Cele mai bune filtre de apa

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun filtru de apa – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Apa o folosesti foarte des atat la baut, cat si la gatit, asa ca trebuie sa te asiguri ca este de calitate pentru a proteja sanatatea ta si a familiei. Nu poti sa controlezi sursa generala, dar poti sa imbunatatesti calitatea apei din casa, cu ajutorul unui filtru special creat pentru eliminarea impuritatilor. Daca sursa este buna si ai nevoie doar sa indepartezi sedimentele, clorul si alte pesticide, atunci iti propunem un model usor de instalat, care nu ocupa mult loc si este primul in lista optiunilor noastre: 3M Purification Aqua-Pure Complete. Are la dispozitie un filtru cu carbune activ si este de capacitate mare – 4000l.  Daca insa zona in care stai iti pune mari probleme cu calitatea apei, atunci poti opta pentru un articol mai complex, cu 6 stadii de purificare si anume Filtro Pure 6M, care reprezinta al doilea produs din lista noastra.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

3M Purification Aqua-Pure Complete 
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru a imbunatati calitatea apei la bucatarie sau la baie, poti opta pentru acest model usor de instalat (sub chiuveta sau suspendat), cu un filtru cu carbune activ ce elimina clorul si alte impuritati, imbunatatind astfel gustul si mirosul, ce are capacitatea de a filtra o cantitate mare de apa (4000l).

Cartusul are o durata de viata de pana la 6 luni, cand trebuie schimbat, iar daca esti o persoana mai comoda, alege un alt model.

Este un filtru nu foarte sofisticat, dar iti asigura o calitate mai buna a apei pentru baut si pentru gatit, la un pret rezonabil.

A 2-A OPTIUNE!

Filtro Pure 6M
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model performant, dotat cu tot felul de filtre care imbunatatesc calitatea apei, eliminand impuritatile, dar si mirosul neplacut si ajuta la remineralizarea acestui lichid vital. Are o capacitate de 6000 litri si un rezervor de 12 litri, fiind capabil sa furnizeze apa atat pentru locuinte, cat si spatii in care exista multi oameni.

Daca ai probleme cu presiunea apei, pompa necesara nu este inclusa in pachet, ci trebuie achizitionata separat, ceea ce implica costuri suplimentare.

Cumpara acest aparat de filtrare, daca vrei sa bei o apa cu adevarat pura, ce e lipsita de impuritati si are un gust bun.

A 3-a Optiune!

Barrier Expert Standard 501-ST
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are la dispozitie trei niveluri de filtrare a apei: mecanic, schimb ionic si post carbon care iti va asigura o calitate buna a lichidului de baut- fara sedimente (praf, rugina etc.), metale grele si toxice (cupru, plumb etc.), gust sau miros de clor si alte pesticide folosite la curatarea apei in sistemul central.

Avand in vedere caracteristicile produsului, calitatea si eficienta pe care le promite, era de preferat si o perioada de garantie, de care modelul insa nu beneficiaza.

Recomandam acest filtru pentru ca poti obtine simplu si usor, apa curata si cu un gust bun, la un pret decent.

 

 

Cum alegi un filtru de apa bun

 

Ghidul cumparatorului

Apa, alaturi de aer, este cea mai importanta substanta pentru supravietuirea oamenilor, durata de viata a unuei persoane mature fiind de doar 3 zile, in lipsa acesteia. Atunci cand o consumam din reteaua publica de furnizare, ea e contaminata cu clor, utilizat pentru calitatile sale bactericide, pentru a inlatura sedimente, bacterii si paraziti sau alte particule, in functie de calitatea dezinfectiei realizate de operator si de intretinerea retelei de tevi prin care aceasta este livrata.

Ca sa te bucuri de o apa de baut sau chiar si menajera curata, fara gust, miros sau culoare suspecta, te sfatuim iti indrepti atentia spre o serie de filtre de apa (la preturi bune). Inainte de a te intreba unde le gasesti, trebuie sa hotarasti care modele se potrivesc nevoilor tale. Pentru aceasta, te invitam sa consulti urmatorul ghid, unde vei afla ce criterii de selectie trebuie sa iei in calcul in momentul in care vrei sa faci o astfel de achizitie.

 

Filtre apa 1

 

Tehnologia: Imparte aceste produse in: distilatoare, filtre de carbon activat, cu ultraviolete, ionice, din fibre, prin membrane capilare, cu ceramica, nanofiltre si filtrele ce folosesc osmoza inversa.

Distilatoarele purifica prin fierbere, si trasforma apa in vapori, care vor fi trecuti apoi printr-un sistem de racire, obtinandu-se astfel o sursa curata, numai buna de consumat.

Filtrele cu carbon activat sunt printre cele mai accesibile ca pret si utilizeaza capacitatea carbunelui de a lega substante chimice si impuritati. De asemenea, aceste tipuri de produse indeparteaza si gustul de clor al apei potabile din reteaua publica.

Capacitatea razelor ultraviolete de a dezinfecta este bine cunoscuta, ele fiind intrebuintate si in salile de operatie ale spitalelor. Aceasta metoda presupune eliminarea microroganismelor, in momentul in care razele UV ating celula. Este o variante ce presupune ca apa sa aiba anumiti parametri pentru se obtine rezultate: duritate maxima – 7 grade Germane, Fier < 0.2 mg/l, mangan < 0.05 mg/l, hidrogen sulfurat < 0.05 mg/l si suspensii < 10 mg/l.

