitatea de conectare cu boiler(ca sa ai si apa calda menajera) sau de incalzire prin pardoseala, dupa preferinte.

 

Modele recomandate in 2020

 

Protherm Ray 12

 

Cu un pret ce nu va depasi 500 de euro, putem spune ca acest produs Protherm ar candida cu succes la titlul de cea mai buna centrala termica electrica economica. Face economie atat pe baza pretului de achizitie, cat si prin prisma unui randament ridicat(producatorul sustine ca ar fi vorba despre o valoare de peste 99%).

Modelul are, bineinteles, tiraj electric si ofera o putere nominala maxima de 12kW, fiind recomandat sa incalzeasca spatii de pana la 76 metri patrati. Se integreaza astfel in locuinte mici si se monteaza mural. Clasa de eficienta energetica este una medie, catalogata cu 3 stele.

Se specifica o tensiune de alimentare de 400V, alaturi de o clasa de protectie electrica buna, cu indice IP40, bine izolata, deci fiabila. In plus, piesa este asigurata cu protectie la inghet, fapt care poate preveni defectiuni nedorite. Fiind un model electric, lucreaza silentios, cu numai 20dB zgomot produs la functionare.

 

 

 

Protherm Ray 9

 

Recomandam aceasta piesa, utila in productia de agent termic, pentru faptul ca va avea un consum scazut si va obtine un randament optim la functionare(de circa 99%, spun producatorii). Se recomanda deopotriva pentru incalzirea conventionala sau prin pardoseala, pentru a functiona cu mai multe cazane legate in cascada sau pentru lucrul cu un boiler de apa calda menajera extern.

Cu o putere nominala de 9kW, acest model va fi adecvat pentru a incalzi suprafete de pana la 57mp, cu conditia clara ca acestea sa fie si eficient izolate termic. Produsul nu se livreaza cu boiler si beneficiaza de un indice cu 3 stele in ceea ce priveste eficienta energetica(valoare specifica multor alte modele de centrale din comert).

Mentionam ca ofera un panou de comanda LCD(setari usoare), functie de autodiagnoza(permite identificarea defectiunilor) si este asigurata cu protectie la inghet si electrica, pentru a garanta o functionare cat se poate de fiabila.

 

 

 

Protherm Ray 6

 

Daca te uiti la modele cu puteri nominale scazute, va fi foarte usor sa identifici o centrala termica electrica economica, ieftina si buna. Noi consideram ca aceasta oferta Protherm intruneste aceste conditii, oferind valori nominale de 6kW, care ii permit sa produca agent termic pentru spatii de cel mult 38mp(corect izolate).

Ca majoritatea ofertelor electrice din comert, nu include boiler, dar se preteaza pentru conexiune cu unul extern sau pentru utilizare in incalzirea prin pardoseala. Beneficiaza de o functie de autodiagnoza si de optiune cu modulare continua a puterii, elemente ce asigura o intrebuintare facila si fiabila.

La asta contribuie, de asemenea, protectia electrica si in caz de inghet. Remarcam prezenta display-ului LCD, pe care citesti usor presiunea si temperatura ce poate fi atinsa in instalatie. Ca toate modelele oferite de acest brand, produce numai 20dB valori de zgomot, adica este silentioasa.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice, electrice, de 6 kw

 

Ghidul cumparatorului

Iti doresti ca garsonierea ta sa beneficieze de un confort termic sporit si sa ai parte de apa calda dupa bunul plac? Daca da, tot ceea ce trebuie sa faci este sa o echipezi cu o centrala termica de 6 kw.

Si pentru ca nu este recomandat sa ai ca principal criteriu doar partea financiara, acest ghid isi propune sa te invete cum sa alegi produsul potrivit nevoilor tale, respectand cei mai importanti parametri de selectie.

 

 

Exista mai multe tipuri de centrale termice electrice, asa ca ai de ales intre: model cu pompa de comutatie – face trecerea de la incalzirea caloriferelor la cea a apei si prezinta costuri de functionare foarte mici, insa prezinta dezavantajul de a intrerupe furnizarea caldurii in momentul in care faci dus sau speli vase; centrala termica echipata cu un boiler serpentina si un vas tampon – alimenteaza caloriferele si serpentinele, multumita amestecului dintre tur si retur; aparat electric cu boiler electric separat – avantajul major consta in faptul ca cel din urma nu consuma foarte mult si, de aceea, reprezinta solutia cea mai simpla.

Un alt criteriu de selectie de care trebuie sa tii cont se refera la filtrele din dotare. Acestea sunt niste accesorii obligatorii pentru instalarea corecta a aparatului, astfel ca numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice electrice de 6 kw recomanda achizitionarea unui model care dispune de un filtru de impuritati, unul de polifosfati si altul magnetic, daca vrei sa ai certitudinea ca produsul nou achizitionat va functiona in parametri optimi.

