Cele mai bune boilere solare

Am modificat articolul ultima data pe: 26.04.24

Cel mai bun boiler solar – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Sa cumperi un boiler solar nu e usor, avand in vedere ca acesta e doar o componenta intr-un sistem de alimentare cu energie solara. Cu toate acestea, piata devine destul de bogata in acest sens, astfel ca ai nenumarate optiuni din care poti alege. In cazul in care nu ai timp sa consulti modele si sa compari preturi, sau stii deja ca iti doresti un boiler cu capacitate mare, pe care sa-l montezi la o vila sau intr-un spatiu de cazare, iti spunem din prima pe care il consideram noi potrivit: Idella Family Standard IFST 2.05. Rezervorul are 400l, suficient pentru nevoile a cel putin 6 persoane, furnizand atat apa menajera, dar si pentru incalzirea caloriferelor. Vei primi un kit complet, in care sunt incluse panouri solare ce depasesc 6 m, un controler pentru asigurarea unei temperaturi optime a apei, si toate accesoriile necesare montarii, printre altele. Daca doresti un boiler mai mic, iti propunem a doua noastra optiune: Ecoven Bivalent

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Idella Family Standard IFST 2.05

 

Idella Family Standard IFST 2.05 e fara doar si poate unul dintre cele mai bune boilere solare pe care le poti monta intr-o zona rezidentiala. Fie ca detii un spatiu de campare la mare, o ferma sau vrei o metoda economica prin care sa incalzesti o casa cu mai multe camere, acest boiler cu un volum de 400l poate fi ceea ce cauti.

Investitia va fi pe masura calitatii oferite, insa cu siguranta o vei amortiza in timp. In primul rand, kitul contine toate piesele si accesoriile de care vei avea nevoie: 3 panouri solare, alaturi de un set de baza pentru instalarea a doua colectoare, plus inca o extensie pentru al treilea, un stocator de apa, cu statie de pompare cu 2 serpentine (poti asigura apa calda menajera, dar si pentru incalzirea casei), un controler cu 3 senzori, statia solara, cu vas de expansiune de 25l si accesorii pentru fixarea sa, accesorii pentru conectarea rezervorului cu panourile solare.

Protectia fata de inghet e asigurata de continutul de glicol solar termic, iar in pachet vei primi un bidon de 10l. De asemenea, un singur panou solar are 2.05 mp, impreuna depasind 6m, ceea ce inseamna ca vei avea parte de apa calda mereu.

 

Avantaje:
Boilerul are un volum de 400l, fiind potrivit pentru spatii rezidentiale, case, vile sau ferme.

Kit complet echipat, ce inlesneste montarea si te scuteste de achizitii suplimentare.

Panouri solare ce acopera o suprafata mare (6.15 mp), pentru eficienta la incalzire.

Este livrat gratuit, direct la tine acasa.

 

Dezavantaje:
Avand in vedere calitatea si capacitatea, trebuie sa te astepti la un pret pe masura.

 

 

 

Ecoven Bivalent

 

Ecoven ofera un sistem solar complet, pentru montare in locuinta, iar fiecare componenta e facuta din materiale de calitate si dotata cu functii de siguranta, astfel ca investitia poate fi una cat se poate de nimerita, daca te intereseaza un boiler solar la un pret bun.

Vorbim de un boiler presurizat, cu doua serpentine, care iti poate furniza atat apa calda, dar si combustibil pentru calorifere sau un sistem de incalzire prin pardoseala. Panourile solare sunt de tip split, astfel ca fie le asezi pe acoperis, fie pe o portiune plana, lumina va ajunge la ele, iar pierderile sunt minime pe timp racoros. Asadar, boilerul functioneaza si pe timp de iarna, circuitul de schimb dintre panou si rezervor fiind echipat cu antigel, ce impiedica inghetul.

Panourile solare sunt dotate cu 20 de tuburi vidate, care vor mentine apa din interior calda (producatorul mentioneaza o economie de 80% la apa calda si de 30% la incalzire). Temperatura va fi intotdeauna optima, multumita controlerului cu display LCD si 3 senzori, grupul de pompare a apei e izolat termic si dotat cu termometru, debitometru si manometru, iar daca presiunea din rezervor depaseste valoarea de 6 bari, supapa de siguranta se va deschide si o va lasa afara, evitand alte accidente.

 

Avantaje:
Boiler solar bivalent, cu doua serpentine, cu volum de 160l.

Panou termic cu 20 de tuburi vidate, pentru mentinerea apei calde pentru mai mult timp.

E un model presurizat, cu supapa de siguranta, ce se declanseaza la depasirea valorii de 6 bari.

Are controler automatizat, cu 3 senzori, pentru o functionare eficienta si in siguranta.

Are termen de garantie extins pe 120 de luni – o dovada in plus a calitatii.

 

Dezavantaje:
Capacitatea rezervorului de 160l il recomanda pentru locuinte, nu pentru hosteluri sau alte spatii de campat.

 

 

 

Ecoven Integral Inox 20

 

Acest boiler solar (200l) are o capacitate suficient de mare pentru nevoile a 4, 5 persoane, fiind potrivit pentru montarea in orice locuinta personala. Acesta e un model integrat, presurizat, care iti poate oferi apa calda menajera chiar si in zilele de primavara si toamna (martie-noiembrie).

Apa nu circula direct prin cele 20 de tuburi vidate, ci prin tuburile de condensare, integrate in acestea, astfel ca, in cazul in care o teava se sparge, nu vei ramane fara apa, caci aceasta nu va curge in afara. De asemenea, tot ca masura de siguranta amintim si supapa de presiune, ce mentine o valoare optima de 6 bari.

Boilerul este confectionat complet din inox, un material durabil, care se comporta excelent la contactul cu apa. Nu va rugini, aspect la care contribuie si anodul de magneziu din dotare. De asemenea, are racord pentru conectare la o rezistenta electrica, e echipat cu teaca pentru un senzor de siguranta, iar peretii sunt izolati cu spuma poliuretanica si ignifuga, care nu doar ca vor mentine apa calda, dar pastreaza si integritatea rezervorului. Cadrul panoului e din aluminiu, gros de 2 mm si rezistent la intemperii, iar accesoriile necesare fixari, pe un acoperis inclinat sau pe o platforma, sunt incluse in pachet.

 

Avantaje:
Boiler solar din inox (integral), cu rezistenta ridicata in fata accidentelor mecanice, temperaturilor inalte si ruginii.

Panoul solar e presurizat si dotat cu 20 de tuburi vidate, putand tine apa calda si in lunile de primavara-toamna.

Boilerul are senzor de temperatura si e tratat cu anod de magneziu, ce protejeaza de rugina si depuneri de calcar.

E mai usor de montat, caci e compact, are 80 kg, iar sistemul solar se conecteaza direct la reteaua de apa.

Vine cu garantie mare, de 36 de luni.

 

Dezavantaje:
Furnizeaza doar apa calda menajera, nu si pentru sistemul de incalzire.

 

 

 

Idella Smarty One ISMO 1×1

 

In cazul in care locuiesti in sudul tarii, intr-o localitate cu suficienta lumina pe intreg anul, chiar si in timpul iernii, poti monta linistit un boiler cu sistem solar precum cel de fata. Acesta are o capacitate a rezervorului de 80l, ceea ce inseamna ca va furniza suficienta apa intr-o casa locuita de cel mult 2 persoane.

Boilerul e dotat cu o serpentina, iar pe langa acesta, kitul contine si un panou solar (calitate germana, dupa tara de fabricatie), patru suporti pentru prinderea acestuia (neaparat pe un acoperis inclinat, din tigla, inaltat la aproximativ 5 m), un controler pentru mentinerea unui nivel optim al temperaturii din boiler, dotat cu 2 senzori, precum si un vas de expansiune de 2l.

Tevile de legatura pe care circula agentul termic sunt echipate cu glicol, ce rezista la -50 de grade, astfel ca nu vor ingheta iarna. Poti monta boilerul oriunde, intrucat se fixeaza pe perete si iti ramane suficient spatiu pentru centrala si alte corpuri.

 

Avantaje:
Boiler solar vertical, cu montare pe perete, pentru economie de spatiu.

Este echipat complet, cu toate componentele si accesoriile necesare.

Are protectie anti-inghet.

Are livrare gratuita si garantie de 60 de luni.

 

Dezavantaje:
Avand in vedere calitatea si capacitatea, trebuie sa te astepti la un pret pe masura.

 

 

 

Tesy EV7/5S2

 

Tesy propune un boiler solar cu 2 serpentine (30 + 20 kW), care iti ofera apa calda pe intreg anul, indiferent ca te situezi intr-o zona de munte. Astfel, una dintre serpentine poate fi conectata la un circuit de incalzire (la o centrala termica, de exemplu), iar cealalta la circuitul solar. In felul acesta, ai posibilitatea de-a face economii pe timp de vara, dar si folosi o sursa alternativa, pentru a avea mereu apa calda menajera.

Vei putea instala si o rezistenta electrica, avand racord pentru aceasta, insa va fi necesara o investitie suplimentara. Boilerul are un volum de 200l, suficient pentru 4 si chiar 5 persoane, daca in familie sunt si copii mici. Trebuie spus ca, prin alimentare termica, poate fi atinsa o temperatura de pana la 60 de grade, in aproximativ 40 de minute.

Presiunea maxima permisa e de 8 bari, iar daca e depasita, supapa de siguranta se va deschide, eliberand din acumulari. De asemenea, boilerul are gura de vizitare, cu flansa, dispune de izolatie din poliuretan, cu grosime de 50 mm, iar peretii sunt tratati cu anod de magneziu, ce impiedica depunerile de calcar. Fiind confectionat din otel, rezervorul va rezista la contactul cu temperaturile mari, dar si la rugina. Are dimensiuni de 60 x 120 cm, o greutate de 70 kg, iar montarea se face pe pardoseala.

 

Avantaje:
Boiler solar, ieftin si bun, cu capacitate mare, de 200l.

E un model cu doua serpentine, pentru alimentare solara si termica.

E confectionat din otel emailat, rezistent la ciocniri, depuneri si rugina.

Esti scutit de taxe de transport, iar comanda ajunge acasa, alaturi de garantia pe 2 ani.

 

Dezavantaje:
Avand in vedere calitatea si capacitatea, trebuie sa te astepti la un pret pe masura.

 

 

 

 

Cum alegi un boiler solar bun

 

Ghidul cumparatorului

Tot mai multe persoane, satule de facturile marite la gaz si electricitate, incep sa fie interesate de cum incalzeste un boiler solar si se gandesc la o posibila investitie. Pe scurt, acesta foloseste energia captata de panourile solare si folosita apoi pentru incalzirea apei menajere sau a celei din calorifere.

E o solutie eco-friendly, ce reduce costurile de incalzire cu pana la 60%, iar investitia va fi avantajoasa, atat pentru locuinta ta, cat mai ales daca detii un hotel, hostel, cabanute sau o zona de camping, in apropierea marii. Pentru a intelege exact ce presupune un astfel de sistem, dar si pentru a identifica usor cel mai bun boiler solar pentru nevoile tale, ti-am pregatit urmatorul ghid de cumparaturi, care te va elucida.

 

Kit-ul: Probabil ca ti-ai dat seama ca un boiler solar, la un pret bun, nu lucreaza singur. Pe langa el, setul va contine cel putin panourile solare (captatoarele), cele responsabile de preluarea energiei solare, care vor fi montate pe acoperis, tuburi vidate, statia de automatizare si un controler. Apa calda din boiler (rezervorul de acumulare) va fi adusa aici prin intermediul statiei de pompare.

Controlerul va fi dispus la baza rezervorului, fiind cel care porneste si opreste patrunderea apei reci. Acesta e un regulator de temperatura, care, prin intermediul unor senzori, compara gradele existente la nivelul panourilor si pe cele de la nivelul rezervorului, avand grija ca apa sa fie suficient de calda, conform setarilor facute de tine. Daca temperatura de la panouri e mai mare decat cea din boiler, controlerul va porni pompa, si invers.

Un regulator digital e cel mai precis si mai sigur, iar noi te indrumam spre el. Acesta va avea display si va fi prevazut cu diferite programe si functii utile: de racire, anti-inghet, vacanta. Cand nu folosesti toata apa din rezervor, temperatura creste, depasind nivelul optim de presiune. Functia e folosita pentru a evita supraincalzirea, prin racirea treptata a apei din boiler -o poti seta pe timpul noptii.

 

 

Tipologie: Diferentierea se face intre un boiler solar presurizat si unul nepresurizat.

Boilerul solar presurizat functioneaza pe tot parcursul anului, chiar si iarna, indiferent de gradele negative de afara. Face parte dintr-un sistem complex (kitul mentionat mai sus) si necesita si alimentare la curent (pentru controler). Intrucat tevile de legatura prin care curge apa pot ingheta usor, acestea sunt tratate cu concentrat de glicol termic, pe care producatorul il poate include in comanda, sau nu.

