fbpx

Cel mai bun bec LED Philips

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.19

 

Cum aleg cele mai bune becuri LED Philips

 

Ghidul cumparatorului

Becurile de tip LED (light-emitting diode) au devenit tot mai utilizate, o data cu noile tendinte de a cauta noi modalitati de iluminare care sa fie eco-friendly si cu performante ridicate in ceea ce priveste rata de utilizare a energiei. Un atu foarte bine exprimat, in comparatie cu tipurile mai vechi de becuri (incandescente sau cu halogen), este durata sporita de viata.

 

Philips se evidentiaza, mai ales la nivelul compartimentului de productie specializat pe nisa corpurilor de iluminat, prin gama variata de produse si multitudinea de optiuni – de la variatii de forma, culoare (care poate fi standard, in nuante de alb, sau cu posibilitate de modificare dupa propriul gust) si pana la posibilitatea controlarii intensitatii luminii prin wi-fi.

Atunci cand te hotarasti sa cauti pareri despre cel mai bun bec LED Philips, trebuie sa urmaresti mai intai puterea de iluminare, exprimata in lumeni, pe care o poate oferi un astfel de accesoriu si rata de echivalare fata de becurile cu incandescenta, mai ales atunci cand doresti sa faci trecerea de la un tip la altul.

Astfel, echivalentul unui bec de 40W este un dispozitiv LED ce produce o lumina cu intensitate de 450 de lumeni, unul de 60W este echivalent cu 900 – 1100 lumeni, iar un dispozitiv incandescent de 100W poate fi inlocuit cu succes de un bec LED ce produce o lumina cu intensitatea de  1200 – 1600 lumeni.

La fel, culoarea luminii trebuie verificata, intrucat dispozitive de tip vechi produc o lumina cu nuanta galbena, calda, in timp ce nuantele reci de alb sau alb-albastrui pot fi deranjante atunci cand sunt utilizate in interior, dar ofera un grad bun de iluminare atunci cand sunt folosite afara.

Atunci cand oamenii vizualizeaza gama de optiuni a furnizorilor si afla unde gasesc bec LED Philips la un pret bun, mai trebuie sa ia in calcul forma acestuia, deoarece exista o tendinta de specializare, prin distribuirea luminii fie omnidirectional, fie intr-o singura directie – becurile de tip bulb clasic sau reflector sunte recomandate pentru spatiile interioare, iar cele cu forma de lumanare sau spotlight sunt potrivite pentru aplice decorative sau lampi.

Un element care trebuie verificat neaparat inainte de a achizitona becurile este tipul de soclu sau dulie cu care sunt compatibile. Tipul clasic, denumite Edison, este cel mai raspandit momentan, cu 2 subtipuri: E14 (diametrul filetului de 14 mm – potrivit pentru veioze sau lampi) si E27 (diametrul filetului de 27 mm – utilizat pentru iluminarea clasica, din plafon). Simultan cu introducerea iluminatului interior arhitectural, de tip spotlight, au aparut becuri cu modalitate de insertie de tip bi-pin, variatiile prezente, G4 sau G9, cuantificand distanta, in milimetri, dintre cei doi pini metalici.

Acum ca stii exact ce anume trebuie sa urmaresti cand vrei sa achizitionezi becuri de tip LED, te invit sa vizualizezi cateva optiuni de produse care credem ca ti-ar putea satisface cerintele energetice si de comfort.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Philips HueWiFi E27 

 

Philips HueWiFi E27 este un bec indicat pentru lumina ambientala sau arhitecturala, cu posibilitate de conectare la sistemul Philips Hue ce permite modificarea culorilor, trecand de la lumina alba pana la nuante intens colorate, dispunand de 16 milioane de culori posibile.

Modificarile pot fi realizate prin conexiune cu telefonul sau tableta, interfata fiind compatibila cu sistemele Android si iOS. Daca iti doresti o masura de control crescuta asupra atmosferei din incapere, acest produs poate fi cel mai bun bec LED Philips pentru tine, oferind si optiunea sincronizarii cu muzica si filmele.

Intensitatea luminii produse este de 600 de lumeni, echivalentul unui bec incandescent mai mare de 40W, iar forma este de tip reflector, cu directionarea razei luminoase spre partea superioara a cupolei becului, intr-un unghi de 160 de grade.

Tensiunea de alimentare este de 230V, iar puterea este de 10W. Dulia este de tip Edison, standard pentru tara noastra, cu diametrul filetului de 27 de milimetri. Autonomia becului este de 25000 de ore, calculata pana la momentul reducerii intensitatii luminoase cu 30% fata de valoarea initiala, durata de functionare efectiva fiind chiar mai mare.

 

 

 

 

 

Philips  CorePro LEDbulb 

 

Philips  CorePro LEDbulb poate inlocui fara probleme becurile cu incandescenta sau pe cele cu halogen, avand acelasi forme si dimensiuni cu acestea si ofera, prin rata mult mai eficienta de conversie a energiei electrice, posibilitatea reducerii consumului de electricitate.

Costurile de intretinere sunt mult mai reduse datorita duratei mare de viata, estimat de specialisti ca fiind de 15000 de ore. Trebuie mentionat ca aceasta valoare a fost calculata doar pana in momentul reducerii intensitatii luminoase cu 30% din valoarea initiala, durata de functionare efectiva fiind mai mare.

Este un bec LED Philips ieftin si bun, iar lumina produsa este integrata in spectrul de culoare alb si are o tonalitate calda, asemanatoare luminii produse de becurile cu halogen, cu fascicul directional, ideal pentru accente arhitecturale sau ambientale.

Puterea electrica necesara este de 13.5W si sunt compatibile cu corpurile de iluminat ce dispun de soclu de tip Edison cu diametrul filetului de 27 de milimetri.  

 

 

 

 

 

Philips 6 Pack 

 

Philips 6 Pack este un set de 6 becuri LED, de forma standard, si lumina emisa incadrata in spectrul alb de culoare, cu o tonalitate calda, potrivita pentru incaperile in care iti petreci mai mult timp, deoarece nu produce un stres vizual aditional prin distorsionarea culorilor.

Intensitatea luminii produse este de 806 lumeni, echivalenta cu un bec de 60W, iar puterea electrica se incadreaza in 8W. Datorita zonei inferioare matifiate a globului, fasciculul de lumina este directionat in sus, luminand la un unghi de 200 de grade.

Autonomia raportata de specialisti este de 15000 de ore – calculata pana in momentul in care intensitatea luminoasa este redusa cu 30% din valoarea initiala, dar cu o durata de viata efectiva mai mare. Tehnologia LED implementata de Philips asigura aprinderea instantanee, eliminand timpul de intarziere dintre momentul actionarii intrerupatorului si iluminarea incaperii.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status