Cel mai bun videoproiector 3D

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune videoproiectoare 3D

 

Ghidul cumparatorului

Noua tehnologie 3D – care, sa fim sinceri, nu mai este chiar atat de noua – a convins deja pe toata lumea si multi cumparatori isi doresc sa se bucure de o experienta grozava si la ei acasa, nu numai la cinematograf. De aceea, au fost lansate pe piata videoproiectoare 3D – alegerea modelului adecvat, insa, poate fi destul de complicata pentru oricine. Iata cum sa le cumperi:

In functie de performante, exista proiectoare FullHD 3D si proiectoare 3D-Ready. Primele au rezolutie FullHD, primesc semnal 3D de la sursa, fie ca ea este reprezentata de o consola de jocuri sau de un Blu-ray Player, printr-un cablu HDMI 1.4. Ele proiecteaza doua imagini separate, care sunt unite prin folosirea ochelarilor speciali. Modelele 3D-Ready au nevoie de conectare la un PC cu tehnologie 3D Vision si de un Blu-ray player pentru PC. El nu poate reda jocurile 3D de pe consola.

Luminozitatea unui videoproiector este exprimata in ANSI lumeni si ea trebuie aleasa in functie de dimensiunile spatiului in care se va realiza proiectia si de posibilitatile de a asigura o atmosfera intunecata in interiorul acesteia. Pentru o camera mica si intunecata, 1500 ANSI lumeni sunt suficienti, in timp ce in amfiteatre sau in aer liber se folosesc piese de 4500 ANSI lumeni. Nu alege o piesa supradimensionata, pentru ca vei avea probleme cu perceptia culorilor.

Durata de viata a unei lampi variaza in mod obisnuit intre 2000 si 4000 ore; un model eco va dubla aceasta durata de viata, in timp ce o lampa LED poate functiona timp de 10.000 sau chiar 20.000 ore. Numeroase pareri despre cele mai bune videoproiectoare 3D sustin ca aceasta functie ECO sigur merita investitia suplimentara.

Exista si alti indici vizuali care descriu performantele unei piese din aceasta categorie: contrastul – recomandam ca valori optime 2000 :1 – 15000 : 1; aspect ratio care poate fi de 4 :3, 16 :9 sau 21 :9; functia lens shift este una de corectie vizuala care va creste pretul de achizitie, dar care permite reglarea vizuala a imaginii, realizata manual sau automat, direct din lentile.

Daca, dupa toate acestea, te intrebi unde gasesc videoproiector 3D, la un pret bun, alti cumparatori, iti propunem sa consulti in continuare cateva sugestii de produse de calitate, disponibile la preturi bune.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

BenQ 3D MS527 

 

Probabil ca cel mai bun videoproiector 3D disponibil la un pret totusi accesibil este modelul BenQ 3D MS527. E o piesa echipata cu tehnologia SmartEco, care garanteaza un cost de intretinere mic, printr-o durata de viata a lampii de pana la 10.000 ore de functionare, o luminozitate de 3300 ANSI lumeni si un contrast de 13.000 :1.

Folosindu-l, proiectiile tale capata viata nu numai in cazul filmelor vizionate in confortul propriei locuinte, ci si in sala de clasa sau amfiteatrul de curs. Puterea lampii este ajustata inteligent nu numai pentru a economisi energia, ci si pentru ca proiectia sa aiba un contrast si luminozitate ideale, folosind exact cantitatea de lumina necesara.

Imaginile proiectate reproduc cu precizie fiecare detaliu datorita tehnologiei DLP – Digital Light Processing, folosita in toate cinematografele IMAX din lume. Suportul pentru imagini 3D iti permite sa proiectezi cu ajutorul Blu-ray playerului orice imagine 3D, de care te vei bucura la adevarata calitate prin intermediul ochelarilor speciali.

 

 

 

 

 

Epson EH-TW5300 

 

Un videoproiector 3D, ieftin si bun – daca luam in calcul faptul ca este o piesa FullHD 1080p – este oferit de Epson, prin intermediul modelului EH-TW5300. Calitatea imaginilor, obtinuta cu ajutorul lui este unica, multitudinea de detalii fiind aproape coplesitoare. Piesa este ideala pentru vizionarea filmelor pe ecrane de dimensiuni mari si foarte mari.

Datorita multiplelor optiuni de conectivitate si mai ales multumita functiei Plug and Play, piesa poate fi configurata simplu si rapid. Lampa are o durata de viata mare, evaluata la 4000 ore, timp in care furnizeaza 2200 ANSI lumeni, cu un contrast dinamic de 35000 :1, cu nuante de negru intense, care iti permite sa vizualizezi la buna calitate chiar si cele mai intunecate scene.

La capitolul conectori mentionam 2 x HDMI, 1 x Compozit, 2 x USB, 1 x VGA si desigur iesirea pentru casti. Functiile suplimentare integrate includ posibilitatea de reglare pe adancime 3D, difuzorul integrat si corectia trapez automata. Cu un nivel de zgomot de 37 dB si telecomanda inclusa, ofera o experienta completa si confortabila.

 

 

 

 

 

Benq 3D MS506 

 

BenQ 3D MS506 este un videoproiector 3D-Ready echipat cu modul SmartEco, ceea ce garanteaza costuri de intretinere reduse in comparatie cu alte modele, prin ajustarea automata a contrastului si luminozitatii in functie de continutul afisat si, deci, reducerea consumului si a gradului de uzura a lampii.

Modul EcoBlank este o alta functie apreciata, in special in mediul didactic, caci el intuneca automat ecranul atunci cand proiectorul nu e folosit; activarea modului EcoBlank duce la un consum de energie cu 70% mai mic. O alta facilitate utila in mediul didactic este reprezentata de cele patru sabloane de scriere (scrisoare, partitura, foaie de lucru si grafice) datorita carora tabla de proiectie devine brusc o tabla interactiva.

Concret, cativa dintre cei mai importanti parametri tehnici oferiti sunt: luminozitatea  de 3200 ANSI lumeni, contrastul 13.000:1, o durata de viata a lampii de minim 6500 ore si o rezolutie nativa de 800 x 600, care suporta rezolutii intre 640 x 480 si 1600 x 1200.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status