Cel mai bun suport TV

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Suporturi TV – Opinii si Recenzii in 2024

 

Prinderea televizoarelor pe perete este una din cele mai populare optiuni de instalare a acestor echipamente electronice, indiferent de camera in care le veti plasa. Am analizat piata pentru a determina ce suporturi TV ar merita sa le recomandam pentru anul curent. O prima optiune ar fi A+ SPB446, iar elementele care il fac atragator sunt compatibilitatea cu televizoare mari (de la 32 pana la 55 de inch) si limita de greutate de 50 de kilograme, fapt care ii ofera o rezistenta iesita din comun si o trainicie care va alunga grijile de stricare prea devreme. Include si inclinare cu pana la 60 de grade orizontal, prin urmare veti putea reorienta televizorul pentru a fi vizibil din foarte multe unghiuri. O a doua recomandare pe care o putem face este un produs de la firma germana Hama, modelul 118051 fiind adresat televizoarelor mici si medii (pana la 48 inch sau 120 centimetri diagonala). Include 8 seturi de dibluri, nivela cu bula de aer, precum si un sistem de atenuare a vibratiilor sonore, care reduce rezonanta, pastrand astfel calitatea sunetului televizoarelor atasate.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

A+ SPB446
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are o limita de greutate mare (50 de kilograme). Nu prea veti gasi televizoare atat de grele pe piata, insa puteti fi siguri ca produsul nu se va strica prea usor. In plus, este compatibil cu foarte multe modele TV de pe piata, intre 32 si 55 de inch diagonala (81 pana la 140 centimetri).

Diblurile din pachet sunt considerate prea scurte de multi utilizatori, mai ales daca aveti de prins un televizor greu, de peste 25 de kilograme, caz in care va trebui sa cumparati dibluri lungi, separat.

In afara de cazul in care aveti un televizor foarte, foarte mic ori deosebit de mare, este foarte probabil ca acest suport sa fie exact ceea ce cautati. Posibilitatea de indepartare de la perete cu pana la 50 de centimetri, precum si inclinarea, nu fac decat sa sporeasca atractivitatea produsului.

A 2-A OPTIUNE!

Hama 118051
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Include opt seturi de dibluri si garnituri, iar cu ajutorul nivelei cu bula, veti identifica pozitia perfect orizontala foarte usor si repede. Se potriveste cu televizoare mici (de la 48 de centimetri) pana la medii (120 de centimetri).

Nu ofera posibilitatea de a regla pozitia televizorului pe orizontala, prin urmare nu veti putea sa il intoarceti deloc catre stanga ori dreapta, el ramanand fixat in fata.

Produsul prezentat aici este foarte bine gandit, chiar daca nu ofera inclinare orizontala. Sistemul de prindere permite o instalare rapida, toate echipamentele necesare fiind incluse in pret, iar functia de diminuare a rezonantei asigura calitatea sonora. Per total, un suport de o inalta calitate.

A 3-a Optiune!

Blackmount CM222
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un suport de tavan care va permite reglarea televizorului in ce directie iti doresti, pentru a fi usor sa vezi ecranul din orice unghi al camerei, suporta televizoare cu greutate maxima de 20 kg si diagonala de 30-97 cm si e foarte solid. Se livreaza cu suruburile si diblurile necesare pentru a fi instalat.

Daca ai cumparat un televizor cu o diagonala foarte mare, care depaseste 97 cm, acest suport nu va fi unul sigur.

Suportul acesta e unul de tavan, ce poate sustine televizoare de pana in 20 kg, cu diagonala de 30-97 cm.

 

 

Pareri despre cele mai bune suporturi TV

Am inclus destul de multe oferte de suporturi pentru televizoare, in randurile care urmeaza. Cititi cu atentie descrierile – suntem siguri ca veti gasi ceea ce cautati – si nu uitati sa luati in calcul si dezavantajele fiecarei oferte, intrucat obiectivitatea va este cel mai bun prieten, la cumparaturi!

 

 

Suport TV de perete:

 

A+ SPB446

 

Aflat printre primele locuri în topurile celor mai bune suporturi de perete pentru televizoare acest model de la compania A+ este compatibil cu orice ecran de dimensiuni între 32 si 55 de inch.  Prin urmare, se potriveste televizoarelor mari, ceea ce il face adecvat mai ales atunci cand cautati accesorii pentru un living vast, sau pentru un salon ori birou.

Este compatibil cu toate marcile de televizoare, prin standardul VESA pe care îl ofera. Limita de greutate sustinuta este de 50 de kg, prin urmare va fi greu sa gasiti un televizor pe piata care sunt suprasolicite acest suport. Cadrul de metal poate sa fie pliat, astfel încat televizorul sa stea aproape lipit de perete, sau extins, printr-un sistem de balamale.