Siguranta in exploatare este ultimul aspect pe care trebuie sa-l ai in vizor, deoarece ajuta la indepartarea unui potential risc. In alta ordine de idei, asigura-te ca centrala termica electrica respecta criteriile si normele impuse de UE, deci ca beneficiaza de marcajul CE, si ca este prevazuta cu protectie impotriva inghetului, pentru a evita craparea conductelor de apa sau canalizare.

La intrebarea – “Unde gasesc centrala termica electrica de 6 kw la un pret bun?” iti poti raspunde singur, achizitionand produsul preferat  direct de pe Internet.

 

Modele recomandate in 2020

 

Protherm Ray 6 

 

 

Avantaje:

Reglajele sunt simple, fapt care se traduce prin rapiditate si eficienta.

Principalele caracteristici prin care se evidentiaza de celelalte centrale termice electrice sunt: economia si siguranta in exploatare.

Garanteaza un confort sporit in functionare.

Te scuteste de sume importante de bani in cazul defectarii unor componente ale centralei.

 

Dezavantaje:

Pentru a da dovada de eficienta ridicata, aparatul trebuie sa beneficieze de 3 filtre importante: cel de impuritati; de polifosfati si filtrul magnetic. Din pacate, produsul prezent nu le include, astfel ca, pentru a realiza montajul corect conform normelor ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat), vei fi nevoit sa le achizitionezi separat.

button 2

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Centrala termica electrica Protherm Ray 6 kw este un model cu pompa de comutatie, ceea ce inseamna ca aparatul incalzeste apa din vasul de expansiune (7 l) sau pe cea singulara din sistemul de incalzire pentru ca, mai apoi, sa o distribuie cu ajutorul pompei de circulatie caloriferelor individuale. Aceasta din urma beneficiaza de 2 viteze, interschimbarea lor facandu-se automat, in functie de necesarul termic pe care il presupune o anumita activitate. Cuplarea puterii se face in intervale de 0 – 75 de secunde, iar randamentul oferit este de 99.5 %.

 

 

Este un dispozitiv care incalzeste repede fara costuri ridicate, deoarece si pompa de circulatie functioneaza in mod economic,  insa prezinta urmatorul dezavantaj: pornirea apei calde (dus, spalatul vaselor) va opri incalzirea caloriferelor. Dupa inchiderea centralei, aceasta mai functioneaza cateva minute, deci poti sa profiti la maxim de toata caldura continuta de apa din ea, astfel justificandu-se si consumul energetic scazut (3 stele).

 

Protherm Ray 6 kw este totodata echipata cu o functie de modulare continua a puterii, asa ca, la pornirea cazanului electric, riscul de a exista impulsuri in reteaua electrica este redus. Mai mult decat atat, modelul beneficiaza de protectie la inghet, o problema des intalnita si greu de rezolvat si  de protectie a pompei de incalzire, adica, in cazul unei pauze operationale lungi, aceasta nu se va bloca sau infunda. Tot in aceasta categorie intra si autodiagnoza (abilitate sporita de identificare a setarilor nestandard/memorie pentru mesajele de eroare).

 

Confortul sporit in functionare se datoreaza panoului de comanda cu display LED, al carui rol este acela de a afisa temperatura si presiunea din instalatie, dar si faptului ca dispune de un contact pentru control prin intermediul unui semnal HDO (actionare la distanta), prevazut cu un senzor de presiune si un termostat de urgenta. Pe scurt, controlul este unul simplu si facil, multumita panoului electric de comanda, care iti ofera posibilitatea sa selectezi si sa ajustezi puterea centralei termice cu ajutorul a 3 butoane. Nivelul de zgomot este redus (20 dB) si, desi este un model mural, poate fi folosit la fel de bine si pentru incalzirea in pardoseala, singura conditie fiind aceea de a achizitiona un termostat de siguranta, necesar functionarii in parametri optimi.

 

Concluzie:

Pretul este avantajos, avand in vedere ca centrala termica electrica Protherm Ray 6 kw vine insotita de un termen de garantie pe 36 de luni, aspect foarte important, deoarece o asemenea investitie se face pe termen lung.

button 2

 

 

Cum alge cele mai bune centrale termice electrice de apartament

 

Ghidul cumparatorului

Confortul termic este unul dintre punctele de baza in amenajarea unui mediu de locuit placut. Pentru a evita variatiile de temperatura si costurile ridicate, tot mai multi romani opteaza pentru o centrala termica individuala.

