Cea mai buna antena TV de camera

Am modificat articolul ultima data pe: 26.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune antene TV de camera

 

Ghidul cumparatorului

Clasicele antene parabolice (cu tehnologie VHF sau UHF) sunt inlocuite de ceva vreme de modele moderne, ce integreaza tehnologia DVB-T, odata cu trecerea la emisia digitala terestra, in detrimentul transmisiunii analogice. Cei care nu au tinut pasul cu aceasta schimbare poate au fost surprinsi ca nu mai “prind” decat postul public de televiziune. Solutia cea mai simpla o reprezinta antenele TV de camera, compatibile cu noua tehnologie de transmisie, ce ofera o calitate superioara.

Care sunt avantajele implicate de antenele de interior? In primul rand, au dimensiuni mici si nu necesita instalarea de catre un profesionist. De asemenea, spre deosebire de modelele de exterior, la care orice cladire inalta din apropiere va afecta captarea semnalului, in cazul celor de camera nu exista aceasta dificultate (si nu exista nici risc de deteriorare din cauza conditiilor meteo). Totusi, calitatea receptiei depinde de distanta dintre turnul de emisie si receptor si poate fi afectata de furtuni.

Ce e important cand cauti un dispozitiv de interior? In primul rand, este util sa afli daca produsul este directional sau omnidirectional. Primele recepteaza semnalul dintr-o directie, asadar daca nu sunt amplasate in linie cu transmitatorul, calitatea este afectata de catre interferente.

Modelele omnidirectionale pot capta semnalul din toate directiile, antena putand fi orientata in diferite unghiuri, fapt ce asigura o calitate superioara a receptiei. Acestea se pot roti in mod automat sau trebuie orientate manual.

Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune antene TV de camera, un produs cu amplificator este capabil sa detecteze si capteze cele mai slabe semnale, oferind o calitate inalta audio si video.

In ceea ce priveste numarul de programe disponibile, poti alege ce pachet ti se potriveste de la furnizorul de televiziune sau poti ramane la canalele difuzate in mod gratuit. Nu uita si sa verifici compatibilitatea antenei cu tehnologia DVB-T si DVB-T2 (ultima fiind si cea mai performanta).

Daca vrei o antena TV de camera, la un pret bun, ai sanse mari sa descoperi modelul potrivit in magazinele de pe Internet. Poti compara diferite produse si poti alege astfel oferta cea mai avantajoasa pentru tine.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Meliconi AT 49

 

Antena TV Meliconi AT 49 receptioneaza atat televziunea analogica terestra, pe benzile VHF (very high frequency), UHF (ultra high frequency) si FM, cat si televiziunea digitala, pe benzile DVB-T, DVB-T 2 si DAB (radio digital). Este compatibila cu redarea HD, pentru o imagine de calitate inalta (daca ai TV HD).

Un avantaj al produsului il reprezinta faptul ca are incorporat un amplificator de pana la 49 decibeli, fapt ce contribuie la detectarea semnalelor slabe si la calitatea redarii. Pentru a diminua interferentele si a functiona eficient, este orientabila in orice directie, asadar e un model omnidirectional.

Cu un design compact si elegant, este o antena de interior pe care o poti monta fara nici o dificultate. Va receptiona si imbunatati semnalul, asa incat sa te bucuri de canalele tale preferate. Totusi, eficienta depinde si de distanta fata de turnul de emisie (poti verifica pe site-ul dvbt.ro). Produsul include o garantie de 1 an.

 

 

 

 

 

Meliconi AD 40 Sail

 

Atunci cand conditiile nu-ti permit instalarea unei antene TV de exterior (din cauza dificultatilor legate de pozitionare, de spatiu), un model de interior reprezinta o solutie cat se poate de avantajoasa. Meliconi AD 40 Sail e un produs compatibil cu televiziunea analogica terestra, insa si cu cea digitala.