In ceea ce priveste capacitatea de înclinare, pe plan orizontal veti putea reorienta televizorul cu pana la 60 de grade, iar pe plan vertical cu 10 grade în sus si cu 20 de grade în jos. Panoul de prindere pe perete masoara 48 pe 20 de centimetri ce se poate fixa cu multiple suruburi sau dibluri, datorita numeroaselor gauri prezente pe el.

 

Avantaje:

Poate sustine chiar si televizoare de dimensiuni mari si greutati ridicate – pana la 55 de inch (140 centimetri) in diagonala si 50 de kilograme – este, prin urmare, printre cele mai bune suporturi TV de pe piata.

Ofera compatibilitate VESA cu dimensiuni de 100 x 100, 200 x 200, 300 x 300 si 400 x 400 milimetri intre suruburile ce prind televizoarele.

Se poate indeparta de perete cu pana la 50 de centimetri, prin extinderea bratului.

Include dibluri de prindere in pachetul de livrare.

 

Dezavantaje:

In cazul televizoarelor grele (de peste 25 de kilograme), prinse in pereti de caramida sau beton, diblurile incluse (de 5 centimetri) pot fi insuficient de lungi. Cumparatorii au recomandat cumpararea unor dibluri mai lungi (8-10 centimetri), care sa permita o fixare mai buna in material.

 

 

 

A+ SPL63D

 

Daca aveti televizoare deosebit de mari, cu diagonalele de 37 pana la 70 de inch, adica de la 93 pana la 177 centimetri, probabil sunteti putin descurajati în privinta gasirii suporturilor suficient de rezistente pentru a le sustine. In ajutorul dumneavoastra, va oferim acest produs de la firma A+, facut special pentru astfel de modele TV.

Greutatea maxima suportata este de 40 kg – exista deci suporturi mai rezistente, însa punctul forte al suportului este compatibilitatea cu cele mai mari produse de piata. Prin urmare, compatibilitate VESA include urmatoarele dimensiuni: 200 x 100, 200 x 200, 300 x 200, 400 x 200, 400 x 300, 300 x 300, 400 x 400, 600 x 400 milimetri.

Ca distanta de la perete, bratul se extinde pana la 52 de cm, iar ca înclinare, valorile sunt deosebit de ample: pana la 90 de grade pe orizontala, in ambele parti, iar pe orizontala intre 2 si 15 grade. Ca o eventuala proprietate dezavantajoasa acestui produs, putem cita pretul, care este destul de ridicat daca îl comparam cu preturile produselor concurente. Justificarea sa este, bineînteles, sustine plasme foarte mari ca diagonala.

 

Avantaje:

Poate sustine si televizoare generoase ca dimensiuni, de pana la 177 de centimetri in diagonala.

Include 8 marimi VESA pentru diblurile de pe spatele televizoarelor: 200 x 100, 200 x 200, 300 x 200, 400 x 200, 400 x 300, 300 x 300, 400 x 400, 600 x 400 milimetri.

Ofera cea mai mare posibilitate de inclinare orizontala, 90 de centimetri in ambele directii, daca permite televizorul si amplasarea.

Poate sustine pana la 40 de kilograme – nu este o valoare maxima la aceste produse, insa una destul de buna, in orice caz.


Dezavantaje:

Se comercializeaza la preturi relativ ridicate, in comparatie cu alte cadre asemanatoare, justificarea fiind compatibilitatea cu televizoare mari.

 

 

 

A+ sP22t

 

Printre cele mai simple produse de pe piata se afla si modelul acesta de suport TV de la firma A+. Se fixeaza pe perete usor, cu patru dibluri, nu are brat extensibil, iar ca posibilitate de reglare nu ofera decat ajustarea unghiului pe verticala, cu 5 grade în sus si pana la 10 grade în jos. Insa, ca avantaj, ofera si o nivela cu bula de aer, cu care puteti determina pozitia orizontala perfecta cu usurinta si in cateva momente.

In ceea ce priveste dimensiunile televizoarelor care pot fi atasate de acest suport TV, ieftin si bun, diagonalele pornesc de la 23 de inch si merg pana la 42 de inch. In scara metrica, asta înseamna de la 58 la 106 cm. Compatibilitatea VESA merge pana la 200 x 200 centimetri, ceea ce poate fi dezavantajos pentru posesorii anumitor modele de televizoare. Prin urmare, acestia trebuie sa masoare distanta dintre gaurile de prindere de pe spatele televizoarelor mai intai de toate, ca sa afle daca se pot fixa bine de cadrul suportului.

Greutatea maxima pe care o poate sustine acest produs este printre cele mai ridicate, anume 50 de kg. Este greu sa gasiti chiar si un televizor foarte mare care se apropie de aceasta valoare. Ca dezavantaje, putem cita absenta inclinarii pe orizontala.

 

Avantaje:

Poate duce greutati mari, chiar si de 50 de kilograme (desi este greu sa gasiti asemenea televizor pe piata).