Desi optiunea utilizarii gazului ca si combustibil este cea mai des intalnita, atunci cand locuinta ta nu beneficiaza de acest agent termic, poti sa te orientezi catre un dispozitiv alimentat electric. Investitia initiala si costurile ulterioare tind sa fie mai mari decat in varianta clasica, asa incat iti recomandam sa te orientezi catre mediul online, pentru a descoperi unde gasesc centrala termica electrica de apartament, la un pret bun, si altii. In continuare, iti oferim cateva criterii de selectie pentru a face o achizitie potrivita pentru locuinta ta.

Puterea este prima specificatie la care va trebui sa te uiti. Aceasta se alege in functie de suprafata de incalzit si izolatia prezenta. Exista formule de calcul pentru a determina cu o marja de eroare destul de mica puterea necesara. Totusi, orientativ, o centrala de 9kW este suficienta pentru un apartament de maximum 60 mp, 12 kW pentru maximum 90 mp, 18 kW pentru aproximativ 120 mp, pe cand de la 24 kW in sus, deja vorbim despre locuinte sau spatii industriale foarte extinse, de peste 200 mp. Tine cont ca odata cu o putere mai mare, si consumul de energie electrica va fi mai ridicat.

Centralele electrice pot avea si un boiler incorporat, pentru a asigura si necesarul de apa calda al locuintei. Acest lucru va creste considerabil pretul, asa incat, daca esti nesigur despre aceasta necesitate, poti sa te orientezi catre o varianta care poate fi conectata la un boiler extern. In plus, majoritatea echipamentelor de acest tip sunt compatibile si cu incalzirea prin pardoseala.

Citind pareri despre cea mai buna centrala termica electrica de apartament, comparativ cu cea pe gaz, vei vedea ca randamentul primeia este mult mai bun (apropiat de 100%). Totusi, pentru a reduce consumul si a mentine temperatura constanta, poti apela la termostat de interior si/ sau exterior; asigura-te ca echipamentul ales este compatibil cu aceste accesorii. Un senzor intern asigura protectia la inghet, pentru cand temperatura in camera scade sub 8 grade.

Iata si cateva recomandari de centrale termice electrice de la Protherm, unul dintre liderii de piata in domeniu.

 

Modele recomandate in 2020

 

Protherm Ray 21

 

Asa cum ii spune si numele, acest model de centrala termica electrica de la Protherm are o putere de 21 de kW, fiind recomandata de catre producator pentru a incalzi un spatiu de maximum 135 mp. Tine cont ca aceasta valoare poate scadea usor, daca locuinta este veche si prost izolata. Este compatibila si cu incalzirea prin pardoseala.

Echipamentul de incalzire se monteaza pe perete si este mai silentios decat o varianta pe gaz (20 dB). Exista posibilitatea reglarii echitermice, prin conectarea unui senzor de temperatura exterior; acesta va regla temperatura in functie de cea de afara, dupa o curba prestabilita. Eficienta energetica se incadreaza in clasa de 3 stele, valoare medie, dar uzuala pentru acest tip de incalzire.

Desi dispozitivul nu include si un boiler, acesta poate fi achizitionat separat si conectat; de asemenea, se pot lega mai multe cazane in cascada. Ca majoritatea centralelor electrice, fiabilitatea este foarte mare, utilizatorul controland cu usurinta setarile de temperatura de la un display LCD, iar probleme survenite in functionare sunt diagnosticate si afisate prompt. Per total, daca ai nevoie de incalzire pentru un spatiu de 110-135 mp, aceasta varianta de la Protherm s-ar putea sa fie cea mai buna centrala termica electrica de apartament.

 

 

 

Protherm Ray 18

 

Daca ai de incalzit un spatiu de 100-113 mp, iti recomandam acest model de centrala termica electrica de perete. Este important sa estimezi corect suprafata si pierderile, deoarece clasa energetica de 3 stele, cat si pretul energiei electrice implica niste costuri destul de ridicate.

Dispozitivul poate fi folosit si pentru incalzirea prin pardoseala, varianta ce necesita o investitie mai mare initiala, dar asigura confort si fiabilitate sporite pe termen lung. Exista posibilitatea legarii unui boiler la acest dispozitiv, cat si conectarea mai multor cazane in cascada. Senzorul exterior, ce poate fi achizitionat separat, permite reglarea echitermica.

Ca si alte modele ale producatorului, aceasta centrala este silentioasa (20 dB) si usor de folosit, displayul LCD afisand temperatura si presiunea din circuit. Sistemul performant de autodiagnosticare detecteaza, afiseaza si memoreaza erorile de functionare, atunci cand acestea apar.

 

 

 

Protherm Ray 9

 

O centrala termica electrica de apartament, ieftina si buna, este si modelul cu puterea de 9 kW de la Protherm. Aceasta este suficienta pentru a incalzi o suprafata de maximum 57 mp, valoare ce poate scadea usor daca izolatia este necorespunzatoare si pierderile mari.

