Cel mai bun fierastrau de mana ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 17.02.18

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie de mana ieftine

 

Fierastraul de mana este o unealta adaptabila, utilizabila intr-o gama variata de scopuri; cunoscatorii stiu exact la ce ne referim, caci in prezentul ultra-tehnologizat si modernizat, ei nu isi pot imagina modul in care sa isi efectueze munca, fara acest gen de instrument. Daca trebuie sa investesti intr-un fierastrau de mana ieftin, la un pret bun, iata cateva aspecte la care sa fii atent.

Stabileste, pentru inceput, ce anume vrei sa tai cu el. Daca urmeaza sa il utilizezi pentru lemn, vei cumpara un anumit tip de piesa; daca prelucrezi metalul, iti trebuie un tip anume de fierastrau, numit bomfaier. In cazul acestuia, difera atat designul piesei, cat si tipul de lama. O alta categorie este cea care se adreseaza specialistilor din industria carnii; ele sunt cunoscute si ca fierastraie de macelarie.

Fierastraul de mana poate avea doua tipuri diferite de constructie: cu maner, sau cu rama. Depinde de preferinte, nivel de experienta si sarcina pe care o ai de efectuat, care dintre ele ti se potriveste mai bine.

Numeroase pareri despre cele mai bune fierastraie de mana ieftine sustin ca modelele cu maner sunt mai potrivite pentru lemn, in timp ce, cele cu cadru, vor fi preferate la sarcini grele, care necesita o buna mentinere sub tensiune a lamei. Ele vor fi folosite si pentru metal, plastic dur sau os.

Modul de taiere influenteaza dispozitia dintilor. Daca fierastraul este utilizat pentru sectiuni transversale prin lemn, dintii sai sunt usor tesiti, dispusi sub un unghi care sa ii faca sa sectioneze fibrele; numarul de dinti pe inch este mai mare de 10. Un fierastrau care taie in lungul fibrei are mai putini dinti pe inch (in general 4 pana la 10), iar acestia sunt proiectati special pentru a despica si dizlona aschiile.

Daca nu stii inca pentru care dintre aceste activitati il vei folosi mai frecvent, poti opta pentru un model intermediar, care sa serveasca ambelor scopuri, cu 8 – 12 dinti pe inch. Tot aici trebuie sa mentionam ca unitatea de masura (dinti/inch sau dinti/cm) este aleasa si indicata de catre producator.

Tipul de actiune difera in functie de miscarea pe care se efectueaza, de fapt, taierea. Daca doresti o piesa care sa taie pe momentul impingerii lamei, vei opta pentru un model cu lama groasa, intarita de asemenea prin existenta unui cadru, cunoscut ca rama. Dezavantajul este ca taietura va fi groasa, iar tu vei fi limitat de inaltimea cadrului, atunci cand vrei sa treci prin bucati de lemn de dimensiuni mari.

Daca optezi pentru un model japonez, de exemplu, vei avea un fierastrau care taie pe miscarea de tragere, cand lama este deja tensionata, ceea ce inseamna ca poti opta pentru lame subtiri, care fac taieturi mai fine, si nu mai esti limitat la a taia bucati de material cu o anumita grosime maxima.

Lama fierastraului poate fi de unica folosinta, sau poate permite reascutirea. In cazul modelelor de unica folosinta, metalul este tratat prin procedee speciale care ii confera o duritate aparte, dar care, totodata, fac reascutirea imposibila. Ele reprezinta o varianta avantajoasa pentru persoanele care nu folosesc fierastraul prea frecvent, ci mai degraba ocazional. Daca preferi un instrument care sa dureze o viata, opteaza pentru piesele ce permit reascutirea.

Numarul de dinti pe unitatea de masura (inch sau cm) se alege, printre altele, in functie de tipul de taieturi efectuate si de esentele lemnoase prelucrate. Daca sectionezi lemn de esenta moale, vei remarca faptul ca o piesa cu un numar mare de dinti se umple adesea de rumegus si trebuie curata frecvent ca sa mai poti taia eficient.

De aceea, pentru lemnul moale, se recomanda piese cu 4-6 dinti pe inch pentru sectiunile longotudinale, respectiv 10-14 dinti pe inch pentru sectiunile transversale. Lemnul de esenta tare produce un rumegus mult mai fin, deci poti alege piese cu 8-19 dinti pe inch pentru taieturile longitudinale si aproximativ 15 dinti pentru sectiunile transversale.

De remarcat, de asemenea, ca un numar mare de dinti inseamna si o taiere mai lenta.

In continuare, gasesti cateva propuneri interesante, pentru piese cu o buna fiabilitate, disponibile in magazinele online la preturi foarte avantajoase. Trebuie sa adaugam ca pe lista lor de calitati se numara, de asemenea, aprecierea primita din partea utilizatorilor.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Fiskars SW31

 

Una dintre propunerile agreate de catre pasionatii de lucru cu lemnul este modelul Fiskars SW31. Este vorba despre o piesa incadrata in categoria hobby – semiprofesional, cu ajutorul careia poti efectua lucrari simple ca anvergura, in jurul casei.

Piesa este una prevazuta cu rama, ceea ce face ca lama taioasa sa fie bine tensionata, iar taierea sa se faca atat in timpul impingerii, cat si al tragerii fierastraului pe lemn. Datorita lungimii de 24 de inch (62.5 cm), poti sectiona inclusiv crengi groase si busteni mici si medii ca diametru. Cu o greutate de doar 500g, iti asigura o manevrare usoara, confortabila, ergonomica; nu vei obosi manevrandu-l.

Lama este confectionata din metal calit, pentru o utilizare indelungata, garantata de buna sa rezistenta la tocire. Dintii ascutiti sunt dubli, ceea ce faciliteaza, de asemenea, taierea in ambele sensuri ale manevrarii fierastraului. Pentru protejarea lamei – si a celui care o transporta – produsul este de asemenea prevazut cu o husa magnetica.

 

 

 

Irwin Universal 425 mm

 

Urmatoarea noastra propunere este pentru o piesa de o ergonomie excelenta, garantata de designul unic, care include cateva “trucuri” practice care iti pun la dispozitie un fierastrau usor de manevrat cu intreaga ta forta, fara sa simti ca obosesti sau ca te suprasoliciti.

Produsul este incadrat in categoria celor profesionale, fiind un instrument practic si util pentru sectionarea lemnului de esenta tare. Lama are o lungime de 425 mm; absenta cadrului iti permite sa actionezi asupra unor crengi groase sau a bustenilor. Aceasta este fabricata din otel inoxidabil C75, finisat cu un strat de lac de 0.85 mm care ofera o protectie de 4 ori mai mare impotriva coroziunii, fata de lacul obisnuit. Dintii cu punct dur au o durata de viata de pana la 8 ori mai mare decat a altor produse similare.

Un alt element care este scos in evidenta de persoanele care au avut ocazia sa testeze produsul este manerul special conformat incat sa asigure un grip favorabil, pentru o eficienta cat mai buna. Zona speciala pentru sprijinirea degetului mare sporeste nivelul de confort si cantitatea de forta utila.

 

 

 

Pilana 450 mm

 

Daca iti doresti un fierastrau de mana ieftin si bun, special pentru a fi folosit pentru transarea bucatilor mari de carne, inclusiv a oaselor, iti propunem modelul Pilana, special conceput pentru acest gen de solicitare. Caracteristicile sale tehnice il includ in categoria pieselor profesionale.

Produsul este unul cu cadru, de tip bomfaier, usor si comod de manevrat multumita manerului din plastic, confortabil si usor de apucat. Gripul este unul excelent, mai ales daca te gandesti ca atunci cand sectionezi carnea si oasele, mainile sunt in general murdare de grasime.

Lama este fabricata din otel, cu o lungime de 450 mm care ii confera o aplicabilitate larga. Instalarea acesteia se face cu usurinta, incat dupa o perioada lunga de solicitari intense, o poti schimba tu insuti, cu o investitie destul de modesta. Datorita cadrului confectionat, de asemenea, din otel, produsul are o lunga durata de viata.

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...