Cea mai buna aeroterma pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 05.04.20

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme pe gaz

 

Ghidul cumparatorului

Ai nevoie de o sursa alternativa de incalzire? Trebuie sa incalzesti un spatiu situat in afara casei, cum e un garaj, un depozit sau un adapost pentru animale? O aeroterma pe gaz poate fi solutia potrivita pentru tine! Acest tip de aeroterma foloseste gazul ca si combustibil; energia rezultata este transformata in caldura, pentru incalzirea spatiului in care este montata. Avand in vedere puterea mare a aerotermelor pe gaz, ele sunt adecvate spatiilor largi, care trebuie incalzite rapid si in care exista posibilitatea de ventilare. Daca ai in vedere achizitia unui astfel de dispozitiv, iata principalele caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere, daca luam in considerare diferite pareri despre cele mai bune aeroterme pe gaz.

Aeroterma-pe-gaz---task

 

Puterea: aceasta caracteristica iti spune cat de repede va incalzi aeroterma pe gaz pe care o ai in vedere spatiul in care trebuie sa o montezi. Puterea dispozitivului trebuie de asemenea corelata cu marimea spatiului in care urmeaza sa fie instalata. Pentru o incalzire rapida, o putere mare – exprimata in MJ/h – este mai potrivita. Pe de alta parte, o aeroterma pe gaz supradimensionata va avea un consum nejustificat de mare si exista riscul sa emita o cantitate mare de noxe intr-un spatiu mic.

 

Hornul de evacuare: exista doua tipuri de aeroterme pe gaz: unele prevazute cu horn pentru evacuarea noxelor, altele fara. Avantajele aerotermei pe gaz simple sunt o portabilitate crescuta – pot fi mutate dintr-un loc in altul cu usurinta – o eficienta mare – 90% din energie este transformata in caldura – si puterea mare, de pana la 25MJ/h, ceea ce echivaleaza cu eficienta pe care ar avea-o 3 aeroterme electrice cu o putere de 2kW fiecare, functionand concomitent. Desi sunt mai scumpe decat aerotermele electrice, costul de functionare este mult mai mic, iar sistemele de siguranta moderne cu care sunt echipate fac ca functionarea lor sa nu ridice probleme. Dezavantajul unei aeroterme fara horn de evacuare este ca emisiile rezultate din arderea gazelor sunt eliberate in incapere, ceea ce face ca asemenea echipamente sa fie interzise in dormitoare sau alte camere mici. Pe de alta parte, o aeroterma cu gaz si cu horn de evacuare nu ridica problema noxelor, insa portabilitatea acesteia este mult mai mica, uneori chiar inexistenta, iar o parte din energie se pierde pe hornul de evacuare.

 

Combustibilul folosit: aerotermele pe gaz pot folosi diverse tipuri de combustibil pentru a functiona. Aerotermele care functioneaza cu propan au nevoie de o sursa de curent electric pentru a porni. Eficienta lor este mare, ele fiind alegerea perfecta pentru incalzirea unor spatii de dimensiuni mari si foarte mari. Aerotermele care functioneaza pe baza de gaze naturale pot fi conectate la reteaua de gaz si deconectate atunci cand nu sunt in uz. In general ele nu au nevoie de horn de evacuare si sunt dotate cu senzori care le inchid automat daca se intampla ca aerul din incapere sa devina contaminat. Aerotermele care functioneaza pe baza de kerosen sunt potrivite pentru spatii mari, nelocuite si bine ventilate. Unele dintre aerotermele care functioneaza pe baza de kerosen au un ventilator incorporat, care are nevoie sa fie alimentat electric, dar care le face sa fie mult mai eficiente.

Odata cunoscute aceste aspecte importante care iti vor influenta alegerea, este timpul sa raspundem la urmatoarea intrebare frecventa: unde gasesc aeroterma pe gaz la un pret bun. Raspunsul nostru este clar: in magazinele on-line, oferta de pret este mult mai avantajoasa decat in magazinele fizice, beneficiezi in general de transport gratuit si de aceeasi garantie. Am realizat o selectie de modele extrem de avantajoase pe care ar trebui sa le iei in considerare inainte de a achizitiona produsul cel mai potrivit.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Hecht 3015

 

1. Hecht 3015

Suflanta cu aer cald pe gaz Hecht 3015 este cea mai buna aeroterma pe gaz ieftina disponibila la acest moment pe piata romaneasca.

Aceasta aeroterma se alimenteaza cu propan, ceea ce determina o emisie de noxe relativ redusa. Conform indicatiilor producatorului, dispozitivul este adecvat utilizarii in spatii de aproximativ 100 metri patrati.

Pentru pornire, dispozitivul trebuie conectat la o sursa de curent electric de 230V, care va alimenta si ventilatorul datorita caruia viteza de incalzire este atat de buna. Greutatea de mai putin de 5 kg o face sa fie un dispozitiv cu o portabilitate crescuta, ce poate fi utilizat in diverse spatii, de la garaje si magazii mari, pana la adaposturi de animale. Consumul indicat de producator este de 1.07kg/h, astfel ca autonomia dispozitivului este acceptabila. Puterea pe care o dezvolta este echivalenta cu 15kW, net superioara oricarei aeroterme electrice si adecvata unui incalzitor industrial. Avand in vedere si pretul extrem de competitiv, devine evidenta alegerea noastra pentru acest model in topul celor mai avantajoase 3 aeroterme pe gaz.

 

button 1

 

 

 

 

Biemmedue GP 10 M-C

 

2. Biemmedue GP 10 M-C (cu GPL)

Biemmedue GP 10 M-C este o aeroterma alimentata cu GPL cu arzator integrat si combustie directa. Dispozitivul are doua versiuni diferite: una cu pornire manuala si electrod piezoelectric si alta cu pornire automat,a printr-un panou de control conectabil la un termostat.

Cea de-a doua varianta presupune o investitie suplimentara intr-un termostat, insa  este mult mai practica si economica pe termen lung, caci va porni si se va opri automat, mentinand o temperatura constanta in spatiul in care este montata. Se alimenteaza direct din rezervorul de GPL, astfel ca este usor de manipulat si economica. Termostatul de siguranta previne orice incidente legate de supraincalzire. Utilajul detine un cablu electric cu stecher pentru alimentarea electrica a ventilatorului. Puterea maxima pe care o dezvolta este de 10700W, iar capacitatea indicata de producator este de 420 metri cubi de aer pe ora. Avand in vedere aceste caracteristici, dispozitivul este adecvat in spatii de pana la 100 metri patrati, in care va functiona cu un consum mediu de 0.65l/ora.

Daca in continuare cauti o aeorterma pe gaz ieftina si buna, acest model pe GPL este varianta ideala, ca investitie initiala, performante si costuri de functionare.

 

button 2

 

 

 

 

Stanley ST-60V-GFA-E

 

3. Stanley ST-60V-GFA-E

Stanley ST-60V-GFA-E este un alt incalzitor industrial cu alimentare dubla, fie cu propan, fie cu GPL. Alimentarea ventilatorului incorporat se face electric, prin conectarea la o sursa de tensiune de 230V.

Utilajul este dotat cu un regulator de tensiune, electrovalva, termocuplu si termostat de protectie, fiind unul dintre cele mai dotate produse din aceasta gama, din punctul de vedere al sigurantei in utilizare. Optiunea de auto-off la supraincalzire elimina complet orice risc de accidente, atata timp cat utilizarea se face conform indicatiilor producatorului. Unitatea este eficienta pentru incalzirea unui spatiu de pana la 283 metri cubi. Dispozitivul are 3 trepte de putere, asociate unui consum de combustibil care variaza intre 0.68 si 1.27 kg/h, in functie de setari si de combustibilul ales. Consumul minim se asociaza cu o perioada maxima de functionare neintrerupta de 19 ore.

Aceasta aeroterma pe gaz este alegerea preferata a celor care lucreaza in constructii si care au nevoie de un ajutor pentru uscarea rapida a tencuielii sau zugravelii, inclusiv in sezonul rece.

 

button 1

 

 

 

2
Lasa un comentariu

avatar
1 Sectiune de comentarii
1 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
1 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
2 Autori comentarii
Team Clovis.roAlin Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Alin
Vizitator
Alin

Cum se pune in functiune o aeroterma pe gaz? Cati pasi sunt necesari si in ce ordine? Multumesc.

DMCA.com Protection Status