Astfel, este varianta ideala pentru cei care nu dispun de sau nu doresc incalzirea cu gaz si locuiesc intr-un apartament cu 1-2 camere si o baie. In plus, nu doar pretul de achizitie este mai redus, ci si costurile pe termen lung, puterea redusa insemnand si costuri mai mici la factura de electricitate.

Acest model dispune de toate avantajele celorlaltor centrale enumerate in ghid: se poate utiliza pentru incalzirea prin pardoseala, permite atasarea unui boiler sau a cazanelor in cascada. De asemenea, este silentioasa, usor de controlat prin displayul LCD, iar microprocesorul asigura si autodiagnosticarea eventualelor defectiuni.

 

 

Cea mai buna centrala termica de 24 Kw– Recomandarile noastre pentru 2020

 

Daca cauti o centrala termica pentru apartamentul de bloc, cu trei camere, baie, bucatarie, terasa si holuri, iti e suficient un model cu putere de 24 kW, mai ales daca locuinta e bine izolata.Totusi, poate fi dificil sa analizezi si sa alegi centrala potrivita, avand in vedere gama variata ale diferitelor branduri de pe piata. De aceea, iti spunem ca Ariston Cares Premium 24 EU a atras numerosi cumparatori si ne-a convins si pe noi ca merita sa stea in top, iar motivele nu sunt putine: o poti folosi nu doar pentru incalzirea locuintei, dar si pentru prepararea apei calde menajere, sustine un debit de pana la 9,4 l/minut, iar randamentul e superior, fiind o centrala in condensatie. Are un design care faciliteaza o intretinere simpla, dispune de panou de comanda digital, are protectie la inghet si dispune si de o garantie de 36 de luni. Daca vrei sa consulti si o alta oferta inainte de a lua o decizie, iti sugeram Ariston Clas Premium EVO 24 EU.

 

Cum alegi o centrala termica de 24 Kw buna

 

Ghidul cumparatorului

Centralele termice au devenit un produs popular, din ce in ce mai multe persoane preferand sa se debranseze de la reteaua de termoficare. Este o investitie semnificativa, dar ofera avantajele de a alege conform nevoilor personale si de a iti amortiza cheltuiala de-a lungul timpului. Insa daca e prima oara cand doresti sa achizitionezi un astfel de aparat sau inlocuiesti unul vechi, vei descoperi ca nu e o alegere deloc simpla. Apar noi si noi modele, care iti aduc diverse beneficii. In primul rand, pentru un apartament obisnuit, de pana in 180-190 mp, este de preferat sa optezi pentru o centrala termica de 24 Kw.

Insa chiar si asa, decizia nu este mai usoara: cum poti fi sigur ca un produs este cel mai potrivit? Urmatoarele informatii au rolul de a iti permite sa afli unde se gasesc centrale termice de 24 Kw la un pret bun si ce model este mai adecvat.

 

A.1 Centrale termice 24kw

 

Tip: randamentul si eficienta depind de tipul ales. In primul rand, vei opta automat pentru tiraj fortat (doar centralele facute pentru spatii foarte mari au tiraj natural); se monteaza simplu, mural, in camere de dimensiuni mici si permit evacuarea eficienta a gazelor de ardere (prin intermediul unui tub concentric orizontal ce e incorporat). Ai insa de ales intre modelele clasice, conventionale si cele in condensare.

Un randament crescut si un consum mai redus e asigurat de o centrala in condensare (pot consuma cu pana la 35% mai putin). Aceasta diferenta provine din faptul ca un produs de acest tip permite reutilizarea vaporilor de apa rezultati din arderea gazelor.

De asemenea, acestea sunt compatibile cu orice instalatie de incalzire, inclusiv prin pardoseala. Trebuie sa verifici insa daca lungimea circuitului si dimensiunile caloriferelor iti permit instalarea unei astfel de centrale (pentru ca apa sa faca condens, ai nevoie de un circuit mai extins).

Asa cum spun majoritatea parerilor despre cele mai bune centrale termice de 24 Kw, daca iti permiti investitia, e de preferat sa optezi pentru modelul in condensare (care sunt mai costisitoare decat cele conventionale). Daca nu, alege un produs clasic acordand atentie altor caracteristici importante.

 

Siguranta si durabilitatea: un aparat de calitate trebuie sa ofere siguranta in exploatare; din acest punct de vedere, cauta urmatoarele specificatii: siguranta la evacuarea gazelor (ventilator si presostat); siguranta la lipsa evacuarii de gaz si lipsa de apa, protectie anti-inghet. Centrala trebuie sa fie bine izolata electric, in special cand va fi montata in spatii cu umezeala crescuta.

