Cea mai buna telecomanda universala ieftina, pentru TV

Am modificat articolul ultima data pe: 21.01.20

 

Cum aleg cele mai bune telecomenzi universale ieftine, pentru TV

 

Ghidul cumparatorului

Telecomanda este un obiect care se poate uza destul de repede, deoarece e folosita zilnic. Uneori o scapi pe jos, alteori te asezi pe ea sau o poti uda accidental cu diverse lichide. Atunci cand nu mai functioneaza deloc, sau asa cum ti-ai dori, in mod categoric vrei sa o inlocuiesti. Ai doua variante: fie alegi exact modelul pe care-l ai, fie unul universal.

O telecomanda identica cu cea veche poate fi destul de greu de procurat (si uneori costisitoare), motiv pentru care cel mai bine ar fi sa cumperi o telecomanda universala pentru TV, ieftina (la un pret bun). Noi iti spunem in continuare care sunt cele mai importante criterii de selectie.

 

 

Un prim aspect deosebit de important tine de compatibilitatea telecomenzii cu modelul tau de TV. Da, sunt tipuri universale, dar, acest lucru poate insemna faptul ca sunt potrivite pentru toate dispozitivele de Samsung, ori LG, Toshiba sau Horizon si asa mai departe(adica “universale” in cadrul gamei sau al brandului). Daca nu alegi produsul potrivit din acest punct de vedere, nu te astepta sa functioneze.

Distanta de operare este un alt detaliu care conteaza. Ea e importanta pentru a sti cat de mult te poti indeparta de TV-ul tau si sa ai posibilitatea de a schimba posturile, ajusta volumul, etc. Daca incaperea in care utilizezi TV-ul este una mica, nu ai nevoie de o distanta de operare foarte mare (sub 10 m). Cea mai uzuala distanta, cea de 8 m, iti va fi suficienta. Daca insa ai o casa foarte mare si un living generos, fie te apropii de TV cand vrei sa folosesti telecomanda, fie alegi un model cu o distanta de operare mai mare (15-18 m).

Telecomenzile sunt alese si dupa modul de alimentare. Ele pot fi energizate cu baterii, insa numarul acestora si tipul lor pot diferi. Unele folosesc baterii de tipul R3 (AAA), altele R6 (AA). In cazul anumitor modele sunt necesare 2 bucati, a altora 3. Nu este un detaliu peste care sa nu poti trece, dar e bine sa il ai in vedere pentru atunci cand trebuie sa procuri rezerve.

Designul telecomenzii este un alt lucru important. Culoarea poate conta pentru cei care vor neaparat ca ea sa fie aceeasi cu TV-ul sau care nu vor culori deschise (deoarece se murdaresc repede). Marea majoritate a lor sunt negre, dar exista si modele in diverse nuante de gri.

Tot de design tine si modul in care sunt pozitionate butoanele. Pentru a-ti fi mai usor sa folosesti un astfel de dispozitiv, asigura-te de faptul ca are tastele in locuri similare ca la vechea ta telecomanda. Asa nu va trebui sa te chinui putin pana te obisnuiesti, ci totul va fi simplu si rapid. Verifici asta usor, analizand imaginea demonstrativa de pe site-ul de comercializare sau folosind o cautare online cu denumirea celor doua telecomenzi pe care vrei sa le compari.

Butoanele speciale pot face si ele diferenta. Daca, de exemplu, te-ai obisnuit sa utilizezi frecvent o tasta cu o functie deosebita de pe telecomanda veche (ex. butonul de favorite, revenire la programul anterior, etc.), ai in vedere ca ea sa existe si pe cea noua. Astfel vei avea parte de aceeasi experienta.

Afla in continuare pareri despre cele mai bune telecomenzi universale pentru TV, ieftine, din produsele selectate de noi ca exemple.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Samsung BN59-00531A

 

Daca folosesti un televizor Samsung, indiferent de modelul lui (poate fi si vechi), aceasta telecomanda universala pentru TV, ieftina si buna ar putea fi ceea ce tu cauti. O telecomanda originala pentru dispozitivul tau Samsung, ar putea fi mult mai scumpa, dar si mai greu de procurat, motiv pentru care sa apelezi la o astfel de varianta ar putea fi o idee buna.

Acest model iti va permite sa utilizezi functiile TV-ului de la o distanta de maxim 8 m, o dimensiune acceptabila pentru orice dormitor sau living cu dimensiuni normale. Culoarea este neagra, butoanele de volum si schimbare programe sunt in mijloc, cele cu cifre si functii rapide (on/off, schimbare sursa, lista programe, introducere doua cifre, etc.) in partea de sus, iar alte taste suplimentare in partea de jos (info, TTX, dual, etc.).

In cazul acestei telecomenzi, alimentarea se face cu ajutorul a doua baterii R3 (AAA), care nu sunt incluse in pachet. Nu sunt necesare nici un fel de setari sau introducerea vreunui cod. Functioneaza rapid de la prima utilizare si poate fi folosita si pentru DVD sau VCR.

 

 

 

LG MKJ39170804

 

Telecomanda despre care vorbim acum este compatibila cu modelele de televizoare de la LG. Raspunde foarte bine si rapid la comenzi si poate fi folosita si la DVD sau VCR. Distanta de operare pentru acest produs e de 8 metri, ceea ce iti va permite sa te indepartezi destul de mult de TV.

Culoarea acestei telecomenzi este neagra, iar butoanele sunt pozitionate astfel incat sa-ti permita un acces rapid: in partea de sus – pornire/oprire, schimbare sursa, ratie, TV/Radio, butoanele colorate care-ti vor permite sa faci anumite setari, dar si cele necesare cand utilizezi un DVD, VCR, un stick de memorie sau alte dispozitive; mijloc – meniu, butonul Back si cel care-ti va oferi informatii legate de programul care ruleaza la TV, meniul, tastele de volum, programe sau butonul pentru favorite; jos – tastele cu cifre, plus altele care ti-ar putea fi de folos in anumite situatii (time, update, hold, etc.).

Pentru a functiona, aceasta telecomanda are nevoie de 2 baterii R3 (AAA). Unii cumparatori au remarcat faptul ca are dimensiuni mai mari fara de ce aveau inainte, insa, depinde de modelul utilizat anterior.

 

 

 

Vestel RC1912

 

Daca ai acasa un TV Vestel si telecomanda lui nu mai functioneaza asa cum ti-ai dori, vezi daca nu e compatibil acest model cu produsul pe care il detii tu. Pe pagina ofertei gasesti inclusiv o lista completa cu marci de televizoare compatibile: Orion, Prosonic, Hitachi, Bush etc.

Aceasta telecomanda este neagra si are butoanele pozitionate dupa cum urmeaza: in partea de sus butonul on/off, tastele cu cifre, media, schimbare sursa sau cautare, la mijloc doua butoane mari, rotunde (OK + sus, jos, stanga dreapta), care sunt necesare la ajustarea setarilor sau alte functii din meniu, iar in partea de jos tastele pentru volum, schimbare programe, setari continut media, tastele colorate, Back sau Exit. E o telecomanda simplu de folosit si nu necesita instalare.

Distanta de operare este de 8 metri, deci nu va trebui sa stai langa TV ca sa schimbi posturile. Alimentarea se face cu doua baterii R3 (AAA) pe care trebuie sa ti le achizitionezi separat.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status