Cel mai bun boiler termoelectric de 200 l

Am modificat articolul ultima data pe: 08.04.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice de 200 l

 

Ghidul cumparatorului

Boilerele termoelectrice sunt utilizate pentru producerea apei calde, utilizand rezistentele electrice in scopul incalzirii acesteia. Daca sunteti in cautarea unui boiler de acest gen, cu volumul de 200 de litri, ghidul acesta o sa va orienteze catre produsul potrivit, analizand diversele particularitati care se pot intalni la modelele din comert:

 

 

In primul rand, avand in vedere ca ne axam doar pe produsele de capacitatea 200 l, este firesc sa nu gasim o variatie foarte ampla in ceea ce priveste puterea electrica utilizata. De regula, veti intalni valori in jurul de 2000 de Wati la boilerele de acest tip. Modelele mai economice vor merge catre 1800 W, iar cele mai puternice, care incalzesc apa mai repede, pot ajunge la peste 2200 W.

Desigur, aceasta valoare reflecta si consumul de curent, prin urmare luati in calcul si dorintele dvs. in ceea ce priveste economisirea banilor la facturile de electricitate.

Temperatura maxima a apei calde trebuie sa fie suportabila pentru pielea umana, de aceea marea majoritate a boilerelor specifica o limita a acesteia la  65-75 de grade Celsius. Avand in vedere acest lucru, putem mentiona ca diferentele de putere nu se reflecta in cat de calda este apa, ci in cat de repede va fi incalzita: un boiler termoelectric de 200 l, la un pret bun, va trebui sa incalzeasca apa in timp util folosirii.

Produsele de pe piata prezinta in descrieri perioade de ordinul a 4-8 ore pentru a incalzi intreaga cantitate de apa cu pana la 50 de grade, de regula de la 15 grade pana la un prag de temperatura potrivit bailor sau spalarii vaselor.

Multe pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice de 200 l mentioneaza ca posibilitatea de a utiliza si alte forme de energie, pe langa cea electrica, pentru a incalzi apa, este de dorit. De exemplu, in cazul modelelor precum Hajdu IDE200F, puteti recurge si la utilizarea cazanelor pe combustibil solid (lemne, carbune).

Mai mult, puteti racorda sistemul si la o instalatie solara, in cazul in care dispuneti de asa ceva la casa in care locuiti. Astfel de boilere pot fi conectate si la o centrala termica, iar toate posibilitatile acestea de conectare vor atrage unii clienti, care pot face economie recurgand la mijloacele alternative de incalzire.

Nu treceti cu vederea si sistemele de protectie ori sigurantele, cand evaluati ofertele pietei in ceea ce priveste orice boiler. Avand in vedere ca dispozitivele acestea lucreaza cu puteri relativ mari de incalzire, si presiuni de pana la 8 bari, supapele de protectie si masurile anti-inghet sunt esentiale, mai ales daca lasati boilerul sa functioneze acasa timp indelungat, nesupravegheat. De asemenea, protectia anti-coroziva (prin anod de magneziu) va garanta viata indelungata pentru instalatie. Vom mentiona la fiecare din produsele prezentate si toate aceste elemente de protectie.

Nu in ultimul rand, este foarte bine ca boilerul termoelectric dorit sa includa un termostat propriu, pentru reglarea temperaturii. Veti putea seta aceste dispozitive la temperatura dorita, pentru ca apa rezultata sa nu fie prea fierbinte, ori prea rece. Marea majoritate a boilerelor din comert sunt livrate cu astfel de termostate.

Daca sunteti nerabdatori sa explorati piata, nu este nevoie sa schimbati site-ul pentru a vedea ce puteti cumpara: mai jos am inclus descrieri pentru cateva boilere termoelectrice de 200 de litri si veti putea comanda unul prin accesarea butoanelor de achizitie ce acompaniaza fiecare descriere:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Braun  ST-200 200L 

 

Pentru boilerele din seria ST-200 de la Braun, puterea este de 2000 de Wati, cu clasa de energie D, care inseamna ca timpii de incalzire sunt de circa 500 de minute (8 ore) maximum, pentru a incalzi apa cu 50 de grade Celsius, cand rezervorul este umplut in totalitate.

Ca temperatura maxima a apei, este mentionata o valoare de 75 de grade Celsius. Conectarea la reteaua de apa se face cu recorduri R ¾. Produsul are termostat reglabil, prin urmare veti putea controla usor cand de calda va fi apa generata, iar supapa de siguranta va elibera presiunea excesiva, pentru o utilizare sigura a instalatiei.

Pentru a prelungi viata de functionare a sistemului de incalzire, protectia cu anod de magneziu previne efectele negative ale coroziunii cauzata de apa, ce poate strica instalatia cu trecerea anilor. In cazul in care exista riscul ca incaperea in care este instalat boilerul sa se raceasca puternic, acesta este prevazut si cu protectie anti-inghet.

 

 

 

Hajdu IDE200F 

 

Boilerul termoelectric de 200 de litri prezentat aici are ca trasatura principala posibilitatea de a fi conectat si la instalatii externe de incalzire a apei. De la centrale termice, la cazane pe lemne ori carbune, ba chiar si la instalatii solare, aveti multe optiuni prin care sa minimizati costurile pentru generarea de apa calda.

Daca nu aveti asfel de instalatii externe, veti folosi sistemul cu rezistenta electrica propriu al produsului.  Ca temperatura maxima a apei, aceasta este de 65 de grade, controlabila la orice nivel prin termostatul cu buton de reglaj. In ceea ce priveste timpul de incalzire, boilerul poate incalzi cei 200 de litri de apa de la 15 la 65 de grade Celsius in doar 300 minute (5 ore), data fiind puterea destul de mare a rezistentei (2400 de Wati).

Produsul include protectie anti-inghet, insa nu se livreaza cu propriul cablu de alimentare la reteaua electrica. Este prevazut si cu protectie anti-coroziva prin anod de magneziu, pentru a limita efectele duritatii apei.

 

 

 

Ariston Pro R 200 VTS EVO EU 

 

Ariston comercializeaza acest boiler termoelectric de 200 l, ieftin si bun, pentru cumparatorii care doresc un produs de calitate, fara a cheltui farte mult. El se poate utiliza si cu sisteme de incalzire de la centrale termice, iar rezervorul propriu este foarte rezistent, testat la presiuni de pana la 16 bari.

Anodul de magneziu supradimensionat asigura o protectie eficienta impotriva coroziunii apei calde, iar supapa de singuranta pentru presiune are o limita de 8 bari, prin urmare este foarte rezistenta. Ca timpi de incalzire, poate ridica temperatura apei cu 45 de grade in circa 4 ore si jumatate, iar temperatura maxima de functionare este de 75 de grade, la cei 1800 de Wati ai sai.

Conexiunea serpentinei este de tipul G ¾. Termostatul reglabil poate fi utilizat pentru a seta temperatura dorita, iar protectia electrica IPX 6 asigura functionarea corecta a elementelor electrice. Produsul include si sisteme de protejare a instalatiei in cazul inghetului.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status