Cel mai bun convector electric economic

Am modificat articolul ultima data pe: 05.04.20

 

Cum aleg cele mai bune convectoare electrice economice

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand te decizi asupra sistemului de incalzire din locuinta, o varianta de luat in calcul este si convectorul electric. Acesta functioneaza prin preluarea aerului rece in partea de jos a aparatului, incalzirea acestuia si distributia aerului cald in incapere, prin fantele de sus, uneori cu ajutorul unui ventilator.

Avantajele unui astfel de dispozitiv asupra altor tipuri de incalzire sunt urmatoarele: ocupa mai putin spatiu decat un calorifer electric, mentine ambianta la o temperatura constanta, este mai adaptabil la necesitatile de moment, iar corpul sau nu se incalzeste puternic, fiind sigur pentru cei mici.

Contine un lichid sigilat ce nu necesita schimbare. Deoarece recircula aerul din incapere, randamentul sau va fi maxim daca este plasat intr-o camera bine izolata. Daca esti tentat de aceasta forma de incalzire si deja cauti pareri despre cele mai bune convectoare electrice economice, ia in calcul si criteriile noastre de selectie, pentru o achizitie potrivita nevoilor tale:

Exista doua modele principale: pentru podea si cu montare pe perete. Primul are avantajul mobilitatii, pe cand cel din urma va crea un mediu mai placut, aerul cald nefiind proiectat catre locuitori, ci direct in mediu.

Puterea, masurata in watti, va determina cat de repede si eficient va incalzi un anumit convector spatiul dat, dar si care vor fi costurile ulterioare. Majoritatea produselor de acest tip au o putere cuprinsa intre 500 si 3000 W. Daca ai o camera mica si bine izolata (inclusiv baie, hol), 500 W vor fi suficienti, pe cand o sufragerie de 20 mp va necesita aproximativ 2000 W pentru un randament bun.

Dispozitivele performante sunt si reglabile in ceea ce priveste intensitatea caldurii, optiune necesara atat pentru confortul termic, cat si pentru reducerea cheltuielilor. Un convector electric bun va include si un termostat incorporat, pentru a mentine aerul incalzit la o anumita temperatura. Termostatul de ambient este o optiune suplimentara economisitoare de energie, deoarece adapteaza automat dispozitivul pentru a mentine o temperatura constanta in camera, indiferent de variatiile externe.

Te intrebi, deja, “unde gasesc convector electric economic, la un pret bun”? Te orientam catre mediul online, unde beneficiezi de cel mai bun raport calitate/ pret. Iti prezentam si cateva optiuni pentru camere de dimensiuni reduse sau pentru suplimentarea altui tip de incalzire.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Atlantic F118

 

Odata ce trecem in revista specificatiile modelului Atlantic F118, va fi evident de ce este probabil cel mai bun convector electric  economic pentru camere de dimensiuni mici-medii. Puterea sa maxima este de 1000 W, fiind recomandat pentru incaperi de maximum 30 metri cubi (10-12 mp, intr-un apartament cu inaltimea standard).

Aceasta valoare poate varia putin, in functie de numarul de pereti in contact cu exteriorul, tipul de izolatie, alte dispozitive care genereaza caldura. Acest aparat poate fi montat pe perete, dar poate fi instalat si pe podea, cu ajutorul stativului cu rotile ce se achizitioneaza separat. Panoul de comanda cu afisaj electronic este situat in partea superioara a dispozitivului.

Reglarea temperaturii se realizeaza pentru valorile de 12-30 de grade Celsius sau pe baza temperaturii tinta din mediu, detectata cu ajutorul termostatului ambiental performant. Exista cinci moduri de functionare: on/ off, functia anti-inghet, programabil, confort si economic. Acesta din urma va oferi cel mai bun randament, pentru a reduce consumul de energie electrica.

 

 

 

 

 

Tesy CN 03 100 MIS

 

Acest convector de la Tesy este destinat incaperilor relativ mici, de pana la 20-30 metri cubi, echivalentul a 8-12 mp, intr-o camera obisnuita de bloc. Puterea maxima de 1000 W este, asadar, suficienta pentru a incalzi dormitoare mici, camere de copii, holuri mari si bai.

Modelul este unul cu montaj mural. Temperatura poate fi setata rapid prin intermediul rotitei plasate in partea de sus a dispozitivului. Nu dispune de un panou de comanda si nici de termostat ambiental, ceea ce poate face mentinerea temperaturii constante mai dificila, atunci cand sunt variatii externe mari (de exemplu zi/ noapte).

Functia anti-inghet va proteja aparatul, atunci cand mediul ambiental este deosebit de rece. Recomandam montarea acestui convector intr-o camera bine izolata, cu cat mai putini pereti exteriori, unde variatiile de temperatura din mediu nu se resimt foarte puternic.

 

 

 

 

 

Tesy CN 03 050 MIS

 

Un convector electric economic, ieftin si bun, cu utilizare in camere de dimensiuni mici (10-15 metri cubi) sau pentru a suplimenta incalzirea pe timp limitat este modelul de 500 W de la Tesy. Plasat in incaperea potrivita si folosit inteligent, acesta poate fi un adaos de confort termic pe perioada rece, fara a genera costuri mari.

Este un convector mural, pe care recomandam sa il montati destul de jos, pentru a ajunge cu usurinta la comenzile pozitionate superior. Ca si modelul de 1000 W din aceeasi gama, include selectare manuala a treptei de temperatura dorita, dispunand doar de un termostat interior.

Este echipat cu functie anti-inghet si este destul de silentios pentru a fi pornit si pe timpul noptii. Acest dispozitiv este solutia perfecta pentru utilizare intermitenta, cand nu vrei sa pornesti tot sistemul de incalzire al unui apartament, economisind astfel o suma considerabila. In plus, poate fi suficient ca si unica solutie de incalzire in bai sau holuri.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status