Cel mai bun televizor OLED

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.24

 

Televizoare OLED – Opinii si Recenzii in 2024

 

Televizoarele OLED incep sa cucereasca anumite nise de piata, ajungand si la utilizatorul casnic clasic, asa ca vor fi utile cateva informatii referitoare la caracteristicile produsului, inainte de achizitia unuia personal. Printre exemplele de top ale momentului pe piata romaneasca se afla Sony Bravia 55AG8, o varianta de 138 cm in diagonala, la rezolutie 4K UltraHD, cu o gama de culori intensa si autentica si un sunet captivant, modelul fiind smart, cu Android TV, astfel incat sa fie la indemana aplicatiile de entertainment dorite, prezinta o diversitate a punctelor de conexiune cu alte accesorii multimedia, avand acces la asistentul vocal inteligent Google Assistant si boxe pentru sunet. O alta optiune apreciata de public este LG OLED55B9SLA

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Sony Bravia 55AG8
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta aceasta dispune de un ecran mediu ca si marime, de 138.8 cm, la rezolutie foarte buna, 4 K, astfel incat sa poata reproduce cu fidelitate maxima continutul existent in prezent pe piata, incluzand un sistem de operare inteligent cu suport de descarcare a aplicatiilor preferate (Netflix, Amazon Prime, etc.), cu optiuni de conectare wireless si cu fir.

Telecomanda in stil clasic, doar cu butoane, poate sa prezinte un motiv de neplacere pentru cumparatori, fiind dorit un aspect mai futurist, care sa se asorteze tehnologiei.

Calitatea produsului este ajutata de numele brandului apreciat la scara larga pentru calitatea display-urilor sale, asa ca se va afla printre cele mai vandute obiecte de pe nisa.

A 2-A OPTIUNE!

LG OLED55B9SLA
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Printre optiunile de buget, daca se poate spune asa, de pe aceasta nisa de piata, se va afla varianta aceasta de 139 cm in diagonala, cu rezolutie 4K si sistem de operare smart, spre a avea acces si la aplicatii, si la canalele obisnuite, mentinandu-se intensitatea cromatica, albul fiind alb si negrul negru.

In functie de tipul de cablu folosit la conectarea cu PC-ul sau consola, exista posibilitatea ca imaginea sa sacadeze sau sa ramana putin in urma fata de cum ar trebui sa fie.

Se gaseste printre cele mai bine vandute optiuni din comert, fiind ajutata de un cost de achizitie bun raportat la calitatea si dimensiunile display-ului, romanii fiind multumiti de ea.

A 3-a Optiune!

Panasonic TX-55GZ950E
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Electrocasnicul acesta dotat cu un display de dimensiuni medii, de 139 cm, va avea o rezolutie capabila sa sustina majoritatea continutului existent pe piata la ora actuala, fiind insotit de un sistem de boxe ce scot un sunet bogat surround, nelipsind oportunitatile de streaming si alte aplicatii, avand in vedere existenta sistemului de operare smart.

Unor utilizatori nu le este pe plac interfata sistemului smart, iar telecomanda clasica va fi mai dificil de utilizat atunci cand vine vorba de cautat continut manual.

Imbina calitatea video cu un sunet foarte bun, functii pe care romanii le cauta intr-un produs electrocasnic pe care doresc sa il foloseasca pentru perioade indelungate.

 

 

Pareri despre cele mai bune televizoare OLED

 

Un televizor OLED bun te va servi ani de zile si iti va infrumuseta timpul petrecut alaturi de cei dragi, inlaturand plictiseala. Iata spre ce modele graviteaza romanii la ora actuala, spre a-ti face o parere cu privire la ce ai putea, si tu, sa cumperi. 

 

Televizor OLED Smart

 

Sony Bravia 55AG8 

 

Acest televizor OLED Sony va infrumuseta un living spatios sau un dormitor elegant, avand o infatisare minimalista, cu o rama de dimensiuni restranse, astfel incat ecranul cu diagonala de 138.8 cm sa fie scos in evidenta. Rezolutia este 4K ultraHD, astfel ca pixelii nu vor fi vizibili din apropiere sau departare, folosindu-se de tehnologie Dolby Vision si HDR 10, astfel incat trecerea cadrelor sa fie naturala, fara sacadari, iar cromatica sa ramana intensa. 

