fbpx

Cele mai bune antene de televizor

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.19

 

Cea mai buna  antena TV  – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Desi canalele analogice continua sa fie disponibile, este timpul sa treci la un nou nivel, daca nu ai facut-o inca, pentru a te putea bucura de o calitate superioara a imaginii. Astfel, daca stai la casa si vrei o antena TV de exterior, pentru receptia posturilor digitale terestre te poti indrepta spre primul produs din lista noastra, PNI PNI-19DB-DVB. La un pret decent, cu o banda larga de canale receptate, acest model este o buna achizitie. Are 19 elementi, montati deja pe cadru, si cu adaptor de impedanta inclus. Distanta maxima fata de emitatorul de la care poate primi semnal este de 15 – 20 km, in functie de relief sau de alte obstacole. Este confectionata din materiale usoare si rezistente in timp, aluminiu pentru elementi si tabla galvanizata pentru cadru. Amplificarea este de 14 dB. Daca insa iti doresti o antena TV satelit poti sa alegi al doilea produs din lista noastra, si anume: THB-SAT A1000407.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

PNI PNI-19DB-DVB
Click aici pentru pret!

Acest model de antena TV, de exterior, este pentru receptarea posturilor digitale terestre, pentru a beneficia de o calitate superioara a transmisiei, ce permite receptarea unui numar ridicat de canale TV in format SD si HD, cu amplificare de 14 dB, cu 19 elementi fixati deja pe cadru si cu adaptor de impedanta inclus.

Deoarece are dimensiuni destul de mari, avand o lungime de 130 cm (130x32x41 cm) este mai potrivita pentru casa unde poate fi montata cu usurinta pe acoperis.

Este o investitie mica pentru a te bucura de o transmisie de calitate pentru programele TV dorite.

A 2-A OPTIUNE!

THB-SAT A1000407
Click aici pentru pret!

In caz ca vrei o antena satelit robusta si eficienta, te poti indrepta spre acest model, construit din materiale de calitate, respectiv din otel atat reflectorul, cat si cadrul, cu amplificator de semnal inclus (pana la 38,86 dB), cu eficienta de 80% pentru a receptiona semnalul chiar si pe vreme mai nefavorabila.

Deoarece nu este un model portabil, nu il poti lua cu tine in calatorii, fiind recomandat doar pentru montare la resedinta.

Cu bune performante tehnice, din materiale rezistente, este o antena TV satelit la un pret decent, pe care o recomandam pentru case sau la bloc.

PNI PNI-44DB-DVB
Click aici pentru pret!

Este o antena de exterior pentru receptionarea canalelor digitale terestre, cu 37 de elementi pentru toata banda UHF, compacta, dar cu castig mare, ce are incluse transformatorul de impedanta si amplificatorul de semnal, din materiale de calitate (aluminiu si otel zincat), ce poate capta semnalul de la maxim 50 km (daca permite relieful).

Pretul este ceva mai ridicat decat al altor produse prezentate, fiind justificat de design, materiale componente, eficienta si castig.

Avand parametri aproape identici cu versiunea populara A2670, dar la un pret mai bun, este o investitie potrivita pentru a te bucura de emisiunile preferate.

 

 

Cum alegi o antena TV buna

 

Ghidul cumparatorului

Achizitia unei antene TV te va ajuta sa receptionezi programele de care esti interesat, avand o calitate a imaginii net superioara fata de transmisia analogica, care incet, incet va disparea si in Romania. Daca nu vrei sa apelezi la un profesionist, este necesar sa te informezi inainte, deoarece sunt cativa factori importanti care tin inclusiv de locatie. Poti citi si pareri despre cele mai bune antene TV de pe forumuri, mai ales de la utilizatori care au ales acest model, pentru a vedea daca se potriveste pentru tine. In ghidul de mai jos, vei gasi cateva criterii de departajare pentru a-ti putea face o idee, iar la final, o lista cu cele mai populare modele alese de noi.

 

 

 

Amplasare: Poti opta pentru antene care se monteaza in exterior sau in interior.

Cele de exterior pot fi pentru a recepta programele de televiziune digitala terestra sau satelit. Daca stai intr-o zona urbana, la bloc, inspira-te dupa vecini si vezi cum au amplasat antenele, pentru a stabili directia si inaltimea. Deoarece distanta de la care poate prelua semnalul este influentata in mod direct de obstacolele intalnite si de relief, daca sunt cladiri inalte sau arbori, atunci cel mai probabil vei fixa antena pe bloc, pentru o receptie cat mai buna. De asemenea, ai la dispozitie cateva site-uri care sa te ajute sa calculezi distanta si pozitia fata de receptor, fie ca alegi un model de antena pentru receptarea canalelor digitale terestre (dvbtmap.eu), fie ca alegi o antena satelit (dishpointer.eu).

Antena TV de camera este o varianta usor de instalat pentru a capta programe digitale terestre. Se poate aseza pe consola televizorului, dar si pe perete, fiind indicata o pozitie cat mai inalta si langa fereastra, pentru a nu avea obtsacole sau pentru a nu interfera cu alte aparate din camera.

 

Tip: De asemenea, poti opta pentru antene TV la preturi bune care sa fie pliate pe nevoile tale: fixe sau portabile.

Cele fixe se instaleaza la resedinte, au sisteme de fixare pentru a fi cat mai stabile si in functie de dimensiuni se pot instala in diferite locuri.

Cele portabile sunt dedicate in special persoanelor care calatoresc mult, fie in vacante cu rulota, fie in timpul muncii ca soferi profesionisti. O antena TV te va ajuta sa iti poti conecta usor televiziorul si sa poti prinde diverse canale pentru a te relaxa in pauze sau seara. Sunt de mici dimensiuni si se pot fixa usor de luneta, pe caroserie sau pe un suport de tip trepied. Cele mai multe modele ofera si geanta de transport pentru a fi in siguranta si a nu se deteriora in timpul calatoriei.

 

 

 

Dimensiuni: Acest parametru iti influenteaza locul de montare, dar si calitatea imaginii. Cu cat are mai multi elementi sau un diametru mai mare, antena va capta mai bine semnalul emis de receptor.

Astfel, un model de antena de camera are in general dimensiuni mici, cat o carte in format A5 sau A4, si il poti aseza cu usurinta langa televizor sau pe perete. De obicei, variantele acestea  au un design modern, placut, asa ca se vor incadra bine in decor.

Cele de exterior au dimensiuni mult mai mari: cele de tip DVB-T2 pot avea o lungime de pana intr-un metru si se pot aseza la geam, sau mai mult de 1m si este indicata amplasarea lor pe bloc sau pe acoperis, daca stai la casa. Cele satelit pot avea dimensiuni mai mici pentru modelele portabile cu diametru de aproximativ 35 – 45 cm, cele medii care se pot instala la geam sau balcon au un diametru de pana intr-un metru, cele mai mari se instaleaza pe acoperis.

 

Montarea: Daca nu vrei sa te complici si sa iti instalezi singur antena TV, cel mai facil este sa achizitionezi un model de camera.

Cele de exterior, cu cat sunt mai mari, au si o greutate considerabila si vei avea nevoie de ajutor. Pot fi montate la geam sau pe balcon, daca au dimensiune de aproximativ 1m si daca nu ai obstacole fata de receptor. Se monteaza pe un suport de tip teava, cu ajutorul unor suruburi cu piulite si trebuie fixate bine, pentru a nu-si modifica pozitia la vant.

Cele care au dimensiuni mari (peste 1 m) se monteaza pe acoperis sau pe terasa blocului, tot pe un suport de tip teava. Ai grija si la tipul de cablu folosit, cel mai indicat fiind cel coaxial, pentru a avea o transmisie de date de calitate de la antena la TV.

