n n
n
n
▷ Adezivi ieftini pentru parchet. Analiza comparativa

Cel mai bun adeziv pentru parchet ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 06.12.19

 

Cum aleg cei mai buni adezivi ieftini pentru parchet

 

Daca tocmai te muti in casa noua si ai de facut finisaje, sau daca renovezi si schimbi si parchetul, vei avea nevoie de un adeziv pentru montaj. Desi pare o alegere simpla trebuie sa tii cont de cateva aspecte tehnice, dar si de partea economica, pentru a nu cheltui mai mult decat este necesar. Consultand mai multe pareri despre cei mai buni adezivi pentru parchet ieftini, am extras cateva informatii pe care ti le prezint in ghidul de mai jos.

 

 

Poti sa alegi un adeziv universal (care se potriveste cu orice fel de parchet) sau special, care are calitati mai bune si va creste rezistenta in timp a lucrarii.

Verifica, mai intai, compozitia. Astfel, vei gasi adezivi vinilici in dispersie apoasa, de tip monocomponenti, gata pentru a fi utilizat. Au in compozitie rasina vinilica si un continut redus de apa. Sunt compatibil doar cu o suprafata absorbanta de tip sapa pe baza de ciment, panouri din lemn sau podele, pentru a se putea evapora apa continuta de adeziv. Sunt recomandati pentru parchet realizat din lamele de dimensiuni mici (maxim 500 mm) si pot fi utilizati si pe pardoseala incalzita.

Poti opta si pentru adezivi pe baza de rasini reactive, cum ar fi: adezivi bicomponenti sau monocomponenti pe baza de rasini epoxi poliuretanice.

Cei biocomponenti au la baza doua elemente principale si anume o rasina epoxi poliuretanica si un catalizator. Nu contin apa si se vor intari prin amestecarea celor doua componente. Acest sortiment poate fi aplicat pe orice fel de suport, inclusiv pe suprafata incalzita. Este compatibil cu orice tip de parchet.

Cel monocomponent este gata de utilizat si are in compozitie rasini poliuretanice ce se vor intari in combinatie cu umezeala din sapa sau parchet. Este compatibil cu orice tip de parchet si cu orice fel de suport, inclusiv incalzit.

Adezivul il gasesti ambalat in recipiente de plastic sau din tabla, sub forma de sticla sau galeata pentru a putea avea acces cat mai usor la produs. Poate avea diferite cantitati de la 750 ml la 14 – 16 kg sau mai mult.

Recipientele au sisteme de inchidere ferme pentru ca produsul sa nu se intareasca inainte de folosire. Pe ambalaj gasesti specificat consumul la metri patrati pentru a putea vedea usor ce cantitate ai nevoie. Ai grija si la conditiile de temperatura, mai ales daca lucrezi iarna si nu ai caldura instalata, sau vara cand sunt temperaturi foarte ridicate.

Pentru a nu mai pierde timp cu alergatul prin magazinele de specialitate impreuna cu mesterul, sau cu transportul, alege din magazinele virtuale produsul de care ai nevoie, calculeaza cantitatea necesara apoi fa comparatii pentru a gasi un adeziv pentru parchet (ieftin) la un pret bun. Comanda va veni acasa in cel mai scurt timp, iar mesterii se pot apuca de treaba.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Wakol MS-230 

 

Este un adeziv elastic pentru parchet produs de Wakol, firma de origine germana. Poate fi folosit pentru diverse tipuri de parchet de la cel industrial la cel clasic, din lemn sau laminat, de diferite dimensiuni. Adezivul este monocomponent avand la baza polimeri silanici modificati. Nu contine solventi sau apa.

Emisiile de substante sunt foarte scazute, fiind din clasa A+ asa ca poate fi folosit si de mesterii care sunt mai sensibili si dezvolta alergii. Poate fi folosit pe orice fel de suport, absorbant (sapa, podele, structuri din lemn etc.) sau neabsorbant (gresie, marmura etc.), care este curat, drept, uscat, fara impuritati sau crapaturi. Pentru sape asfaltice este recomandat aplicarea unui strat de amorsa inainte de adeziv.

Temperatura ideala pentru a lucra cu adezivul este de 20 grade C la o umiditate de 65%. Nu se recomanda pentru temperaturi mai mici de 15 grade C. Timpul de lucru este de 40 de minute, timpul de intarire este de 24 de ore. Produsul este ambalat in recipient de plastic sub forma de galeata. Are capac ce se inchide ferm pentru a putea fi depozitat. Pentru a fi usor de transportat are maner. Ai un consum intre 1 – 1,4 kg pe metru patrat in functie de suport si modul de aplicare.

 

 

 

Bostik 590068 

 

Daca ai nevoie de un adeziv pentru parchet ieftin si bun iti propunem produsul de la Bostik. Este poliuretanic, bicomponent, fara solventi si cu emisii foarte reduse fiind din clasa A+. Este compatibil cu orice tip de suport fie absorbant sau nu (beton, lemn, metal, placi ceramice etc.), pentru interior sau pentru exterior.

Il poti folosi pentru parchet din lemn masiv inclusiv bambus, mai putin fag, laminat de diferite grosimi, densificat, mozaicat etc. Se poate aplica fara amorsa asa ca faci economie de timp si de bani. Se ususca repede si nu necesita timp pentru gumare. Se preteaza si pe pardoselile cu incazire. Este rezistent si in conditii de umiditate, asa ca il poti folosi pentru a fixa parchetul la baie sau bucatarie.Nu contine solventi si are o emisie foarte scazuta de substante, fiind incadrat la clasa A+. Il pot folosi inclusiv persoanele care sunt mai sensibile.

Timpul de lucru este de aproximativ 50 de minute la o temperatura de 23 grade C. Necesita un timp de fixare, fara trafic pietonal, intre 24 si 48 de ore (trafic intens). Este recomadat sa il folosesti la o temperatura cuprinsa intre +10 pana la +30 grade C. Are un consum cuprins intre 1 si 1,4 kg pe metru patrat in functie de suprafata suportului si de spatula cu care se intinde. Produsul este ambalat in galeata de plastic, cu capac ce se inchide etans, asigurand astfel pastrarea calitatii adezivului atunci cand nu este folosit. Pentru a putea fi usor transportat, recipientul are maner. Galeata contine 10 kg adeziv.  

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status