Cea mai buna antena TV ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 02.04.20

 

Cum aleg cele mai bune antene TV ieftine

 

Ghidul cumparatorului

A trecut ceva vreme de cand televiziunea analogica terestra (tehnologia VHF si UHF) a fost inlocuita cu cea digitala terestra. De aceea, daca trebuie sa-ti inlocuiesti vechea antena, este obligatoriu ca aceasta sa fie compatibila cu tehnologia DVB-T/ DVB-T2, ce implica avantaje precum o rata de transfer mai mare a informatiei si un semnal mai puternic. Iar daca doresti un model de calitate si simplu de instalat, vei fi incantat de faptul ca exista antene TV ieftine, pe care le poti monta chiar tu.

Insa ce informatii iti pot fi utile atunci cand vrei sa alegi un model? Nu te ghida doar in functie de pret, caci s-ar putea sa nu fi impresionat de performantele produsului. Inainte de toate, poate fi util sa distingi intre antenele directionale, omnidirectionale si cele cu amplificator.

Primele capteaza semnalele dintr-o directie, asadar implica aparitia interferentelor, daca nu sunt pozitionate in linie dreapta cu turnul de transmisie. Modelele omnidirectionale recepteaza semnale din toate directiile, fiind mai eficiente. Iar cele cu amplificator pot detecta chiar si cele mai slabe semnale.

Exista antene de interior sau de exterior. Dupa cum arata si unele pareri despre cele mai bune antene TV ieftine, cele de camera sunt foarte simplu de instalat. Ele pot fi montate pe perete, asezate langa fereastra sau chiar langa sau pe televizor. Receptia va depinde insa de distanta fata de transmitator (verifica site-ul dvbt.ro).

Antenele de exterior sunt mai mari si necesita in general montarea de catre un specialist. Este foarte importanta pozitionarea acestora afara, deoarece receptia e influentata de orice cladiri inalte sau chiar de copacii inalti (de aceea se aseaza de obicei cat mai sus, pe acoperis).

In ceea ce priveste furnizorii, acestia iti vor include in pachetul de canale TV si un decodor. Te vei multumi cu posturile difuzate fara plata sau vei alege un pachet care include diferite canale.

Daca vrei o antena TV ieftina, la un pret bun, recomandarea noastra este sa iei in vedere ofertele de pe Internet, unde vei gasi numeroase modele.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Meliconi AD 40 Sail

 

Daca ai nevoie de o antena TV de calitate, compatibila atat cu un televizor analog, cat si cu cele moderne, cu tehnologie HD, acest produs de la Meliconi poate fi ceea ce cauti. Este un model de interior, de dimensiuni destul de mici, cu un design compact si robust.

Este foarte simplu de instalat si o poti aseza chiar in spatele televizorului (cat mai sus se poate, pentru captarea semnalelor radio). Este compatibila atat cu televziunea digitala (DVB-T), cat si cu cea analogica terestra (VHF – very high frequency si UHF – ultra high frequency), transformand semnalele captate in informatii video si audio.

Meliconi AD 40 Sail e o antena cu amplificator a semnalului de 40 decibeli (dB), ceea ce iti ofera o calitate buna a imaginii si a sunetului redate. Cu o garantie de 1 an, este un model accesibil care insa asigura o receptionare optima (aceasta va depinde si de distanta receptor-transmitator).

 

 

 

 

 

Meliconi AT 38

 

Pentru a beneficia de un semnal rezistent la interferente si o rata mare de transfer a informatiei, vei avea nevoie de o antena TV cu tehnologie digitala (DVB-T). Modelul Meliconi AT 38 poate fi recomandat datorita mai multor puncte tari: in primul rand, nu putem ignora oferta avantajoasa de pret.

Poate fi folosita atat pentru emisia analogica terestra (frecventele VHF, UHF, FM), cat si pentru cea DVB-T, fiind compatibila cu aparate radio conventionale, aparate radio digitale (DAB), TV analog si TV digital. Pentru a capta eficient semnalele, poate fi orientata la 180 de grade. Semnalul poate fi insa afectat de conditiile meteo nefavorabile (furtuni).

Functia de amplificare a semnalului cu 38 decibeli contribuie la calitatea redarii audio si video. Este o antena de interior, simpla, practica, rezistenta si portabila, care se poate monta in modul cel mai simplu, langa fereastra sau chiar pe televizor, fara a fi nevoie de serviciile unui specialist. Include o garantie de 12 luni.

 

 

 

 

 

Emos DVB-T 18

 

Vrei o antena TV ieftina si buna, care sa-ti permita sa prinzi posturile preferate? Poti lua in vedere acest micut model de interior Emos, cu dimensiuni de 60 x 360 x 82 mm, ce se monteaza usor, in apropiere de televizor. Este rezistenta si practica, asigurand un semnal puternic.

Pentru a capta eficient semnale, antena este pivotanta, putand fi orientata pe un unghi de receptie de 360 grade si incorporeaza un amplificator de 35 decibeli, fapt care contribuie la o redare optima a sunetului si imaginilor chiar si in cazul unor semnale destul de slabe. Interferentele sunt reduse, desi receptia poate fi influentata de conditiile meteo.

Antena Emos va reda atat frecvente FM si DAB (radio analog si digital), cat si DVB-T si DVB-T2, permitand transmiterea TV digitala in format SD (Standard Definition) si HD (High Definition). Este o alegere potrivita pentru interior, fara a implica dificultatile unui model cu instalare afara (pozitionare, interferente etc.).

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status