Pretul la care este comercializat avantajeaza cumparatorii, fiind foarte redus.

Include si nivela cu bula de aer, pentru determinarea rapida a pozitiei orizontale optime.

Nu are brat extensibil. Desi acest fapt poate fi considerat un dezavantaj, absenta unui numar mare de balamale inseamna o trainicie sporita pentru produs.

 

Dezavantaje:

Nu se poate inclina pe orizontala, ci doar pe verticala.

 

 

 

Suport TV reglabil:

 

Hama 118051

 

Acest suport de perete pentru televizoare de la Hama este un produs relativ simplu limita de greutate pe care o poate sustine este de 25 de kg. In ceea ce priveste dimensiunile televizoarelor care le puteti atasa de produs, diagonala minima este de 19 inch sau 48 de centimetri, iar cea maxima este de 48 de inch, sau 120 de centimetri.

In pachetul produsului primiti si 8 seturi de dibluri si garnituri, pentru ca suportul sa poate fi atasat, fara a fi nevoie se cumparati accesorii separate. In plus, este inclusa si o nivela cu bula de aer, cu ajutorul careia sa puteti stabili cu precizie care este pozitia perfecta orizontala a cadrului.

Odata instalat, suportul poate fi reglat orizontal cu pana la 5 grade în sus si 15 grade în jos. Compatibilitate VESA prezinta urmatoarele dimensiuni: 100 x 100, 200 x 200, 75 x 75 milimetri. Pentru a preveni fenomenul de rezonanta, cadrul este echipat si cu un sistem special care atenueaza vibratiile de sunet, asigurand astfel calitatea optima a undelor sonore. Per total, este un produs de calitate foarte buna, rezistent, din otel si aluminiu, pentru cei ce au televizoare mici si medii. Unde eventual dezavantaj este absenta posibilitatii de reglare pe plan vertical.

 

Avantaje:

Concureaza la titlul de cel mai bun suport TV special pentru televizoarele mici si medii, de greutate pana in 25 de kilograme si de diagonala de 48 – 120 de centimetri.

Include nivela cu bula de aer in pachetul de instalare, cu ajutorul careia puteti sa determinati rapid si precis pozitia orizontala optima a cadrului.

Sistemul de atenuare a vibratiilor reduce rezonanta, sunetul televizoarelor instalate fiind astfel intact, ca din fabrica, fara zbarnaieli nedorite.

In total, opt seturi de suruburi, dibluri si garnituri sunt incluse in pachet, pentru a nu fi nevoie sa cumparati separat astfel de accesorii atunci cand instalati produsul.

 

Dezavantaje:

Spre deosebire de alte suporturi TV, acesta nu se regleaza pe orizontala, ci doar pe verticala.

 

 

 

A+ sPB221

 

S-ar putea sa fi intrat pe acest articol cautand un suport TV, la un pret bun, pentru televizoare mici ca dimensiuni. Modelul de fata sustine ce are între 13 si 42 de inch in diagonala. Raportat în scara metrica, asta inseamna de la 33 pana la 106 de centimetri. poate sustine si plasme de dimensiuni medii.

O eventuala problema pe care o are acest model este compatibilitatea VESA, ce ofera o distanta între suruburile de prindere de pe spatele televizoarelor de pana la 200 x 200 mm, alte valori fiind 75 x 75, 100 x 100 si 150 x 150 milimetri. acest fapt limiteaza considerabil numarul de modele ce pot fi prinse de suport.  Ca inclinare, ofera valori de pana la 90 de grade înclinare orizontala, iar pe verticala se poate înclina cu pana la 8 grade în sus si 12 grade în jos.

Panoul de prindere pe perete 129 pe 70 mm, fiind unul din cele mai mici de pe piata. Produsul este din otel, iar greutatea maxima pe care o poate suporta, potrivit producatorului, este de 30 de kg – o valoare destul de buna, daca este sa luam în calcul faptul ca suportul este proiectat pentru televizoare mici. Ca dezavantaj, unii cumparatori s-au plans de dimensiunile diblurilor si ale suruburilor, acesta fiind destul de scurte.

 

Avantaje:

Este proiectat pentru televizoare mici si medii (33 pana la 106 centimetri in diagonala).

Ofera posibilitatea de inclinare de pana la 90 de grade in lateral, daca permite amplasarea televizorului.

Limita de greutate este ridicata, de 30 de kilograme, mai ales daca luam in calcul faptul ca suportul e destinat televizoarelor mici.

Panoul de prindere pe perete este discret, masurand 129 x 70 milimetri.


Dezavantaje:

Cumparatorii s-ar putea sa nu fie multumiti de suruburile si diblurile incluse in pacheta, datorita faptului ca sunt relativ scurte (pana in 5 centimetri).

