Cea mai buna centrala termica Saunier Duval

Am modificat articolul ultima data pe: 23.10.17

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice Saunier Duval

 

Cand vrei sa cumperi una dintre cele mai bune centrale termice pentru locuinta ta, e foarte firesc sa cauti deopotriva produse de calitate, economice, dar si modele fabricate de un brand cu renume in domeniul productiei de sisteme de incalzire de acest tip. Multe tari din Europa incearca sa convinga utilizatorii ca viitorul in incalzirea prin centrala sta in dispozitivele in condensatie, desi pentru a functiona, acestea necesita conditii de instalare specifice. Argumentul este randamentul supraunitar, care permite centralelor de acest tip sa ofere foarte aproape de 100% eficienta energetica.

Un excelent exemplu de producator pentru piese incadrate in aceasta gama este Saunier Duval, iar daca vrei sa afli mai multe despre cum poti alege si cumpara un aparat apartinand acestei firme, poti citi ghidul de mai jos.

A.1-Saunier-Duval-Thelia-Condens-F25-KW

Brandul: Saunier Duval a fost fondat in 1907 si pana in anii ’30 a ajuns principalul producator al dispozitivelor pentru iluminatul public in Franta(lampi alimentate cu gaz). Deja inca din 1922, compania incepuse sa fabrice dispozitive pentru obtinerea apei calde. In 1965 linia de productie fabrica un boiler cu gaz la fiecare 37 de secunde. Ulterior, gama de aparate oferite s-a diversificat si mai mult, ajungandu-se la dispozitive pentru aer conditionat, pompe de aer cald, centrale termice in condensare si o noua generatie de sisteme de aclimatizare bazate exclusiv pe energie solara. Interesul pe care l-a demonstrat acest furnizor pentru gasirea celor mai economice si ecologice solutii de a obtine confortul absolut in locuinte a determinat un numar urias de utilizatori de pe intreg mapamondul sa ii acorde increderea binemeritata, asa cum se intampla si in Romania.

 

Puterea: va fi masurata in Kilowati(kW) si va reflecta capacitatea de incalzire in raport cu suprafata sau volumul spatiului in care planuiesti sa integrezi centrala. Pentru spatii de pana la 160 – 180 metri patrati, va trebui sa cumperi o centrala termica Saunier Duval de 24kW – 25kW. Daca ai o locuinta pe doua etaje, iar spatiul ajunge la 200 – 220mp, atunci e recomandat sa te gandesti la un model de 30kW. Deja la suprafete ce se apropie de 300 de metri patrati, sfatuim potentialii cumparatori care vor sa afle unde gasesc centrala termica Saunier Duval la un pret bun sa caute o piesa cu 35kW sau mai mult.

 

Alte coordonate: Cele mai multe exemple disponibile pe piata romaneasca sunt centrale termince Saunier Duval in condensatie destinate utilizarii casnice. De aceea, toate includ alimentare cu gaz si sistem de evacuare a noxelor cu tiraj fortat. Pentru modelele acestui brand, pana si setarile vor putea fi realizate usor, intrucat ofera un display electronic, completat de panoul de control digital, pe care utilizatorul poate face orice modificari si reglaje. Momentan, ofertele comercializate la noi se incadreaza in clasa de economie energetica A si sunt prevazute cu protectie la inghet.

Pentru montarea facila, iti sugeram sa iei in calcul dimensiunile centralei si greutatea acesteia. De asemenea, asigura-te ca circuitul agentului termic este indeajuns de lung incat apa sa aiba o temperatura scazuta pe retur. In acest mod vei fi sigur ca piesa cumparata functioneaza prin condensatie.

 

Diverse pareri despre cele mai bune centrale termice Saunier Duval pe care le-am centralizat sunt de acord ca e mai util sa comanzi aceste dispozitive pe Internet, iar asta are o justificare simpla: pretul mai accesibil. In continuare, am ales cele mai bine cotate produse si ti le prezentam pe scurt.

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Saunier Duval Thelia Condens F25 KW

 

1.Saunier Duval Thelia Condens F25 KW

Dintr-un clasament care sa contina cea mai buna centrala termica Saunier Duval nu poate lipsi modelul Thelia. Asta se datoreaza faptului ca intruneste toate capabilitatile ce o recomanda pentru utilizare conventionala, casnica. In primul rand, e util sa mentionam ca cei 25kW dezvoltati ii permit sa incalzeasca in mod cat mai eficient spatii de pana la 160mp.

Asadar, va fi perfecta intr-un aparat de mari dimensiuni sau chiar intr-o resedinta de vacanta. Este, bineinteles, o varianta in condensare cu montare murala si care se va alimenta pe baza de gaz metan. In acest scop, ai nevoie de o conexiune deja existenta la reteaua de distributie. Tirajul este fortat, deci poate fi montata usor in orice incapere, necesitand cos de aerisire.

Randamentul supraunitar este calculat la 107%, fapt ce ii confera calificativul A ca eficienta energetica. Este bine protejata la inghet, are o pompa modulanta in componenta si se livreaza cu tot cu un kit pentru evacuarea gazelor rezultate din ardere. Are un panou electronic pe care indicatorii de functionare se vor regla si citi fara probleme.

 

button 2

 

 

 

Saunier Duval Semia Condens F25KW

 

2.Saunier Duval Semia Condens F25KW

Semia de 25kW poate fi luata ca exemplu de centrala termica Saunier Duval ieftina si buna. Tehnologia incorporata permite obtinerea de randament supraunitar  prin condens, acesta fiind cotat la valori de 107%. Din acest motiv poate fi considerata o piesa economica, facand parte din clasa A de eficienta, ca energie consumata, cu 4 stele. Puterea dezvoltata va asigura un proces de incalzire complet in scurt timp, in cazul spatiilor de 140 – 160mp.

Cunoscand acest aspect, poti decide daca se potriveste la casa sau in apartament, insa nu trebuie sa uiti ca se alimenteaza folosind gazul metan si, deci, ai nevoie de o conexiune adecvata. Se va monta mural in orice tip de spatiu, fiind o piesa cu tiraj fortat si accesorizata de furnizor cu un kit util in evacuarea gazelor. La fel de bine poti utiliza consola primita, pentru a o fixa eficient pe perete.

Ca si alte modele Saunier Duval, si acesta include protectie la inghet, alaturi de protectie electrica(IPX4D), fiind un exemplu fiabil. Pe baza portului electronic inclus, va lucra eficient cu un termostat ambiental, facand si mai multa economie. Totul poate fi controlat si setat rapid, printr-un panou digital.

 

button 1

 

 

 

Saunier Duval Thelia Condens F30 KW

 

3.Saunier Duval Thelia Condens F30 KW

Dedicata spatiilor rezidentiale extinse si apartamentelor tip duplex, aceasta centrala reuseste sa ofere confort termic cu eficienta sporita. Modelul functioneaza in condensatie si cu tiraj fortat, iar randamentul calculat ca valoare supraunitata va depasi 108%, conform spuselor producatorului.

Pentru ca ofera 30kW putere pe circuitul de incalzire, o recomandam in administrarea suprafetelor de pana la 220mp. Se va instala cu usurinta, atat datorita kitului de evacuare pentru noxe incorporat, cat si prin intermediul consolei speciale de montaj mural. Eficienta energetica e de clasa A, iar piesa nu este lipsita de protectie electrica si la inghet, demonstrandu-si astfel fiabilitatea.

Daca vrei sa-i conectezi un termostat, ca sa o poti regla in functie de fluctuatiile de temperatura din mediul ambiant sau extern, un port e-BUS electronic iti sta la dispozitie. Carcasa a fost prevazuta cu un sistem de izolare de calitate inalta, fapt ce atenueaza mult din zgomotul produs, facand din acest exemplu unul foarte silentios.

 

button 2

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...