Poate reda imaginile SD (Standard Definition) sau HD (High Definition) si poate fi folosita cu orice model de televizor. Are un amplificator ce ofera un castig de 40 decibeli, pentru a capta semnale slabe si a imbunatati imaginea si sunetul. Este un model modern, elegant si rezistent, extrem de simplu de montat fara ajutorul unui specialist.

E compatibila cu standardul DVB-T, dar si cu DVB-T 2, ceea ce ofera flexibilitatea in ceea ce priveste modurile de transmitere. In ceea ce priveste frecventele audio, ai la dispozitie atat banda FM, cat si cea DAB (Digital Audio Broadcasting). Garantia produsului este de 12 luni.

 

 

 

 

 

Emos DVB-T 18

 

Emos DVB-T este o antena TV de camera ieftina si buna, compacta, robusta, micuta (cu dimensiuni de 60 x 360 x 82 mm) si foarte usor de instalat, cu suport magnetic (are cablu de 1.5 m). O poti amplasa pe TV sau in apropierea sa, langa fereastra, pentru captarea mai eficienta a semnalului.

Poate recepta semnale pe benzile FM, DAB (radio digital), DVB-T si DVB-T 2, oferindu-ti asadar posibilitatea sa te bucuri de avantajele noii teghnologii de transmisie digitala, printre care rata mare de transfer a informatiei si semnalul cu interferente scazute.

Este un model omnidirectiomal, care poate capta semnalul din toate directiile, cu un unghi de receptie de 360 grade. Incorporeaza un amplificator ce asigura un castig de 35 decibeli, ceea ce contribuie la eficienta cu care recepteaza semnalele de la turnul de emisie. Totusi, calitatea redarii este influentata atat de distanta de transmitator, cat si de conditiile meteorologice.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cea mai buna  antena TV  – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Desi canalele analogice continua sa fie disponibile, este timpul sa treci la un nou nivel, daca nu ai facut-o inca, pentru a te putea bucura de o calitate superioara a imaginii. Astfel, daca stai la casa si vrei o antena TV de exterior, pentru receptia posturilor digitale terestre te poti indrepta spre primul produs din lista noastra, PNI PNI-19DB-DVB. La un pret decent, cu o banda larga de canale receptate, acest model este o buna achizitie. Are 19 elementi, montati deja pe cadru, si cu adaptor de impedanta inclus. Distanta maxima fata de emitatorul de la care poate primi semnal este de 15 – 20 km, in functie de relief sau de alte obstacole. Este confectionata din materiale usoare si rezistente in timp, aluminiu pentru elementi si tabla galvanizata pentru cadru. Amplificarea este de 14 dB. Daca insa iti doresti o antena TV satelit poti sa alegi al doilea produs din lista noastra, si anume: THB-SAT A1000407.

 

Cum alegi o antena TV buna

 

Ghidul cumparatorului

Achizitia unei antene TV te va ajuta sa receptionezi programele de care esti interesat, avand o calitate a imaginii net superioara fata de transmisia analogica, care incet, incet va disparea si in Romania. Daca nu vrei sa apelezi la un profesionist, este necesar sa te informezi inainte, deoarece sunt cativa factori importanti care tin inclusiv de locatie. Poti citi si pareri despre cele mai bune antene TV de pe forumuri, mai ales de la utilizatori care au ales acest model, pentru a vedea daca se potriveste pentru tine. In ghidul de mai jos, vei gasi cateva criterii de departajare pentru a-ti putea face o idee, iar la final, o lista cu cele mai populare modele alese de noi.

 

Amplasare: Poti opta pentru antene care se monteaza in exterior sau in interior.

Cele de exterior pot fi pentru a recepta programele de televiziune digitala terestra sau satelit. Daca stai intr-o zona urbana, la bloc, inspira-te dupa vecini si vezi cum au amplasat antenele, pentru a stabili directia si inaltimea. Deoarece distanta de la care poate prelua semnalul este influentata in mod direct de obstacolele intalnite si de relief, daca sunt cladiri inalte sau arbori, atunci cel mai probabil vei fixa antena pe bloc, pentru o receptie cat mai buna. De asemenea, ai la dispozitie cateva site-uri care sa te ajute sa calculezi distanta si pozitia fata de receptor, fie ca alegi un model de antena pentru receptarea canalelor digitale terestre (dvbtmap.eu), fie ca alegi o antena satelit (dishpointer.eu).