Durabilitatea unui produs e asigurata si de garantia oferita de catre furnizor: opteaza pentru un model cu perioada de garantie cat mai extinsa; avand in vedere ca aparatul ar trebui sa fie functional aproximativ 10 ani, si aceasta perioada ar trebui sa fie cat mai extinsa (5 ani ar fi bine, minimul acceptat fiind de macar 2-3 ani). Nu uita, ai nevoie de autorizarea functionarii si de o verificare tehnica periodica.

 

Functie de autodiagnoza si debit apa calda/minut : cele mai moderne produse iti arata constant starea lor de functionare prin intermediul unui sistem de informare si autodiagnoza, de multe ori afisat digital. In ceea ce priveste debitul, la o centrala termica de 24 Kw, trebuie sa se situeze intre 9 si 12 l/min, nu alege un model cu debit mai mic, in special daca in locuinta sunt mai multi consumatori de apa calda.

Pentru a economisi timp, dar si bani, poti trece in revista ofertele online; vei gasi modele dintre cele mai variate, cu aceleasi perioade de garantie ca si in magazine, cu reduceri substantiale si posibilitatea de returnare.

 

Modele recomandate in 2020

 

Ariston Cares Premium 24 EU

 

Ariston Cares Premium 24 EU este o centrala avantajoasa pe care o poti cumpara pentru casa ta. Are o putere de 24 kW, incalzeste si prepara apa calda menajera, cu un debit de 9.4 l/min, iar modul de functionare e in condensare. Astfel, stii deja ca are un randament mai bun, un consum mai eficient si emite o cantitate mai redusa de noxe.

Are un design ce permite o intretinere simpla si acces facil in caz ca trebuie sa chemi un instalator sa umble la componentele din interior. De asemenea, se remarca un design elegant, nu doar prin finisaje, dar si prin display-ul LCD albastru.

Are protectie la inghet, necesita o tensiune de alimentare de 230 V, iti atragem atentia ca e putin mai zgomotoasa, cel putin in momentul aprinderii gazului. Daca vrei sa afli si dimensiunile, pentru a-ti face o idee in privinta spatiului pe care il va ocupa, iti spunem ca acestea sunt de: 74.5 cm inaltime x 40 cm latime x 31.9 cm adancime.

Avantaje

Prepara apa calda menajera si furnizeaza caldura.

Model in condensare, cu un impact mai mic asupra mediului inconjurator.

Primesti garantie de 36 de luni.

Are coduri de eroare si un manual pentru explicarea acestora - vei putea afla rapid ce probleme are, in cazul in care apare un incident.

Atrage si prin designul elegant.

Dezavantaje

Se pare ca zgomotul de pornire poate fi deranjant, conform unora dintre persoanele care au cumparat-o.

button 1

 

Ariston Clas Premium EVO 24 EU

 

3.Ariston Clas Premium EVO 24 EUIata un produs performant, ce e potrivit pentru cei care sunt dispusi sa investeasca mai mult. Este o centrala electrica in condensare, ceea ce implica faptul ca refoloseste energia, asigurand o eficienta crescuta, consum redus si mai putine noxe (face parte din cea mai buna clasa, de 4 stele).

Se monteaza mural, designul sau atragator si dimensiunile reduse facand-o o piesa potrivita intr-o incapere moderna. Are un debit de apa calda de 10,4 l/min, incadrandu-se in limitele standard disponibile la puterea de 24 Kw. Este extrem de silentioasa, cu 36,1 dB, dar avand si un amortizor de zgomot. Asigura o utilizare simpla pentru oricine, panoul de comanda avand display LCD cu iluminare, echipat si cu functie de autodiagnoza, afisand existenta oricaror probleme de functionare.

Dispune de un schimbator de caldura principal din otel inoxidabil si unul secundar pentru apa calda menajera cu o capacitate crescuta. Un alt avantaj este cel ca se poate conecta la un sistem solar, salvand astfel si mai multa energie. Este un produs durabil si sigur, venind cu protectie la inghet, filtru ce asigura impotriva impuritatilor, sistem anti-calcar, ventilator care permite combustia adecvata. Modelul e fiabil, durabil, performant, fapt dovedit si de garantia extinsa de 5 ani oferita (atentie, nu va bucurati de aceasta decat daca apelati la o firma autorizata pentru punerea in functiune!).

Avantaje

Incalzeste si produce apa calda instant, fiind un model in condensare, cu un randament ridicat.

Are amortizor de zgomot, fiind foarte silentioasa in functionare.

Are numeroase dotari ce ii asigura fiabilitatea (protectie anti-inghet, anti-blocare a pompei si calcar, filtru impotriva impuritatilor etc.).

O poti conecta chiar si la un sistem de incalzire solara.

