Cel mai bun fier de calcat vertical ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 12.07.20

 

Cum aleg cele mai bune fiare de calcat verticale ieftine

 

Daca ti-ai propus sa achizitionezi anul acesta un fier de calcat vertical cu aburi, inseamna ca te-ai saturat de sedintele interminabile de lucru la masa si preferi sa te ocupi de cute cand piesele vestimentare sunt aranjate pe umeras. Nu toate dispozitvele din comert sunt configurate la fel, iar daca te intereseaza sa stii, la randul tau, unde gasesc fier de calcat vertical ieftin, la un pret bun, alti utilizatori, iti sugeram sa citesti urmatoarele indicatii.

Ai de ales intre aparate de calcat vertical portabile, statii de calcat cu functie de lucru pe verticala si fiare de calcat cu rezervor, furtun si tija de sprijin. Trebuie sa stii ca ultimele doua sunt dispozitive care pot genera un flux de abur mai puternic, dar, in acelasi timp, nu pot fi luate in calatorii, pentru ca sunt prea voluminoase. Dispozitivele micute incap in bagaj, dar ofera performante moderate si restranse(20-25g/min abur), mai indicate pentru tesaturi usor de calcat. Daca optezi pentru o statie profesionala, cheltuielile la achizitie vor fi pe masura facilitatilor promise.

Puterea va fi indicata in watti; cu cat e mai ridicata ca valoare, cu atat creste si consumul energetic, insa si posibilitatile de incalzire ale apei din rezervor. Daca trebuie prelucrate cantitati de peste 1l de apa pentru obtinerea aburilor, ai nevoie de minim 1500W putere. La produsele portabile te poti multumi cu 1000W, caci au si rezervoare micute.

Debitul de abur oferit iti spune cam cat de dificile pot fi cutele pe care le indrepti. Consideram ca pentru tesaturi usor de calcat va fi necesara o valoare de minim 20 de grame de abur pe minut. Daca vrei sa abordezi si materiale mai greu de ingrijit, ai nevoie fie de un debit de 100g de abur pe minut, fie de o functie Boost, cu jet de abur Turbo, care sa creasca si cantitatea conventionala de vapori la circa 90g/min sau mai mult.

Vei intalni si pareri despre cele mai bune fiare de calcat verticale ieftine care iti spun ca e important si materialul din care este facuta talpa. Nu este esential decat din perspectiva durabilitatii, intrucat pentru aceste aparate talpa nu prea va lua contact cu rufele prelucrate. La preturi foarte mici, mentionam ca nu trebuie sa ai pretentii mari de la produsele astfel comercializate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Solac Niagara PC1500

 

Ca sa stabilesti care este cel mai bun fier de calcat vertical ieftin, dar sa fie, in acelasi timp, un produs cu anumite performante, e bine sa verifici cat mai multe modele. Noi am analizat oferta online si am ajuns la concluzia ca acest aparat cu aburi de la Solac se potriveste cel mai bine cerintelor.

O putere de 1200W ii permite un consum moderat si contribuie la generarea unui debit de abur capabil sa calce rufele direct pe umeras. Se obtin astfel 25 de grame de abur pe minut, debit garantat de o pompa incorporata. Suprafata de contact , realizata din otel inoxidabil, se va intretine foarte usor si va asigura o durata de utilizare indelungata.

O lampa indica temperatura de lucru, iar la nevoie poti apela usor la functia jet, cu pulverizare. Functiile anti-calcar si anti-picurare fac utilizarea mai facila, impreuna cu sistemul de blocare si cu optiunea de oprire automata care evita accidentele chiar si cand uiti dispozitivul in priza.

 

 

 

 

 

Victronic VC902

 

Vei calca si vei curata eficient hainele direct cand sunt aranjate pe umeras cu ajutorul acestui produs Victronic. Modelul este format din unitate cu rezervor(pe roti), stalp de fixare si cordon cu difuzor de abur, care va permite netezirea cutelor cu o eficienta de pana la 5 ori mai ridicata decat o asigura un fier de calcat clasic.

In termeni de putere oferita, dispozitivul are 1500W, confirmand posibilitati de functionare optime pentru uz casnic. De asemenea, include un rezervor de apa de 1.7l, care promite sesiuni de lucru indelungate(60min), mai ales ca debitul atins va fi de 90g pe minut.

Poti adauga direct apa de la robinet, pentru ca aceasta va fi adusa la o temperatura de 100 de grade Celsius si va putea astfel sa dezinfecteze tesaturile. Durata de incalzire pana la fucntioanre optima este de numai 45 de secunde. Sistemul intern cu autocuratare standard protejeaza destul de eficient impotriva depunerilor de calcar.

 

 

 

 

 

Philips GC31055

 

Acest fier de calcat vertical ieftin si bun de la Philips a castigat un loc in top in principal pe baza popularitatii din vanzari. Totodata, analizand performantele pe care le poate oferi, conchidem ca este potrivit pentru uz conventional si mai cu seama merita apreciere prin prisma portabilitatii de care da dovada.

Cu putere nominala de 1000W, acest aparat va obtine abur la temperatura de dezinfectare a rufelor, oferind un debit de 20 de grame pe minut. Aici mai putem mentiona faptul ca include un rezervor pentru apa cu o capacitate totala de 60ml.

Nu e de mirare ca timpul de incalzire este, asadar, mai scurt, sub 60 de secunde. Pentru curatarea eficienta a scamelor, include si o perie foarte utila si usor de folosit cu multiple tipuri de stofa. Cantareste doar 660g si se alimenteaza la retea printr-un cablu de 2m, fiind usor de transportat chiar si in bagaj.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status