Cel mai bun boiler de 100 litri

Am modificat articolul ultima data pe: 25.02.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere electrice de 100 l

 

Ghidul cumparatorului

Daca factura la intretinere este prea mare si doriti sa va debransati de la reteaua publica de apa calda si caldura, sau daca locuiti intr-o zona in care nu aveti acces la aceasta, sau la alimentare cu gaz, atunci solutia cea mai buna pentru dumneavoastra este de a achizitiona un boiler electric. In cazul in care contemplati o astfel de achizitie, va sfatuim sa va indreptati atentia spre un boiler cu un volum mare, de 100 de litri, care va inlocuit cu succes o alta sursa de apa calda.

Pentru ca o astfel de achizitie este importanta si poate fi destul de costisitoare, inainte de a va intreba “unde gasesc boiler electric de 100 l la un pret bun?”, trebuie sa aveti in vedere anumite caracteristici, precum tip, indicatori de performanta, functionalitate, sisteme de siguranta, costuri.

 

1) Tesy GCV 1004524D

 

Tipul: poate fi pentru incalzirea apei sau pentru apa calda si caldura. Daca aveti posibilitatea de a incalzi locuinta cu ajutorul altei surse de energie, va sfatuim sa achizitionati un model simplu, doar pentru incalzirea apei, deoarece un model care asigura si caldura va genera un consum foarte crescut de energie electrica.

 

Indicatori de performanta: sunt reprezentati de putere si presiune. Puterea se masoara in watti si este direct proportionala cu viteza de incalzire e apei. Un model de 100 de litri trebuie sa aiba o putere de cel putin 2000 de watti. In ceea ce priveste presiunea de functionare, aceasta trebuie sa aiba capacitatea de a impinge apa pana la consumatori, asadar, in cazul in care trebuie sa asigurati apa calda la un numar mare de robineti, sau la etaje diferite, optati pentru o presiune cat mai mare.

 

Functionalitatea: aici trebuie sa luati in considerare aspecte precum posibilitatile de reglaj si timpul de incalzire al apei. In ceea ce priveste posibilitatile de reglaj, toate boilerele electrice moderne sunt prevazute cu un termostat, care va permite sa alegeti temperatura la care doriti sa incalziti apa. De asemenea, o parte dintre ele ofera si posibilitatea de a mentine apa la o temperatura constanta intre utilizari, astfel incat nu va trebuie sa asteptati de fiecare data ca aceasta sa se incalzeasca. Totodata, alegeti un model cu un timp de incalzire cat mai scurt. Trebuie sa aveti in vedere ca, in cazul unui boiler de 100 l, timpul de incalzire poate fi de 3 ore, sau chiar mai mult.

 

Sisteme de siguranta: pentru o durata de viata prelungita a aparatului, acesta trebuie sa fie prevazut cu sisteme de siguranta la presiune crescuta, precum si la inghet, in cazul in care acesta va fi instalat intr-o incapere care poate atinge temperaturi de inghet, precum subsol sau camera tehnica.

 

Costurile: cuprind pretul de achizitie, precum si cele generate de utilizare. Acestea sunt influentate de marca producatoare, capacitate, putere. Desi pot fi ceva mai scumpe, optati intotdeauna pentru modele din gama de varf, deoarece reprezinta o buna investitie pe termen lung.

Odata ce ati stabilit caracteristicile necesare, va sfatuim sa consultati oferta magazinelor online, unde veti gasi pareri despre cele mai bune boilere electrice de 100 l, venite din partea altor cumparatori ca si dumneavoastra.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy GCV 1004524D

 

Tesy GCV 1004524DPentru aceia dintre dumneavoastra care preferati marca Tesy, acest boiler electric de 100 l ieftin si bun este alegerea potrivita. Produsul este un boiler vertical, cu reglaj mecanic. Acesta are o putere optima de functionate de 2400 watti, oferind un timp de incalzire al apei de la 15 la 65 de grade Celsius de 2 ore 25 de minute, ceea ce inseamna ca eficienta energetica este una buna, de clasa C.

Modelul are dimensiunile de 94,6 x 44 x 46,8 centimetri si are o izolatie de 18 milimetri, din sticla ceramica, care impiedica pierderea ca caldura. De asemenea, produsul este protejat impotriva coroziunii cu ajutorul unui anod de magneziu, care alaturi de sistemul anticalcar ii prelungeste durata de viata. Reglajele de temperatura sunt mecanice.

De asemenea, instalarea cu sistem de flansa permite inlocuirea facila a anodului de magneziu si a elementului de incalzire, acest lucru fiind realizabil fara golirea boilerului. Modelul beneficiaza de o perioada de garantie de 24 de luni pentru componentele electrice, iar rezervorul are o garantie de 36 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Perla NTS 100V EU

 

2) Perla NTS 100V EU -O alternativa la modelul de mai sus, care va poate ajuta sa asigurati necesarul de apa calda familiei,  este acest boiler electric Perla NTS. Acesta este un boiler vertical, cu rezervor dublu, fabricat din otel emailat si cu o izolatie de 19 milimetri din spuma poliuretanica, care impiedica pierderea de caldura.

Acest incalzitor electric are o putere maxima de functionare de 1500 watti, care genereaza o presiune de 0,8 Mpa, fiind incadrat in clasa energetica D, ceea ce semnifica o eficienta energetica medie. Siguranta utilizarii acestui boiler este asigurata de un sistem de protectie electrica de tip IPX1 si supapa de siguranta in caz de suprapresiune.

Produsul este prevazut cu un anod de magneziu, care ofera protectie impotriva coroziunii, iar elementele de incalzire sunt rezistente la depunerile de calcar. De asemenea, acesta ofera posibilitatea de a regla temperatura de incalzire e apei, cu ajutorul unui buton mecanic. Produsul beneficiaza de o perioada de garantie de 24 de luni, atat pentru componenta electrica, cat si pentru rezervor.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Pro R 100 EU

 

3) Ariston Pro R 100 EUDaca doriti sa achizitionati cel mai bun boiler electric de 100 l de la o firma cu traditie, atunci modelul Ariston Pro R 100 EU este alegerea potrivita pentru dumneavoastra. Acesta poate fi instalat atat in pozitie verticala, cat si orizontala si este prevazut sistem de comanda electronica.

Puterea maxima de functionare a boilerului este de 1800 de watti si are capacitatea de a genera o presiune de 0,8 Mpa, care incadreaza produsul in clasa energetica D, ceea ce semnifica e eficienta energetica medie. Produsul este prevazut cu intrerupator On/Off si control electronic al temperaturii de incalzire a apei.

De asemenea, acesta beneficiaza de o durata de functionate prelungita, datorita anodului de magneziu care preintampina coroziunea. Totodata, model este dotat cu o supapa de siguranta, care permite eliberarea presiunii, atunci cand aceasta depaseste pragul maxim admis. Ca un element inovator, modelul este dotat cu sistemul nanomix, care ofera un randament marit de apa calda. Rezervorul de apa este fabricat din otel dublu, emailat, izolat cu un strat de poliuretan, care impedica pierderea de caldura.

 

button 1

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status