Dezavantaje

Te poti bucura de garantie doar daca apelezi la o firma autorizata de producator, pentru montarea centralei.

button 2

 

 

 

Motan Sigma 24

 

2.Motan Sigma 24O centrala conventionala, cu montare murala, ce este potrivita pentru un spatiu de locuit standard, de sub 200  mp. Are un randament bun, de 93%, cu un debit de apa calda de 10 l/min, cu schimbator de caldura secundar supradimensionat.

Ca functii moderne, ofera un sistem de afisaj digital si de coduri erori, care permite o comanda simpla si o informare constanta asupra starii de functionare, realizandu-si autodiagnoza; o alta este optiunea de a fi conectata la o instalatie de incalzire in pardoseala. Fiabilitatea este asigurata: dispune de supapa de siguranta la presiuni mari, protectie inghet, presostat ce indica lipsa evacuarii de gaz, ventilator, termostat, prevenire a oricaror depuneri de calcar.

Poate fi recomandata ca o centrala termica de 24 Kw ieftina si buna, daca luam in considerare pretul accesibil (e mai ieftina decat cele mai multe modele similare), randamentul si functiile moderne care usureaza utilizarea si asigura completa protectie. Consumul este mediu, facand parte din clasa de eficienta energetica 3 stele (nu e cea mai buna, insa e rezonabil). Garantia e pe o perioada de 3 ani, nici mult, dar nici putin pe piata acestor aparate electrocasnice.

Avantaje

Dispune de termostat reglabil, senzor de temperatura, supapa de siguranta si protectie anti-inghet.

Are panou digital de control, cu iluminare LED, pe care poti urmari noul mod de functionare a centralei si eventualele erori.

Cosul de evacuare a gazelor e inclus in pachet.

Beneficiezi de o perioada de garantie mare, de 36 de luni.

Dezavantaje

Conform unora dintre cumparatori, se pare ca temperatura apei calde fluctueaza, cel putin la primele minute de la deschiderea robinetului.

button 2

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

ImmergasEolo Star 3E 24

 

1.Immergas Eolo Star 3E 24Iti doresti un produs care sa-ti asigure calitate si durabilitate la un pret totusi accesibil? – aceasta poate fi recomandata ca fiind cea mai buna centrala termica de 24 Kw de tip conventional.

Nu e chiar ceea ce s-ar numi “cea mai ieftina”, dar face parte dintr-o gama de pret scazuta si nu trebuie sa uitam ca este vorba de o investitie de lunga durata; oricum, e mult mai accesibila decat multe altele. Eficienta este asigurata de randamentul de 93,4% si de un debit de apa calda de 11,1 l/min (destul de mult pentru acest tip de aparat, media fiind de 9 l/min).

E o centrala de apartament buna cu tiraj fortat, cu dimensiuni si greutate care sa ii permita montarea murala intr-o incapere modesta. Ofera siguranta la evacuarea gazelor, cu un ventilator cu turatie fixa, are protectie electrica din clasa X3D IP si protectie la inghet. Se regleaza foarte usor, avand un panou de comanda electronic, cu afisaj digital. Ce se poate mentiona ca puncte slabe? – nu este cea mai eficienta energetic, facand parte din clasa 3 stele (4 stele iti asigura cel mai redus consum) si vine cu o garantie de doar 2 ani, destul de putin pentru aceasta categorie de aparatura.

 

Cea mai buna centrala termica 220V – Recomandarile noastre pentru 2020

 

O centrala de 220V poate fi o varianta inspirata pentru locuinta ta, atunci cand vrei sa incalzesti, in timpul iernii, un apartament care nu este racordat la reteaua de gaz. Daca te-ai hotarat sa faci o asemenea investitie, pentru a-ti fi mai usor sa te decizi asupra modelului, iti propunem cateva variante: Protherm Ray 28 este o centrala cu o putere de 28kW, ce incalzeste o suprafata de cel mult 174mp si poate fi conectata, pentru a instala un sistem de incalzire prin pardoseala. Chiar daca nu produce apa calda menajera, ii poti atasa un boiler extern. Sistemul este usor de folosit, deoarece are auto-diagnoza si un ecran LCD pe care este afisata temperatura si presiunea. In cazul in care vrei sa asiguri confortul termic, pentru o suprafata mai mica, poti opta pentru: Protherm Ray 12.

 

Cum alegi o centrala termica 220V buna

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai preferat, ca multi altii, sa te debransezi de la incalzirea centrala de la bloc si daca din motive diverse (nu esti racordat la reteaua de distributie gaze ori ai o locuinta de dimensiuni moderate), o centrala termica 220V reprezinta o optiune practica. Insa va trebui ales modelul potrivit cu precautie.

 

 

 

Se pare ca unii utilizatori fac aceasta achizitie fara a lua in considerare cateva criterii esentiale, orientandu-se in schimb spre aspecte precum pret, garantie si brand (si acestea sunt importante, insa nu se afla pe primul loc). Asadar, o centrala termica electrica alimentata la 220V reprezinta o varianta optima de incalzire pentru locuinte de diferite dimensiuni, insa prima cerinta e ca puterea sa fie adecvata.