Este un televizor OLED Smart care se foloseste de Android pentru a conecta utilizatorul cu tot felul de aplicatii, venind cu Netflix, YouTube si HBOGo preinstalate, prezentand comenzi vocale si asistent vocal Google assistant. In plus, se poate conecta la internet prin cablu sau wireless, permitand oglindirea continutului de pe telefonul mobil. 

Are TV tuner integrat, pentru canale, nelipsindu-i boxele de sunet, interfata incluzand patru porturi HDMI, 3 USB, slot CI+ pentru distribuitorul de televiziune si jack pentru sistemul audio. Un punct in minus va fi telecomanda clasica, ce dispune de o sumedenie de butoane, un aspect neplacut pentru unii utilizatori. 

 

 

LG OLED88ZX9LA 

 

O adevarata experienta spectaculoasa in propria casa o poti avea folosind un televizor OLED Smart cu diagonala de nu mai putin de 223 cm, asa incat cu siguranta vei avea nevoie de un intreg perete pentru a-l etala asa cum se cuvine. Bineinteles, modelul este insotit de un design slim, elegant si minimalist, ce pune accentul pe ecranul cu rezolutia 8K, tehnologia fiind capabila sa transforme continutul video mai slab calitativ intr-unul asemanator celei ideale. 

Nu ai neaparat nevoie de telecomanda, deoarece iti poti controla televizorul direct cu vocea prin intermediul lui Google assistant sau Alexa. Culoarea (intensitate, luminozitate, contrast) este controlata prin intermediul Dolby Vision IQ, in timp ce sunetul livrat de sistemul Dolby Atmos va oferi o experienta surround, acestea fiind doar cateva motive pentru care modelul se gaseste in listele cu cele mai bune televizoare OLED de pe piata. 

Platforma inteligenta WebOS ofera acces rapid la programe pe Internet, nu doar pe canale, putand oglindi date de pe telefoane Android sau iOS. Varietatea de optiuni de conectare (jack, HDMI, USB, RJ45) largeste si mai mult orizonturile de explorare. Totusi, avand in vedere dimensiunile, costul de achizitie va fi extrem de restrictiv. 

 

 

LG OLED55E9PLA 

 

Cu un televizor OLED LG precum aceasta varianta de 139 cm in diagonala ai la dispozitie o lume bogata si intensa din punctul de vedere cromatic, unde reproducerea culorilor este fidela realitatii, rezolutia fiind 4K Ultra HD, astfel ca vei putea pune TV-ul in living sau in dormitor, caci pixelii nu vor fi usor de reperat, nici din apropiere. 

Ca si tipologie, vorbim, evident, despre un smart TV cu sistem de operare proprietar webOS, care permite descarcarea de aplicatii multimedia si jocuri, incluzand Netflix, Amazon sau HBOGo, astfel incat sa devina mai mult decat un simplu TV. Sunetul boxelor va fi unul bogat, surround, pentru a intregi experienta multimedia, desi uneori contradictoriu, existand optiuni de conectare wi-fi si Bluetooth. 

In plus, nu vor lipsi porturi HDMI, USB si RF. Din pachet nu va lipsi telecomanda Magic Motion, utila pentru navigarea sistemului de operare, putand fi necesara adaugarea unui sistem de sunet mai performant pentru o incapere mai mare, deoarece boxele incluse pot sa nu faca fata. 

 

 

 

Televizor OLED LG

 

LG OLED55B9SLA 

 

Iata un televizor OLED, ieftin si bun, avand in vedere competitivitatea de pe piata, al carui ecran are diagonala de 139 cm, fiind suficient de mare pentru majoritatea incaperilor, si chiar si pentru localuri sau cluburi, daca sunt dorite astfel de investitii. Imaginea are o calitate foarte buna, rezolutia fiind standard, 4K Ultra HD, cu un contrast cromatic deosebit si profunzime a imaginilor, Dolby Vision oferind calitate cinematografica de spectru inalt. 

Precum majoritatea modelelor de televizor OLED LG, si acesta va fi prevazut cu sistem de operare inteligent webOS, astfel incat sa te poti bucura de aplicatiile de pe Internet, sa poti viziona filme si seriale de pe portalurile preferate sau sa consumi si alte tipuri de entertainment. 

Ofera sunet surround prin Dolby Atmos si se poate conecta la calculator gratie porturilor HDMI, existand si conexiune USB sau jack, precum si port pentru cablul de Internet. Totusi, cand este conectat unei console, este posibil ca imaginea sa sacadeze la streaming sau in jocuri, daca nu este ales modulul de vizualizare corect. 

 

 

LG OLED77C9PLA 

 

Iata un televizor OLED, la pret bun, pentru categoria de diagonala din care face parte, optiunea aceasta avand nu mai putin de 195 cm. Rezolutia este 4K UltraHD, standardul mediu pentru astfel de dispozitive, asa incat continutul disponibil in prezent sa fie randat si distribuit la valoarea maxima. Pentru raportarea continutului la fluiditate si reproducere adecvata a realitatii se foloseste de tehnologie HDR 10 si Dolby Vision. 

In vederea obtinerii unui sunet plin, surround, include boxe potente si software Dolby Surround, Dolby Atmos si Clear Voice III, astfel incat continutul audio sa fie perceput la calitate inalta. Include un tuner digital si slot CI+, pentru cartela providerului de cablu prin satelit, nelipsindu-i porturile HDMI, USB si RF, pentru internet si conectare la calculator sau alte dispozitive electronice. 

Foloseste sistemul webOS specific LG, astfel incat utilizatorul sa aiba acces la aplicatiile dorite, precum Netflix, HBOGo sau YouTube, dar si alte jocuri si variante de streaming sau navigare. Poate face oglindire a continutului de pe telefon pe ecran, existand si posibilitate de conectare prin Bluetooth, consumul fiind ridicat, avand in vedere dimensiunile, de 179 W. 

 

 

 

Televizor OLED Panasonic

 

Panasonic TX-55GZ950E 

 

Aceasta varianta de televizor OLED Panasonic a fost conceputa cu gandul la consumul de continut audio-video pe diferite platforme precum Netflix sau Hulu, redandu-l la nivel pur, existand si un modul special de vizionare pentru Netflix. Permite streamingul continutului HDR in majoritatea formelor sale, astfel incat imaginile sa fie fluide, contrastante si pline de detalii si culoare. 

Diagonala de 139 cm este suficienta pentru orice utilizator dispus sa investeasca intr-un TV nou pentru living ori dormitor, de exemplu, rezolutia fiind cea standard, de 4K, astfel incat majoritatea continutului urmarit pe canalele obisnuite sau online sa fie suportata. Boxele din dotare sunt responsabile cu oferirea unui sunet surround, bogat, fara a fi neaparat necesara adaugarea unui sistem audio separat. 

Este o varianta smart, cu comenzi de voce si asistent virtual vocal, prezentand optiuni de oglindire a continutului de pe telefon sau tableta, expunand ample oportunitati de conexiune (HDMI, AV, USB, jack, etc.). 

 

 

Panasonic TX-65FZ800E 

 

Ecranul acestui televizor OLED Panasonic este de 164 cm, oferind amplu spatiu de vizionare, rezolutia 4K HDR expunand o intensitate foarte buna a culorilor, cu niveluri de contrast foarte bune si detaliere maxima, acolo unde este posibil, bineinteles. Precum majoritatea modelelor din aceasta categorie, si acesta este prevazut cu un sistem de operare smart, care permite utilizatorului sa isi instaleze tot felul de aplicatii de navigare si urmarire a continutului dorit, de la YouTube, Twitch si pana la Netflix sau Spotify. 

Se poate conecta fara fir la alte dispozitive prin folosirea Bluetooth-ului sau a Wi-Fi-ului, putandu-se “lega” si drept monitor la PC prin prisma existentei portului HDMI. Nu vor lipsi cateva iesiri USB pentru stick-uri sau hard disk-uri. 

Boxele incluse sunt responsabile cu reproducerea unui sunet surround si plin. Greutatea articolului cu tot cu stand este si ea de luat in seama, ajungand la 33.5 kg, asa ca va fi necesara o piesa de mobilier robusta ori un sistem VESA bine fixat in perete. 

 

 

 

Televizor OLED Philips

 

Philips 55OLED854/12 

 

Printre cei mai reputabili producatori de televizoare OLED se afla Sony, asa ca aceasta versiune de 139 cm poate deveni o varianta apreciata de catre cumparatori romani, mai ales avand in vedere ca rezolutia este una 4K UHD cu HDR, astfel incat continutul cu dinamicitate inalta isi va mentine realismul si nu va prezenta sacadari. Totodata, sistemele Dolby Vision si Atmos vor asigura o calitate vizuala si sonora foarte bune. 

Acest televizor OLED Philips este dotat cu un sistem de operare Android, astfel incat sa ofere proprietarului oportunitatea de a folosi aplicatii de streaming de continut precum YouTube sau Netflix cu usurinta, avand asistent vocal, ambilight si oglindire a ecranului mobil. Se conecteaza la alte dispozitive sau Internet prin Wi-Fi si Bluetooth. 

Interfata este bogata in oportunitati (USB, HDMI, RJ-45, etc.), un element mai putin apreciat fiind telecomanda in stil clasic, fara touchpad, cu multe butoane, de designul careia multi utilizatori nu sunt tocmai impresionati. 

 

 

Philips 65OLED754/12 

 

Printre cele mai dorite modele de electrocasnice de pe piata se afla un astfel de televizor OLED Philips care are o diagonala generoasa, de nu mai putin de 164 cm, ruland la rezolutia 4K HDR, astfel incat sa se pasteze fluiditatea imaginilor dinamice, mentinandu-se contrastul si gama de culori. 

Pentru ca foloseste un sistem de operare inteligent, va oferi doritorilor optiunea de a instala tot felul de aplicatii de streaming si navigare, printre care Netflix si Amazon Prime, astfel incat sa existe suficiente motive de a sta “lipit” de ecran atunci cand ai timp liber. Este evident ca se va putea conecta cu o consola sau un PC, avand porturi HDMI si porturi USB, nelipsindu-i acea functie Ambilight care emuleaza pe spate un continut luminos in nuantele de pe ecran, pentru o atmosfera placuta, un lucru specific Philips. 

Consumul de energie va fi usor ridicat, de 183W atunci cand este activ, in priza, iar modul de conectare fara fir este prin Wi-Fi, nelipsind iesirea RJ-45, pentru cablul de internet. 

 

 

 

Televizor OLED Sony

 

Sony Bravia 65AG9 

 

Vrei sa incerci un televizor OLED Sony si dispui de un buget bogat pentru o astfel de achizitie? Atunci de ce sa nu iti indrepti atentia spre modelul acesta de 164 cm in diagonala, ce va trona intr-o incapere mai mare, de preferinta, pentru a avea tot confortul necesar vizionarii continutului dorit, rezolutia fiind 4K HDR, cu claritate si o gama bogata de culori. 

Diferitele tehnologii Dolby pentru sunet si imagine vor asigura obtinerea unui continut valoros din acest punct de vedere, calitatea fiind dependenta si de cea a fisierelor propriu-zise sau a aplicatiilor de streaming folosite. Acestea fiind spuse, mai adaugam ca nu ii lipseste sistemul de operare inteligent cu sustinere pentru comenzi vocale si asistent vocal inteligent, care deschid oportunitatea spre navigare pe Internet direct pe ecranul televizorului. 

Poti viziona serialele si filmele preferate pe Netflix sau Amazon Prime, poti citi o revista online sau verifica propriile conturi de socializare, de exemplu. Difuzoarele vor emite un sunet surround amplificat, conectivitatea wireless facandu-se prin Bluetooth si Wi-Fi, in timp ce poti conecta si alte aparate prin folosirea porturilor USB, HDMI sau jack. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

In orice casa se gaseste cel putin un televizor in prezent, astfel incat oricare membru al familiei sa se poata bucura de entertainment asa cum doreste. Totusi, avand in vedere dezvoltarea tehnologica de la ora actuala, printre modelele care iau cu asalt topurile de vanzari, in ciuda unui pret mult mai ridicat, se afla televizoarele OLED, care vor prezenta o calitate superioara a imaginii si care vor fi insotite de o suprafata mai mare de privit, de regula. Dar cum poti gasi cel mai bun televizor OLED care sa te multumeasca, daca nu investighezi intai piata putin? Iata cateva informatii. 

Tehnologie: Merita luate in discutie, in prima instanta, principiile de baza ale acestui tip de produs, aspectul sau intrinsec fiind tehnologia ecranului OLED (Organic Light-Emitting Diode) care este format dintr-un strat de materiale organice (carbune si altele) care e alimentat cu energie si emite lumina, astfel incat fiecare pixel va fi iluminat independent de ceilalti. Astfel, nu va exista necesitatea unei iluminari pe spate, de fundal, precum in cazul optiunilor LCD. Acest aspect rezulta intr-un ecran mai subtire si mai usor. 

Tehnologia aceasta se traduce prin reproducere cromatica fidela pe ecranul de televizoare OLED, la preturi bune, unde negrul va fi intens, iar albul puternic, existand dinamism si un contrast ridicat al culorii, timpul de raspuns al pixelilor determinand miscari naturale pe ecran. 

 

Rezolutie: Vei alege intre 4K si 8K, acestea fiind rezolutiile native pentru astfel de electrocasnice. Totusi, mai poti da, mai rar, si peste variante Full HD. 

Cand esti la prima achizitie si cauti televizoare OLED, ieftine si bune, mai accesibile ti se vor parea modelele cu rezolutie Full HD, adica 1920 x 1080 pixeli, unde calitatea imaginii poate fi usor inferioara in comparatie cu modele mai performante, insa detaliile vor fi observate in toata splendoarea lor, iar culorile vor fi vii. Totusi, daca diagonala televizorului e mare, va fi necesar sa te uiti mai de la distanta pentru a nu observa pixelii. 

O optiune medie sunt televizoarele OLED 4K, sau Ultra HD, unde rezolutia va fi de 3840 x 2160 pixeli, astfel incat dinamica, contrastul de culoare si calitatea imaginii sa fie foarte bune. Desi programele normale nu vor fi disponibile la aceasta calitate, gasesti diferite aplicatii capabile sa difuzeze astfel de continut. 

Varful de lance la ora actuala sunt ecranele OLED 8K, acestea fiind insotite si de costuri de achizitie ridicate, dar si calitatea imaginii va fi neintrecuta. Totodata, pot fi insotite de diagonale mari, astfel incat sa intregeasca experienta extraordinara. Totusi, daca tintesti spre o optiune mai economica, pentru familie, acestea nu vor fi necesare pentru tine. 

 

Dimensiuni: Exista varietate in acest sens, punctul de pornire fiind la 100 cm, desi majoritatea modelelor de televizoare OLED, la un pret bun, vor avea cel putin 138 cm sau 164 cm in diametru. Ai in vedere ca se gasesc si optiuni de 195 sau 223 cm, adevarati mamuti pentru care ai nevoie de un perete dedicat si o incapere suficient de mare. 

Cand alegi televizorul in functie de diagonala, vei avea in vedere dimensiunile camerei in care il pui, pentru a sti care e distanta optima de la care privesti. Cu cat ai de-a face cu o rezolutie mai mare, cu atat mai de aproape poti privi, caci pixelii vor fi mai mici. 

Pentru un ecran 4K sau Full HD este necesara o distanta de 2 – 2.5 metri la o diagonala de 139 cm, in timp ce un ecran de 197 cm va fi pozitionat la o distanta de 3.5 metri de canapea. In cazul optiunilor 8K, te poti uita mai de aproape, o distanta buna fiind de 2 metri, in acest caz, valoarea depinzand si de dimensiunile ecranului. 

 

Functii: Smart TV este functia care iti permite sa te conectezi la Internet si sa obtii acces la diferite aplicatii de entertainment, astfel incat sa transformi televizorul in mai mult decat centru de zapat de pe un canal pe altul. Conexiunea se va face wireless sau prin LAN (cablu) atata timp cat TV-ul are un port RJ45. 

Printre celelalte functii care iti pot fi utile se afla optiunea de transformare in monitor pentru PC, porturi USB pentru continut multimedia, acces nativ la aplicatii precum YouTube, Netflix, Skype, etc. 

 

Conectivitate: Implica existenta unor porturi si mufe sau iesiri din interfata de pe spate sau posibilitati de conectare prin Wi-Fi sau Bluetooth. Sunt utile porturile HDMI, USB, VGA, SCART, RJ45 sau jack-ul pentru sunet. 

Branduri: Unele modele vor fi mai indragite de public decat altele. Printre brandurile cu tractiune catre romani se afla LG, Sony, Panasonic, Philips si Samsung. 

 

La final, te lasam in compania unor pareri despre cele mai bune televizoare OLED, pe care le gasesti in magazinele online, acolo unde vei da peste tot felul de oferte mai mult sau mai putin accesibile buzunarului. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Ce inseamna televizor OLED?

Televizorul OELD este un electrocasnic al carui ecran foloseste tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) care duce la iluminarea independenta a fiecarui pixel de pe ecran prin folosirea unui strat din materiale organice situat intre doi electrozi. 

Aceasta tehnologie va duce la o reproducare fidela a culorilor, negrul ramanand negru absolut, contrastul de culoare fiind ridicat, ecranul fiind mai subtire si mai usor decat in cazul altor tehnologii. 

Ce e Active Matrix OLED?

Active Matrix OLED sau AMOLED este un tip de display OLED desemnand un acronim pentru Active Matrix Organic Light Emitting Diode. Ecranul va folosi LED-uri si un element organic din carbon care ilumineaza si afiseaza cromatica. 

Matricea activa (AM – Active Matrix) se refera la modul de implementare al electronicii, insemnand ca afisajul AMOLED e format dintr-o matrice activa de pixeli de tip OLED care vor ilumina la o activare electrica dintr-o matrice de tranzistori cu fir subtire, sau TFT, ce vor actiona drept intrerupatoare care au control asupra fluxului curentului electric individual spre fiecare pixel. 

Acest tip de ecran poate suferi modificari de culoare in timp, caci pixelii albastri se pot strica mai repede decat ceilalti, iar afisajul se poate arde, ducand la o scadere a intensitatii culorilor care se afiseaza des. 

 

Ce inseamna NanoCell 8K?

Aceasta este o tehnologie specifica brandului LG care foloseste nanoparticule integrate in panoul LCD, acestea avand rolul de a filtra culorile terne si care imbunatatesc puritatea cromatica, astfel incat sa amelioreze imaginea si reproducerea cromatica a acesteia. Tehnologia 8K se refera la rezolutia imaginii, aceasta insemnand ca fiecare sub-pixel va putea sa ajusteze luminozitatea, astfel incat imaginea intreaga sa nu fie afectata. 

 

 

 

QLED versus OLED – ce trebuie sa stii

 

Desi poate parea ca reprezinta, in esenta, acelasi lucru, ele nu se descriu la fel si nu desemneaza aceeasi tehnologie. Cand te intrebi care ar fi display-ul mai bun, cel OLED sau versiunea QLED de la Samsung, afla de aici spre ce sa te indrepti. 

OLED se traduce prin Organic Light Emitting Diode si emite lumina, deoarece fiecare pixel se va ilumina separat astfel incat sa creeze lumina. 

In schimb, ecranul QLED sau Quantum-Dot Emitting Diode foloseste principiul ecranelor clasice LED, avand o iluminare de tip backlight pentru pixeli. In alte cuvinte, un sir de LED-uri pozitionat la capatul panoului sau in spatele sau va fi responsabil cu iluminarea pixelilor. Singura diferenta intre acest tip de ecran si unul clasic LED este acel Quantum Dot, care este o pelicula formata din molecule de mici dimensiuni ce vor emite propriile lumini si culori atunci cand sunt atinse de lumina de pe panoul din spate, pentru a prezenta o acuratete mai ridicata a culorilor. Lumina este, in esenta, transmisa, nu emisa. 

Asadar, spre deosebire de televizoarele OLED, cele QLED vor prezenta aceleasi probleme precum suratele LED, si anume “light bleeding”, unde vor exista pete de culoare mai spalacita sau mai luminoasa decat in alte locuri de pe ecran, lucru care nu se va intampla niciodata la OLED, deoarece fiecare pixel in parte este iluminat de la sine. 

In ce priveste luminozitatea, QLED-ul poate avea de castigat deoarece saturatia culorilor nu se pierde, deoarece lumina panoului din spatele pixelilor este filtrata. 

In ce priveste saturatia, QLED va avea performante asemanatoare OLED-ului, insa nu le va depasi, nici pe departe. 

Cand privesti din unghiuri diferite, de regula, nu vei observa diferente pe un ecran OLED, insa pe unul QLED acestea vor fi vizibile.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu