Cea mai buna antena TV de camera

Am modificat articolul ultima data pe: 16.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune antene TV de camera

 

 

3

Comentariile
vizitatorilor

10

Produse
analizate

15

Ore
investite

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Meliconi AT 49

 

Antena TV Meliconi AT 49 receptioneaza atat televziunea analogica terestra, pe benzile VHF (very high frequency), UHF (ultra high frequency) si FM, cat si televiziunea digitala, pe benzile DVB-T, DVB-T 2 si DAB (radio digital). Este compatibila cu redarea HD, pentru o imagine de calitate inalta (daca ai TV HD).

Un avantaj al produsului il reprezinta faptul ca are incorporat un amplificator de pana la 49 decibeli, fapt ce contribuie la detectarea semnalelor slabe si la calitatea redarii. Pentru a diminua interferentele si a functiona eficient, este orientabila in orice directie, asadar e un model omnidirectional.

Cu un design compact si elegant, este o antena de interior pe care o poti monta fara nici o dificultate. Va receptiona si imbunatati semnalul, asa incat sa te bucuri de canalele tale preferate. Totusi, eficienta depinde si de distanta fata de turnul de emisie (poti verifica pe site-ul dvbt.ro). Produsul include o garantie de 1 an.

 

 

 

 

 

Meliconi AD 40 Sail

 

Atunci cand conditiile nu-ti permit instalarea unei antene TV de exterior (din cauza dificultatilor legate de pozitionare, de spatiu), un model de interior reprezinta o solutie cat se poate de avantajoasa. Meliconi AD 40 Sail e un produs compatibil cu televiziunea analogica terestra, insa si cu cea digitala.

Poate reda imaginile SD (Standard Definition) sau HD (High Definition) si poate fi folosita cu orice model de televizor. Antena TV de camera performanta are un amplificator ce ofera un castig de 40 decibeli, pentru a capta semnale slabe si a imbunatati imaginea si sunetul. Este un model modern, elegant si rezistent, extrem de simplu de montat fara ajutorul unui specialist.

E compatibila cu standardul DVB-T, dar si cu DVB-T 2, ceea ce ofera flexibilitatea in ceea ce priveste modurile de transmitere. In ceea ce priveste frecventele audio, ai la dispozitie atat banda FM, cat si cea DAB (Digital Audio Broadcasting). Garantia produsului este de 12 luni.

 

 

 

 

 

Emos DVB-T 18

 

Emos DVB-T este o antena TV de camera ieftina si buna, compacta, robusta, micuta (cu dimensiuni de 60 x 360 x 82 mm) si foarte usor de instalat, cu suport magnetic (are cablu de 1.5 m). O poti amplasa pe TV sau in apropierea sa, langa fereastra, pentru captarea mai eficienta a semnalului.

Poate recepta semnale pe benzile FM, DAB (radio digital), DVB-T si DVB-T 2, oferindu-ti asadar posibilitatea sa te bucuri de avantajele noii teghnologii de transmisie digitala, printre care rata mare de transfer a informatiei si semnalul cu interferente scazute.

Este un model omnidirectional de antena de camera, care poate capta semnalul din toate directiile, cu un unghi de receptie de 360 grade. Incorporeaza un amplificator ce asigura un castig de 35 decibeli, ceea ce contribuie la eficienta cu care recepteaza semnalele de la turnul de emisie. Totusi, calitatea redarii este influentata atat de distanta de transmitator, cat si de conditiile meteorologice.

 

 

 

 

 

Ghidul cumparatorului

Clasicele antene parabolice (cu tehnologie VHF sau UHF) sunt inlocuite de ceva vreme de modele moderne, ce integreaza tehnologia DVB-T, odata cu trecerea la emisia digitala terestra, in detrimentul transmisiunii analogice. Cei care nu au tinut pasul cu aceasta schimbare poate au fost surprinsi ca nu mai “prind” decat postul public de televiziune. Solutia cea mai simpla o reprezinta antenele TV de camera, compatibile cu noua tehnologie de transmisie, ce ofera o calitate superioara.

