Cea mai buna centrala termica de 24 Kw

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.17

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice de 24 Kw

 

Centralele termice au devenit un produs popular, din ce in ce mai multe persoane preferand sa se debranseze de la reteaua de termoficare. Este o investitie semnificativa, dar ofera avantajele de a alege conform nevoilor personale si de a iti amortiza cheltuiala de-a lungul timpului. Insa daca e prima oara cand doresti sa achizitionezi un astfel de aparat sau inlocuiesti unul vechi, vei descoperi ca nu e o alegere deloc simpla. Apar noi si noi modele, care iti aduc diverse beneficii. In primul rand, pentru un apartament obisnuit, de pana in 180-190 mp, este de preferat sa optezi pentru o centrala termica de 24 Kw.

Insa chiar si asa, decizia nu este mai usoara: cum poti fi sigur ca un produs este cel mai potrivit? Urmatoarele informatii au rolul de a iti permite sa afli unde se gasesc centrale termice de 24 Kw la un pret bun si ce model este mai adecvat.

A.1 Centrale termice 24kw

Tip: randamentul si eficienta depind de tipul ales. In primul rand, vei opta automat pentru tiraj fortat (doar centralele facute pentru spatii foarte mari au tiraj natural); se monteaza simplu, mural, in camere de dimensiuni mici si permit evacuarea eficienta a gazelor de ardere (prin intermediul unui tub concentric orizontal ce e incorporat). Ai insa de ales intre modelele clasice, conventionale si cele in condensare. Un randament crescut si un consum mai redus e asigurat de o centrala in condensare (pot consuma cu pana la 35% mai putin). Aceasta diferenta provine din faptul ca un produs de acest tip permite reutilizarea vaporilor de apa rezultati din arderea gazelor. De asemenea, acestea sunt compatibile cu orice instalatie de incalzire, inclusiv prin pardoseala. Trebuie sa verifici insa daca lungimea circuitului si dimensiunile caloriferelor iti permit instalarea unei astfel de centrale (pentru ca apa sa faca condens, ai nevoie de un circuit mai extins).  Asa cum spun majoritatea parerilor despre cele mai bune centrale termice de 24 Kw, daca iti permiti investitia, e de preferat sa optezi pentru modelul in condensare (care sunt mai costisitoare decat cele conventionale). Daca nu, alege un produs clasic acordand atentie altor caracteristici importante.

 

Siguranta si durabilitatea: un aparat de calitate trebuie sa ofere siguranta in exploatare; din acest punct de vedere, cauta urmatoarele specificatii: siguranta la evacuarea gazelor (ventilator si presostat); siguranta la lipsa evacuarii de gaz si lipsa de apa, protectie anti-inghet. Centrala trebuie sa fie bine izolata electric, in special cand va fi montata in spatii cu umezeala crescuta. Durabilitatea unui produs e asigurata si de garantia oferita de catre furnizor: opteaza pentru un model cu perioada de garantie cat mai extinsa; avand in vedere ca aparatul ar trebui sa fie functional aproximativ 10 ani, si aceasta perioada ar trebui sa fie cat mai extinsa (5 ani ar fi bine, minimul acceptat fiind de macar 2-3 ani). Nu uita, ai nevoie de autorizarea functionarii si de o verificare tehnica periodica.

 

Functie de autodiagnoza si debit apa calda/minut : cele mai moderne produse iti arata constant starea lor de functionare prin intermediul unui sistem de informare si autodiagnoza, de multe ori afisat digital. In ceea ce priveste debitul, la o centrala termica de 24 Kw, trebuie sa se situeze intre 9 si 12 l/min, nu alege un model cu debit mai mic, in special daca in locuinta sunt mai multi consumatori de apa calda.

 

Pentru a economisi timp, dar si bani, poti trece in revista ofertele online; vei gasi modele dintre cele mai variate, cu aceleasi perioade de garantie ca si in magazine, cu reduceri substantiale si posibilitatea de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

 ImmergasEolo Star 3E 24

 

1.Immergas Eolo Star 3E 24Iti doresti un produs care sa-ti asigure calitate si durabilitate la un pret totusi accesibil? – aceasta poate fi recomandata ca fiind cea mai buna centrala termica de 24 Kw de tip conventional. Nu e chiar ceea ce s-ar numi “cea mai ieftina”, dar face parte dintr-o gama de pret scazuta si nu trebuie sa uitam ca este vorba de o investitie de lunga durata; oricum, e mult mai accesibila decat multe altele. Eficienta este asigurata de randamentul de 93,4% si de un debit de apa calda de 11,1 l/min (destul de mult pentru acest tip de aparat, media fiind de 9 l/min). E o centrala de apartament buna cu tiraj fortat, cu dimensiuni si greutate care sa ii permita montarea murala intr-o incapere modesta. Ofera siguranta la evacuarea gazelor, cu un ventilator cu turatie fixa, are protectie electrica din clasa X3D IP si protectie la inghet. Se regleaza foarte usor, avand un panou de comanda electronic, cu afisaj digital. Ce se poate mentiona ca puncte slabe? – nu este cea mai eficienta energetic, facand parte din clasa 3 stele (4 stele iti asigura cel mai redus consum) si vine cu o garantie de doar 2 ani, destul de putin pentru aceasta categorie de aparatura.

 

button 2

 

 

 

Motan Sigma 24

 

2.Motan Sigma 24O centrala conventionala, cu montare murala, ce este potrivita pentru un spatiu de locuit standard, de sub 200  mp. Are un randament bun, de 93%, cu un debit de apa calda de 10 l/min, cu schimbator de caldura secundar supradimensionat. Ca functii moderne, ofera un sistem de afisaj digital si de coduri erori, care permite o comanda simpla si o informare constanta asupra starii de functionare, realizandu-si autodiagnoza; o alta este optiunea de a fi conectata la o instalatie de incalzire in pardoseala. Fiabilitatea este asigurata: dispune de supapa de siguranta la presiuni mari, protectie inghet, presostat ce indica lipsa evacuarii de gaz, ventilator, termostat, prevenire a oricaror depuneri de calcar. Poate fi recomandata ca o centrala termica de 24 Kw ieftina si buna, daca luam in considerare pretul accesibil (e mai ieftina decat cele mai multe modele similare), randamentul si functiile moderne care usureaza utilizarea si asigura completa protectie. Consumul este mediu, facand parte din clasa de eficienta energetica 3 stele (nu e cea mai buna, insa e rezonabil). Garantia e pe o perioada de 3 ani, nici mult, dar nici putin pe piata acestor aparate electrocasnice.

 

button 2

 

 

 

Ariston Clas Premium EVO 24 EU

 

3.Ariston Clas Premium EVO 24 EUIata un produs performant, ce e potrivit pentru cei care sunt dispusi sa investeasca mai mult. Este o centrala electrica in condensare, ceea ce implica faptul ca refoloseste energia, asigurand o eficienta crescuta, consum redus si mai putine noxe (face parte din cea mai buna clasa, de 4 stele). Se monteaza mural, designul sau atragator si dimensiunile reduse facand-o o piesa potrivita intr-o incapere moderna. Are un debit de apa calda de 10,4 l/min, incadrandu-se in limitele standard disponibile la puterea de 24 Kw. Este extrem de silentioasa, cu 36,1 dB, dar avand si un amortizor de zgomot. Asigura o utilizare simpla pentru oricine, panoul de comanda avand display LCD cu iluminare, echipat si cu functie de autodiagnoza, afisand existenta oricaror probleme de functionare. Dispune de un schimbator de caldura principal din otel inoxidabil si unul secundar pentru apa calda menajera cu o capacitate crescuta. Un alt avantaj este cel ca se poate conecta la un sistem solar, salvand astfel si mai multa energie. Este un produs durabil si sigur, venind cu protectie la inghet, filtru ce asigura impotriva impuritatilor, sistem anti-calcar, ventilator care permite combustia adecvata. Modelul e fiabil, durabil, performant, fapt dovedit si de garantia extinsa de 5 ani oferita (atentie, nu va bucurati de aceasta decat daca apelati la o firma autorizata pentru punerea in functiune!).

 

button 2

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...