Aceasta putere depinde de volumul spatiului ce trebuie incalzit (suprafata x inaltimea = volumul), dar si de vechimea locuintei si de coeficientul sau de izolatie. Ca idee, o locuinta veche fara izolatie are nevoie de 60 W/mc, una veche dar izolata de cam 45 W/mc, iar una mai noua si izolata de cam 35 W/mc. De exemplu, un apartament izolat de aproximativ 105 mp necesita o putere de 12 kW.

Asa cum arata destule pareri despre cele mai bune centrale termice 220V, consumul este un alt criteriu de prim interes: de exemplu, aceeasi centrala de 12 kW are un consum lunar estimat pe timpul iernii de aproximativ 1628 kw (afli costul intr-o luna inmultind x kw pe luna cu x ron/ kw – poti gasi toate aceste valori online).

Folosirea unui termostat va contribui la economia de energie. De asemenea, eficienta centralei electrice este importanta: un model conventional va avea randament de pana la maxim 95%, iar unul pe inductie poate ajunge pana la 99% (insa acesta din urma e mai costisitor). Siguranta la exploatare implica functia de protectie la inghet si existenta unui sistem de auto-diagnoza.

Vrei sa stii unde se gasesc centrale termice 220V la un pret bun? Iti spunem noi: pe Internet ai posibilitatea sa descoperi oferte avantajoase cu perioade de garantie extinse.

 

Modele recomandate in 2020

 

Protherm Ray 28

 

Daca iti doresti cea mai buna centrala termica 220V potrivita pentru o locuinta de dimensiuni ce depasesc valoarea de 150 mp, iti sugeram sa treci in revista caracteristicile acestui model de la Protherm. Are o putere termica de 28 kW, ceea ce o face compatibila cu o locuinta de cam 235 mp – daca este izolata si relativ noua, sau una de cam 174 mp daca este mai veche (cam 160 mp daca e si fara izolatie).

Ofera siguranta la exploatare, cu functie de protectie anti-inghet, cu un panou de comanda cu display LCD ce va afisa temperatura si presiunea si cu sistem de auto-diagnoza, ce identifica orice probleme de functionare. E o centrala cu montare murala, cu o clasa de eficienta energetica de 3 stele, ceea ce ii ofera un randament ridicat de 99, 5 %.

Pompa cu 2 viteze permite comutarea automata a acestora, iar vasul de expansiune asigura protectia la presiune (nivelul presiunii nu va atinge valori riscante, apa incalzita ajungand in acest vas). Este un produs durabil, fapt dovedit si de garantia de 36 de luni.

Avantaje

Centrala are o putere de 28kw si poate incalzi o suprafata de pana la 235mp (in functie de gradul izolatiei).

Datorita protectiei anti-inghet, poate fi amplasata chiar si in spatii nelocuite.

Ecranul LCD afisaza informatii cu privire la parametrii de functionare.

Datorita sistemului de auto-diagnoza, vei putea identifica mai usor problemele aparute, in timpul utilizarii.

Dezavantaje

Centrala nu are boiler incorporat.

 

 

 

Protherm Ray 12

 

Nu stii cum alegi o centrala termica 220V ieftina si buna? Poti avea incredere in acest produs de la Protherm Ray, firma din Slovenia care ofera consumatorilor punerea in functiune gratuita (prin reteaua de service) si o garantie extinsa pe 36 de luni. E o centrala electrica murala foarte silentioasa, cu doar 20 dB ca nivel de zgomot.

Puterea termica de 12 kW o face potrivita unei locuinte de aproximativ 105 mp (daca este noua si izolata) sau uneia de aproximativ 76 mp (in caz ca este veche sau neizolata). Face parte din clasa de eficienta energetica de 3 stele, avand un randament maxim de 99, 5 %.

Panoul de comanda cu display LCD permite un control simplu si afiseaza temperatura si presiunea. Siguranta e garantata de functia de protectie la inghet si cea de auto-diagnoza (identifica si afiseaza orice stare nestandard). Poate fi ajustata pentru incalzirea prin pardoseala si conectata la un boiler extern (nu are incorporat boiler).

Avantaje

Este silentioasa, deoarece produce un zgomot de doar 20db.

Avand in vedere ca este incadrata in clasa energetica A+++, nu consuma multa energie electrica.

Centrala poate fi setata si pentru a monta incalzirea prin pardoseala, astfel ca vei avea o incalzire uniforma.

Controlul se realizeaza cu usurinta, deoarece are un panou de comanda si ecran LCD.

Dezavantaje

Din cauza ca are o putere de 12kW, nu poate fi utilizata pentru un spatiu mai mare de 110mp.

 

 

 

Protherm Ray 6

 

Aceasta centrala termica electrica cu alimentare la 220V este un model mural potrivit pentru incalzirea eficienta a unui apartament de dimensiuni mai mici. Are o putere de 6 kW, ceea ce implica faptul ca poate fi montata intr-o locuinta noua si cu izolatie de cam 55 mp (daca apartamentul nu e izolat sau e vechi, spatiul optim e de cam 38 mp).

Cu o clasa de eficienta energetica de 3 stele, ofera un randament ridicat de 99, 5 %. Garanteaza siguranta in exploatare datorita functiei de auto-diagnoza, a protectiei impotriva inghetului si a vasului de expansiune incorporat (care elimina riscul atingerii unor valori periculoase a presiunii). Panoul cu display LCD permite un control simplu si afiseaza presiunea si temperatura.

Este o centrala electrica cu un nivel redus de zgomot, de 20 dB si poate fi ajustata pentru a incalzi prin pardoseala. Nu are incorporat un boiler, insa se poate conecta cu unul extern. Produsul de la Protherm Ray include si 36 luni de garantie si punerea in functiune gratis, oferita de reteaua de service a firmei.

Avantaje

Este o centrala potrivita pentru apartament, deoarece poate incalzi o suprafata cuprinsa intre 38-55mp.

Sistemul de auto-diagnoza te ajuta sa identifici mai usor erorile aparute.

Panoul LCD ofera un control usor si afiseaza nivelul temperaturii si al presiunii.

Produsul este eficient din punct de vedere energetic, deoarece este incadrat in clasa energetica A+++.

Dezavantaje

Centrala nu produce apa calda menajera, fara a fi conectata la un bolier extern.

 

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
14 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
October 31, 2018 7:50 am

Ma intereseaza o centrala electrica pentru o garsoniera la bloc, cu balcon mare si bucatarie medie, separata. Ce centrala imi recomandati? Multumesc!

Valetin Drutu
Valetin Drutu
October 31, 2018 3:54 pm

Centralele electrice ofera apa instant sau trebuie sa pun boiler? Cum fac sa am si apa calda?

George
George
November 8, 2018 10:34 am
Reply to  Valetin Drutu

Depinde de model, ca nu toate prepara apa menajera. Parerea mea, mai bine instalezi un boiler cu serpentina, daca vrei sa ai apa calda la discretie.

Marian
Marian
November 2, 2018 6:19 am

Buna ziua! La centrala Proterm 12 Kw scrie ca trebuie alimentata la 400V, adica trebuie sa schimb toata instalatia electrica sau nu o pot monta in apartament?

Andrei
Andrei
November 11, 2018 7:04 am
Reply to  Marian

Da, trebuie o tensiune de 380V, dar mai bine sa chemi un specialist care sa iti verifice circuitul de alimentare pana la tablou. Nu strica sa iti puna si siguranta separata.

Florin
Florin
December 3, 2018 2:29 pm

Buna ziua. Am o centrala electrica Ecotermal care a inceput sa faca figuri in ultima vreme (nu mai da caldura cum trebuie si scoate sunete cam…dure). Nu prea ma pricep, dar am presupus ca nu mai are apa suficienta. Robinetii de sub ea, insa, sunt deschisi. Manometrul indica o valoare mica (aproape de 0), iar LEDurile sunt toate stinse. Ceva sfaturi?

Valentin
Valentin
January 15, 2019 11:11 am

As vrea mai multe amanunte (date tehnice, avantaje/dezavantaje, marci, producatori) despre centralele termice electrice cu ionizare (electrozi) si cu inductie. Am citit cate ceva despre centralele Ella Systems. Vreau si o parere din partea Dvs.

Pavel
Pavel
February 18, 2019 10:36 am

Am o casa de 150 mp compusa din living bucatarie hol cu scari 4 dormitoare si 2 ani as dori sa pun o centrala electrical. Eu locuesc in aceasta casa cam o Luna pe iarna Dar trebuie sa o incalzesc ca sa nu imi inghete instalatia.mentionez ca acuma am centrala pe lemn atmos si este foarte scump pentru ca trebuie sa platesc om sa faca foc….Acuma vas ruha daca se poate sa imi oferiti o varianta mai buna…va multumesc

Adrian
Adrian
August 7, 2019 9:57 am

Datele problemei difera un pic la realitate: pentru o casa situata in camp, 70 mp, inaltime 2,4m cu izolatie pe pereti cu polistiren de 10 si mansarda cu (in ordine de jos in sus): rigips, folie anti-vapori, 2 straturi de vata de 10 cm, 40w/mc NU SUNT suficienti ci mai degraba 70w ar face fata cu brio, daca nu chiar 90!

DMCA.com Protection Status