Cele mai bune telecomenzi Smart TV

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.20

 

Cea mai buna telecomanda Smart TV – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Televizoarele Smart sunt pe drumul cel bun catre a deveni standardul de vizionare mass-media in orice casa. Desi absolut toate modelele din comert se vand gata echipate cu propria lor telecomanda, aceasta se poate pierde sau strica. Din acest motiv, astfel de accesorii sunt prezente pe piata pentru a fi cumparate separat, in multe cazuri ele oferind si functii extra, ce pot fi atractive pentru unii utilizatori. Pentru anul curent, putem recomanda LG Magic Remote AN-MR650A, pentru modelele de Smart TV de la LG. Cu acest produs, veti putea folosi un pointer-cursor cu mare precizie, iar butonul dedicat Netflix va permite accesarea rapida a programelor oferite de acest serviciu. Mai mult decat atat, include si comanda vocala, fiind echipata cu microfon ce transmite vocea direct la sistemul de cautare al televizorului. Avem si o a doua recomandare, pentru posesorii de televizoare inteligente: Samsung BN69-00531A este compatibile cu orice Smart TV de la producatorul coreean, are o raza de circa 8 metri, iar pretul sau este foarte accesibil.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

LG Magic Remote AN-MR650A
Click aici pentru pret!

Are o paleta mare de functii, de la microfon pentru comanda vocala, la buton special pentru Netflix si Amazon, doua din cele mai cautate servicii in acest moment. In plus, poate controla cursorul foarte fidel.  

Dupa cum se vede din nume, se potriveste cu televizoarele smart LG, insa doar cele de tipul UHD 4K lansate dupa 2017, din seriile UJ620, UJ630, UJ634, UJ635, UJ670. Modelele mai vechi nu sunt incluse in lista.

Posesorii de Smart TV LG din seriile specificate vor controla mult mai eficient si placut interfata televizorului cu acest gadget. Per total, raportul calitate-pret este extrem de atractiv pentru cumparatori.

A 2-A OPTIUNE!

Samsung BN59-00531A
Click aici pentru pret!

Este compatibila cu toate televizoarele Samsung, indiferent de model sau generatie. In plus, pretul la care poate fi cumparata este printre cele mai mici de pe piata, pentru o astfel de telecomanda.

Nu are nicio functie speciala (comanda vocala, cursor dinamic, screen scrolling) ori vreun buton de accesare rapida a unor site-uri sau servicii online. Poate permite doar comenzi de baza pentru televizor.

Daca aveti nevoie de urgenta de o telecomanda ieftina Samsung si nu doriti sa petreceti mult timp cautand printre diversele modele de pe piata, puteti sa o alegeti din prima pe aceasta, fara probleme!

A 3-a Optiune!

Rii I6 RTMWK06BT
Click aici pentru pret!

Include tastatura cu Bluetooth, care va va permite sa cautati mult mai rapid pe browser, tastand cautarile cu eficienta. Se poate conecta si cu telefoane mobile ori alte gadgeturi, precum si cu console (Xbox 360 si Playstation 3).

Dat fiind designul sau destul de unic si calitatea constructiei sale, este firesc ca si pretul pentru aceasta telecomanda Smart TV sa fie pe masura - pregatiti-va sa scoateti ceva mai mult din buzunar decat in cazul modelelor standard.

Cu o raza de actiune destul de mare (30 de metri pentru tastatura, 8 metri pentru telecomanda), touchpad rotativ si suport pentru aproape toate sistemele de operare, este greu sa gasim vreun utilizator nemultumit de acest produs.

 

 

Cum alegi o telecomanda Smart TV buna

 

Ghidul cumparatorului

Poate ati pierdut telecomanda care a fost livrata la pachet cu televizorul dumneavoastra inteligent, poate aceasta s-a stricat, ori poate cautati un alt tip de gadget care sa va permita un grad mai bun de control asupra diverselor functii pe care le ofera televizorul sau alte echipamente adiacente, cum ar fi DVD playerele ori consolele de jocuri. Daca va aflati in oricare din aceste ipostaze, puteti gasi foarte multe telecomenzi Smart TV la preturi bune, fiecare cu specificatia sa. Unele modele pot fi mai atragatoare decat altele, iar pentru a va hotari asupra unuia, iata mai jos ce factori trebuie sa evaluati la fiecare astfel de gadget:

Brand compatibil: exista telecomenzi pentru un anumit brand, dar si telecomenzi universale, care pot fi conectat la televizoare inteligente produse de diverse branduri. Va puteti da seama daca un model este facut pentru aparatura de la o anumita firma uitandu-va la numele sau: LG AN-MR650A este pentru LG, pe cand Samsung BN59-00531A este pentru televizoare Samsung.

Potrivirea acestor produse cu alte marci de Smart TV-uri este rarisima, prin urmare ori va axati pe produsele speciale de brand, ori va trebui sa alegeti sa alegeti una universala.

 

Modele compatibile: chiar daca, de exemplu, cautati o telecomanda pentru un anumit brand de televizor inteligent, exista sanse ca modelul sa nu fie compatibil cu acesta. Un exemplu pe care il putem oferi este tot LG Magic Remote AN-MR650A, in descrierea sa fiind specificat faptul ca se potriveste pentru modelele de Smart TV ultra-HD de rezolutie 4K iesite dupa 2017, din seriile UJ620, UJ630, UJ634, UJ635, UJ670.

Pe de alta parte, modelul Samsung  BN59-00531A este descris ca fiind compatibil cu absolut orice televizor de la respectivul producator coreean. Cea mai buna telecomanda Smart TV este cea la care toate functiile vor functiona cum trebuie pe televizorul pe care il aveti.

 

Distanta de operare: in ceea ce priveste aceasta dimensiune, de regula nu veti avea nevoie de distante mai mari de 7-8 metri, decat daca aveti un televizor inteligent foarte mare, intr-un salon extrem de incapator. Din acest motiv, marea majoritate a telecomenzilor nu garanteaza o functionare dincolo de aceasta distanta. La unele modele, cum este Rii RTMWK06BT, telecomanda sa va putea transmite de la distante de pana la 30 de metri.

 

Functii speciale: la acest capitol, aproape fiecare model are cate ceva special de oferit, in materie de functii si utilitati. LG Magic Remote are comenzi pentru rotirea fotografiilor la 360 de grade, comanda vocala directa, aprinderea pe Netflix sau Amazon, precum si rotita de scroll incorporata, care usureaza considerabil navigarea pe Internet.

Rii I6 este si telecomanda si tastatura QWERTY in acelasi timp, cu touchpad inclus, pentru usurarea introducerii cuvintelor de cautare.

Broadlink RMPRO este mai mult decat o telecomanda, este un HUB Wi-fi care permite controlul a multiple aparate deodata, inclusiv routere, jaluzele ori instalatii de aer conditionat.

AlbacomBiz MX3 poate functiona si ca tastatura, incluzand si functia de 3D Airmouse ce va permite controlul cursorului de la televizor doar prin gesturile efectuate cu mana in care o tineti.

 

Bateriile: pot fi reincarcabile sau nu. In mod normal, bateriile ce pot fi schimbate sunt optiunea de baza pentru aproape orice telecomanda Smart TV, la un pret bun, pe care o puteti gasi pe piata. Dezavantajele acestora este ca, in foarte multe cazuri, produsul nu este vandut cu ele, prin urmare va trebui sa cheltuiti bani in plus si eventual sa faceti un drum la un alt magazin, pentru a le cumpara.

In cazul unei minoritati de produse, alimentarea se face prin reincarcare periodica, intocmai ca la un telefon mobil. Prin intermediul unui slot mini-USB, acumulatorul telecomenzii se va incarca, iar astfel veti economisi si bani, daca este sa va ganditi pe termen lung.

 

Tip de conexiune: poate fi prin infrarosu sau prin wireless Bluetooth. Avantajele fiecarui tip de conexiune este urmatorul: radiatia infrarosie trebuie sa fie emisa direct catre dispozitivul-receptor. Din acest motiv, va trebui sa indreptati beculetul-emitator al telecomenzii catre Smart TV pentru a o putea utiliza. In plus, distantele de receptie ale acestor radiatii sunt relativ mici, de 5-7, uneori chiar si 10 metri.

Din aceasta cauza, multe pareri despre cele mai bune telecomenzi Smart TV recomanda conectarea prin Bluetooth, care nu necesita indreptarea dispozitivului catre televizor si poate transmite si la distante mai mari, de peste zece metri, in anumite cazuri ajungand pana la 15 metri, cum e la produsul AlbacomBiz MX3. Fireste, sistemul Bluetooth, date fiind avantajele sale, va fi intalnit la modelele mai scumpe.

 

 

Alte echipamente ce pot fi controlate cu dispozitivul: aparatele mai scumpe, universale, sunt adesea echipate sa poata trimite comenzi si la alte echipamente din casa. HUB-ul wi-fi BroadLink RMPRO va controla, la dorinta utilizatorului, sisteme de aer conditionat, lampi, prize si intrerupatoare inteligente, jaluzele ori orice alt aparat ce utilizeaza Bluetooth sau radiatia infrarosie.

Alte modele, cum e AlbacomBiz MX3, se pot utiliza si cu unele console de jocuri, precum XBox 360 sau Sony PlayStation 3, dar si cu DVD playere, proiectoare sau instalatii de climatizare.

Este firesc sa va asteptati la astfel de facilitati la modelele universale – cele pentru o anumita marca vor fi, aproape invariabil, calibrate doar pentru televizoarele inteligente de la brandul respectiv.

In partea a doua a acestui ghid, prezentam intr-un mod mai detaliat cateva din modelele pe care le consideram a fi cele mai cautate si bine-cotate telecomenzi de televizoare inteligente pentru anul curent. Vom include atat unele specializate pe branduri, cat si altele universale. De dragul de a avea prezentari cat mai obiective, vom include si dezavantaje pe langa avantajele fiecarui produs descris.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

LG Magic Remote AN-MR650A 

 

Aceasta telecomanda Smart TV LG, la un pret bun, este de ultima generatie, iar acest fapt este si un avantaj, dar si un dezavantaj, in acelasi timp.

Este un avantaj pentru ca ofera foarte multe functii extrem de atragatoare: include un microfon prin care puteti trimite comenzi vocale televizorului, cum ar fi cautarile pe Internet; ofera si un cursor manevrabil prin miscarea telecomenzii; butoanele de Netflix si Amazon deschid serviciile respective chiar si cand televizorul este inchis, acesta pornind din prima cu ele deschise. Mai putem mentiona si functia de scrool cu rotita, care va usura considerabil navigarea pe Internet.

In ceea ce priveste dezavantajul faptului ca telecomanda este de ultima generatie, putem spune ca ea este compatibila doar cu modelele foarte noi de Smart TV de la LG, facute dupa 2017. Ne referim la seriile UJ620, UJ630, UJ634, UJ635, UJ670, modele mai vechi fiind ne-recomandate ori incompatibile.

Avantaje

Functiile de comanda vocala, scroll cu rotita si cursor vor usura utilizarea televizorului si navigarea pe internet.

Butoanele de Netflix si Amazon sunt foarte utile pentru amatorii acestor servicii.

Include si butoane de rotire a pozelor la 360 de grade.

Ofera si buton de Magic Zoom, ce mareste sectiunea catre care atintiti telecomanda.

Dezavantaje

Functioneaza doar cu Smart TV-urile LG din seriile UJ620, UJ630, UJ634, UJ635, UJ670.

 

 

Samsung BN69-00531A 

 

Aceasta telecomanda Smart TV, ieftina si buna, se adreseaza televizoarelor produse de Samsung – de fapt, fiind un model foarte simplu, este compatibila cu oricare din acestea, indiferent de generatia lor.

Partea dezavantajoasa este ca, spre deosebire de multe modele dedicate televizoarelor inteligente, produsul prezentat aici nu include functii speciale de browsing, precum scroll-ul, cursorul ori butoane ce lanseaza automat diverse servicii de web. Are o raza destul de buna de actiune, de aproximativ 8 metri (in functie de televizorul cu care este cuplata), prin transmisia cu radiatii infrarosii.

Utilizeaza doua baterii de tip R3 (AAA), ce nu sunt incluse in pachetul produsului. Un avantaj este ca se conecteaza foarte repede, fara a fi nevoie sa introduceti coduri. Ofera functii de baza, precum selectarea programelor, reglarea sunetului si a imaginii, selectarea surselor si teletext.

Avantaje

Este solutia optima daca cautati o telecomanda Samsung ieftina si usor de folosit.

Se conecteaza aproape imediat, fara a fi nevoie de inserarea de coduri.

Ofera cele mai multe functii de baza pentru operarea televizoarelor.

Este compatibila cu orice televizor Samsung, chiar daca nu este inteligent.

Dezavantaje

Nu ofera nicio functie speciala pentru browsing pe internet.

 

 

Rii I6 RTMWK06BT 

 

Printre cele mai bune telecomenzi Smart TV se afla si acest produs de la compania Rii. Nu numai ca este un model universal, dar contine si o intreaga tastatura QWERTY pe partea dorsala a sa, cu tot cu touchpad-ul ce va permite controlul fidel al cursorului in timpul browsingului.

Astfel, o puteti utiliza nu numai cu televizoarele inteligente, dar si cu o gama larga de alte dispozitive: sisteme PC cu Windows, Mac OS, dispozitive HTPC, iPTV, Android TV Box, Web TV si Google TV, precum si cu console Sony PlayStation 3 si Xbox 360. Bateria sa este reincarcabila prin cablu mini-USB, prin urmare nu va trebui sa duceti grija cumpararii de acumulatori.

Ca raza de actiune, aceasta este de 8 metri, iar tastatura poate trimite semnal chiar si pana la 30 de metri distanta. Tastatura este iluminata, pentru a putea fi utilizata si in conditii de iluminare slaba, iar touchpad-ul se poate roti la 90 de grade, in functie de gusturile utilizatorului.

Avantaje

Tastatura inclusa face din acest model o optiune atractiva pentru fanii browsingului.

Touchpad-ul inclus se poate roti la 90 de grade, daca doriti.

Acumulatorul sau este reincarcabil, prin slot mini-USB, prin urmare nu necesita schimbarea bateriilor.

Se poate conecta si cu sisteme PC ori console de gaming.

Dezavantaje

Este destul de piparata ca pret, comparativ cu alte modele de telecomenzi pentru televizoare inteligente.

 

 

BroadLink RMPRO 

 

Produsul pe care il prezentam aici este nu doar o telecomanda pentru televizorul dumneavoastra Smart, ci un hub wi-fi pentru aproape orice instalatie din casa – un veritabil centru de control al gospodariei inteligente.

Opereaza prin Wi-Fi, infrarosu si radio (la 433 Megahertzi), si se conecteaza la routerul din casa sau la birou, cu ajutorul unei aplicatii speciale, descarcabila gratuit prin Google Play sau App Store. Distanta maxima de detectie este de 15 metri, iar cea de transmisie este de 10 pana la 15 metri. Conectand produsul, veti putea trimite comenzi televizorului, instalatiei de aer conditionat, lampilor smart, prizelor si intrerupatoarelor inteligente, jaluzelelor ori usii de la garaj.

Pe scurt, este dispozitivul ce va ofera control asupra unei intregi case moderne, daca toate instalatiile respective sunt operabile prin interfete wi-fi sau infrarosu. Fireste, si pretul unui astfel de dispozitiv o sa fie relativ ridicat, in comparatie cu alte telecomenzi pentru Smart TV, insa investitia merita daca sunteti fanul unei case de ultima generatie.

Avantaje

Este un hub wi-fi ce permite controlul oricaror instalatii inteligente din casa (usi, jaluzele, climatizare, electrocasnice).

Opereaza si prin Bluetooth si prin infrarosu sau radio.

Utilizeaza o aplicatie speciala, complet gratuita.

Raza de receptionare si trimitere este relativ lunga, de pana la 15 metri.

Dezavantaje

Nu toata lumea are o casa inteligenta, prin urmare multi se vor orienta catre telecomenzi destinate special televizoarelor Smart.

 

 

AlbacomBiz MX3 

 

Aceasta telecomanda Smart TV, la un pret bun, ofera comenzile de televizor pe una din parti, iar pe cealalta este inclusa o tastatura QWERTY foarte utila pentru browsingul pe internet.

Invata si codurile de compatibilitate prin tehnologia IR learning, ceea ce usureaza cuplarea cu dispozitivul receptor. Functia de airmouse permite un control usor al cursorului, doar prin gesticularea din mana cu care manevrati produsul. Se poate utiliza cu orice marca de televizor, precum si cu sistemele PC cu Windows, Mac OS sau Linux, dispozitive Google TV sau Android TV Box sau cu console de gaming.

Mai mult, o puteti seta si pentru a controla anumite instalatii, precum cele de climatizare sau ale proiectoarelor. Distanta de utilizare depinde de modul de conectare: pentru infrarosu este de 10 metri, iar pentru wireless este de pana la 15 metri. Toate aceste functii si particularitati o fac extrem de atractiva, mai ales daca luati in calcul si pretul sau, scazut.

Avantaje

Pe partea dorsala, prezinta o tastatura QWERTY cu 72 de taste, foarte folositoare in browsing.

Se poate conecta atat cu infrarosu, cat si cu wi-fi.

Este compatibila cu multe marci de Smart TV, dar si cu alte instalatii (climatizare, DVD-uri, console, sisteme PC).

Are si functie airmouse, pentru controlul prin gesturi al cursorului.

Dezavantaje

Nu are functii specifice de Smart TV (butoane de browsing), dar le poate invata de la o alta telecomanda (trebuie sa o aveti si pe aceasta in prealabil).

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status