 

 

 

Alte caracteristici: Cand cumperi, poti tine cont si de urmatoarele aspecte:

Amplificarea: opteaza pentru un model ce are inclus un amplificator de semnal sau achizitioneaza-l separat, pentru a avea o calitate mai buna a imaginii si pentru a putea capta si semnalele mai slabe. Te ajuta in zone cu aglomerare urbana, cu obstacole, pentru a creste calitatea unor semnale reflectate etc.

Directivitatea: cele directionale pot primi semnal dintr-o singura directie, si trebuie sa le fixezi pe directia de transmisie pentru un semnal puternic fara interferente, ceea ce este mai greu de realizat; cele omnidirectionale pot capta semnalul din orice directie, fiind mult mai usor de amplasat. Poti alege modele omnidirectionale dotate cu motor, care isi vor schimba automat pozitia, in functie de semnal.

Cu telecomanda: este un gadget util pentru modelele automate, pentru a putea schimba pozitia antenei, fara a mai fi nevoie sa o muti manual, si iti va fi de ajutor mai ales daca este intr-o pozitie mai sus, unde ajungi mai greu.

E important sa stii de unde poti achizitiona antene TV, ieftine si bune, care sa iti satisfaca cerintele si sa te poti bucura in permanenta de programele tale preferate. Pentru aceasta, noi iti recomandam sa iti faci cumparaturile online, unde ai posibilitatea sa afli mai multe informatii relevante despre modelul dorit, ai site-uri care te ajuta sa stabilesti distantele fata de transmitator, pozitia in care trebuie sa montezi antena, satelitii disponibili pentru zona Romaniei, programele free, etc. Consulta si lista de mai jos sa vezi daca nu gasesti mai usor un model compatibil cu necesitatile tale.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

PNI PNI-19DB-DVB 

 

Pentru cei care isi doresc o antena TV, la pret bun, de exterior, pentru posturi digitale terestre, acest model poate fi o alegere inspirata. Este cu 19 elementi (canalele 21 – 60) ce sunt insurubati deja pe cadru, asa ca nu mai ai nevoie de operatii suplimentare inainte de montare.

Pentru a face usor legatura cu cablul, antena are adaptor de impedanta incorporat. Poti prinde cu usurinta un numar mare de canale TV, in format SD sau HD, calitatea transmisiei fiind superioara uneia analogice. Amplificarea este de 14 dB, creste semnalele slabe, largind astfel intervalul de receptie.

Fiind expusa in aer liber, pentru a nu se deteriora in timp, antena are elementi din aluminiu si cadru din tabla galvanizata. Este si foarte usoara, 0,83 kg, pentru a putea fi montata cu usurinta pe o teava. In functie de relief si de obstacolele prezente intre antena si emitator, acest model poate primi semnale de la o distanta de maxim 15 – 20 km.

Avantaje

Este o antena pentru posturi digitale terestre, de exterior, usor de montat.

Are inclus adaptorul de impedanta.

Materialele din care este construita sunt de calitate si usoare.

Permite receptarea la o distanta cuprinsa intre 15 - 20 km (in functie de relief si alte obstacole).

Dezavantaje

Avand in vedere dimensiunile (130x32x41 cm), trebuie montata pe un acoperis.

 

 

 

 

THB-SAT A1000407 

 

Daca vrei sa optezi pentru o antena TV satelit, la un pret bun, robusta si eficienta, acest model poate fi o alegere potrivita. Este unul dintre modelele mari ale producatorului, avand un diametru de 81,5 cm.

Are o eficienta de 80%, dupa cum mentioneaza producatorul si o banda de operare intre 10,7 si 12,75 GHz. Capacitatea de amplificare a semnalului este acceptabila pentru marea majoritate a utilizatorilor, fiind pana la 38,86 dB. Este construita in totalitate din otel, atat reflectorul de tip offset, cat si cadrul.