Antena TV de camera este o varianta usor de instalat pentru a capta programe digitale terestre. Se poate aseza pe consola televizorului, dar si pe perete, fiind indicata o pozitie cat mai inalta si langa fereastra, pentru a nu avea obtsacole sau pentru a nu interfera cu alte aparate din camera.

 

Tip: De asemenea, poti opta pentru antene TV la preturi bune care sa fie pliate pe nevoile tale: fixe sau portabile.

Cele fixe se instaleaza la resedinte, au sisteme de fixare pentru a fi cat mai stabile si in functie de dimensiuni se pot instala in diferite locuri.

Cele portabile sunt dedicate in special persoanelor care calatoresc mult, fie in vacante cu rulota, fie in timpul muncii ca soferi profesionisti. O antena TV te va ajuta sa iti poti conecta usor televiziorul si sa poti prinde diverse canale pentru a te relaxa in pauze sau seara. Sunt de mici dimensiuni si se pot fixa usor de luneta, pe caroserie sau pe un suport de tip trepied. Cele mai multe modele ofera si geanta de transport pentru a fi in siguranta si a nu se deteriora in timpul calatoriei.

 

 

Dimensiuni: Acest parametru iti influenteaza locul de montare, dar si calitatea imaginii. Cu cat are mai multi elementi sau un diametru mai mare, antena va capta mai bine semnalul emis de receptor.

Astfel, un model de antena de camera are in general dimensiuni mici, cat o carte in format A5 sau A4, si il poti aseza cu usurinta langa televizor sau pe perete. De obicei, variantele acestea  au un design modern, placut, asa ca se vor incadra bine in decor.

Cele de exterior au dimensiuni mult mai mari: cele de tip DVB-T2 pot avea o lungime de pana intr-un metru si se pot aseza la geam, sau mai mult de 1m si este indicata amplasarea lor pe bloc sau pe acoperis, daca stai la casa. Cele satelit pot avea dimensiuni mai mici pentru modelele portabile cu diametru de aproximativ 35 – 45 cm, cele medii care se pot instala la geam sau balcon au un diametru de pana intr-un metru, cele mai mari se instaleaza pe acoperis.

 

Montarea: Daca nu vrei sa te complici si sa iti instalezi singur antena TV, cel mai facil este sa achizitionezi un model de camera.

Cele de exterior, cu cat sunt mai mari, au si o greutate considerabila si vei avea nevoie de ajutor. Pot fi montate la geam sau pe balcon, daca au dimensiune de aproximativ 1m si daca nu ai obstacole fata de receptor. Se monteaza pe un suport de tip teava, cu ajutorul unor suruburi cu piulite si trebuie fixate bine, pentru a nu-si modifica pozitia la vant.

Cele care au dimensiuni mari (peste 1 m) se monteaza pe acoperis sau pe terasa blocului, tot pe un suport de tip teava. Ai grija si la tipul de cablu folosit, cel mai indicat fiind cel coaxial, pentru a avea o transmisie de date de calitate de la antena la TV.

 

 

Alte caracteristici: Cand cumperi, poti tine cont si de urmatoarele aspecte:

Amplificarea: opteaza pentru un model ce are inclus un amplificator de semnal sau achizitioneaza-l separat, pentru a avea o calitate mai buna a imaginii si pentru a putea capta si semnalele mai slabe. Te ajuta in zone cu aglomerare urbana, cu obstacole, pentru a creste calitatea unor semnale reflectate etc.

Directivitatea: cele directionale pot primi semnal dintr-o singura directie, si trebuie sa le fixezi pe directia de transmisie pentru un semnal puternic fara interferente, ceea ce este mai greu de realizat; cele omnidirectionale pot capta semnalul din orice directie, fiind mult mai usor de amplasat. Poti alege modele omnidirectionale dotate cu motor, care isi vor schimba automat pozitia, in functie de semnal.