Sistemul solar poate fi folosit si pentru producerea apei calde pentru uz si pentru aport la incalzire (in calorifere, in pardoseala), insa, in a doua situatie, cerintele cresc, astfel ca va trebui sa achizitionezi mai multe panouri si un boiler suplimentar. Rationamentul e simplu: apa menajera va fi folosita si desertata, in timp ce cea pentru incalzire, va fi recirculata. O astfel de investitie e mai mare (se amortizeaza in 3-4 ani), insa e ceea ce-ti recomandam, in cazul in care vrei o metoda alternativa, fiabila pentru toate anotimpurile.

Pentru astfel de situatii e mai indicat sa alegi un boiler solar cu 2 serpentine, una fiind montata direct la panoul solar, iar cealalta la calorifere sau la alta sursa termica ce poate incalzi apa din rezervor (o centrala, de exemplu).

Boilerul solar nepresurizat e mai simplu si mai ieftin, insa e folosit doar pentru producerea apei calde menajere. De asemenea, se foloseste doar de energia solara, insa pentru asta e nevoie sa fie montat in zonele din tara unde nu se inregistreaza temperaturi scazute in anotimpurile calde, precum sudul tarii sau litoralul (consulta o harta de insorire, pentru orice eventualitate). Asa cum probabil ti-ai dat seama, solutia e realista doar pe timp de primavara-vara, cand panourile au parte de lumina directa, fara nori.

In loc de controler foloseste vas flotor, care controleaza pornirea si oprirea apei. Incalzirea se produce direct, prin absorbtia radiatiei solare, iar apa calda e furnizata prin cadere gravitationala in rezervor (aici nu vei intampina probleme, daca ai acoperis inclinat pe casa, iar nu platforma). Investitia e mai mica si mai rapid de amortizat (in 2 ani), iar folosirea boilerului e mai sigura, caci nu exista risc de suprapresiune, supraincalzire a apei, refulari, etc.

 

Eficienta: Asa cum vei deduce si singur, daca vei consulta cateva pareri despre cele mai bune boilere solare, e greu de spus din prima cat de repede se va incalzi apa. Acest aspect depinde de tipul instalatiei, de capacitatea rezervorului si mai ales de suprafata acoperita, insumata a panourilor solare.

Apa e recirculata continuu in interiorul panoului, iar acesta (sau acestea) are exact dimensiunile necesare care ajuta la acumularea de suficienta energie pentru a incalzi intregul rezervor, pe intreaga durata a unei zile. Daca volumul rezervorului se modifica – sa zicem ca schimbi boilerul sau vrei sa mai conectezi unul la instalatie, va trebui sa mai adaugi panouri.

Daca producatorul iti ofera informatii legat de temperatura care se poate forma intr-o zi (de regula, 60-65 de grade, in functie de anotimp), sa stii ca ele sunt raportate la lunile de vara, iunie, iulie si august. Ca regula des aplicata, intr-o ora, temperatura apei din panou creste cu cel mult 5-7 grade, si poate urca pana la 10 grade, pe timp de vara.

Pret: In momentul in care ai decis sa apelezi la un astfel de sistem de incalzire a apei calde menajere, trebuie sa te pregatesti de o investitie serioasa, la care se adauga si costurile procesului de montare, pentru care cel mai probabil, vei avea nevoie de ajutor specializat. Cu toate acestea, avand in vedere ca vorbim de un boiler care foloseste drept materie prima energia solara, o sursa inepuizabila, cu siguranta iti vei scoate investitia in cativa ani de utilizare. Desigur, daca vei folosi si o sursa termica alternativa, in special pe perioada iernii, tot va trebui sa platesti facturi la gaz sau energie, insa costul total, pe an, e insemnat mai mic.

Asadar, e important sa verifici din timp unde gasesti boiler solar la preturi bune, iar daca vrei ajutor si in aceasta privinta, noi te indrumam spre magazinele online. E mai usor de gasit un sistem potrivit cu necesitatile dar si conditiile din locuinta si din zona unde traiesti. Totodata, poti beneficia de reduceri, dar si consulta parerile altor cumparatori, disponibile in casutele de comentarii, pentru a-ti face o parere realista asupra produsului pe care vrei sa-l cumperi.

 

 

Marci populare:

 

Dupa cum deja am vazut, boilerele solare sunt intalnite tot mai frecvent in ultima vreme, ele reprezentand o varianta foarte convenabila din punct de vedere financiar si ecologic, ce presupune insa o investitie destul de semnificativa la achizitionare.

Daca vrei ca fiecare banut al tau sa fie dat cu folos, ai in vedere brandul de la care faci achizitia. Cele cunoscute au produse mult mai calitative, chiar daca preturile sunt ceva mai mari fata de altele de care nu ai auzit niciodata. In continuare vom vorbi putin despre cateva marci de incredere.

Eurostar este o marca ce apartine Sole S.A., companie infiintata in 1974, in Grecia. Aceasta a fost prima firma greceasca ce s-a ocupat de sectorul surselor de energie regenerabila si de la data infiintarii, pana astazi, a fost si este lider pe piata europeana in acest domeniu. Din intreaga productie, doar 30% ramane in Grecia, 70% fiind exportata in afara tarii.

Pe langa boilere solare, mai realizeaza si colectoare solare termice, sisteme de incalire pentru piscine sau incaperi, incalzitoare solare termosifonice sau aparate de aer conditionat. Intreaga gama este de inalta calitate si in conformitate cu standardele europene.

Produsele sunt distribuite in intreaga lume, inclusiv la noi in tara, ele fiind fiabile si performante. Pentru a-si multumi clientii, compania are un departament specializat in cercetare si dezvoltare, astfel incat sa-si imbunatateasca produsele in mod constant, in cadrul acestuia lucrand angajati competenti si responsabili.

Eurostar este un pionier pe piata internationala, in ceea ce priveste boilerele solare. Acestea sunt durabile, sigure, ecologice, usor de instalat, construite in mod inteligent, cu un design bine gandit si din materii prime de cea mai buna calitate.

Ecoven este o retea de magazine care apartin companiei “Soft Media S.R.L.”. Aceasta are capital 100% romanesc si a fost infiintata in 2007. De atunci se ocupa de furnizarea solutiilor ecologice si a echipamentelor de cea mai buna calitate, care folosesc energia verde, astfel incat, consumul de resurse sa fie cat mai eficient.

Compania ofera profesionalism, standarde de inalta calitate, o gama de produse si servicii variata si respect fata de clienti. Articolele distribuite de aceasta firma se impart in 4 mari categorii: panouri solare (ofera performante ridicate, sunt de calitate si fiabile), centrale de incalzire (pot fi pe lemne, cu carbuni, peleti, etc. si pot fi folosite atat in locuinte, cat si in spatii industriale), ventilatie ECO (sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura), filtrare apa (dedurizare, tratare, filtrare, purificare).

Produsele din magazinele Ecoven au preturi accesibile si pun accent pe stabilitate si siguranta. Ele sunt importate de la producatori renumiti din intreaga lume.

Soft Media S.R.L., compania care furnizeaza aceste variante ecologie, mai ofera si servicii de inalta calitate (consultanta, proiectare, instalare, intretinere, service).Zantia este o companie care a luat nastere in Portugalia, in anul 1999. Principala sa preocupare este aceea de a-si satisface clientii prin articole de cea mai buna calitate. Aceasta marca este interesata de protejarea mediului inconjurator, motiv pentru care realizeaza articole bine concepute si prietenoase cu mediul.

Gama de produse cuprinde: centrale termice, calorifere, boilere, sobe, panouri solare, aparate de aer conditionat, generatoare de aer cald, sisteme de incalzire pentru pardoseli, pompe de caldura, ventilatoare, etc. Tehnologiile de ultima generatie folosite in procesul de fabricatie ii fac pe cei de la Zantia sa fie foarte apreciati de catre clienti si acestia din urma sa cumpere cu incredere produsele lor.

Echipa de angajati a firmei este compusa din persoane tinere si dinamice. Muncitorii au o inalta pregatire si sunt dornici si motivati sa gaseasca cea mai buna solutie pentru fiecare client in parte, indiferent de domeniul de activitate.

Aceasta companie internationala este prezenta si in Romania. Ridecs este importatorul ei exclusiv, dar si reprezentantul de la noi din tara si te va ajuta sa iti alegi produsul potrivit pentru tine, oricand, la orice ora.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu