Cea mai buna centrala termica, electrica, 6 kW

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice, electrice, de 6 kw

 

Ghidul cumparatorului

Iti doresti ca garsonierea ta sa beneficieze de un confort termic sporit si sa ai parte de apa calda dupa bunul plac? Daca da, tot ceea ce trebuie sa faci este sa o echipezi cu o centrala termica de 6 kw.

Si pentru ca nu este recomandat sa ai ca principal criteriu doar partea financiara, acest ghid isi propune sa te invete cum sa alegi produsul potrivit nevoilor tale, respectand cei mai importanti parametri de selectie.

 

 

Exista mai multe tipuri de centrale termice electrice, asa ca ai de ales intre: model cu pompa de comutatie – face trecerea de la incalzirea caloriferelor la cea a apei si prezinta costuri de functionare foarte mici, insa prezinta dezavantajul de a intrerupe furnizarea caldurii in momentul in care faci dus sau speli vase; centrala termica echipata cu un boiler serpentina si un vas tampon – alimenteaza caloriferele si serpentinele, multumita amestecului dintre tur si retur; aparat electric cu boiler electric separat – avantajul major consta in faptul ca cel din urma nu consuma foarte mult si, de aceea, reprezinta solutia cea mai simpla.

Un alt criteriu de selectie de care trebuie sa tii cont se refera la filtrele din dotare. Acestea sunt niste accesorii obligatorii pentru instalarea corecta a aparatului, astfel ca numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice electrice de 6 kw recomanda achizitionarea unui model care dispune de un filtru de impuritati, unul de polifosfati si altul magnetic, daca vrei sa ai certitudinea ca produsul nou achizitionat va functiona in parametri optimi.

Siguranta in exploatare este ultimul aspect pe care trebuie sa-l ai in vizor, deoarece ajuta la indepartarea unui potential risc. In alta ordine de idei, asigura-te ca centrala termica electrica respecta criteriile si normele impuse de UE, deci ca beneficiaza de marcajul CE, si ca este prevazuta cu protectie impotriva inghetului, pentru a evita craparea conductelor de apa sau canalizare.

 

La intrebarea – “Unde gasesc centrala termica electrica de 6 kw la un pret bun?” iti poti raspunde singur, achizitionand produsul preferat  direct de pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Protherm Ray 6 

 

 

Avantaje:

Reglajele sunt simple, fapt care se traduce prin rapiditate si eficienta.

Principalele caracteristici prin care se evidentiaza de celelalte centrale termice electrice sunt: economia si siguranta in exploatare.

Garanteaza un confort sporit in functionare.

Te scuteste de sume importante de bani in cazul defectarii unor componente ale centralei.

 

Dezavantaje:

Pentru a da dovada de eficienta ridicata, aparatul trebuie sa beneficieze de 3 filtre importante: cel de impuritati; de polifosfati si filtrul magnetic. Din pacate, produsul prezent nu le include, astfel ca, pentru a realiza montajul corect conform normelor ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat), vei fi nevoit sa le achizitionezi separat.

 

button 2

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Centrala termica electrica Protherm Ray 6 kw este un model cu pompa de comutatie, ceea ce inseamna ca aparatul incalzeste apa din vasul de expansiune (7 l) sau pe cea singulara din sistemul de incalzire pentru ca, mai apoi, sa o distribuie cu ajutorul pompei de circulatie caloriferelor individuale. Aceasta din urma beneficiaza de 2 viteze, interschimbarea lor facandu-se automat, in functie de necesarul termic pe care il presupune o anumita activitate. Cuplarea puterii se face in intervale de 0 – 75 de secunde, iar randamentul oferit este de 99.5 %.

 

 

Este un dispozitiv care incalzeste repede fara costuri ridicate, deoarece si pompa de circulatie functioneaza in mod economic,  insa prezinta urmatorul dezavantaj: pornirea apei calde (dus, spalatul vaselor) va opri incalzirea caloriferelor. Dupa inchiderea centralei, aceasta mai functioneaza cateva minute, deci poti sa profiti la maxim de toata caldura continuta de apa din ea, astfel justificandu-se si consumul energetic scazut (3 stele).

 

Protherm Ray 6 kw este totodata echipata cu o functie de modulare continua a puterii, asa ca, la pornirea cazanului electric, riscul de a exista impulsuri in reteaua electrica este redus. Mai mult decat atat, modelul beneficiaza de protectie la inghet, o problema des intalnita si greu de rezolvat si  de protectie a pompei de incalzire, adica, in cazul unei pauze operationale lungi, aceasta nu se va bloca sau infunda. Tot in aceasta categorie intra si autodiagnoza (abilitate sporita de identificare a setarilor nestandard/memorie pentru mesajele de eroare).

 

Confortul sporit in functionare se datoreaza panoului de comanda cu display LED, al carui rol este acela de a afisa temperatura si presiunea din instalatie, dar si faptului ca dispune de un contact pentru control prin intermediul unui semnal HDO (actionare la distanta), prevazut cu un senzor de presiune si un termostat de urgenta. Pe scurt, controlul este unul simplu si facil, multumita panoului electric de comanda, care iti ofera posibilitatea sa selectezi si sa ajustezi puterea centralei termice cu ajutorul a 3 butoane. Nivelul de zgomot este redus (20 dB) si, desi este un model mural, poate fi folosit la fel de bine si pentru incalzirea in pardoseala, singura conditie fiind aceea de a achizitiona un termostat de siguranta, necesar functionarii in parametri optimi.

 

Concluzie:

 

Pretul este avantajos, avand in vedere ca centrala termica electrica Protherm Ray 6 kw vine insotita de un termen de garantie pe 36 de luni, aspect foarte important, deoarece o asemenea investitie se face pe termen lung.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4.88 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status