Se monteaza in pozitie verticala pe un suport de tip teava, avand un sistem pe baza de suruburi si piulite care o tin in pozitie fixa, fiind rezistenta la vant. Gama de temperatura in care poate actiona este foarte larga, intre -30 si +60 de grade C, dupa cum afirma producatorul, fiind potrivita pentru clima din Romania.

Avantaje

Este un model robust si rezistent, fiind in totalitate din otel.

Are amplificator de semnal inclus.

Poti prinde semnal si in conditii meteo mai defavorabile, avand o eficienta de 80%.

Rezista bine la temperaturi extreme, intre -30 si +60 grade C.

Dezavantaje

Este un model fix, ce se monteaza la resedinta.

 

 

 

 

PNI PNI-44DB-DVB 

 

Daca vrei sa alegi una dintre cele mai bune antene TV pentru receptia canalelor digitale terestre, iti prezentam acesta varianta de care nu vei fi dezamagit. Desi are 37 de elementi (pentru toata banda UHF), datorita modului in care sunt amplasati, este o antena compacta, cu castig mare si eficienta.

Este confectionata din materiale de calitate, avand elementii din aluminiu, iar reflectorul e din otel zincat. Vine dotata cu transformator de impedanta si amplificator de semnal B4009 LNA-177 si este o versiune mai ieftina a modelului foarte popular A2675.

Permite receptarea semnalului de la distante mari, maxim 50 km in functie de obstacolele avute in cale si de relief. Se monteaza vertical pe o teava, si are dimensiuni medii (105 x 51 x 54 cm). Poate fi instalata pe acoperis, atat la bloc, cat si la casa, fiind gata asamblata in proportie de 90%.

Avantaje

Are un design compact, ce permite un castig mare si cei 37 de elementi asigura toata banda UHF.

Este confectionata din materiale rezistente, aluminiu si otel zincat, pentru a nu se deteriora in timp.

Are transformator de impedanta si amplificator de semnal.

Poate receptiona de la o distanta de maxim 50 km, daca relieful o permite.

Dezavantaje

Pretul este mai ridicat decat al altor produse prezentate.

 

 

 

 

Dipol A0315 

 

Daca stai la bloc si ai nevoie de o antena TV, ieftina si buna, pe care sa o montezi usor pe balcon sau la geam poti sa alegi acest model. Este o antena mica de exterior, ce receptioneaza canale digitale terestre.

Antena are doar 3 elementi, putand capta semnalul de la distante scurte. Structura de prindere este din tabla galvanizata, iar elementele principale sunt confectionate din aluminiu. Are adaptor de impedanta incorporat, gama de frecvente este intre 470 – 870 MHz si are un castig de 5 dBi.

Are o greutate redusa, de doar 0,22 kg si dimensiuni mici (29 x 24 x 8 cm), asa ca o poti monta singur, pe o teava orizontala sau verticala. Asamblarea principala este realizata direct de producator, asa ca ai doar de montat elementele de fixare si cablul.

Avantaje

Este un model mic si usor de montat atat pe balcon, cat si la geam.

Are transformator de impedanta incorporat.

Este confectionata din materiale usoare si de calitate (aluminiu si tabla galvanizata).

Are un pret bun.

Dezavantaje

Receptioneaza doar la distante scurte de la transmitator.

 

 

 

 

Home FZ47 

 

In caz ca nu vrei sa te complici cu o instalare exterioara, poti alege o antena tv de camera, performanta, cum ar fi acest model. Are un design simpatic, modern, este de culoare neagra si poate fi montat in apropierea televizorului.

O poti folosi pentru a receptiona programe TV sau radio, atat pentru emisii analogice, cat si digitale. Dispune de amplificator de semnal incorporat de pana la 47 dB. Totodata, are si filtru LTE, pentru a nu interfera cu telefonul mobil sau alte dispozitive care pot influenta transmisia.

Pentru conectarea la televizor, are un cablu cu o lungime de 120 cm si mufa coaxiala. In pachetul de achizitie ai si alimentarea cu adaptor retea 6V. Este de dimensiuni mici (24 x 13 x 7 cm) si ii vei gasi cu usurinta un loc.

Avantaje

Are un design modern care se va incadra bine in decor.

Poate receptiona atat emisii analogice, cat si digitale.

Pentru a avea un semnal cat mai curat, dispune de filtru LTE.

Are amplificator de semnal inclus.

Dezavantaje

Cablul are o lungime de 120 cm si trebuie sa ii gasesti loc langa televizor.

 

 

 

 

Accesorii:

 

OEM 110801

 

Daca ti-ai luat cea mai buna antena TV, dar ai mai multe televizoare in casa poti alege acest model de amplificator, compatibil cu toate benzile de transmisie terestra (FM radio, VHF, UHF).

Dispune de 4 iesiri, astfel poti conecta pana la maxim 4 televizoare folosite simultan, fiind util atat pentru resedinte, cat si pentru magazine sau pensiuni. Frecventa de lucru este intre 45 – 1000MHz, iar amplificarea de pana la 20 dB. Ca si avantaje mentionam: reducerea perturbatiilor, cresterea vitezei de incarcare a paginilor, cresterea calitatii teletextului.

Poate fi montat pe perete, avand bride laterale speciale, iar carcasa metalica, din aluminiu, este rezistenta. Prezinta un LED in partea frontala ce indica daca este alimentat. De asemenea, in pachet ai inclusi si conectori uzuali de tip F.

Avantaje

Se pot conecta pana la 4 televizoare.

Amplifica semnalul pana la 20 dB si reduce perturbatiile.

Are o carcasa rezistenta, din aluminiu.

Vine la pachet cu conectori de tip F.

Dezavantaje

Designul lasa de dorit, asa ca trebuie montat intr-un loc mai putin vizibil.

 

 

 

 

Satlink SDNK100HD 

 

Daca ai optat deja pentru o antena satelit si vrei sa o pozitionezi corect sau ai o mica afacere si vrei sa ajuti utilizatorii sa prinda canalele preferate, poti achizitiona acest model de aparat pentru reglarea antenei ce vine deja configurat pentru Digi TV, FocusSat, FreeSat, Dolce Telekom.

Te ajuta sa masori puterea semnalului, calitatea acestuia, rata erorii de bit (ber) pentru transmisiile digitale, pwr. La detectarea semnalului aparatul te anunta sonor. Frecventa de intrare este intre 950 – 2150 MHz.

Este usor, de numai 0,1 kg si vine dotat cu snur pentru a fi agatat la gat. Are baterie inclusa si ofera o automonie de pana la 3 ore. Pentru a upgrada frecventele, dispune de port USB si primesti si cablu USB. De asemenea, are lanterna inclusa.

Avantaje

Te ajuta sa pozitionezi corect o antena satelit.

Vine configurat pentru Digi TV, FocusSat, FreeSat, Dolce Telekom.

Autonomia bateriei este de 3 ore.

Primesti si cablu USB la pachet.

Dezavantaje

Are doar afisaj numeric si avertizare sonora la detectarea semnalului.

 

 

 

 

Amiko T60FullHD 

 

Este un model de receptor Full HD dedicat pentru programele digitale terestre transmise la liber, putand beneficia atat de canalele TV, cat si de cele radio. Pentru a fi facil de utilizat, dispune de Electronic Program Guide.

Conexiunea la TV se face usor, avand mai multe tipuri de conectori, precum: SCART si HDMI. Portul USB 2.0 te ajuta sa te conectezi si cu alte device-uri din casa. De asemenea, poate fi folosit si ca mediaplayer, fiind compatibil cu mai multe tipuri de formate foto, audio si video (MKV, AVI, MPG, MP4, VOB, JPG etc.).

Are incorporat Tuner DVB-T2 si vine la pachet cu telecomanda, pentru a fi usor de manipulat. Poate fi asezat cu usurinta langa televizor, deoarece are dimensiuni reduse (13 x 6,5 x 3 cm) si este de culoare neagra.

Avantaje

Este un model Full HD pentru o imagine de calitate.

Poate fi folosit si pe post de mediaplayer, avand o gama larga de formate suportate.

Are conexiuni de tip SCART, HDMI si USB 2.0.

Vine echipat cu telecomanda pentru a fi mai comod de utilizat.

Dezavantaje

Nu il poti folosi pentru programele transmise prin satelit.

 

 

 

 

 

Ce posturi TV se prind cu antena de camera si alte informatii necesare

 

Pentru a se alinia la standardele europene, dar si pentru o transmisie net superioara, Romania renunta incet, incet la transmisiile analogice in favoarea celor digitale terestre. Cei care nu au posibilitatea sa isi achizitioneze un sistem nou sau care locuiesc in sate indepartate vor avea acces doar la programul national TVR1.

 

 

 

Care sunt costurile pentru o antena de camera

Prin achizitionarea unei simple antene de camera, poti beneficia, cu investitii minime, de programele digitale terestre furnizate gratuit sau iti poti face abonament la un furnizor de programe TV de unde sa alegi un pachet care ti se potriveste. O antena de camera o poti achizitiona la preturi incepand de la 60 de lei, iar modele mai sofisticate pot ajunge in jur de 200 de lei, fiind cu dispozitiv de comanda reglabil, pozitionare prin inclinare si pivotare, filtre pentru reducerea interferentelor etc.

 

Ce programe poti viziona gratuit

Poti receptiona programe SD sau HD puse la dispozitie gratuit de anumite posturi printre care mentionam: TVR 1, TVR 2, TVR International, Pro TV, Antena, Prima TV etc. Oferta nu este foarte generoasa, dar pe langa investitia initiala, la achizitionarea antenei nu mai ai alte cheltuieli si ai posibilitatea sa fii la curent cu ultimele stiri, sa urmaresti emisiuni de divertisment, filme si emisiuni pentru copii. Daca ai la dispozitie si un receptor care are si functia de mediaplayer poate fi suficient pentru a te destinde seara si in zilele libere.

 

Ce tipuri de antena poti alege

Un model mai simplu unidirectional poate avea o calitate mai slaba a semnalului, daca nu este orientat perfect cu emitatorul sau daca apar obstacole. Este mai dificil de instalat, deoarece trebuie sa gasesti pozitia perfecta si sa ai grija sa nu se modifice, pentru a avea un semnal de calitate. Cele omidirectionale, capteaza semnale din toate partile, si le poti regla manual sau automat. De asemenea, o telecomanda te poate ajuta sa reglezi antena usor, fara a mai fi nevoie sa te ridici din fotoliu.

 

 

Alte caracteristici de luat in calcul

Daca nu ai ales un model cu amplificator incoporat, poti achizitiona unul separat, care te va ajuta sa detectezi si sa captezi inclusiv semnale mai slabe si iti vor oferi o calitate superioara a sunetului si imaginii.  

Optiunea conectarii la un furnizor de programe TV, impune plata unui abonament lunar, care poate varia de la 20 la 50 de lei sau mai mult, in functie de grila de programe aleasa, dar avantajul este ca ai acces la mai multe programe.

Daca televizorul tau este analog si nu vrei sa faci o investitie acum, poti opta pentru un decodor care sa transforme semnalul digital receptionat de antena intr-unul analogic. Televizoarele mai noi au deja decodor incorporat sau poti primi unul gratuit de la compania de programe la care iti faci abonament, daca ai optat pentru aceasta solutie.

Fiind in general de dimensiuni mici, o antena TV de camera poate fi montata pe perete, de preferat langa o fereastra pentru a capta mai bine semnalul, dar se poate aseza si pe consola televizorului. Unele modele au un design futurist care se vor incadra foarte bine intr-un decor modern.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status