 

 

 

 

Suport TV de tavan:

 

Blackmount CM222

 

Daca ceea ce cauti e un suport TV pentru tavan, arunca o privire pe detaliile legate de acest produs. Prezentul articol e un suport TV recomandat pentru sali de conferinte, dormitoare foarte mari, bucatarii sau alte locuri in care nu e suficient spatiu pentru un TV pe perete sau unde distanta dintre pat si zid e mult prea mare. 

Acest produs se pliaza de la -90 la 0 grade, permite manevrarea TV-ului astfel incat sa il poti muta in sus/jos, stanga/dreapta. Este de culoare neagra, construit dintr-un metal solid, si pentru a oferi device-ului montat pe el stabilitatea dorita, detine un sistem de blocare, care il fixeaza in pozitia pe care o vrei. 

Suportul acesta poate sustine o greutate de 20 kg, asadar, e potrivit doar pentru televizoarele ce nu depaseasc aceasta valoare. Totodata, el e compatibil cu aparate care au o diagonala cuprinsa intre 30 si 97 cm. E putin mai incomod de montat fata de un suport de perete, mai ales daca tavanul e inalt, insa nu e nimic foarte complicat. Coletul contine suruburi, dibluri si un imbus.

 

 

 

Valueline VLM-MC10

 

Valueline VLM-MC10 este un suport TV de tavan proiectat pentru televizoare mici si medii, limita sa de greutate fiind de 20 de kilograme (totusi, este greu sa gasiti un aparat atat de greu, cu display LCD, cel putin) iar diagonalele recomandate sunt intre 66 si 107 centimetri.

Permite rotirea televizorului la 180 de grade, pe orizontala, iar inclinarea verticala maxima permisa este de 25 de grade. Compatibilitatea VESA este de la 75 x 75 pana la 400 x 400, iar tija telescopica a sa se poate lungi de la 716 la 1160 milimetri, dar nu include si un canal special pentru administrarea cablurilor conectate la televizor.

Pentru cine cauta un suport TV ieftin, pentru tavan, este o solutie de recomandat, chiar daca aveti camere inalte de peste 3 metri, insa limita de 107 centimetri poate fi considerata mica, mai ales pentru birouri.

 

 

 

 

Suport TV de podea:

 

Emtex SMD100730SMD

 

Pentru apartamente, dar si birouri, un suport TV de podea ofera avantajul ca poate fi mutat dintr-un loc intr-altul, cu ajutorul rotilelor de pe picioarele sale, exact cum vedeti la acest produs. Mai mult decat atat, este prezent in structura suportului si un raft special pentru DVD Playere, ori alte electronice utile pentru vizionare.

Limita maxima de greutate recomandata este de 25 de kilograme, compatibilitatea VESA de pana la 400 x 400, include sistem de management al cablurilor, iar diagonalele recomandate sunt de la 60 la 140 centimetri. Inaltimea maxima a piciorului este de 150 centimetri, inclinarea verticala este de pana la 15 grade, in sus sau in jos.

Pentru rotire, evident, rotiti intregul suport. Intrucat picioarele cu rotile, din spate, sunt mai scurte decat cele frontale, veti putea apropia destul de mult structura de perete. Ca dezavantaje, este ceva mai costisitor.

 

 

 

GBC HP1D

 

S-ar putea sa doriti un suport TV de podea de cea mai inalta calitate, daca tineti la echiparea unui birou high-tech sau a unui living impresionant, iar produsul acesta s-ar putea sa raspunda dorintelor dumneavoastra. Este destul de scump, dar specificatiile justifica destul de bine acest aspect.

Permite montarea atat in forma orizontala, dar si verticala, a televizorului (portrait/landscape), include raft pentru amplificatoare, Blu-Ray playere sau alte electronice, in timp ce compatibilitatea VESA este de la 200 x 200 pana la 600 x 400. Suporta televizoare de pana la 40 de kilograme, cu diagonale intre 94 si 178 centimetri. Rafturile sunt din sticla securizata, include buton pentru fixarea rotilor, iar inclinarea la verticala este de pana la 15 grade, in sus sau in jos.

Inaltimea intregii structuri poate fi reglata intre 120 si 180 centimetri. Include si canale pentru managementul eficient al cablurilor. Pe scurt, este unul din cele mai performante suporturi TV de pe piata.

 

 

 

 

Suport TV Samsung:

 

A+ SP43T

 

Recomandam acest cadru de prindere pentru posesorii de televizoare Samsung, intrucat se potriveste lesne cu cele mai multe modele de la producatorul coreean, chiar daca in descriere nu este inclusa expresia “suport de TV Samsung.”  Are un design foarte simplu, ceea ce inseamna ca si pretul sau este extrem de accesibil.

