Cel mai bun detector de cabluri electrice in pereti

Am modificat articolul ultima data pe: 12.07.20

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de cabluri electrice in pereti

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca lucrezi in domeniu, fie ca vrei sa poti instala in locuinta ta diverse accesorii care au nevoie de prindere pe perete, fara a exista riscul de a te rani grav sau de a defecta diverse instalatii, un locator de cabluri electrice s-a putea dovedi extrem de util. Acesta scaneaza zona in care iti doresti sa faci gauri cu bormasina, de pilda, spunandu-ti daca exista acolo conductori aflati sub tensiune.

Prin urmare, este un instrument extrem de precis, destinat unor scopuri clar definite, motiv pentru care putine persoane stiu ce aspecte sa considere atunci cand aleg. Paragrafele ce urmeaza iti ofera toate informatiile de care ai nevoie, asa ca te invitam sa le parcurgi cu atentie.

Cand vrei sa cumperi un astfel de dispozitiv, trebuie sa te intereseze, in primul rand, functionalitatea sa. Cu alte cuvinte, se impune sa verifici ce materiale pot fi identificate in pereti. In principiu, cu cat gama de elemente detectabile este mai mare, cu atat mai util se dovedeste un anumit model, intrucat se preteaza mai multor tipuri de aplicatii.

In orice caz, pe piata vei intalni o seama de locatoare care sunt capabile sa gaseasca deopotriva conductorii aflati sub tensiune si metale feroase si neferoase, acestea fiind de nelipsit din trusa electricienilor si a instalatorilor sanitari. Totusi, unele variante ofera si posibilitatea de a identifica substructurile din lemn, ingropate in pereti, motiv pentru care sunt ideale in cazurile in care vrei sa derulezi un proiect serios de reamenajare si reconditionare a locuintei.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice, adancimea de scanare merita toata atentia ta. Practic, este cel mai onest indicator al performantei, caci iti spune care este distanta maxima de operare (de la suprafata peretului inspre interiorul sau). De regula, este specificata in milimetri sau in centimetri, iar valorile variaza de la un model la altul, dar si in functie de tipul de material localizat, drept care iti sugeram sa consulti descrierea fiecarui produs care te intereseaza.

Conform multor pareri despre cele mai bune detectoare de cabluri electrice in pereti, un dispozitiv eficient dispune de o adancime de scanare de 50 – 60 mm in cazul conductorilor aflati sub tensiune, respectiv de 7 – 8 cm atunci cand este vorba de otel.

Pe langa aspectele mentionate, consideram ca destul de important pentru un utilizator este ca produsul sa se controleze lesne, lucru care depinde intr-o mare masura de interfata. Astfel, iti recomandam sa te opresti asupra unui model inzestrat cu cateva butoane intuitive, dar si cu un display ce poate fi interpretat rapid, mai ales daca nu esti un specialist in domeniu ca sa ai habar cum sa realizezi setari complexe.

Lecturand acest ghid cu atentie si ajungand la final, probabil esti curios sa afli de unde poti achizitiona detector de cabluri electrice in pereti, la un pret bun. Intrucat promotiile si ofertele sunt la ordinea zilei in magazinele online, nu putem decat sa te sfatuim sa dai cateva click-uri pentru a te convinge.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch D-tect

 

Iata un dispozitiv profesional, ce poate fi utilizat pentru o gama larga de aplicatii deoarece depisteaza in mod eficient nu doar cablurile electrice din pereti, ci si tevile din material plastic pline cu apa, metalele feroase si neferoase ori substructurile din lemn.

Altfel spus, opereaza multifunctional, de aceea reprezinta solutia preferata de specialisti. Se foloseste simplu, caci dispune de trei butoane, dar si de un display cu afisaj inteligent. Mai mult decat atat, te avertizeaza acustic atunci cand identifica ceva, iar functia “Center Finder” contribuie la localizarea precisa a centrului obiectului.

Se remarca prin adancimea de scanare superioara: 12 cm in cazul metalelor feroase, 6 cm in cel al conductorilor electrici aflati sub tensiune, astfel ca da un randament optim chiar si cand e vorba de pereti foarte grosi. Se alimenteaza cu acumulator de 10,8 V sau cu baterii alcaline, ceea ce promite o buna flexibilitate. Trebuie sa stii, totodata, ca pretul este pe masura performantelor.

 

 

 

Bosch GMS

 

Celor care isi doresc un detector de cabluri electrice in pereti, destinat lucrarilor profesionale, le prezentam modelul de fata, apreciat (in special) pentru performantele incorporate. Astfel, are o adancime de scanare optima, depistand metalele feroase si neferoase ingropate in zid la circa 10 – 12 cm, dar si conductorii aflati sub tensiune la o distanta de 5 cm de suprafata.

Ba mai mult, integreaza o scala cu zoom, functie care iti permite sa localizezi precis un anumit obiect identificat, astfel incat sa stii unde anume poti face o gaura cu bormasina, de exemplu, fara a te supune vreunui risc major.

Mentionam si ca se poate utiliza cu usurinta de catre orice persoana, interfata fiind una simpla, iar dispozitivul beneficiind de autocalibrare, ca sa nu mai fie nevoie sa faci tu aceasta operatiune. Manerul poseda un grip comod si care asigura o prindere eficace, asadar nu ai de ce sa te plangi nici la acest capitol.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Bosch PMD

 

Cauti un detector de cabluri electrice in pereti, ieftin si bun? Noi iti putem recomanda modelul Bosch PMD 7. Acesta este un dispozitiv ideal pentru acasa, caci prezinta o interfata minimalista, constituita dintr-un singur buton si un LED, fapt care face ca utilizarea sa fie extrem de simpla chiar si pentru un novice.

Pentru a explicita, te informam ca indicatorul luminos se poate aprinde in culorile rosu (nu trebuie sa gauresti zidul in locul cu pricina), galben (de asemenea, trebuie sa fii foarte atent) si verde (nu depisteaza obiecte, deci ai posibilitatea de a folosi bormasina). Asadar, functioneaza in acord cu un sistem de semaforizare lesne de inteles si interpretat.

Se bucura de functia de autocalibrare, asa ca nu este nevoie sa faci diferite setari inainte de a-l intrebuinta, si poate detecta atat conductori electrici aflati sub tensiune (la o adancime maxima de 5 cm), cat si metale feroase (7 cm), neferoase, substructuri din lemn. Pretul este avantajos.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status