Care sunt avantajele implicate de antenele de interior? In primul rand, au dimensiuni mici si nu necesita instalarea de catre un profesionist. De asemenea, spre deosebire de modelele de exterior, la care orice cladire inalta din apropiere va afecta captarea semnalului (precum o antena DVB-T2 de exterior), in cazul celor de camera nu exista aceasta dificultate (si nu exista nici risc de deteriorare din cauza conditiilor meteo). Totusi, calitatea receptiei la unele antene TV de camera, ieftine si bune, depinde de distanta dintre turnul de emisie si receptor si poate fi afectata de furtuni.

Ce e important cand cauti un dispozitiv de interior? In primul rand, este util sa afli daca antena TV de camera, la preturi bune, este directionala sau omnidirectionala. Primele recepteaza semnalul dintr-o directie, asadar daca nu sunt amplasate in linie cu transmitatorul, calitatea este afectata de catre interferente.

Modelele omnidirectionale pot capta semnalul din toate directiile, antena putand fi orientata in diferite unghiuri, fapt ce asigura o calitate superioara a receptiei, indiferent ce posturi tv se prind cu antena de camera. Acestea se pot roti in mod automat sau trebuie orientate manual.

Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune antene TV de camera, un produs cu amplificator este capabil sa detecteze si capteze cele mai slabe semnale, oferind o calitate inalta audio si video.

In ceea ce priveste ce programe prinzi cu antena de camera, poti alege ce pachet ti se potriveste de la furnizorul de televiziune sau poti ramane la canalele difuzate in mod gratuit (cand nu ai un receiver de antene TV pirat). Nu uita si sa verifici compatibilitatea antenei cu tehnologia DVB-T si DVB-T2 (ultima fiind si cea mai performanta).

Daca vrei o antena TV de camera, la un pret bun, ai sanse mari sa descoperi modelul potrivit in magazinele de pe Internet. Poti compara diferite produse si poti alege astfel oferta cea mai avantajoasa pentru tine.

 

Lasa un comentariu

6 COMMENTS

Neculai

March 19, 2021 at 9:04 am

Eu am luat o antena tv de camera PNI dar nu prinde niciun canal nimic, indiferent unde o pun. Am incercat si in Bucuresti, si la tara, la 25 km de timisoara. Nu pridne nimic, cred ca e stricata!!! Am dat bani degeaba.

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 22, 2021 at 7:10 am

Buna!

Chiar si o antena tv de camera performanta are nevoie de un tuner DVB-T2 pentru a putea prinde canalele care se transmit in mod gratuit in tara noastra.

Echipamentul complet e format din Tuner digital DVB-T2 si antena DVB-T2.

Acel tuner exista deja la multe televizoare, insa unele nu il au.

Daca in descrierea televizoarelor pe care ai incercat antena acestea nu exista, va trebui sa mai faci o mica investitie daca doresti sa poti vedea canalele din suita TVR gratuit, cu antena respectiva.

In acelasi timp, va trebui sa verifici si cat de aproape se afla releul care emite DVB-T2 fata de locul in care verifici tu antena.

Succes!

Raspuns
liliana

March 19, 2021 at 9:03 am

Ce posturi tv se prind cu antena de camera DVB-T2? Am vazut o antena PNI TV 801 care are un pret foarte bun, de interior, si ma intrebam ce pot sa prind cu ea ca parca ma tenteaza sa cumpar una pt la tara, cand mai mergem in vacanta. Multam.

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 22, 2021 at 7:09 am

Salut!

Standardul DVB-T2 este inclus intr-un proiect RADIOCOM care include numai posturile de televiziune detinute de Societatea Romana de Televiziune.

Cu alte cuvinte, daca iti iei o antena de acest tip, vei prinde cu ea TVR1, TVR2, TVR3 si TVR 1 HD.

Pe langa acestea vei mai avea la dispozitie, in functie de locatie, si cinci posturi regionale, si anume TVR Iasi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timisoara si TVR Targu Mures.

Va trebui sa intri pe https://www.hdsatelit.com/2020/03/lista-cu-emitatoare-din-proiectul-dvb.html
pentru a vedea ce canal trebuie folosit pentru o anumita locatie pentru a sti unde prinzi respectivele canale.

Canalele generaliste nu sunt incluse, din pacate, deoarece nu emit digital terestru, fiind posturi de televiziune private.

Raspuns
GOGUL

January 17, 2019 at 4:16 pm

MELICONI AT-49 , ESTE F BUNA!

Raspuns
Team Clovis.ro

January 18, 2019 at 5:56 am

Buna,

Multumim pentru feedback!

Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status