Cel mai bun televizor 80 cm

Am modificat articolul ultima data pe: 12.07.20

 

Cum aleg cele mai bune televizoare de 80 cm

 

Ghidul cumparatorului

Fiecare membru al familiei are cel putin o emisiune preferata. Tocmai de aceea, un televizor de 80cm este un obiect absolut necesar in fiecare camin. Insa pentru a face o alegere inspirata trebuie sa stii care sunt specificatiile cele mai importante si functionalitatea acestora. In continutul ghidului, vei regasi informatii interesante cu privire la aceste aspecte, iar in partea a doua iti vom prezenta si cateva exemple de astfel de obiecte.

 

 

Putem imparti televizoarele in doua mari categorii: dispozitive smart si non-smart.

Cele din prima categorie permit vizualizarea programelor din grila TV, insa pot avea si atributiile unui calculator, deoarece cu ajutorul lor poti accesa internetul. De asemenea, dispozitivele au si un browser si aplicatii preinstalate, pentru a putea naviga cu usurinta in mediul online.

Cele non smart nu ofera posibilitatea utilizatorului sa acceseze internetul, insa il poti folosi pentru a vizualiza emisiunile preferate sau de ce nu, il poti utiliza pe post de monitor, daca il conectezi la calculator.

Pentru a putea realiza conexiunea la internet, televizoarele au doua tipuri de wireless: integrat sau Wifi ready.

Prima varianta prezentata iti permite sa conectezi televizorul la routerul deja existent in casa, fara alte costuri suplimentare. In schimb, daca alegi un dispozitiv care are specificatia “Wifi ready”, pentru a putea realiza conexiunea la internet vei avea nevoie de dispozitive speciale, iar costul lor nu este inclus in pretul televizorului.

Un alt aspect important este rezolutia. Aceasta indica numarul de puncte din care este formata imaginea redata pe ecranul televizorului, numit generic pixeli.

Daca vei asculta parerile despre cele mai bune televizoare de 80 cm vei constata ca multi dintre utilizatori prefera modelele full HD. Acestea au 1920×1080 pixeli, cu ajutorul carora formeaza o imagine asemanatoare cu cea reala, cu nuante viu colorate si contrast puternic.

Pe de alta parte, daca nu iti permiti sa aloci un buget consistent pentru achizitionarea produsului, te poti indrepta catre modelele HD. Dispozitivele au de patru ori mai putini pixeli decat cele mentionate anterior (1280x720p), tocmai de aceea nu vei regasi aceeasi intensitate a culorilor si detaliilor observate.

Avand in vedere ca dispozitivul iti permite sa redai continut de pe alte device-uri periferice, este necesar sa acorzi atentie si porturilor existente. Mufa USB te ajuta sa atasezi stickul, iar acest lucru iti permite sa vizualizezi filmele sau pozele de pe orice spatiu de stocare. Portul HDMI este destinat conectarii consolei sau a laptopului, fiind o mufa absolut necesara pentru pasionatii de gaming.

Orice producator specifica dimensiunile de stand si cele de perete. Primele sunt utile, daca vrei sa amplasezi obiectul pe un corp de mobila, iar cel de al doilea, dupa cum spune si numele, indica spatiul pe care televizorul il va ocupa pe perete, daca vrei sa asezi obiectul suspendat, marind astfel spatiul de trafic.

In magazinele online, vei putea “rasfoi” mai usor dupa un televizor 80 cm, la un pret bun. Pentru a te convinge, iti prezentam in randurile de mai jos cateva modele care se bucura de popularitate

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Samsung 32M5502

 

Iata un model care iti permite sa privesti emisiunile preferate la televizor, dar si sa navighezi pe internet, pentru ca vorbim despre un dispozitiv smart. Imaginea redata are o rezolutie Full HD (1920×1080 pixeli), plina de culoare si cu un contrast intens. De asemenea, pentru a evita distorsiunile, produsul dispune de functia Ultra Clean View.

Chiar daca vei conecta mai multe dispozitive, vei putea sa le controlezi dintr-o singura telecomanda sau chiar prin intermediul comenzilor vocale, fiind un avantaj pentru persoanele care pierd mereu dispozitivele de control. Televizorul ofera posibilitatea de a grupa aplicatiile existente pe ecran, astfel incat vei putea naviga usor printre ele. Fiind un model cu WiFi integrat, nu va mai fi necesar sa cumperi alte aparate pentru a realiza conexiunea la internet.

Pentru a putea conecta dispozitive externe televizorul are porturi HDMI si USB, cu ele vei putea reda continutul de pe orice spatiu de stocare extern. Producatorul iti specifica dimensiunile de stand 730.4×487.7×207.5mm si cele de perete 730.4×433.7×55.1mm, oferindu-ti posibilitatea sa alegi tu locul in care vei aseza dispozitivul.

 

 

 

 

 

Sony Bravia 32WD757

 

Daca iti doresti un dispozitiv care sa iti afiseze imaginile clare si in detaliu, poti alege acest televizor cu o rezolutie Full HD. Pentru un rezultat plin de stralucire, produsul are incorporata tehnologia X-Reality PRO. Datorita dimensiunii sale reduse (717x429x61mm, respectiv 717x474x218mm), televizorul se va incadra cu usurinta chiar si in camerele mai aglomerate. Pe langa vizualizarea emisiunilor din grila de programe, dispozitivul iti permite sa vizualizezi filme sau videouri din mediul online, deoarece este un model smart.

Datorita WiFi-ului integrat vei scapa de cablurile inestetice si vei putea folosi conexiunea deja existenta in casa, fara a trebui sa achizitionezi dispozitive separate. Daca emisiunea preferata este difuzata la o ora nepotrivita o poti inregistra, astfel incat sa o poti vizualiza atunci cand ai timp disponibil.

Produsul iti ofera posibilitatea sa redai continutul de pe orice spatiu de stocare extern, datorita porturile USB si HDMI, ceea ce inseamna ca vei putea vedea pozele sau videoclipurile pe un ecran generos.

 

 

 

 

 

Star-Light 32DM3500

 

Modelul prezentat poate fi o varianta potrivita, pentru cei care sunt in cautarea unui televizor de 80cm (ieftin si bun) ce le permite sa urmareasca emisiunile preferate. Chiar daca produsul nu ofera acces la internet, poate fi transformat intr-un centru multimedia, deoarece are sloturi pentru conectarea dispozitivelor externe.

Mufa USB iti permite sa redai continutul de pe telefon sau de pe stick, iar mufa HDMI iti este utila pentru conectarea calculatorului la televizor. Rezolutia produsului este de 1366×768 pixeli, insemnand ca unele imagini si personaje pot fi distorsionate, insa culorile sunt intense, facandu-te sa te simti in mijlocul actiunii.

Pentru ca este dotat cu slot pentru cardul operatorului de programe, vei scapa de decodorul furnizorului de cablu si vei putea schimba canalele dintr-o singura telecomanda. Inainte de a te hotari asupra locului in care vei amplasa dispozitivul, trebuie sa stii ca poate fi pus doar pe o comoda si are dimensiuni de 730x470x20 mm.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status