Cu telecomanda: este un gadget util pentru modelele automate, pentru a putea schimba pozitia antenei, fara a mai fi nevoie sa o muti manual, si iti va fi de ajutor mai ales daca este intr-o pozitie mai sus, unde ajungi mai greu.

E important sa stii de unde poti achizitiona antene TV, ieftine si bune, care sa iti satisfaca cerintele si sa te poti bucura in permanenta de programele tale preferate. Pentru aceasta, noi iti recomandam sa iti faci cumparaturile online, unde ai posibilitatea sa afli mai multe informatii relevante despre modelul dorit, ai site-uri care te ajuta sa stabilesti distantele fata de transmitator, pozitia in care trebuie sa montezi antena, satelitii disponibili pentru zona Romaniei, programele free, etc. Consulta si lista de mai jos sa vezi daca nu gasesti mai usor un model compatibil cu necesitatile tale.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

PNI PNI-19DB-DVB 

 

Pentru cei care isi doresc o antena TV, la pret bun, de exterior, pentru posturi digitale terestre, acest model poate fi o alegere inspirata. Este cu 19 elementi (canalele 21 – 60) ce sunt insurubati deja pe cadru, asa ca nu mai ai nevoie de operatii suplimentare inainte de montare.

Pentru a face usor legatura cu cablul, antena are adaptor de impedanta incorporat. Poti prinde cu usurinta un numar mare de canale TV, in format SD sau HD, calitatea transmisiei fiind superioara uneia analogice. Amplificarea este de 14 dB, creste semnalele slabe, largind astfel intervalul de receptie.

Fiind expusa in aer liber, pentru a nu se deteriora in timp, antena are elementi din aluminiu si cadru din tabla galvanizata. Este si foarte usoara, 0,83 kg, pentru a putea fi montata cu usurinta pe o teava. In functie de relief si de obstacolele prezente intre antena si emitator, acest model poate primi semnale de la o distanta de maxim 15 – 20 km.

Avantaje

Este o antena pentru posturi digitale terestre, de exterior, usor de montat.

Are inclus adaptorul de impedanta.

Materialele din care este construita sunt de calitate si usoare.

Permite receptarea la o distanta cuprinsa intre 15 - 20 km (in functie de relief si alte obstacole).

Dezavantaje

Avand in vedere dimensiunile (130x32x41 cm), trebuie montata pe un acoperis.

 

 

 

 

THB-SAT A1000407 

 

Daca vrei sa optezi pentru o antena TV satelit, la un pret bun, robusta si eficienta, acest model poate fi o alegere potrivita. Este unul dintre modelele mari ale producatorului, avand un diametru de 81,5 cm.

Are o eficienta de 80%, dupa cum mentioneaza producatorul si o banda de operare intre 10,7 si 12,75 GHz. Capacitatea de amplificare a semnalului este acceptabila pentru marea majoritate a utilizatorilor, fiind pana la 38,86 dB. Este construita in totalitate din otel, atat reflectorul de tip offset, cat si cadrul.

Se monteaza in pozitie verticala pe un suport de tip teava, avand un sistem pe baza de suruburi si piulite care o tin in pozitie fixa, fiind rezistenta la vant. Gama de temperatura in care poate actiona este foarte larga, intre -30 si +60 de grade C, dupa cum afirma producatorul, fiind potrivita pentru clima din Romania.

Avantaje

Este un model robust si rezistent, fiind in totalitate din otel.

Are amplificator de semnal inclus.

Poti prinde semnal si in conditii meteo mai defavorabile, avand o eficienta de 80%.

Rezista bine la temperaturi extreme, intre -30 si +60 grade C.

Dezavantaje

Este un model fix, ce se monteaza la resedinta.

 

 

 

 

PNI PNI-44DB-DVB 

 

Daca vrei sa alegi una dintre cele mai bune antene TV pentru receptia canalelor digitale terestre, iti prezentam acesta varianta de care nu vei fi dezamagit. Desi are 37 de elementi (pentru toata banda UHF), datorita modului in care sunt amplasati, este o antena compacta, cu castig mare si eficienta.

