Cele mai bune televizoare LED in 2018

Am modificat articolul ultima data pe: 21.03.18

 

Cum gasesc cel mai bun LED TV

 

Ghidul cumparatorului

In ziua de astazi, achizitionarea unuia dintre cele mai bune televizoare LED poate fi destul de dificila, din cauza numarului mare de produse de acest gen. In acest ghid ne vom axa pe televizoarele LED datorita avantajelor tehnologice oferite. Un astfel de TV va oferi o imagine mai clara,  o rata de contrast mai mare, culorile vor fi mult mai bine conturate, iar LED-urile utilizeaza mult mai putina energie decat alte tehnologii de iluminare a ecranului, precum LCD sau televizoarle cu plasma. In acelasi timp, structura LED-urilor permite realizarea unor televizoare foarte subtiri si usor de montat pe perete sau pe stative speciale TV. Ca sa poti face diferenta intre cele mai bune televizoare LED disponibile pe piata, am creat un mic ghid cu principalele caracteristici pe care ar trebui sa le indeplineasca acest tip de produs:

4.Televizor Smart LED LG 32LB5700 (4)

Ecranul: ecranul si caracteristicile acestuia sunt cele mai importante detalii de luat in considerare la un televizor. Dimensiunea ecranului variaza de la un produs la celalat si de obicei se masoara in diagonala. Din acest punct de vedere, alegerea trebuie sa fie facuta exclusiv in functie de preferintele tale. Ia in considerare marimea camerei in care va fi instalat, distanta pana la ecran, dar si pentru ce anume va fi folosit in mod normal televizorul (televiziune prin cablu, gaming sau vizualizare filme).

Este recunoscut ca un televizor de mari dimensiuni (100 – 140 cm in diagonala), va imbogati cu mult experienta filmelor sau pe cea a jocurilor. De obicei, dimensiunea unui ecran standard HDTV este de 42 de inch (aproximativ 106 centimetri), dar deseori producatorii ofera cel putin 3 marimi diferite. In acelasi timp, in functie de marimea ecranului, trebuie aleasa si rezolutia sa.

Televizoarele vechi aveau o rezolutie de 480i (640×480 pixeli). Comparativ, noile televizoare HD incorporeaza rezolutii de 720p (1280 x 720 pixeli) si 1080p (1920 x 1080 pixeli), dar gasesti si televizoare ultraHD (UHDTV) cu o rezolutie 4k (3840 x 2160 pixeli). Dar, din punct de vedere al rezolutiei, trebuie sa intelegi un detaliu important. Cateodata, rezolutiile 1080p sau 4k nu isi au rostul daca serviciile de redare TV nu emit in formate HD sau UHDTV. Rezolutia imbunatatita nu poate fi afisata daca semnalul TV este limitat la 720p.

 

Cabluri/mufe: o alta caracteristica importanta este posibilitatea adaptarii televizorului la cat mai multe dispozitive digitale de redare a imaginilor sau sunetului. In cautarile tale pentru una dintre cele mai bune oferte pentru televizoare LED, vei gasi in descrierea produselor o sectiune dedicata special compatibilitatii sau mufelor (si implicit cablurilor necesare), cu ajutorul carora poti adapta televizorul la diferite surse audio/video exterioare.

Dintre acestea le denumim pe cele mai importante, precum: mufa HDMI (interfata HD multimedia) – un adaptor audio-video, ce transmite datele in format HD de pe orice sursa exterioara compatibila (PC, monitor HD, Blu-ray, consola gaming, HDD extern, proiector video etc.); mufele RCA analog, S-Video, VGA (mini-VGA), SCART s.a, sunt conectoare audio-video utilizate de surse video exterioare mai vechi (laptop, camere video sau foto, DVD player, console gaming mai vechi etc.). In acelasi timp, sloturile USB si cele speciale pentru sisteme audio permit conectarea televizorului cu smartphone-urile, stickurile de memorie sau cu sistemele audio de tip home cinema (5.1 dolbi).

 

Smart TV:  in mod normal, definitia unui dispozitiv ce incorporeaza tehnologia SMART TV include posibilitatea conectarii aparatului la internet si convergenta tehnologica intre calculatoare, televizoare si unitati de tip set-top. In termeni mai simpli, un SMART TV dispune de un mediu asemanator DVD sau Blu-ray playerelor, cu ajutorul caruia poti naviga cu usurinta paginile de web specializate pe video (youtube, vimeo, netflix, google tv), audio, sau chiar pagini web de socializare (facebook, twitter sau google +). Tehnologia SMART TV impreuna cu programele presetate de reglare a imaginii transforma televizorul intr-un adevarat centru multimedia audio/video interactiv.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Samsung 48H6240

 

3.Televizor Smart 3D LED Samsung 48H6240 (5)

Televizorul LED de la Samsung are un ecran de 121 de centimetri, cu o rezolutie Full HD de 1920×1080 pixeli (in format video 16:9). Calitatile video deja superioare pot fi imbunatatite de o serie de programe presetate de corectie video. In functie de programul vizualizat, poti activa setarile film sau game mode, ce modifica claritatea si contrastul imaginii pentru a crea un efect cinematografic sau unul clar si detaliat.

In plus, include si o presetare speciala pentru programele dinamice, printre care si unul pentru fotbal, unde televizorul activeaza sunetul surround si seteaza contrastul pentru a recrea senzatia de stadion si a scoate in evidenta echipamentele jucatorilor.

Televizorul include  tehnologiile SMART TV si Smart View. SMART TV permite conectarea televizorului la internet, iar impreuna cu aplicatiile preinstalate poti accesa pagini special create pentru video (youtube, vimeo, google TV)  sau de socializare (facebook, twiter, google +, skype).  Smart view sincronizeaza ecranul cu dispozitive digitale exterioare (laptop sau smarphone) si actioneaza ca un ecran pentru acele aparatele conectate. In plus, ofera si un mod 3D ce poate fi vizionat numai cu ochelari speciali, care nu sunt inclusi de catre producator.

Din punct de vedere al conectivitatii, televizorul prezinta port-uri HDMI, USB, SCART s.a. cu ajutorul carora poti conecta ecranul la alte dispozitive exterioare audio-video sau console de gamimg. Per total, daca iei in considerare si notorietatea producatorului, Smart 3D LED Samsung poate sa iti raspunda cu succes si la intrebarea „care sunt cele mai bune televizoare LED?”.

 

Avantaje:

Televizor LED de la Samsung cu diagonala de 121 cm si rezolutie Full HD 1920×1080, caracteristici ce ofera o calitate impresionanta a imaginii.

Televizorul include tehnologia Smart TV si permite conectarea aparatului la internet.

Tehnologia Smart view sincronizeaza ecranul cu dispozitive digitale exterioare precum smartphone-urile sau laptopurile, dar poat fi conectat si cu alte dispozitive cu ajutorul mufelor de conectare exterioara incluse.

Include programe speciale de reglarea calitatii imaginii si sunetului in functie de subiect, precum film, game si football mode.

 

Dezavantaje:

Ochelarii 3D trebuie achizitionati separat.

 

 

 

 

Samsung 40H5030

 

5.Televizor LED Samsung 40H5030 (4)

Televizorul LED realizat de Samsung are o diagonala de 101 centimetri si o rezolutie Full HD 1920×1080 pixeli, aceste doua caracteristici garantand claritatea si calitatea superioara a imaginii. In plus, produsul include si o serie de programe preinstalate ce modifica imaginea in functie de ceea ce urmaresti, fie ca este vorba de un film, un meci de fotbal sau joci un joc.

Televizorul modifica automat culorile, contrastul sau luminozitatea pentru a scoate in evidenta anumite detalii. Pe langa acestea, include si acele setari specifice precum sleep timer, clock, teletext si auto power off. Toate aceste setari usureaza folosirea acestui produs, punctand si la capitolul user friendly.

Din punct de vedere al conectorilor, televizorul LED de la Samsung incorporeaza sloturi HDMI, jack audio, mufa scart dar si o intrare USB, cu ajutorul carora poti conecta ecranul la diferite surse video exterioare.

 

Avantaje:

Televizor LED cu diagonala de 101 centimetri si rezolutie Full HD 1920×1080 pixeli, caracteristici ce garanteaza o imagine de calitate.

Produsul include o serie de programe ce preseteaza caracteristicile imaginii in functie de ceea ce urmaresti, fie ca este vorba de filme, sporturi sau joci jocuri.

Ecranul poate fi sincronizat cu mai multe dispozitive digitale exterioare precum PC-ul sau laptopul, cu ajutorul port-urilor incluse in structura televizorului.

 

Dezavantaje:

Televizorul nu include tehnologia SMART TV.

 

 

 

 

Toshiba 48L1433

 

6.TV LED Toshiba 48L1433 (4)

TV-ul LED Toshiba are o diagonala de 122 cm si o rezolutie Full HD 1920×1080 pixeli. Impreuna cu presetarile de modificare a culorii si dimensiunii imaginii, dar si cu sistemul de sunet Dolby Digital Plus, poti crea un efect cinematic chiar la tine acasa.

Televizorul are incorporat un player multimedia, cu ajutorul caruia poti viziona fisierele conectate la ecran de pe dispozitivele exterioare, precum laptopul sau PC-ul. Acestea pot fi conectate la ecran prin porturile HDMI, USB sau Video composite incluse in structura sa.

In plus, TV-ul LED Toshiba include si o serie de accesorii foarte utile, precum baterii pentru telecomanda, un stand TV, un manual de instructiuni si doua adaptoare video.

 

Avantaje:

Televizor LED cu diagonala de 122 cm si rezolutie Full HD, caracteristici ce ofera o imagine clara si spectaculoasa, in functie de fisierul sau programul selectat.

Include doua programe special presetate ce modifica culoarea sau dimensiunea imaginii.

Poate fi conectat cu ajutorul port-urilor incluse la dispozitive exterioare digitale, precum laptopurile, PC-urile, HDD portabil sau chiar stick-urile de memorie.

Include o serie de accesorii, printre care si baterii pentru telecomanda si un stand Tv.

 

Dezavantaje:

Nu include tehnologia SMART TV.

Nu prezinta presetari speciale pentru imbunatatirea imaginii in functie de continut (filme, jocuri sau imagini dinamice).

 

 

 

 

Akai LT-4005AD

 

7.Televizor LED Akai LT-4005AD (4)

Televizorul LED Akai are o diagonala de 102 centimetri si o rezolutie Full HD 1920×1080. Dimensiunea mai redusa a ecranului permite amplasarea sa si in camerele mai mici, precum bucataria. Printre caracteristicile sale speciale, televizorul include un player multimedia, un mod zoom si un tuner digital.

Acestea permit redarea fisierelor venite din surse exterioare conectate la ecran (laptop sau PC), evidentierea unor detalii si cautarea automata a programelor TV. Sursele exterioare de redare video pot fi conectate la televizor prin sloturile HDMI, PC in, SCART, AV In si USB amplasate pe carcasa posterioara a produsului.

Televizorul include si un stand, dar cu achizitionarea separata a unor accesorii, poate fi amplasat si pe perete.

 

Avantaje:

Televizor cu diagolana de 102 centimetri si rezolutie Full HD, caracteristici ce permit amplasarea televizorului si in camerele mai mici.

Include un player digital, un mod zoom si un tuner de programe digital, setari ce usureaza utilizarea televizorului.

Accesoriile includ si un stand TV, dar dimensiunea produsului permite amplasarea sa si pe perete.

Poate fi conectat la surse video exterioare cu ajutorul mufelor incorporate.

 

Dezavantaje:

Nu include tehnologia SMART TV.

Nu include programe speciale de optimizare a imaginii in functie de ceea ce urmaresti.

Dimensiunea ecranului poate fi prea mica pentru cei ce cauta un efect cinematic.

 

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Sony KD-49X8505

 • 1.Televizor LED Smart Sony KD-49X8505B (5)
 • Avantaje:
  • Televizor cu diagonala de 49 de inch si rezolutia de 3840×2160, caracteristici ce ofera o calitate superioara a imaginii.
  • Incorporeaza un sistem audio bine echilibrat, cu bas puternic, imbunatatind cu mult experienta vizionarii unui film.
  • Prezinta tehnologia SMART TV, un program ce permite conectarea televizorului la internet, dar si sincronizarea sa cu diferite dispozitive digitale exterioare prin LAN sau Wi-Fi.
  • Televizorul include o serie de moduri speciale de vizualizare, ce imbunatatesc imaginea sau sunetul in functie de ce vizualizati (filme, concerte, meciuri de fotbal, etc.).
  • Include un mod de vizualizare 3D, pentru care primesti si ochelari.
  Dezavantaje:
  • Calitatea ultraHD oferita nu va putea fi utilizata la capacitate maxima, din cauza limitarii 720p oferita de unele fisiere video sau de televiziunea prin cablu.

Televizorul LED Smart de la Sony incorporeaza un ecran cu o diagonala de 49 de inch (aproximativ 123 centimetri) si o rezolutie de 3840×2160 pixeli in format 16:9 (rezolutie caracteristica ultraHD 4k). Rezolutia crescuta a televizorului garanteaza un control al detaliilor de patru ori mai bogat, comparativ cu televizoarele Full HD. Aceasta caracteristica permite apropierea utilizatorului de televizor fara ca imaginea sa para neclara sau pixelata, reproducand astfel o senzatie cinematografica. Din punct de vedere al sunetului, televizorul incorporeaza boxe cu tub lung, ce redau toata gama de frecvente audio disponibile, incluzand si un bas puternic.

Tehnologia SMART TV permite, pe langa meniurile usor de navigat si posibilitatea de conectare la internet, sincronizarea televizorului cu dispozitive exterioare foto sau video. De exemplu, poti sa iti trimiti direct pe ecranul televizorului pozele de pe telefon si sa le vizionezi astfel in calitatea ultraHD asigurata de acest produs. In plus, poti accesa pagini web specializate pe fotografie (precum 500px sau flickr) sau pe filme si videoclipuri (youtube, vimeo).

Televizorul LED Smart de la Sony prezinta si cateva caracteristici ce imbogatesc si modifica claritatea imagini in functie de program, precum: Clear mode (claritate crescuta a imaginii), Impuls mode, Super Rezolution for game mode (rezolutie speciala pentru jocuri), True Cinema (calitate cinematografica), Live colour (culori intense), Clear audio (setare speciala pentru concerte), setari zoom, un program special pentru footbal – Live Footbal Mode (activarea sunetului natural si reglarea contrastului pentru a scoate in evidenta jucatorii) dar si un mod de vizualizare 3D. Modul 3D necesita ochelari speciali, inclusi in pachet. Per total, poti spune fara nici un dubiu, ca LED Smart de la Sony este cea mai buna marca de televizoare LED ultraHD.

 

 

Sharp LC-90LE757E

 • 2.Televizor LED Smart Sharp LC-90LE757E (5)
 • Avantaje:
  • Televizor LED de la Sharp cu diagonala de 90 de inch si rezolutie Full HD, dimensiuni ce redau cu succes un efect cinematografic.
  • Include o serie de programe speciale ce regleaza calitatea si claritatea imaginii in functie de programul urmarit, fie ca este vorba de un film, un home video sau imagini dinamice (programe sprotive), dar si un mod de redare 3D.
  • Incorporeaza tehnologia SMART TV ce permite conectarea televizorului la web prin aplicatii preinstalate precum youtube sau facebook.
  • Include cele mai utilizate mufe de conectare exterioara si permite sincronizarea ecranului cu diferite dipozitive digitale externe – PC-ul, laptopul, consolele de jocuri, stickuri de memorie (USB si SD) sau smartphone-ul, dar si un port special pentru sunet si casti.
  Dezavantaje:
  • Dimensiunea este un avantaj, dar poate fi si un dezavantaj daca nu ai un spatiu pregatit special pentru acest televizor LED.

Ecranul televizorul LED de la Sharp are o rezolutie de 1920×1080 pixeli (format ecran 16:9) si o diagonala de 90 inch (aproximativ 228 centimetri), una dintre cele mai mari dimensiuni disponibile pe piata la momentul actual. Dimensiunea ecranului,  rezolutia crescuta, impreuna cu programul de corectie Cinema 16:9/14:9, recreaza cu succes senzatia de cinematograf, devenind astfel cea mai buna marca de televizor LED Full HD. Pe langa programul cinematic, TV LED de la Sharp mai include si un program Active Motion (redare clara a filmelor ce includ multa miscare, eliminand cadrele sacadate), Clear Picture (regleaza calitatea imaginii modificand contrastul) si include o tehnologie de iluminare a ecranului ce reda profunzime imaginii.

Televizorul include si tehnologia SMART TV si permite conectarea sa la internet prin Wi-Fi direct sau wireless LAN, deci te vei putea conecta la dispozitivele portabile sau direct la routerul de internet. Produsul incorporeaza un browser de navigare, programul de comunicare Skype, dar si alte aplicatii preinstalate pentru navigare site-urilor audio-video sau doar pagini sociale (youtube si facebook). Aplicatia SMART TV permite televizorului sa functioneze pe mai multe planuri, transformandu-l astfel intr-un produs multimedia interactiv. In plus, include si formatul de vizualizare 3D, mod ce trebuie insotit de ochelari speciali pentru a putea fi vizualizat. Din punct de vedere al conectarii exterioare, TV LED Sharp include porturi pentru cele mai utilizate cabluri de pe piata, precum 4xHDMI, 3xUSB, AV, SCART, jack pentru casti si slot pentru card SD. Cu ajutorul lor poti sincroniza ecranul cu diferite dispozitive digitale exterioare pentru a profita de dimensiunile sa, cum ar fi PC-ul, laptopul, consolele de jocuri sau chiar smartphone-ul. Daca iei in considerare si reducerea mare de pret, poti spune ca ai gasit una dintre cele mai bune oferte pentru televizoare LED de dimensiuni mari.

 

 

LG 32LB5700

 • 4.Televizor Smart LED LG 32LB5700 (4)
 • Avantaje:
  • Televizor LED cu diagonala de 81 de centimetri si rezolutie Full HD 1920×1080 pixeli, caracteristici ce garanteaza o afisare clara a imaginilor.
  • Include o serie de programe presetate ce modifica claritatea si detaliile imaginii si a sunetului, in functie de ce anume privesti, fie ca e vorba de filme, concerte, jocuri sau sporturi.
  • Televizorul include tehnologia SMART TV si LG Smart Share, doua programe ce permit conectarea televizorului la internet, dar si sinconizarea sa cu alte dispozitive digitale exterioare.
  • Pretul este unul accesibil, daca iei in considerare caracteristicile generale, devenind astfel unul dintre acele televizoare LED ieftine si bune.
  Dezavantaje:
  • Dimensiunea ecranului poate fi considerata mica de utilizatorii ce doresc un efect puternic cinematic.

Televizorul LED realizat de LG are un ecran cu diagonala de 81 de centimetri si rezolutia de 1920×1080 pixeli (rata imaginii 16:9). Rezolutia Full HD impreuna cu dimensiunea ecranului creaza o senzatie de claritate a imaginii, ce nu multe produse de acest gen o pot egala. In functie de programul sau filmul vizionat, poti activa si cateva setari preinstalate de producator ce modifica imaginea in functie de subiect. Programe precum Real Cinema, Dynamic Clear White, Dynamic Color Enhancer, ofera setari speciale ce balanseaza contrastul si culorile. In plus, televizorul include si presetari pentru sunet, Smart Sound, program ce optimizeaza si modifica frecventele, in functie de continut, fie ca e vorba de filme, muzica, emisiuni sportive sau jocuri.

Printre altele, televizorul mai include si doua programe speciale, anume SMART TV si LG Smart Share. Tehnologia SMART TV permite conectarea televizorului la internet, iar cu ajutorul sau poti viziona filme sau videoclipuri online. LG Smart Share permite sincronizarea televizorului cu diferite surse digitale exterioare, fie ca sunt conectate prin wireless sau prin cablu. Astfel, poti vizualiza filme sau poze pe ecranul televizorului direct de pe smartphone, PC, laptop, tableta, HDD portabil sau chiar stickul de memorie USB. Per total, produsul oferit de LG este unul dintre acele televizoare LED ieftine si bune si poate fi utilizat in orice casa fara prea mari dificultati.

 

 

Horizon 22HL750

 • 8.TV LED Horizon 22HL750 (3)
 • Avantaje:
  • Televizor cu diagonala de 56 de centimetri si rezolutie Full HD, caracteristici perfecte atunci cand cauti un televizor pentru bucatarie sau camerele de dimensiuni mai mici.
  • Include un sistem audio Dolby Digital, companie cunoscuta pentru sunetul clar.
  • Poate fi conectat la dispozitive exterioare de redare video precum PC-ul sau laptopul.
  Dezavantaje:
  • Nu include tehnologie SMART TV.
  • Diagonala este destul de mica pentru cei ce cauta efectul cinematic.
  • Televizorul nu include programe speciale de modificare a calitatii imaginii in functie de continut.

Televizorul LED de la Horizon are o diagonala de 56 de centimetri si o rezolutie Full HD de 1920×1080 pixeli. Dimensiunea ii ofera un avantaj, deoarece produsul poate fi amplasat cu usurinta in spatiile mai mici precum bucataria sau camera copiilor. Din punct de vedere al sunetului, include un sistem Dolby Digital Plus, dar si un jack pentru casti, la care mai poate fi adaptat si un sistem audio mai performant.

Printre caracteristicile speciale vei gasi un player multimedia, ce ajuta la redarea fisierelor pornite prin dispozitive conectate din exterior. Porturile HDMI si USB permit sincronizarea ecranului cu diferite dispozitive digitale exterioare precum laptopurile, PC-urile sau chiar stickurile de memorie. Per total, daca iei in considerare dimensiunea si caracteristicile generale, poati spune ca TV LED Horizon 22HL750 raspunde cu succes la intreabarea „care sunt cele mai bune televizoare LED de dimensiuni mici?”.

 

Majoritatea persoanelor care au vizitat aceasta pagina, au mai cautat informatii despre cum sa cumperi cel mai bun televizor LCD si despre care este cel mai bun suport TV de perete.

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4.63 out of 5)
Loading...