Pentru aceia dintre voi care sunteti in cautarea unei solutii pentru a contracara apa dura, ce cauzeaza depunerea de calcar pe componentele instalatiei sanitare sau a masinii de spalat, atunci o buna optiune este model cu filtru ionic, cu efect de deionizare si dedurizare a acestui lichid vital. Pentru aceasta, produsul utilizeaza o rasina schimbatoare de ioni, insa nu are capacitatea de a indeparta poluantii organici.

Filtrele de apa cu fibre sunt indicate in special pentru sursele menajere, deoarece separa sedimentele, nisipul si rugina. Acestea sunt fabricate din sticla, celuloza sau raion tors, astfel incat nu sunt capabile sa indeparteze contaminantii organici.

Filtrele cu osmoza inversa pot fi utilizate pentru eliminarea unui numar mare de impuritati, apa fiind purificata prin trecerea printr-o membrana poroasa, care impiedica trecerea sarii si a tuturor substantelor daunatoare. Conform studiilor, acest tip de filtru de apa, la un pret bun este capabil de a separa peste 99% dintre poluantii comuni din acest lichid.

Cartusele ceramice sunt indicate, in general, pentru utilizarea preventiva, daca e vorba de o sursa care este in general buna de baut si fara contaminanti importanti, pentru a preintampina o eventuala infectare. Si asta deoarece poate filtra impuritati de doar 0,3-0,8 microni, suficient pentru a elimina microorganisme precum Giardia sau Cryptosporidium.

Ca sa te bucuri de protectie impotriva substantelor chimice se pot ajunge in rezerva de apa, alegeti un filtru ceramic cu zeolit sau carbune activat.

Ultrafiltrarea utilizeaza membranele capilare si are o finete de purificare de 0,01-0,03 microni, respectiv bacterii, virusuri si alte microorganisme patogene. De asemenea, echipamentele acestea mai folosesc si un filtru de 5, pentru rugina, mal, o componenta schimbatoare de ioni, care leaga metalele grele si carbune activat, pentru substantele chimice organice.

Cea mai noua tehnologie de purificare utilizeaza nanofiltrarea, care pe langa microorganisme si substante chimice, va reduce si din concentratia de minerale din apa, sarurile de calciu si de magneziu fiind indepartate in proportie de pana la 50%.

Daca ai nevoie de mai multe ustensile pentru gatit, poti citi si despre tocatoare de bucatarie.

Tipul de montare: Atunci cand alegi modalitatea de filtrare, trebuie sa ai in vedere si modul in care o vei folosi, la fel cum iti alegi si lada frigorifica Beko in functie de nevoile tale. Spre exemplu, daca doresti numai apa de baut si preferi avantajul portabilitatii, vei opta pentru o carafa. Dezavantajul acestui tip de echipament este acela ca poate produce suficient doar pentru 2 persoane.

Daca vrei un filtru care sa ofere un debit crescut, ai posibilitatea de a alege intre articole diferite, respectiv cele de baterie, cu instalare sub chiuveta sau pentru intreaga locuinta.

Filtrul pe baterie se va monta pe tija acesteia si va ofera apa curata, fara gust modificat si fara miros, de fiecare data cand ai nevoie, debitul fiind influentat de model. De cele mai multe ori, acest tip de echipament este prevazut cu un sistem de comutare a filtrarii si asta pentru ca sursa sa poata fi intrerupta atunci cand utilizati apa calda, sau chiar si rece, in scop menajer, pentru a prelungi durara de viata.

De asemenea, este usor de montat si de intretinut, cartusul putand fi inlocuit facil, chiar de catre tine, fara ajutor profesionist, fapt ce mentine cheltuielile de utilizare la minim.

Filtrul cu instalare sub chiuveta va fi montat direct pe teava de apa rece care alimenteaza. Datorita acestui aspect, vei avea nevoie de o a doua baterie, pentru ca lichidul de baut sa nu se contamineze trecand prin aceeasi cu cel menajer. Acest tip ofera un debit mare, o sursa curata pentru gatit si baut si localizarea nu te va incomoda in activitatile zilnice.

Mai mult decat atat, nu va trebui sa comutezi de pe rece pe cald pentru a prelungi durata de functionare. Dezavantajul este ca trebuie sa fie montat de catre un instalator profesionist, pentru a evita eventuale neplaceri, precum inundatii.

Filtrul pentru intreaga locuinta curata toata apa care va intra in instalatia ta, inclusiv cea menajera. Acesta va fi ales in functie de capacitatea de purificare, ce trebuie sa fie proportionala cu cantitatea consumata de familie. El e folosit in special la indepartarea ruginei, a malului si a altor contaminanti macroscopici, insa cei microscopici pot trece. Asadar se recomanda utilizarea impreuna cu un alt tip de filtru, spre exemplu din carbon sau fibre, pentru a elimina bacteriile si substantele chimice. De regula, pachetele destinate intregii locuinte includ si articole pentru chiuveta. Asemanator modelului de mai sus, se recomanda contactarea unui instalator profesionist pentru montarea produsului.

 

 

Capacitatea de filtrare: Acest aspect face referire la numarul de litri ce poate fi oferit de un astfel de sistem intr-un anumit timp.

Ideea e sa alegi un produs care sa fie potrivit pentru familia ta si ce sa fie capabil sa funizeze volumul necesar de apa potabila. Intr-o casa in care exista putine persoane este recomandat un filtru cu rezervor de stocare de 5-7 litri. Dar, un articol ce produce 4 litri de apa nu va fi tocmai suficient pentru o familie de 5 persoane. In astfel de cazuri, mai recomandat e un model cu instalare sub chiuveta, la care va trebui sa-i schimbi doar cartusele la cateva mii de litri.

Tine cont ca o capacitate mare (de cel putin 5000 litri) e potrivita si atunci cand vrei sa purifici acest lichid incolor, inodor si insipid, ce curge la robinet intr-o anumita companie, unde numarul de angajati este unul mare.

 

Accesoriile: Cel mai bun filtru de apa vine la pachet si cu o serie de accesorii utile la intrebuintare si/sau montaj. Printre acestea se numara:

Racordul de intrare – asigura legatura dintre conducta de apa si sistemul de filtrare. E un element ce nu trebuie sa lipseasca atunci cand trebuie montat un astfel de produs mai performant.

Robinetul de sectionare – opreste alimentarea atunci cand e necesar.

Furtunul alimentar – reprezinta calea de transport a apei.

Pompa booster – va face posibila o presiune constanta si ajuta filtrul sa functioneze la parametri normali.

Bateria – se monteaza pe chiuveta pentru a face posibila furnizarea cu usurinta apei atunci cand iti doresti.

Cele mai multe sisteme de filtrare vin la pachet cu accesoriile necesare montajului (chei, valve, racord), insa, daca acestea nu exista, trebuie achizitionate separat si implica un cost suplimentar.

 

Dimensiuni: Daca ai la dispozitie un spatiu generos, poti alege sa achizitionezi un dozator de apa. El poate ocupa destul de mult loc (de exemplu 50 x 30 x 30 cm, 150 x 40 x 40 cm etc), dar e eficient si potrivit pentru locuinte.

Daca insa cerintele de apa curata sunt mai mari si spatiul prea mic, o varianta potrivita e aceea de a monta un filtru de mici dimensiuni pe robinet sau sub chiuveta (30 x 10 cm, respectiv 10 x 25 x 35 cm, de exemplu).

Acestea sunt capabile sa ofere un volum chiar si de 5000 litri, cu un singur cartus.

 

 

Pretul: Aici, lucrurile stau destul de simplu: daca iti doresti un produs cu adevarat calitativ, care sa iti furnizeze cu usurinta apa filtrata, fara a pierde prea mult timp, trebuie sa fii dispus sa investesti o suma de bani mai mare. Modelele foarte ieftine nu se vor ridica la nivelul asteptarilor tale (daca acestea sunt mari), nici din punctul de vedere al calitatii, nici din cel al durabilitatii.

Odata ce ai luat in calcul toate aceste aspecte si ai hotarat ce tip de aparat se potriveste cel mai bine pentru activitatea ta, este momentul achizitiei. Noi te sfatuim sa alegi magazinele online. Aici vei gasi o gama larga de produse, la preturi variate, astfel incat vei putea opta pentru cea mai convenabila solutie. Totodata, mai poti si afla pareri despre cele mai bune filtre de apa, in functie de experientele altor utilizatori.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

3M Purification Aqua-Pure Complete

 

Daca te-ai saturat sa dai o tona de bani pe apa imbuteliata, insa iti doresti ca cea pe care o consumi sa fie fara impuritati, te poti orienta catre acest filtru de purificare, caci, cu siguranta, reprezinta o investitie de lunga durata din moment ce poate fi montat facil sub chiuveta proprie sau suspendat, nu necesita intretinere si nu este predispus coroziunii.

Principul de functionare are la baza sa tehnologia avansata cu carbon activ (Carbon Block), drept care produsul este capabil sa imbunatateasca gustul si mirosul lichidului, prin filtrarea clorului, sedimentelor fine (0.5 microni), plumbului (pH6.5 si pH8.5), compusilor organici volatili si chimici (benzen, toluen, stiren, carbofuran), si prin eliminarea azbestului si a cyst-urilor.

Reducerea contaminatilor are loc prin absorbtie si adsorbtie, iar capacitatea de filtrare este de 4000 l, astfel ca rareori ti se va intampla sa ramai fara apa potabila, chiar daca obisnuiesti sa consumi mai mult de 2 l/zi sau sa gatesti in mod constant.

Avantaje

Se bucura de o durabilitate mare-n timp, intrucat nu prezinta riscul aparitiei coroziunii.

Este un filtru cu carbune activ, drept urmare elimina clorul si o gama larga de contaminati, imbunatatind gustul apei si mirosul.

Are o capacitate mare (4000 l), oferind prospetimea apei pe care o doresti la orice ora si reducand cheltuielile acesteia.

Nu ridica probleme la instalare.

Dezavantaje

Cartusul trebuie schimbat o data la 6 luni, unii utilizatori considerand asta ca fiind prea des.  

 

 

 

 

Filtro Pure 6M 

 

Acest dispozitiv are sase stadii de purificare, dupa cum urmeaza: filtre pentru sedimente, confectionate din polipropilena de 1, respectiv 5 microni (elimina murdaria, rugina, reziduurile, particulele care nu s-au dizolvat si alte impuritati); un filtru realizat din carbon si coaja de nuca de cocos (reduce gustul si mirosul dat de reziduuri) si unul de mineralizare (imbogateste apa adaugand minerale esentiale), un cartus din carbon activ granulat (ii da apei un gust mai bun, eliminand clorul) si o membrana de osmoza inversa, ce duce la retinerea a 99.8% din contaminati.

El poate fi intrebuintat cu succes atat in locuinte, cat si in cabinete medicale, localuri sau firme. Se monteaza sub chiuveta, are un bazin de stocare de 12 litri si o capacitate de 6000 litri. Dimensiunea rezervorului e de 25 x 32 cm, iar debitul maxim de 3 litri/minut.

Acest produs se livreaza cu: robinet de alimentare, baterie, chei de strangere, furtun, valva de evacuare si membrana de osmoza inversa. Are un pret de achizitie rezonabil si corect.

 

Avantaje:

Datorita celor 6 stadii de filtrare, el purifica apa in proportie de 99.8%.

Poate fi folosit cu succes chiar si in locuirile in care exista multe persoane, datorita capacitatii de 6000 litri.

Detine un rezervor de stocare de 12 litri.

Se livreaza cu un kit complet de montare.

 

Dezavantaje:

Pompa pentru presiune nu este inclusa in pachetul de achizitie.

 

 

 

 

Barrier Expert Standard 501-ST

 

Daca ai nevoie de un filtru de apa, ieftin si bun, iti prezentam acest model de la Barrier destinat pentru locuinte, cu filtrare prin ionizare. Este compact pentru a nu ocupa mult loc, si se monteaza sub chiuveta.

Prezinta trei stadii de filtrare a apei, si anume: mecanic – un filtru din polipropilena ce asigura filtrarea particulelor insolubile cum ar fi: nisip, rugina, alte particule mecanice; schimb ionic – ce indeparteaza metalele grele si toxice, si anume: cupru, plumb etc.; postcarbon – carbunele activ tratat cu argint va indeparta mirosurile neplacute si va asigura apei un gust bun.

Are o capacitate mare de filtrare de pana la 10.000l. Poate asigura o filtrare buna la 2l de apa pe minut, cu o temperatura cuprinsa intre +5 si +35 grade C. La achizitie, vei primi toate accesoriile pentru montaj si o baterie. Cartusul este foarte facil de inlocuit.

Avantaje

Este un fitru ionic, compact si usor de instalat, destinat pentru locuinte.

Vei beneficia de o apa mai curata, fara mirosuri sau gust neplacute, fara metale grele toxice, filtrul, avand la dispozitie trei stadii de filtrare.

Poate filtra pana la 10.000 l, fiind de capacitate mare.

Kit-ul de achizitie are inclus toate accesoriile pentru montaj, dar si baterie.

Dezavantaje

Nu beneficiaza de perioada de garantie.

 

 

 

 

Star-Light 3G02

 

Daca spatiul iti permite, poti sa optezi pentru acest tip de filtru ce se monteaza pe baterie, si iti va asigura o calitate buna a apei pentru baut sau pentru gatit.

Iti va indeparta sedimentele din apa, de pana la 0,2 microni, de tipul calcarului, particule de nisip sau rugina. De asemenea, cu ajutorul filtrului din carbon activ, va elimina clorul si alte substante nocive, ce pot provoca grave probleme gastrointestinale si, in plus, confera apei un gust si un miros neplacut.

Poti sa folosesti filtrul, fara sa faci nici o schimbare, pentru a imbunatati pana la 3.000l de apa. Viteza de filtrare este buna, asa ca poti obtine 3l pe minut. Il poti folosi si pentru apa rece si pentru apa calda, temperatura apei fiind cuprinsa intre +5 si +45 grade C. Este de culoare alba, asa ca nu va strica aspectul bucatariei tale.

Avantaje

Folosind acest filtru, te vei putea bucura de o apa fara sedimente si cu un gust si miros placute.

Trebuie sa schimbi consumabilele dupa abia 3.000l furnizati.

Viteza de filtrare este buna, de 3l pe minut.

Se preteaza atat pentru apa rece, cat si pentru apa calda.

Dezavantaje

Se monteaza pe baterie, si uneori spatiu sau stilul nu iti permit acest lucru.

 

 

 

 

Mitsubishi Cleansui CB013E 

 

1.Mitsubishi Cleansui CB013ELa categoria cel mai bun filtru de apa de robinet se inscrie cu succes si Mitsubishi Cleansui CB013E. Acesta este un echipanent fabricat la standarde inalte, care se ataseaza direct la robinetul chiuvetei dumneavoastra, asadar va veti putea bucura de apa filtrata de fiecare data.

Acesta utilizeaza filtrul Cleansui, cu o performanta inalta, care are capabilitatea de a indeparta substante nedorite, de tipul clorului sau a altor contaminanti, pastrand in acelasi timp mineralele benefice existente in apa. Acesta este un filtru alcatuit din trei straturi distincte-membrana din din fibre tubulare, un material netesut cu carbune activat si o membrana cu orificii de 0,1microni, care indeparteaza particule precum rugina, fungi, bacterii, precum si substantele chimice care vor fi captate de stratul de carbon, rezultand o apa curata, perfecta pentru baut si utilizat la gatit.

Modelul are o capacitate de filtrare a apei de 1,6 litri pe minut si o durata de viata de 3 luni sau o capacitate totala de filtrare de 900 litri. De asemenea, acesta va permite sa alegeti intre 3 tipuri de functionare: flux de apa filtrata, flux de apa nefiltrata si debit redus, economic.

Produsul este usor de montat si de intretinut, oferind un randament de 99,99% de indepartare a particulelor nedorite din apa de la robinet.

Avantaje

Imbina tehnologia filtrului cu carbune activat cu cea a fibrelor si a membranei filtrante, pentru a obtine o apa cu 99,99% mai pura fata de cea oferita de furnizorul de apa potabila.

Inteparteaza cu succes bacteriile, astfel incat scade riscul contactarii unei boli infectioase.

Beneficiaza de o perioada de garantie de 24 luni.

Are o durata de viata prelungita, fiind capabil sa filtreze pana la 900 litri apa.

Dezavantaje

Rezerva se schima o data la trei luni si este destul de costisitoare.

Trebuie sa fiti atenti sa rotiti maneta in functie de tipul de apa necesar: rece/de baut sau calda/menajera.

button 1

 

 

 

 

Laica Biflux

 

4.Laica BifluxPentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa achizitioneze un filtru de apa potabila ieftin si bun, Laica va pune la dispozitie pachetul Biflux. Acesta contine o cana filtranta Laica Stream White si un set de 6 cartuse filtrante compatibile, astfel incat sa va puteti bucura de apa pura de baut, indiferent de locatia in care va aflati.

Produsul este deosebit de util pentru aceia dintre dumneavoastra carora le place sa petreaca mult timp in natura si trebuie sa va bazati pe apa de izvor, sau din fantani.

Modelul acesta utilizeaza cartuse filtrante care inglobeaza 5 tipuri de tehnologii: filtre mecanice, care separa impuritatile mari, rasina schimbatoare de ioni, care elimina metalele grele, precum plumb sau zinc, carbon activ, care leaga substantele chimice, imbunatatind gustul si mirosul apei, membrana microfiltranta, care retine microorganismele te tipul bacteriilor, si post filtru, care reduce concentratia de saruri minerale de magneziu si calciu, cu efect in dedurizarea apei.

Asadar, daca doriti sa face economie si sa nu mai cheltuiti banii pe apa de masa, pachetul Laica Biflux este o investitie inspirata, capacitatea fiecarui cartus fiind de 150 de litri, asadar cu acest pachet veti putea filtra 900 litri apa, cantitate de apa care cumparata ar valora mult mai mult fata de acest produs.

Avantaje

Filtru de apa portabil, astfel incat va puteti bucura de apa proaspata de baut oriunde v-ati afla.

Inglobeaza toate tehnologiile de filtrare - calitatea procedeului nu este influentata de portabilitate.

O capsula filtranta are o capacitate de filtrare de 150 litri, asadar acest pachet este suficient pentru 900 litri de apa.

Va ajuta sa economisiti bani, deoarece nu va mai trebui sa cumparati apa de masa.

Dezavantaje

Cana filtranta are un volum redus, asigurand o capacitate maxima de apa/filtrare de 1.25 litri.

Daca aveti o familie numeroasa, acest tip de filtrare nu va face fata.

button 1

 

 

 

 

Barrier Expert Hard 502-HD

 

3.Barrier Expert Hard 502-HDDaca sunteti in cautarea unui filtru de apa de chiuveta la un pret bun, atunci sistemul Expert Hard 502-HD este o optiune demna de luat in considerare. Aceste este un produs care utilizeaza 3 etape de filtrare, ce asigura o curatare eficienta a apei, indepartand atat substantele organice, cat si rugina.

Produsul este special conceput pentru zonele cu o duritate crescuta a apei, impiedicand depunerea de calcar la fierbere, astfel incat veti prelungi durata de viata a filtrului sau cafetierei dumneavoastra, dar si a vaselor pentru gatit.

Modelul utilizeaza un filtru mecanic, care indeparteaza toate particulele macroscopice, precum nisipul si rugina, un filtru de dedurizare, care elimina sarurile de calciu si magneziu, si un filtru PostCarbon, care combina tehnologiile carbunelui activat si a rasinilor schimbatoare de ioni, care leaga substantele organice si metalele grele. Capacitatea maxima de apa care poate fi filtrata cu ajutorul acestui aparat este de 10.000 litri, la o viteza de 2 litri/minut.

Asadar, daca sunteti in cautarea unui filtru eficient, care pe langa tehnologiile clasice sau utilizeze si principiul ultrafiltrarii apei, pentru a elimina sarurile minerale care se depun pe electrocasnicele dumneavoastra, degradandu-le, atunci Barrier Expert Hard 502-HD este exact ceea ce aveti nevoie.

Avantaje

Model cu montare sub chiuveta, cu o instalare facila.

Functioneaza in 3 pasi, cu ajutorul a 4 tehnologii de filtrare: mecanica, ultrafiltrare, carbune activat si rasina schimbatoare de ioni, astfel incat apa obtinuta va fi cat se poate de curata si sanatoasa.

Special conceput pentru dedurizare, un aspect important pentru persoanele cu litiaza renala, care nu trebuie sa consume saruri de calcui si magneziu in exces.

Are o capacitate maxima de filtrare ridicata, de 10.000 litri apa.

Dezavantaje

Pret ceva mai mare fata de alte modele din aceeasi categorie.

Comerciantul nu specifica daca produsul beneficiaza de garantie.

button 2

 

 

 

 

Cum se folosesc filtrele de apa

 

Astazi toata lumea e in goana dupa cea mai buna si mai curata apa de baut, mai ales ca majoritatea instalatiilor de la bloc sunt vechi, deci insalubre (conducte ruginite si murdare), iar din aceasta cauza utilizatorii care obisnuiesc sa consume apa direct de la robinet se pot alege cu intoxicatii cu fier, cupru sau aluminiu, care pot duce, la randul lor, la afectiuni ale pielii, ale oaselor si chiar ale vederii. Prin urmare, nu e de mirare ca filtrele de apa se bucura de o popularitate atat de mare. Totusi, pentru obtinerea unui lichid fara impuritati, trebuie sa detii cateva informatii referitoare la exploatarea acestora.

 

 

Cum se monteaza filtrele de apa

Nu mai este un secret pentru nimeni ca exista filtre de apa ce se pot monta deasupra chiuvetei, sub aceasta sau pe teava principala de aductiune a lichidului, insa a sti unde se pot instala instrumentele cu pricina nu inseamna ca ai habar si cum. Ca atare, sfatul nostru este sa citesti cu atentie si sa-ti insusesti intotdeauna instructiunile de utilizare din ambalajului produslui inainte de fixare, pentru a avea garantia ca montarea se realizeaza in conditii de siguranta. Totodata, este indicat sa te folosesti de conectorii din pachet.

Si desi nu e neaparata nevoie de un tehnician pentru instalarea filtrelor de apa, acest lucru putandu-se infaptui lesne cu ajutorul unei bormasini si al unui divertor (de pilda, in cazul variantelor cu amplasare sub chiuveta, singura modificare ceruta consta intr-o gaura foarte mica in obiectul sanitar propriu-zis sau in blatul acestuia, pentru a putea introduce robinetul filtrului, suportul cartusului prinzandu-se cu 2 suruburi), n-ar strica sa apelezi la ajutorul unuia, astfel incat sa previi incidentele neplacute (ex. inundatii).

Etapele care trebuie parcurse atunci cand fixezi un astfel de accesoriu sunt: oprirea alimentarii cu apa in locuinta; deschiderea robinetilor bateriei la care se realizeaza instalarea, pentru a reduce presiunea lichidului; conectarea teiului la teava de alimentare cu apa rece; izolarea optima cu banda de teflon a cuplarilor efectuate; montarea divertorului (robinet pentru apa purificatoare); pozitionarea corespunzatoare a filtrelor si conectarea tuturor tuburilor cu care e prevazut modelul.

 

 

Cum se intretin filtrele de apa dupa instalare

Cand achizitionezi un filtru de apa, practic spui “adio” consumului involuntar de bacterii, clor etc. din lichidul pe care-l consumi, drept pentru care tot mai multi utilizatori doresc sa afle cum pot ingriji corespunzator produsul dupa ce l-au cumparat si l-au montat. Ei bine, adevarul este ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa schimbi regulat cartusele filtrante, conform duratei lor de viata si ritmului de folosire, si vei avea o apa lipsita de impuritati chiar la tine acasa.

 

Cum se schimba cartusul de filtrare si cat de des

Sistemele de filtrare sunt proiectate pentru a produce o anumita cantitate de apa intr-o perioada determinata de timp (majoritatea au capacitatea de a purifica in conditii optime pana la 5000 de l/H2O), ceea ce inseamna ca, odata depasita aceasta limita, cartusul lor trebuie schimbat pentru a preintampina proliferarea bacteriana. Operatiunea dureaza doar 5 secunde, deci inlocuirea poate fi facuta de catre oricine, accesoriul cu pricina putandu-se scoate lesne, fara a fi nevoie de vreun instrument special.

Cat despre frecventa cu care acesta trebuie schimbat, tinem sa subliniem ca, in cazul unei instalari si utilizari corecte, cartusele filtrante (polipropilena, carbon activ si dedurizare) se substituie o data la 6 – 12 luni, in functie de calitatea apei de intrare, pe cand modelele de ultrafiltrare, alcalinizare si membrana de osmoza inversa au o durata de viata cuprinsa intre 12 si 36 de luni, aceasta fiind insa influentata de cantitatea de lichid filtrat.

 

 

Marci populare:

 

Pentru a te asigura de calitatea si puritatea apei de la robinet, filtrele de apa reprezinta cele mai moderne si practice solutii, eliminand atat mirosurile si gusturile dezagreabile, cat si sedimentele, microorganismele, urmele de metale din compozitia acesteia. Nu toate filtrele functioneaza la fel si exista unele mai eficiente decat altele, in functie de tehnologia folosita, dar si de producator. Cele mai de succes companii experte in domeniul solutiilor de filtrare adopta sisteme complexe de tratare a apei si garanteaza cea mai inalta calitate, de aceea produsele lor sunt apreciate in toata lumea. Iti vom prezenta succint activitatea celor mai cunoscute companii experte in tehnologii de purificare a apei potabile sau menajere.

Barier este o companie fondata in anul 1993 in Rusia, Moscova, orientata spre solutii de tratare a apei distribuite la reteaua publica. Liderul exclusiv pe piata ruseasca, s-a impus si pe plan international, in Europa si in Asia, devenind una din companiile de renume pe acest segment de piata.

Extinderea sa si succesul au fost bazate initial pe recunoasterea pe plan national, Barrier castigand de 2 ori titlul de brandul numarul 1 in domeniul filtrarii, titlu acordat de catre consumatori. De asemenea, a primit de 3 ori consecutiv medalia de aur in cadrul competiei Brandul Anului.

Experta in productia de solutii de filtrare pentru uz casnic, compania a fost prima care sa ofere pe piata europeana filtre specializate in functie de tipologia de apa de la robinet, dupa regiunea geografica. Apreciata pentru tehnologia utilizata, Barrier respecta standardele cele mai exigente de calitate si siguranta.

Gama de produse include cani filtrante portabile, ce trec apa printr-un proces complex de tratare, filtre de robinet, dar si sisteme in-line pentru montaj sub chiuveta, cu conectare la conducta. Barrier se declara “The healthy way to drink and cook” si se bucura de apreciere datorita produselor fabricate din materiale non-toxice, cu o varietate larga de cartuse.Doctor Detox este un brand sub care se comercializeaza sisteme de filtrare a apei si este detinut de compania Wellnessist SRL, avand ca obiective sa informeze consumatorii si sa-i ajute cu solutii pentru un stil de viata sanatos, activ si ferit de boli.

Ofera atat sugestii de programe pentru ingrijirea sanatatii, cat si produse moderne si variate de tratare a apei de la robinet. Compania respecta normele in vigoare de calitate, siguranta si protectie a mediului si vine in intampinarea nevoilor clientilor cu servicii de asistenta gratuite inainte si dupa vanzare si garantii extinse pe 5 ani.

Gama de produse include ionizatoare de apa electrice, modele ce purifica apa de cele mai fine particule, de 0, 1 microni, oferind o apa alcalina ionizata cu multiple beneficii pentru sanatate. De asemenea, modelele de ionizatoare non-electrice sunt apreciate, fiind solutii practice si simple pentru o apa pura.

Atat filtrele integrate in sistemele electrice, cat si cartusele filtrante de schimb elimina cu eficienta impuritatile din apa de la robinet, compania avand certificate de analiza si aprobare a tehnologiilor utilizate. Doctor Detox este un brand apreciat datorita calitatii asigurate si a preturilor competitive, iar consultanta oferita consumatorilor ii ajuta sa aleaga solutia optima de tratare a apei.

 

Brita este o companie care are ca misiune sa schimbe “modul in care oamenii beau apa”, propunandu-si sa ii ajute sa abordeze o “maniera sustentabila” de consum. Cu motto-ul “Don’t stop thinking about your water”, Brita promite certitudinea unei ape filtrate perfect. A lansat primul filtru de apa pentru uz casnic.

Fondata in 1966 in Germania, compania a fost initial o mica afacere de familie. Heinz Hankammer a pus bazele firmei si a numit-o dupa fiica sa, primele produse fiind fabricate de catre familie manual, in propria lor gradina. Azi, brandul este un lider inovativ cu reprezentante in peste 60 de tari in intreaga lume.

Brita a cunoscut o crestere constanta, adaptandu-si si perfectionandu-si produsele pentru a intampina nevoile consumatorilor. La momentul actual, ofera atat sisteme de filtrare pentru uz domestic, cat si sisteme complexe pentru industria de restaurante si hoteliera. Conform companiei, aproximativ 250 de milioane de oameni beau apa tratata cu solutii Brita.

Implicata in comunitate prin diverse campanii (pentru tratamentul cancerului la san, pentru reducerea deseurilor rezultate din folosirea sticlelor de plastic), Brita respecta un sever control al procesului de productie, materialele si cartusele trecand constant printr-o serie de testari si verificari, inclusiv de catre foruri de atestare independente.

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Brita Maxtra 

 

Daca va ganditi sa achizitionati o cana pentru filtrarea apei, atunci va sfatuim sa adaugati pe lista dumneavoastra de cumparaturi si acest filtru de apa Brita Maxtra. Acesta este special conceput pentru a fi utilizat impreuna cu o carafa de filtrare a apei si utilizeaza carbunele activ si rasina schimbatoare de ioni.

Carbunele activ leaga toata substantele chimice daunatoare, precum clorul si pesticidele, iar rasina schimbatoare de ioni dedurizeaza, impiedicand astfel depunerea calcarului. Astfel, apa nu va avea calitatile organoleptice, gust, miros, culoare, alterate de impuritati, putand fi consumata ca atare sau in pregatirea mancarii.

Cartusul se schimba in functie de consumul de apa, astfel pentru o familie de 2 persoane, cu un consum zilnic de 2 litri de apa de persoana, se recomanda schimbarea acestui la un interval de o luna, iar unei familii de 4 persoane i se recomanda schimbarea o data la 2 saptamani. Un dezavantaj al acestui produs este faptul ca nu veti putea filtra o cantitate mare de apa intr-un timp scurt.

Asadar, daca doriti sa aveti la dispozitie filtre de schimb pentru cana dumneavostra filtranta, atunci acest produs este ideal pentru dumneavoastra, pachetul continand 4 filtre la pret de 3.

Avantaje

Pachet cu mai multe filtre - veti avea la dispozitie unul de rezerva cand va trebui sa schimbati cartusul.

Utilizeaza o dubla tehnologie, cu carbon activat si rasini schimbatoare de ioni, indepartand eficient substantele chimice si calcarul.

Produsul ofera un raport calitate/pret deosebit de convenabil pentru numarul de filtre incluse in pachet.

Modelul are o durata de viata prelungita, un cartus fiind capabil sa filtreze o cantitate de 150 litri apa.

Dezavantaje

Inainte de a achizitiona acest produs, verificati compatibilitatea cu cana dumneavoastra filtranta, in cazul in care este alt brand decat Brita.

Tehnologia utilizata nu indeparteaza in mod eficient microorganismele.

 

 

Barrier Profi Osmo Boost 700-B

 

Printre cele mai bune filtre de apa se numara si Barrier Profi Osmo Boost. Acesta este un aparat pe osmoza inversa, cu utilizare casnica si montare sub chiuveta, astfel incat sa va puteti bucura de o apa pura, fara contaminanti organici si anorganici, fara a a o cumpara din magazin.

De asemenea, acesta este un model cu montare sub chiuveta, astfel incat asigura un debit crescut de apa filtrata, suficient pentru o familie numeroasa, atat pentru baut cat si pentru gatit.

Modelul inglobeaza 5 tehnologii diferite, respectiv doua filtre din polipropilena, unul de 5 microni, pentru particule macroscopice, si unul de 1 micron, pentru particule ceva mai mici, 2 filtre cu carbune activat din cocos, din care unul tratat cu argint, care absoarbe substantele organice elimina mirosul si gustul neplacut, precum osmoza inversa, care nu permite trecerea sarurilor minerale, avand astfel efect de dedurizare.

Asadar, daca aveti nevoie de un filtru care sa faca fata unui consum ridicat de apa, Barrier Profi Osmo Boost este exact ceea ce aveti nevoie, fiind capabil sa filtreze pana la 200 litri de apa pe zi, cu o durata maxima de functionare de 1 an, fara a afecta presiunea ape, avand o pompa incorporata.

Avantaje

Sistem de filtrare al apei performant, care indeparteaza toate impuritatile.

Asigura un debit de apa crescut, de pana la 200 de litri zilnic.

Are o durata de functionare prelungita, de pana la 1 an, in functie de compozitia apei.

Nu afecteaza presiunea apei, fiind prevazut cu pompa.

Dezavantaje

Este printre cele mai scumpe sisteme casnice pentru filtrarea apei.

Poate fi dificil de instalat pentru cei care nu dispun de serviciile unui instalator profesionist.

 

 

UltraDelphi IO400U

 

Pentru cumparatorii care nu sunt limitati de un anumit buget atunci cand trebuie sa aleaga sistemul de filtrare al apei pentru locuinta si detin suficient spatiu pentru instalarea acestuia, brandul Jupiter pune la dispozitie filtrul de apa UltraDelphi IO400U, o adevarata bijuterie a tehnologiei in ceea ce priveste sistemele de purificare a apei in locuinta.

Acesta este un aparat cu ionizare, care produce apa alcalina, ionizata, considerata cea mai buna apa de baut, cu reale beneficii asupra sanatatii. Produsul utilizeaza o tehnologie speciala, respectiv un filtru special BioStone, cu 9 trepte de actiune, care indeparteaza toate impuritatile, atat organice, cat si anorganice, iar ionizarea se face cu ajutorul a 5 electrozi din titan, de tip MESH, care produc apa ionizata cu pH si ORP optim, fara sa fie nevoie de un consum excesiv de curent.

Mai mult decat atat, sistemul este prevazut cu pompa de presiune care permite reglarea presiunii apei si sistem de alarma la valori scazute ale acesteia, protectie de suprasarcina, fiind protejat de variatiile de tensiune. Totodata, aparatul vine cu cea mai lunga perioada de garatie dintre modelele din gama sa.

Toate acestea sunt completate de un design atractiv si un sistem electronic de comanda si control, cu functie de autocuratare, astfel incat acest aparat sa fie una dintre cele mai bune investitii pentru locuinta dumneavoastra.

Avantaje

Curata toate impuritatile, ionizeaza si alcalinizeaza apa, oferindu-va cea mai buna si mai sanatosa apa de baut.

Poate filtra o cantitate mare de apa, cu o viteza de 3 litri pe minut, deservind cu succes si familiile numeroase.

Echipamentul este comandat electric, fiind prevazut cu sistem de atentionare pentru debit scazut, indicator al duratei de viata a filtrului si sistem de autocuratare a electrozilor.

Ofera o perioada de garantie de 60 de luni

Dezavantaje

Pretul de achizitie al acestui aparat este semnificativ mai mare fata de cel a unui filtru de apa cu ionizare clasic.

Este un sistem complex, care necesita un specialist pentru a fi instalat.

 

 

Doctor Detox Alka

 

In cazul in care ati descoperit beneficiile apei alcaline ionizate, ei bine, acum va puteti bucura de acest tip de apa, pura si sanatoasa, oricand doriti, cu ajutorul Alka filter, de la Doctor Detox. Acesta are un design compact, putand fi montat atat pe robinet, cat si direct pe conducta de apa rece, fara a ocupa prea mult spatiu. Este un produs performant, care utilizeaza un filtru cu 8 straturi, 6 pentru purificarea apei si 2 pentru ionizare si alcalinizare.

Acestea din urma utilizeaza straturi minerale si turmalina pentru a imbogati lichidul cu peste 70 microelemente benefice, precum si un camp de magneziu si neodim, care stabilizeaza incarcatura ionica.

De asemenea, produsul beneficiaza de un pret de achizitie extrem de convenabil fata de alte modele de ionizatoare, deoarece componentele electrice scumpe au fost inlocuite de un sistem patentat de ionizare si alcalinizare. Are o capacitate maxima de filtrare de 5000 litri si ofera un debit maxim de 3 litri pe minut, astfel incat face fata cu succes si unei familii numeroase.

Asadar, daca vreti sa achizitionati un filtru de ionizare a apei care ofera un raport calitate/pret de invidiat, care rivalizeaza cu succes performantele modelelor electronice, atunci Doctor Detox Alka filter este produsul potrivit.

Avantaje

Filtru de apa multifunctional, cu triplu rol, de purificare, ionizare si alcalinizare.

Ionizator non-electric, astfel incat ofera un pret de achizitie semnificativ scazut fata de alte modele.

Ofera o cantitate maxima de filtrare de 5000 litri, la o viteza de 3 litri pe minut, astfel incat poate face si unei familii numeroase.

Modelul beneficiaza de o perioada de garantie de 12 luni.

Dezavantaje

Filtrul pentru impuritati trebuie inlocuit la fiecare 6 luni.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status