Este confectionata din materiale de calitate, avand elementii din aluminiu, iar reflectorul e din otel zincat. Vine dotata cu transformator de impedanta si amplificator de semnal B4009 LNA-177 si este o versiune mai ieftina a modelului foarte popular A2675.

Permite receptarea semnalului de la distante mari, maxim 50 km in functie de obstacolele avute in cale si de relief. Se monteaza vertical pe o teava, si are dimensiuni medii (105 x 51 x 54 cm). Poate fi instalata pe acoperis, atat la bloc, cat si la casa, fiind gata asamblata in proportie de 90%.

Avantaje

Are un design compact, ce permite un castig mare si cei 37 de elementi asigura toata banda UHF.

Este confectionata din materiale rezistente, aluminiu si otel zincat, pentru a nu se deteriora in timp.

Are transformator de impedanta si amplificator de semnal.

Poate receptiona de la o distanta de maxim 50 km, daca relieful o permite.

Dezavantaje

Pretul este mai ridicat decat al altor produse prezentate.

 

 

 

 

Dipol A0315 

 

Daca stai la bloc si ai nevoie de o antena TV, ieftina si buna, pe care sa o montezi usor pe balcon sau la geam poti sa alegi acest model. Este o antena mica de exterior, ce receptioneaza canale digitale terestre.

Antena are doar 3 elementi, putand capta semnalul de la distante scurte. Structura de prindere este din tabla galvanizata, iar elementele principale sunt confectionate din aluminiu. Are adaptor de impedanta incorporat, gama de frecvente este intre 470 – 870 MHz si are un castig de 5 dBi.

Are o greutate redusa, de doar 0,22 kg si dimensiuni mici (29 x 24 x 8 cm), asa ca o poti monta singur, pe o teava orizontala sau verticala. Asamblarea principala este realizata direct de producator, asa ca ai doar de montat elementele de fixare si cablul.

Avantaje

Este un model mic si usor de montat atat pe balcon, cat si la geam.

Are transformator de impedanta incorporat.

Este confectionata din materiale usoare si de calitate (aluminiu si tabla galvanizata).

Are un pret bun.

Dezavantaje

Receptioneaza doar la distante scurte de la transmitator.

 

 

 

 

Home FZ47 

 

In caz ca nu vrei sa te complici cu o instalare exterioara, poti alege o antena tv de camera, performanta, cum ar fi acest model. Are un design simpatic, modern, este de culoare neagra si poate fi montat in apropierea televizorului.

O poti folosi pentru a receptiona programe TV sau radio, atat pentru emisii analogice, cat si digitale. Dispune de amplificator de semnal incorporat de pana la 47 dB. Totodata, are si filtru LTE, pentru a nu interfera cu telefonul mobil sau alte dispozitive care pot influenta transmisia.

Pentru conectarea la televizor, are un cablu cu o lungime de 120 cm si mufa coaxiala. In pachetul de achizitie ai si alimentarea cu adaptor retea 6V. Este de dimensiuni mici (24 x 13 x 7 cm) si ii vei gasi cu usurinta un loc.

Avantaje

Are un design modern care se va incadra bine in decor.

Poate receptiona atat emisii analogice, cat si digitale.

Pentru a avea un semnal cat mai curat, dispune de filtru LTE.

Are amplificator de semnal inclus.

Dezavantaje

Cablul are o lungime de 120 cm si trebuie sa ii gasesti loc langa televizor.

 

 

 

 

Accesorii:

 

OEM 110801

 

Daca ti-ai luat cea mai buna antena TV, dar ai mai multe televizoare in casa poti alege acest model de amplificator, compatibil cu toate benzile de transmisie terestra (FM radio, VHF, UHF).

Dispune de 4 iesiri, astfel poti conecta pana la maxim 4 televizoare folosite simultan, fiind util atat pentru resedinte, cat si pentru magazine sau pensiuni. Frecventa de lucru este intre 45 – 1000MHz, iar amplificarea de pana la 20 dB. Ca si avantaje mentionam: reducerea perturbatiilor, cresterea vitezei de incarcare a paginilor, cresterea calitatii teletextului.

Poate fi montat pe perete, avand bride laterale speciale, iar carcasa metalica, din aluminiu, este rezistenta. Prezinta un LED in partea frontala ce indica daca este alimentat. De asemenea, in pachet ai inclusi si conectori uzuali de tip F.

Avantaje

Se pot conecta pana la 4 televizoare.

Amplifica semnalul pana la 20 dB si reduce perturbatiile.

Are o carcasa rezistenta, din aluminiu.

Vine la pachet cu conectori de tip F.

Dezavantaje

Designul lasa de dorit, asa ca trebuie montat intr-un loc mai putin vizibil.

 

 

 

 

Satlink SDNK100HD 

 

Daca ai optat deja pentru o antena satelit si vrei sa o pozitionezi corect sau ai o mica afacere si vrei sa ajuti utilizatorii sa prinda canalele preferate, poti achizitiona acest model de aparat pentru reglarea antenei ce vine deja configurat pentru Digi TV, FocusSat, FreeSat, Dolce Telekom.

Te ajuta sa masori puterea semnalului, calitatea acestuia, rata erorii de bit (ber) pentru transmisiile digitale, pwr. La detectarea semnalului aparatul te anunta sonor. Frecventa de intrare este intre 950 – 2150 MHz.

Este usor, de numai 0,1 kg si vine dotat cu snur pentru a fi agatat la gat. Are baterie inclusa si ofera o automonie de pana la 3 ore. Pentru a upgrada frecventele, dispune de port USB si primesti si cablu USB. De asemenea, are lanterna inclusa.

Avantaje

Te ajuta sa pozitionezi corect o antena satelit.

Vine configurat pentru Digi TV, FocusSat, FreeSat, Dolce Telekom.

Autonomia bateriei este de 3 ore.

Primesti si cablu USB la pachet.

Dezavantaje

Are doar afisaj numeric si avertizare sonora la detectarea semnalului.

 

 

 

 

Amiko T60FullHD 

 

Este un model de receptor Full HD dedicat pentru programele digitale terestre transmise la liber, putand beneficia atat de canalele TV, cat si de cele radio. Pentru a fi facil de utilizat, dispune de Electronic Program Guide.

Conexiunea la TV se face usor, avand mai multe tipuri de conectori, precum: SCART si HDMI. Portul USB 2.0 te ajuta sa te conectezi si cu alte device-uri din casa. De asemenea, poate fi folosit si ca mediaplayer, fiind compatibil cu mai multe tipuri de formate foto, audio si video (MKV, AVI, MPG, MP4, VOB, JPG etc.).

Are incorporat Tuner DVB-T2 si vine la pachet cu telecomanda, pentru a fi usor de manipulat. Poate fi asezat cu usurinta langa televizor, deoarece are dimensiuni reduse (13 x 6,5 x 3 cm) si este de culoare neagra.

Avantaje

Este un model Full HD pentru o imagine de calitate.

Poate fi folosit si pe post de mediaplayer, avand o gama larga de formate suportate.

Are conexiuni de tip SCART, HDMI si USB 2.0.

Vine echipat cu telecomanda pentru a fi mai comod de utilizat.

Dezavantaje

Nu il poti folosi pentru programele transmise prin satelit.

 

 

 

 

 

Ce posturi TV se prind cu antena de camera si alte informatii necesare

 

Pentru a se alinia la standardele europene, dar si pentru o transmisie net superioara, Romania renunta incet, incet la transmisiile analogice in favoarea celor digitale terestre. Cei care nu au posibilitatea sa isi achizitioneze un sistem nou sau care locuiesc in sate indepartate vor avea acces doar la programul national TVR1.

 

 

Care sunt costurile pentru o antena de camera

Prin achizitionarea unei simple antene de camera, poti beneficia, cu investitii minime, de programele digitale terestre furnizate gratuit sau iti poti face abonament la un furnizor de programe TV de unde sa alegi un pachet care ti se potriveste. O antena de camera o poti achizitiona la preturi incepand de la 60 de lei, iar modele mai sofisticate pot ajunge in jur de 200 de lei, fiind cu dispozitiv de comanda reglabil, pozitionare prin inclinare si pivotare, filtre pentru reducerea interferentelor etc.

 

Ce programe poti viziona gratuit

Poti receptiona programe SD sau HD puse la dispozitie gratuit de anumite posturi printre care mentionam: TVR 1, TVR 2, TVR International, Pro TV, Antena, Prima TV etc. Oferta nu este foarte generoasa, dar pe langa investitia initiala, la achizitionarea antenei nu mai ai alte cheltuieli si ai posibilitatea sa fii la curent cu ultimele stiri, sa urmaresti emisiuni de divertisment, filme si emisiuni pentru copii. Daca ai la dispozitie si un receptor care are si functia de mediaplayer poate fi suficient pentru a te destinde seara si in zilele libere.

 

Ce tipuri de antena poti alege

Un model mai simplu unidirectional poate avea o calitate mai slaba a semnalului, daca nu este orientat perfect cu emitatorul sau daca apar obstacole. Este mai dificil de instalat, deoarece trebuie sa gasesti pozitia perfecta si sa ai grija sa nu se modifice, pentru a avea un semnal de calitate. Cele omidirectionale, capteaza semnale din toate partile, si le poti regla manual sau automat. De asemenea, o telecomanda te poate ajuta sa reglezi antena usor, fara a mai fi nevoie sa te ridici din fotoliu.

 

 

Alte caracteristici de luat in calcul

Daca nu ai ales un model cu amplificator incoporat, poti achizitiona unul separat, care te va ajuta sa detectezi si sa captezi inclusiv semnale mai slabe si iti vor oferi o calitate superioara a sunetului si imaginii.  

Optiunea conectarii la un furnizor de programe TV, impune plata unui abonament lunar, care poate varia de la 20 la 50 de lei sau mai mult, in functie de grila de programe aleasa, dar avantajul este ca ai acces la mai multe programe.

Daca televizorul tau este analog si nu vrei sa faci o investitie acum, poti opta pentru un decodor care sa transforme semnalul digital receptionat de antena intr-unul analogic. Televizoarele mai noi au deja decodor incorporat sau poti primi unul gratuit de la compania de programe la care iti faci abonament, daca ai optat pentru aceasta solutie.

Fiind in general de dimensiuni mici, o antena TV de camera poate fi montata pe perete, de preferat langa o fereastra pentru a capta mai bine semnalul, dar se poate aseza si pe consola televizorului. Unele modele au un design futurist care se vor incadra foarte bine intr-un decor modern.

 

 

Meliconi AT 38

 

Pentru a beneficia de un semnal rezistent la interferente si o rata mare de transfer a informatiei, vei avea nevoie de o antena TV cu tehnologie digitala (DVB-T). Modelul Meliconi AT 38 poate fi recomandat datorita mai multor puncte tari: in primul rand, nu putem ignora oferta avantajoasa de pret.

Poate fi folosita atat pentru emisia analogica terestra (frecventele VHF, UHF, FM), cat si pentru cea DVB-T, fiind compatibila cu aparate radio conventionale, aparate radio digitale (DAB), TV analog si TV digital. Pentru a capta eficient semnalele, poate fi orientata la 180 de grade. Semnalul poate fi insa afectat de conditiile meteo nefavorabile (furtuni).

Functia de amplificare a semnalului cu 38 decibeli contribuie la calitatea redarii audio si video. Este o antena de interior, simpla, practica, rezistenta si portabila, care se poate monta in modul cel mai simplu, langa fereastra sau chiar pe televizor, fara a fi nevoie de serviciile unui specialist. Include o garantie de 12 luni.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
GOGUL
GOGUL
January 17, 2019 4:16 pm

MELICONI AT-49 , ESTE F BUNA!

DMCA.com Protection Status