Cel mai bun termosemineu de 25 kW

Am modificat articolul ultima data pe: 31.03.20

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee de 25 kW

 

Ghidul cumparatorului

Pentru orice locuinta izolata sau neconectata la reteaua de termoficare sau lipsita de centrala proprie, este necesar un dispozitiv cu ajutorul caruia sa iti asiguri confortul termic in zilele in care temperaturile sunt scazute. Daca spatiul locuibil este peste 100 mp, ar fi adecvat sa iti indrepti atentia catre achizitia unui termosemineu de 25 kW, la un pret bun. Avand in vedere ca aceste dispozitive au numeroase caracteristici, pentru a face alegerea inspirata, poti analiza inclusiv acest scurt ghid.

Orice produs am alege, acesta are nevoie de un combustibil de ardere si de aceea este bine sa cunosti avantajele si dezavantajele fiecarui sortiment.

Lemnul este cel mai des utilizat, insa pretul acestuia la achizitie va fi mai mare comparativ cu al altor materiale folosite. De asemenea, necesita mai mult spatiu pentru depozitare, insa poate fi mai simplu de procurat pentru cei care locuiesc in zone muntoase. Nu uita si ca impactul ecologic al utilizarii la scara larga este unul dezastruos.

Peletii sunt o varianta considerata “ecologica”(comparativ cu lemnul); acestia nu produc atatea noxe si cenusa in timpul arderii (ceea ce inseamna ca nu va trebui sa cureti frecvent rezervorul de stocare al acesteia). De asemenea, acest combustibil este mai eficient la ardere decat lemnul, putand sa duca la o reducere a costului de pana la 20-30%, in anotimpul rece. Pentru un randament conform specificatiilor producatorului, trebuie sa tii cont de calitatea peletilor si sa respecti cu sfintenie aceste indicatii. Un alt dezavantaj ar fi acela ca pretul unei astfel de instalatii este mult mai mare comparativ cu dispozitivele pe lemne.

Brichetele sunt utilizate de cei care nu au suficient spatiu de stocare, pentru ca sunt usor de depozitat si nu necesita o pregatire speciala inainte de utilizare. Acestea nu sunt extrem de poluante si nu reprezinta un pericol atat de mare in caz de incendiu, deoarece focul produs nu va avea o intensitate mare. Avand in vedere ca ard controlat, mentin o temperatura constanta in interiorul locuintei pentru o perioada indelungata de timp.

Carbunele este eficient la ardere si are un pret scazut de achizitie, insa se afla in fruntea listei in ceea ce priveste gradul de poluare. Pe langa acest lucru, nici cenusa rezultata in timpul arderii nu este biodegradabila; de aceea, din ce in ce mai multi utilizatori evita sa foloseasca acest tip de compustibil, fiind preferat doar de catre cei care isi doresc sa obtina confort termic cu un buget redus, fara sa tina cont de aceste aspecte.

In ceea ce priveste aerul necesar in timpul arderii si modul de eliminare a noxelor, tirajul poate fi de doua feluri, natural sau fortat. Cel din prima categorie preia oxigenul necesar arderii din incaperea in care este amplasat, ceea ce inseamna ca va fi necesar sa asezi dispozitivul intr-o camera special amenajata. Avand in vedere acest aspect, modelele mentionate sunt potrivite pentru case individuale. Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca gazele trebuie eliminate printr-un cos care trebuie construit conform unor indicatii clare, date de un specialist, iar realizarea presupune un cost separat de cel de achizitie.

Cel de-al doilea nu necesita piese suplimentare, deoarece termosemineul vine insotit deseori de kitul de evacuare sau are incorporat un sistem de ventilare; tot ce trebuie sa faci este sa scoti cosul de evacuare printr-unul dintre peretii exteriori ai locuintei. Oxigenul necesar arderii este preluat tot din exterior, ceea ce inseamna ca dispozitivul poate fi asezat intr-o camera locuibila. Bineinteles, ca cele cu tiraj fortat sunt mai costisitoare, comparativ cu cele care elimina noxele natural, insa acestea pot fi utilizate cu succes si de catre cei care stau la bloc, necesitand doar o gaura in peretele exterior pentru a amplasa ventilatorul.

Potrivit parerilor despre cele mai bune termoseminee de 25 kW, sustin ca un cuvant important de spus il are si materialul din care este realizat focarul dispozitivului.

Cele facute din caramida pastreaza eficient caldura si sunt des intalnite la modelele care pot fi amplasate intr-o camera locuibila, deoarece pot avea un design variat si se pot incadra cu usurinta in decor. Cele din otel captusit cu samota se incalzesc mai greu, insa mentin caldura mult timp dupa ce focul a incetat sa arda.

In ceea ce priveste fonta, aceasta are un grad de rezistenta crescut, se incalzeste relativ repede, dar daca iti doresti sa muti dispozitivul in alt loc, va fi dificil, fiindca acesta va avea si o greutate considerabila.

Pe langa functia principala, aceea de a asigura confortul termic, unele modele permit atasarea unui boiler pentru producerea apei calde menajere. Acestea au un pret de achizitie mai mare, comparativ cu cele simple, insa  merita investitia, deoarece cu acelasi combustibil poti rezolva doua probleme.

De asemenea, termosemineele pot fi proiectate pentru a fi ampasate in anumite moduri. Cele pentru pardoseala/podea pot fi mutate cu usurina atunci cand este cazul. Un alt avantaj ar fi acela ca poti umbla fara probleme la toate zonele dispozitivului, in momentul in care acesta nu mai functioneaza in parametrii normali.

Daca nu ai suficient spatiu te poti indrepta catre un model care poate fi incastrat in perete; acesta va avea un design mai elegant, insa va necesita si un loc prealabil stabilit, care nu mai poate fi schimbat ulterior.

Asadar, luand in calcul aceste aspecte, nu iti ramane decat sa realizezi achizitia. Tocmai de aceea, iti vom prezenta cateva modele care pot si cumparate din mediul online, chiar si cu pret mai mic, comparativ cu cele din magazinele de specialitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Prity S3W21

 

Acest produs este adecvat pentru cei care isi doresc un dispozitiv care foloseste lemnul pe post de combustibil pentru ardere. De asemenea, pentru un confort termic sporit, poti folosi si carbunele, insa acesta va genera mai multe noxe care distrug mediul inconjurator si pot pune sanatatea in pericol.

Caminul este realizat din otel samotat, ceea ce inseamna ca se va incalzi mai greu, insa va degaja caldura chiar si dupa ce focul nu mai arde. Pentru un plus de confort, poti atasa si un boiler cu ajutorul caruia sa produci apa calda menajera (insa acesta trebuie achizitionat separat). In ceea ce priveste tirajul, acesta este natural, ceea ce inseamna ca trebui sa iei in calcul spatiul necesar amplasari cosului de evacuare.

Avand in vedere ca atat lemnul, cat si carbunele produc o cantitate mare de cenusa in timpul arderii, in partea de jos a dispozitivului se afla o usa care iti este de folos pentru a curata mai usor focarul. Trebuie sa mentionam faptul ca livrarea produsului se va face in trei zile, insa noi consideram ca merita asteptarea.

 

 

 

 

 

Dianrom-ital Regal

 

Dispozitivul adus in discutie este potrivit pentru utilizatorii care nu doresc sa reduca spatiul de trafic pentru amplasarea unui astfel de produs, deoarece acesta poate fi si incastrat in perete. Daca totusi nu ti se pare un loc sigur, ai si alternativa de a-l plasa pe podea, iar inaltimea este ajutabila datorita picioarelor.

Pentru ardere, acesta utilizeaza lemnul. Avand in vedere faptul ca acesta are un aspect de semineu, poate fi utilizat fara probleme si in apartamente. De aceea, modul de oxigenare si eliminare a fumului se realizeaza cu ajutorul tirajului fortat, ceea ce inseamna ca in locul unui cos clasic se va utiliza un ventilator. Tot ce trebuie sa faci este sa il amplasezi in asa fel incat sa poti monta dispozitivul de eliminare pe un perete exterior.

Pentru o curatare mai usoara, dispune de o tavita de colectare in partea de jos. Daca doresti sa atasezi si boiler, poti realiza acest lucru cu usurinta, deoarece produsul este dotat cu o serpentina cu ajutorul careia poti atasa un dispozitiv pentru producerea apei calde menajere.

 

 

 

 

 

Fornello Aqua Plus

 

Daca esti adeptul folosirii mai multor tipuri de combustibil, poti alege acest termosemineu de 25kW, ieftin si bun, deoarece iti permite sa utilizezi atat lemn, cat si brichete. Atunci cand nu ai suficient spatiu de depozitare a combustibilului, poti sa alegi brichetele, acestea putand fi pastrate direct in saci.

Caminul dispozitivului termic este realizat din caramida samotata, ceea ce inseamna ca acesta va raspandi caldura mult tip dupa ce focul nu mai este alimentat. In ceea ce priveste amplasarea, acesta va putea fi asezat pe pardoseala, ceea ce va duce la diminuarea spatiul existent in camera, insa poti avea acces la toate componentele in momentul in care apare vreo defectiune.

Tirajul este realizat natural, iar acest lucru implica si existenta unui cos de fum. Un minus in momentul achizitionarii il reprezinta faptul ca la acest model de termosemineu nu poti atasa un boiler cu ajutorul caruia sa asiguri apa calda menajera, insa pretul de achizitie este mai mic comparativ cu al altor astfel de modele.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status