Poate sustine aparate de pana la 40 de kilograme, cu VESA de la 75 x 75 pana la 200 x 200, inclusiv 100 x 100 si 200 x 100. Ca diagonale, poate acomoda televizoare de la 60 la 108 centimetri, fiind un foarte bun suport pentru dormitoare si sufragerii. Pentru a nu face greseala de a-l fixa la o pozitie usor inclinata, nivela cu bula de aer este foarte utila, ea garantand pozitionarea cat mai orizontala.

Ca dezavantaje, nu permite inclinare orizontala sau verticala pentru televizorul prins. Per total, un produs simplu, robust, pentru cumparatorii fara prea multe pretentii si cu buget limitat.

 

 

 

 

Suport TV masa:

 

Emtex SMDMC-625SMD

 

Cand ne gandim la modalitati de instalare a unui televizor, unii prefera un suport TV masa, iar piesa de mobilier pe care o prezentam aici este echipata nu doar pentru a amplasa display-uri de pana la 140 centimetri in diagonala, ci si pentru diverse alte electronice pe rafturile de jos (inclusiv amplificatoare home cinema, intrucat limita de greutate a structurii este de 40 de kilograme).

Ca dimensiune, masuta masoara 1100 x 350 x 504 milimetri, iar materialele sunt metalul si sticla, imbinate elegant. Pe elementul de metal din spate sunt dispuse si gauri care faciliteaza managementul cablurilor, pentru ca acestea sa nu se vada usor.

Ca dezavantaje, putem spune ca este destul de joasa, 504 milimetri, prin urmare va trebui ca privitorii sa stea, la randul lor, la un nivel cat mai apropiat de cel al televizorului, ca sa vizioneze confortabil. In plus, nu are rotile, ceea ce inseamna ca nu poate fi mutata usor din locul sau.

 

 

 

 

Suport TV cu picior:

 

Blackmount LCD-S03

 

Un design ceva mai rar preferat de cei care doresc suporturi TV, ieftine si bune, pentru domiciliu, este cel de tip picior. Motivul pentru care acest tip nu este foarte popular este ca necesita fixarea cu tinte intr-o suprafata orizontala, iar asta inseamna gaurirea unei piese de mobilier.

Produsul de aici aici este compatibil VESA 75 x 75 si 100 x 100, poate sa tina pana la 10 kilograme si suporta televizoare si monitoare intre 33 si 68 de centimetri – prin urmare, aparate mici. Are o inaltime de 33 de centimetri, permite rotirea display-ului la 90 de grade, intre pozitia landscape si cea portrait, iar culoarea sa este argintie (pentru picior) cu negru (pentru placile de prindere pentru televizor, respectiv suprafata de sustinere).

Fiind si un suport TV, la un pret bun, reprezinta o solutie de preferat pentru business-uri diverse, de exemplu un display pentru feedback-ul clientilor, la un supermarket.

 

 

 

 

Suport tv alb:

 

Vogel’s W52081

 

Un suport TV alb poate fi ceea ce doriti, daca aveti si peretii albi sau credeti ca se va potrivi mai bine in decorul dumneavoastra. Modelul de fata se prinde in perete, include un brat telescopic extensibil pana la 32 de centimetri de peretele de prindere, iar compatibilitatea VESA maxima este de 600 x 400.

Ca rezistenta, poate sa tina televizoare de pana la 30 de kilograme, iar diagonalele recomandate sunt cele pentru aparate medii si mari (102 pana la 165 centimetri). Permite inclinare orizontala pana la 120 de grade si inclinare verticala de pana la 20 de grade, in sus sau in jos – printre cele mai ample inclinari de pe piata.

Acest suport TV reglabil este, asadar, potrivit pentru aproape toate situatiile, indiferent daca vorbim despre birouri, sali de asteptari sau domicilii. Ca sa vorbim putin si despre dezavantaje, putem spune numarul foarte mare de balamale inseamna ca structura este vulnerabila la rugina si defectari in timp.

 

 

 

 

Suport TV de colt:

 

A+ SPB223

 

Un suport TV pe colt, cum este acesta, va permite o mobilitate deosebita pentru televizorul prins pe el. Ca inclinare, permite pana la 90 de grade, in dreapta si in stanga, 12 grade in jos si 5 grade in sus, iar compatibilitatea VESA este de maximum 200 x 200.

Ca diagonale recomandate pentru televizoarele si monitoarele pe care le puteti atasa de el, producatorul specifica un minimum de 33 centimetri si un maximum de 106 centimetri, prin urmare aparate mici si medii. Limita de greutate specificata este de 20 de kilograme, desi aici conteaza sa aveti si suruburi zdravene, preferabil altele decat cele incluse in pachet, care sunt cam scurte.

Ca dezavantaje, nu are nivela cu bula pentru determinarea pozitiei orizontale optima, prin urmare va trebui sa fiti atenti atunci cand dati gaurile de prindere in perete. Ca pret, este un produs pentru cei ce cauta suporturi TV, la preturi bune, ceea ce ii explica si popularitatea ridicata printre cumparatori.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

In randurile care urmeaza, includem criteriile pe baza carora veti putea alege suporturile TV potrivite pentru dumneavoastra.

Ne vom adresa tuturor categoriilor de produse, indiferent de tipul de amplasare, specificatii si pret. Sa incepem cu o clasificare generala a acestor accesorii:

 

 

Tip de suport: de tavan, de podea, pentru perete, pentru masa ori de tip comoda. Aceste patru categorii au, fiecare, avantajele si dezavantajele sale.

Cele pentru tavan sunt, de regula, potrivite pentru mediul de business, intrucat putine persoane vor dori sa dea tinte in plafonul de la domiciliu. Avantajul suporturilor prinse astfel este ca pot regla cu usurinta inaltimea la care va sta ecranul.

Produsele de podea sunt sub forma de stand, adesea pe rotile. Avantajele lor tin de mobilitate, ele putand fi mutate dintr-un loc intr-altul (vezi Emtex SMD100730SMD), insa pot fi si daramate din greseala.

Un suport perete TV pentru masa se va prinde cu tinte de o suprafata plana a unei piese de mobilier. Asta inseamna ca veti strica, intr-un fel, piesa respectiva.

Cele mai populare suporturi pentru domicilii sunt, insa, modelele ce se prind in perete, acestea fiind stabile, iar unele modele se pot extinde si roti, in diverse moduri.

Am inclus si cateva comode, ca suporturi TV, intrucat acestea sunt modele dedicate, cu gauri pentru cabluri si spatii speciale pentru amplificatoare si alte electronice necesare pentru vizionare.

 

Dimensiunile televizorului sustinut: indiferent daca optati pentru un suport TV cu picior, de tavan, ori de tip comoda, toate modelele vor specifica niste dimensiuni maxime recomandate, pentru televizoarele care pot fi sustinute, precum si niste limite de greutate (ori pentru televizor, dar si pentru amplificatoare sau playere, depinde de suport). Producatorii prezinta o diagonala minima recomandata si una maxima.

Daca spatiul si compatibilitate VESA (vezi mai jos) vor permite, desigur ca puteti fixa si televizoare mai mici, respectiv mai mari. Ca greutate, veti observa ca limitele sunt destul de ridicate (20, pana la 50 de kilograme). Putine televizoare cu plasma se apropie de astfel de greutati, asta deoarece este important ca produsul sa reziste in timp, cat mai bine.

Compatibilitate VESA: orice suport TV, de perete, tavan, ori podea (mai putin cele de tip comoda) vor specifica aceasta trasatura. Ea se refera la pozitionarea gaurilor pentru suruburi, pe panoul din spate al televizorului pe care il aveti.

De exemplu, un aparat cu VESA 100 x 100 va avea gaurile in patrat, cu latura de 100 de milimetri, iar pe piata va trebui sa va uitati dupa un suport ce include aceasta amplasare a suruburilor de prindere.

Desigur, fiecare produs va include posibilitati de prindere VESA multiple, pentru a se potrivi cu cat mai multe modele de televizoare cu putinta, astfel asigurandu-si vanzari mai ridicate.

 

Extensibilitate: unele modele au un sistem cu balamale care permite panoului ce tine televizorul sa se extinda in fata, la diverse distante, de la 30 pana la peste 60 de centimetri.

De regula, acestea fac parte din categoria suport TV de perete, iar avantajul pe care il ofera este mai mult loc pentru a muta televizorul in stanga si in dreapta. Un exemplu de produs din categoria asta este A+ SPB223 sau Vogel’s W52081.

Desigur, prezenta a atat de multe balamale inseamna si o crestere de pret, nu doar pentru materialul in plus, ci si pentru efortul de design, aceste structuri fiind mai sensibile decat cele simple.

 

Inclinare: daca aveti un suport TV de tavan, perete, sau pentru masa, probabil veti dori sa puteti misca ecranul atat pe orizontala, cat si pe verticala, inclinarea reprezentand un element important pentru asigurarea confortului in vizionare.

La modelele de suport TV cu picior, pentru podea, veti putea pur si simplu roti toata structura, pe rotile, iar la produsele de tip comoda, unde televizoarele nu sunt prinse cu suruburi, pur si simplu mutati televizorul, sau ajustati-l din piciorul propriu.

In descrierile de suporturi, mentionam si posibilitatea de inclinare, oricand sunt prezentate de catre producator. In ceea e priveste inclinarea verticala, aceasta poate adesea sa difere intre cea superioara (in sus) si inferioara (in jos).

 

Nivela cu bula: un element cautat in cazul multor modele pentru prinderea de pereti este nivela cu bula de aer, un mic instrument cu ajutorul caruia veti putea determina usor pozitia orizontala potrivita, astfel incat televizorul dumneavoastra sa nu fie inclinat intr-una din parti.

Nu toate suporturile ofera asa ceva: la cele pentru podea sau pentru tavan, un astfel de element este inutil, la fel si in cazul comodelor. Bineinteles, puteti utiliza si o nivela separata, atunci cand stabiliti marcajele pentru locurile unde vor fi date gaurile in perete, astfel incat suruburile sa fie in linii paralele cu solul.

 

Aranjarea cablurilor: sa facem un mic exercitiu, o numaratoare de cabluri. Daca aveti un televizor prins pe suport, atunci cel putin doua fire vor porni de la el: alimentarea si antena.

Adaugati un blu-ray player si, eventual, o iesire de sunet simpla, si aveti patru fire, iar numaratoarea poate continua, iar aspectul lor va fi dezordonat, daca nu urat. Din acest motiv, suporturile cu canale speciale pentru cabluri vor fi de dorit, iar noi vom specifica in descrierile lor daca se ofera asa ceva.

Mascarea firelor a devenit un element important pentru designul interior, in zilele noastre, iar managementul lor este din ce in ce mai intalnit, la acesoriile video in special.

 

Atasarea de alte echipamente: la modele precum Emtex SMDMC-625SMD, Emtex SMD100730SMD sau GBC HP1D, se ofera si rafturi speciale pentru a amplasa diverse electronice.

Suporturile mai slabe sunt gandite pentru a sustine Blu-Ray playere sau console de jocuri, cel mult, pe cand cele de tip comoda, solide, permit si amplasarea unor amplificatoare audio sau home-cinema, care pot depasi 10-15 kilograme in greutate, prin urmare necesitand rafturi zdravene.

Daca planuiti astfel de aranjamente cu electronice, nu neglijati si spatiile aditionale pe care le pot oferi unele piese.

Acum ca am trecut printre cele mai importante elemente pe baza carora sa alegeti un suport pentru televizor, incheiem acest ghid de cumparaturi si va uram spor la shopping.

Daca, totusi, mai aveti neclaritati, incercam sa le adresam in urmatoarea sectie, in care am oferit raspunsuri scurte la cateva din cele mai frecvent puse intrebari pe internet, referitoare la subiectul produselor despre care discutam pe pagina aceasta.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cum selectez un suport TV de tavan, motorizat?

La fel ca orice alt tip de suport pentru televizoare: analizati-i specificatiile, verificati daca se incadreaza in bugetul dumneavoastra si, mai ales, daca se potriveste cu televizorul dumneavoastra.

Este important sa vedeti si daca, in cazul in care apasati gresit butoanele, suportul se va ridica atat de mult incat sa loveasca televizorul de tavan. In plus, verificati si ce miscari sunt automate: reglajele pe inaltime, sau si inclinarea? Evident, cu cat vor fi prezente mai multe motorase, cu atat va fi mai scump produsul.

Mai mult decat atat, sa tineti minte ca este important sa verificati periodic instalatia automata, pentru a nu se defecta.

 

Cat costa un suport tv de tavan cu telecomanda?

Preturile acestor aparate oscileaza in functie de rezistenta (cat de mari si de grele vor fi televizoarele pe care le veti prinde de panou cu suruburi) si de cat de avansate sunt sistemele motorizate. Orientativ, puteti gasi oferte de la cateva sute de RON pana la peste 2000 RON, in functie de magazin, dar si de promotiile periodice.

 

 

Gasesc online de cumparat un suport pentru tv curbat? Cat costa?

Desigur ca gasiti! – Problema aici nu este din partea suportului, cu alte cuvinte, sa nu va ganditi ca el trebuie sa aiba un panou de prindere care sa urmareasca forma televizorului sau sa fie descris cu termeni tehnici foarte complicati. Trebuie, ca si la orice model de TV, sa urmariti compatibilitatea VESA, adica pozitia suruburilor de prindere de pe panou din spate ala aparatului.

Ca sa raspundem la a doua intrebare, referitoare la pret, avand in vedere ca televizoarele cu display curbat sunt, de regula, mari si destul de scumpe, este destul de recomandabil sa va orientati catre cele mai rezistente structuri, pentru fixarea lor.

Asadar, orientativ, ar fi indicat ca bugetul dumneavoastra sa depaseasca 5 – 600 de RON, sau chiar mai mult, pentru a fi siguri ca totul va fi stabil si ferm prins in loc.

 

De ce este practic un suport TV cu brat?

Suporturile TV cu brat sunt practice din motivul ca permit extinderea acestuia, ceea ce inseamna mai mult spatiu de indreptare a ecranului TV in stanga si in dreapta. Daca aveti o camera mare, cu multiple fotolii amplasate pe mai multe laturi, s-ar putea sa fie destul de practica posibilitatea de a indrepta televizorul (fixat pe un perete) catre oricare fotoliu doriti.

