Cea mai buna masca de gaze profesionala

Am modificat articolul ultima data pe: 06.06.20

 

Cum aleg cele mai bune masti profesionale de gaze

 

Ghidul cumparatorului

Multe pareri despre cele mai bune masti de gaze profesionale subliniaza importanta acestor obiecte in gospodarie sau la locul de munca. In nefericitele situatii in care izbucnesc incendii, ori au loc accidente ce implica substante chimice, un astfel de accesoriu poate salva vieti. Mai mult, utilizarea lor constanta pe santiere, in fabrici, ori laboratoare, iti va asigura o buna protectie impotriva imbolnavirii pe termen lung.

Doresti sa cumperi prima ta masca de gaze profesionala? Daca da, vei afla din acest ghid cum sa alegi cele mai potrivite modele:

 

 

Ca design, exista pe piata doua categorii: masti integrale si semi-masti. La prima categorie, se ofera protectie pentru intreaga fata a purtatorului, pe cand a doua categorie protejeaza doar gura si nasul.

Ambele tipuri de masti se fixeaza pe cap cu ajutorul unor curele elastice, cu prindere in patru, cinci sau sase puncte.

Ca regula, cu cat sunt mai multe puncte de prindere, cu atat se va fixa produsul mai etans si mai confortabil pe fata ta, ceea ce va preveni infiltrarea substantelor periculoase.

In plus, toate materialele care se afla in contact cu pielea trebuie sa nu fie iritante, pentru a te deranja in timpul purtarii indelungate – in aceasta privinta, e bine sa probezi modelul dorit timp de 10-15 minute, pentru a-i evalua confortul.

Campul vizual este un alt factor de selectie. Un vizor panoramic asigura cea mai mare vizibilitate, pe cand mastile cu doua vizoare (unul pentru fiecare ochi) sunt mai restrictive. In orice caz, este important ca sticla a fie tratata impotriva aburirii si actiunii acizilor, pentru a asigura tot timpul o folosire sigura a produsului. O masca de gaze profesionala, la un pret bun, va include unul sau mai multe filtre. Importanta acestui element este cruciala: filtrele asigura purificarea aerului inspirat, elementele periculoase ramanand prinse in materialul special dinauntru.

Piesele de filtrare pot fi de multe feluri, marcate prin litere, precum urmeaza: A protejeaza impotriva vaporilor organici cu punct de fierbere de peste 65 grade, in timp ce AX protejeaza impotriva vaporilor cu puncte de fierbere sub pragul respectiv.

Filtrele marcate cu K protejeaza impotriva vaporilor de amoniac, Hg impotriva vaporilor de mercuri, iar CO impotriva emanatiilor de monoxid de carbon.

Cele marcate cu B sunt utilizabile impotriva substantelor anorganice (clor, acid cianhidric, hidrogen sulfurat), iar cele cu P ofera protectie impotriva particulelor.

Exista si filtre “Reactor” care se folosesc in cazul lucrului cu substante radioactive.

Capacitatea filtrelor determina dupa cat timp vor trebui inlocuite. Cele din clasa 1 trebuie inlocuite relativ repede, iar cele de clasa 3 mai rar. Exista si masti ce combina mai multe tipuri de filtre (de ex. ABEK).

Pentru o utilizare corecta si sigura a lor, citeste cu atentie instructiunile producatorului! In plus, multe produse vin fara filtru, deci le vei cumpara separat, in functie de situatiile in care folosesti masca.

Mai jos iti oferim si cateva scurte prezentari ale unor produse ce pot fi comandate online. In caz de gasesti ce ti s-ar potrivi cel mai bine, linkurile atasate iti vor permite sa plasezi comanda repede, iar masca va fi a ta in curand:

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Drager Panorama P-EPDM-PC

 

Modelul Panorama P-EPDM-PC de la Drager este echipat cu un vizor generos ce ofera un camp de 180 de grade de vizibilitate utilizatorului. Ca materiale, corpul produsului este alcatuit din EPDM, un cauciuc sintetic elastic rezistent la acizi si la substante corozive, insa prietenos cu pielea tenului si a scalpului.

Vizorul este din policarbonat, rezistent la socuri si zgarieturi, si tratat impotriva aburirii – astfel, vei putea utiliza masca aceasta timp indelungat, in siguranta si cu eficienta maxima. Are si diafragma de vorbire, pentru a asigura conditii foarte bune de comunicare in timpul purtarii, si se poate conecta rapid la aparatele pulmonare automate care pompeaza aer catre caile respiratorii ale utilizatorului.

Este robusta, are cinci puncte de prindere, garnitura dubla pentru o izolare cat mai etansa, si include si o curea pentru purtat la gat. Este compatibila cu o gama destul de larga de filtre Prager, in functie de conditiile mediului in care va fi folosita.

 

 

Drager X-plore 6300 PMMA

 

Modelul X-plore 6300 PMMA reprezinta o optiune foarte atragatoare, daca cauti o masca de gaze profesionala, ieftina si buna, care sa ofere avantajele modelelor mai scumpe. Ca si alte modele de la Drager, produsul acesta este fabricat din cauciuc sintentic EPDM care nu irita pielea, iar vizorul de 180 de grade este din Plexiglas PMA, tratat impotriva socurilor si zgarieturilor.

Ca design, masca se prinde de cap in cinci puncte, iar sistemul de ventilatie din interior previne aburirea. Ca si celelalte modele de la acest producator, este de marime universala, cataramele permitand ajustarea eficienta pe capul utilizatorului, spre o potrivire etansa si confortabila.

Produsului i se pot atasa cu orice filtru de tipul RD40 din gama vasta de la Drager, iar cele mai bune contexte de folosire sunt santierele, lucrul in industria chimica si cea grea, precum si in laboratoarele de medicina sau farmacie. Ca dezavantaj, nu are curea pentru a o purta dupa gat.

 

 

Drager X-plore 6570

 

Drager X-plore 6570 este o masca integrala ce nu numai ca acopera in intregime fata ta, ci si ofera unul din cele mai bune campuri vizuale, atat in latime (180 grade), cat si in inaltime (aproape 10 centimetri are vizorul de sus pana jos).

Astfel, vei putea utiliza acest produs in siguranta (hamul se fixeaza in cinci puncte, pentru o fixare cat mai etansa), dar si intr-un mod eficient, observand lesne toate elementele din mediul in care te afli. Ca materiale, este alcatuita din silicon galben hipoalergenic, foarte prietenos cu pielea fetei si cu scalpul, iar vizorul este din policarbonat Triplex, deci nu se abureste, si nu se sparge usor la impactul cu obiecte si suprafete tari.

Este inclusa si o diafragma de vorbire, pentru a comunica cu usurinta in timpul purtarii, iar valva este usor de inlocuit si intretinut. I se poate atasa un singur filtru triplex de tipul RD40, in partea frontala.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status