Mai mult decat atat, un televizor care se poate indeparta mai mult de peretele de pe care este prins suportul va permite acces mai usor la panoul din spate – ceea ce este foarte util, atunci cand doriti sa conectati si sa deconectati anumite cabluri. Insa, un suport TV mobil este si adesea mai scump decat produsele mai scumpe.

 

 

Care sunt instructiunile de montare la un suport tv Hama?

Ca si in cazul tuturor firmelor ce produc suporturi TV, Hama ofera o paleta diversa de modele, iar instructiunile de montare pot diferi, in functie de design.

La cele de perete, pasul principal este asigurarea montarii in pozitia orizontala, la cele de podea, instalarea este mai simpla, dar atentie speciala trebuie data cablurilor, iar la cele de tavan, trebuie sa beneficiati de un punct de ancorare solid, pe plafonul camerei in care il veti instala.

 

Ce sa aleg: suport tv rotativ sau suport tv de tavan rabatabil?

Ce vi se potriveste. Suporturile rotative adesea nu se pot retrage lipite de plafon si exista si modele pentru podea. Modelele rabatabile, pentru tavan, cand sunt stranse, ocupa extrem de putin spatiu, insa adesea posibilitatea de rotire este absenta sau limitata.

 

 

 

Instructiuni de montare suport TV pe perete

 

A instala un suport TV pe perete este un proces simplu, iar toata lumea care stie sa utilizeze cat de cat niste aparate de renovat poate sa efectueze o astfel de sarcina.

Indicatiile pe care le vom prezenta se pot aplica si la un suport TV pe colt, iar per total, nu o sa fie nevoie de mai mult de 15 minute pentru a termina intregul proces.

 

 

Identificati pozitia optima de amplasare

Trebuie sa va dati seama ca, daca efectuati gaurile intr-un loc si nu sunteti multumiti cu amplasarea respectiva, atunci va fi nevoie de mult efort ca sa le acoperiti.

Asadar, cel mai bine este sa aveti o idee cat mai clara referitoare la locul unde va sta televizorul – totodata, sa luati in calcul posibilitatile de inclinare a ecranului in orizontala si verticala, pentru a va da seama cum va avea loc vizionarea in toate conditiile.

Nu uitati sa tineti cont de distanta de alte electronice, pentru a trage cablurile intr-un mod eficient si ordonat.

 

Pozitia orizontala corecta

Gaurile pentru suruburile care vor tine fixat suportul in perete trebuie sa permita o pozitie orizontala cat mai aproape de perfecta (adica inclinarea sa fie cat mai putin vizibila, termenul de “perfect” fiind ideal si orientativ).

Multe modele de suporturi de acest tip sunt echipate cu nivele cu bule de aer, instrumente simple, care permit o orientare a produsului pentru determinarea unei pozitii paralele cu solul.

Daca nu beneficiati de asa ceva, atunci puteti utiliza o nivela separata, care ar trebui sa faca parte din trusa oricarui mester in renovari. Marcati cu un creion pozitiile suruburilor, dupa ce ati utilizat nivela. Dupa asta, pregatiti-va pentru dat gauri.

 

Cum dati gaurile?

Folositi o bormasina pentru a gauri peretii, ghidandu-va dupa semnele date cu creionul sau markerul. Recomandam sa dati gauri cat mai adanci si sa utilizati suruburi cumparate separat, intrucat multe recenzii au spus ca cele incluse in pachetele suporturilor sunt, adesea, scurte, prin urmare nu vor exercita o priza ferma in materialul din zid.

Daca nu va pricepeti sa utilizati bormasina, evident, cautati ajutorul cuiva care se pricepeti. Teoretic, cu cat este mai slab materialul, cu atat mai lungi ar trebui sa fie suruburile.

 

 

Testati rezistenta suportului, dupa ce l-ati instalat

Daca ati bagat bani buni intr-un televizor scump si performant, probabil nu va doriti sa vedeti cum, deodata, cade cu tot cu suport, facandu-se tandari. Chiar daca, in descrierea structurii de sustinere, se mentioneaza o limita de greutate cu mult peste cea a majoritatii televizoarelor de pe piata – de exemplu, 40 de kilograme – conteaza si cat de bine este fixat suportul in materialul de pe zid.

Asadar, dupa ce l-ati amplasat in suruburi, nu fixati televizorul inca, ci apucati-l si trageti bine de el. Nu cu toata forta sau toata greutatea, ci suficient de bine ca sa exercitati limita de greutate la care este prezentat (in exemplul nostru, 40 de kilograme).

Avand in vedere ca un suport va fi mult mai ieftin decat un televizor, merita sa riscati sa il stricati intr-un astfel de test, decat sa vedeti aparatul favorit praf, pe jos, dupa cateva saptamani, in cazul in care suruburile aluneca afara din material.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu