Cele mai bune telefoane ieftine

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Cel mai bun telefon ieftin – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Desi iti doresti sa fii in pas cu moda in ceea ce priveste telefonia, uneori bugetul nu iti permite sa achizitionezi ultimele noutati sau pur si simplu persoana vizata nu se descurca cu noile tehnologii, si cauti un telefon mobil ieftin. Daca vrei un model ce imbina noile tendinte, cu un design placut si un pret decent, poti alege primul produs din lista noastra: Samsung Galaxy J4 Plus, care nu te va dezamagi. Designul este atractiv, cu display cu diagonala mare (6 inch), sticla usor curbata, margini negre inguste, colturi rotunjite. Rezolutia este HD+ ceea ce iti permite redarea unor imagini de calitate. Calitatea camerelor foto (una de 13 MP, una de 5 MP) cu flash LED incorporat, precum si sunetul optimizat cu Dolby Almost, se ridica la nivelul asteptarilor. Securitatea datelor este asigurata prin deblocare faciala si soft specializat, iar bateria este de capacitate mare. Daca vrei ceva mai simplu, te poti indrepta spre al doilea produs din lista iHunt Like 4U.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Samsung Galaxy J4 Plus
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Un smartphone cu un look atractiv, dotari bune si pret decent, dual sim, 4G, cu display cu diagonala de 6 inch, curbat, ce iti asigura securitatea datelor prin deblocare faciala si softwere specializat (Secure Folder), cu camere foto performante si sunet de calitate optimizat prin tehnologia Dolby Almost, cu acumulator de capacitate mare (3300 mAh).

Desi nu este un dezavantaj major, telefonul este dotata cu wi-fi single band, ceea ce duce la viteze mai mici de transfer.

Chiar daca are un pret decent, producatorul nu face rabat de la calitate, oferind un dispozitiv performant si cu aspect placut.

A 2-A OPTIUNE!

iHunt Like 4U
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca vrei sa achizitionezi primul telefon pentru cel mic, atunci te poti baza pe acest model, dual sim, 3G, cu ecran generos cu diagonala de 5.5 inch potrivit pentru jocuri sau alte produse media, cu carcasa din plastic cu asperitati pentru a fi sigur cand il tii in mana, cu camere foto decente, acumulator de 3000 mAh si memorie interna de 8GB, ce poate fi extinsa la 32 GB (microSD).

Nu are rezolutie HD (960 x 480 pixeli), imaginile avand o calitate mai slaba.

Pret bun, design placut, dotari decente - sunt cateva motive care ne determina sa recomandam acest produs.

A 3-a Optiune!

Nokia 130
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Producatorul iti ofera un aparat simplu si intuitiv de folosit, pentru a putea apela usor persoanele dorite, cu tastatura standard si butoane, cu display cu diagonala de 1.8 inch, cu camera foto/video pentru a putea imortaliza momentele dragi, cu radio FM, lanterna, slot microSD, dual sim.

Memoria interna este mica de doar 8 MB, si ai nevoie de o investitie suplimentara pentru un card de memorie pentru a o creste la 32 GB.

Dedicat pentru persoanele traditionale, care au nevoie de un telefon clasic, usor de folosit si la un pret mic.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Samsung Galaxy J4 Plus

 

Desi nu este cel mai ieftin telefon Samsung, fiind aparut in 2018, acest model are un pret decent (sub 800 lei, la oferta chiar mai putin) si performante garantate de un brand cu experienta in domeniu. Este un model dual sim, 4G, cu un look elegant, display mare cu diagonala de 6 inch, sticla curbata, rame negre inguste si rezolutie HD+ (1480 x 720 pixeli).

Ca la orice dispozitiv produs, camerele foto sunt de calitate, cu o camera principala de 13 MP cu autofocus, lentile wide, flash LED, si una secundara pentru selfie, cu 5 MP echipata de asemenea cu flash. Sunetul este, de asemenea, de calitate, fiind optimizat cu tehnologia Dolby Atmos si difuzor in partea laterala.

Prezinta conexiune bluetooth 4.2, wi-fi 802.11b/g/n, precum si NFC, micro USB 2.0. Memoria interna este de 32 GB, si poate fi extinsa la 512 GB avand slot de memorie microSD. Dispune de functia de deblocare faciala si prin software-ul Secure Folder, iti asigura siguranta datelor. Acumulatorul are capacitate mare de 3300mAh, asigurand o autonomie de 23 h de convorbiri.

 

Avantaje:

Desi incadrat la un buget mic, ofera performante bune si un design placut.

Este echipat cu camere foto de calitate.

Sunetul este optimizat, avand integrata tehnologia Dolby Atmos.

Prezinta siguranta prin deblocare cu recunoastere faciala si software dedicat (Secure Folder).

 

Dezavantaje:

Ofera doar conexiune wireless single band.

 

 

 

 

iHunt Like 4U

 

Daca ai nevoie de un telefon 3G ieftin, pentru parinti sau primul telefon pentru cel mic, te poti opri la acest model. Are un design simpatic, cu ecran mare (diagonala de 5.5 inch), cu margini laterale nu foarte groase si taste integrate in sistemul de operare ce pot fi ascunse.

Camerele foto au o calitate buna pentru pretul telefonului, avand una principala de 5MP(cu doi senzori) si una secundara de 2 MP, blitz integrat. Are radio FM, si poate reda o gama larga de fisiere video si audio. Are preinstalate mai multe aplicatii printre care: Google Play, Chrome, Facebook, Gmail, YouTube.

Este un model dual sim, compatibil in retelele 2G si 3G, cu memorie interna de 8GB ce poate fi extinsa la 32 GB (slot microSD). Este un model robust chiar daca este confectionat din plastic in intregime. Carcasa nu este lucioasa si nu aluneca in timpul utilizarii. La achizitie primesti si o husa pentru mai multa siguranta, dar si cablu de date.

 

Avantaje:

Design-ul este placut, cu margini subtiri si colturi rotunjite.

Dispune de camere foto performante pentru clasa in care este incadrat, fiind un telefon ieftin.

Vine cu aplicatii preinstalate, pentru a fi usor de utilizat la nivel basic.

Pentru protectia aparatului la achizitie primesti si o husa cadou.

 

Dezavantaje:

Nu are rezolutie HD, iar calitatea imaginii este mai scazuta.

 

 

 

 

Nokia 130

 

Daca esti in cautarea unui telefon ieftin si bun, pentru o persoana in varsta sau pentru un adult care nu se impaca inca cu tehnologia performanta, poti sa te indrepti spre acest model de la Nokia. Telefonul este clasic, dual sim, de culoare negra, cu butoane si tastatura standard.

Ecranul este de tip TFT cu o diagonala de 1.8 inch. Memoria interna este de 8 MB si poate fi extinsa pana la 32 GB avand slot microSD. Poti realiza fotografii si mici filmulete, fiind echipat cu camera foto/video si, de asememenea ofera suport bluetooth.

Este un telefon robust, cu carcasa din policarbonat ce isi patreaza culoarea chiar daca este zgariat. Frecventa de retea este 2G: 900/ 1800, iar SIM-ul este de tip mini. Pe langa apelurile telefonice poti folosi si mesageria. In plus, poti asculta emisiunile preferate de radio (FM) si ai lanterna.

 

Avantaje:

Este dedicat pentru persoanele in varsta care nu se descurca cu noua tehnologie.

Carcasa este din policarbonat, rezistenta si isi pastreaza culoarea chiar daca este zgariata.

Tastatura este standard si usor de folosit.

Este un telefon la un pret bun.

 

Dezavantaje:

Memoria interna este mica, de 8 MB.

 

 

 

 

Huawei Y6

 

Producatorul iti pune la dispozitie un telefon 4G ieftin, fara a face rabat de la calitate si cu performante bune, pentru a te putea bucura de toate facilitatile. Nu ai nevoie de doua dispozitive, pentru servici si pentru viata personala, telefonul avand dual sim.

Are un design placut, cu ecran FullView si diagonala de 5.7 inch, HD. Un plus al acestui dispozitiv este volumul, fiind capabil sa produca 88 dB fara a distorsiona sau a scadea calitatea muzicii. De asemenea, iti ofera posibilitatea de a te conecta cu alte telefoane pentru a reda in acelasi timp muzica preferata.

Modul Karaoke iti permite sa animezi distractiile. Poti capta imaginile preferate foarte simplu, prin pozitionarea a trei degete pe ecran. Dispune de doua camere foto, un principala de 13 MP si una secundara de 5 MP, care permit captarea in modul panoramic, Geo-etichetarea, focus tactil si detectie fata. Memoria interna de 16 GB poate fi extinsa pana la 256 GB, avand slot microSD.

 

Avantaje:

Poti anima petrecerile, avand un volum puternic si modul Karaoke.

Cele doua camere foto permit captarea unor imagini de calitate.

Ofera un mod simplu de captare a imaginii preferate (cu trei degete pe ecran).

Memoria poate fi marita pana la 256 GB (slot microSD).

 

Dezavantaje:

Dispozitivul nu dispune de amprenta digitala.

 

 

 

 

Allview Soul X5 Style

 

Daca esti pasionat de fotografii si iti doresti un telefon cu camera buna si ieftin, care sa te ajute sa realizezi imagini inedite, poti alege acest model. Este un model dual sim, cu touchscreen, cu GPS, memorie interna de 32 GB si slot microSD ce permite extinderea memoriei cu pana la 256 GB.

Este dotata cu doua camere foto inteligente, una principala de 13 MP si cea secundara de 8 MP. Avand la baza tehnologia MediaTek Imagiq recunoaste scenele foto, realizeaza automat cele mai bune setari pentru captarea imaginii, ofera efecte de profunzime, calitate chiar si in conditii de lumina scazuta, focalizare precisa atat pentru fotografii, cat si pentru filmari. Pentru un plus de distractie vine cu o serie de Fun Emoji, care preiau gesturile si expresiile tale faciale. Functiile Group Selfie, Bokeh si Live Foto sunt, de asemenea, de mare ajutor pentru o fotografie perfecta.

Pentru siguranta datelor, telefonul este dotat cu un sistem de protectie eficient, care permite deblocarea dispozitivului prin recunoastere faciala si senzor de amprenta. Asistentul personal, AVI, configurat pentru limba romana, iti ofera informatii din orice domeniu, si te ajuta sa iti tii la zi planificarile.

 

Avantaje:

Dotat cu doua camere foto si tehnologie performanta, te ajuta sa realizezi fotografii de calitate.

Sistemul de siguranta este bine pus la punct, prin recunoastere faciala si amprenta.

Are asistent personal in limba romana.

Este un model dual sim.

 

Dezavantaje:

Are un pret ceva mai ridicat decat al altor produse prezentate.

 

 

 

 

Nokia 216

 

Daca nu esti inca pregatit sa treci la noile modele si iti doresti un telefon ieftin, la un pret bun, poti sa te indrepti spre acest model de la Nokia. Produsul imbina un design clasic, cu butoane, cu tastatura standard, cu o navigare facila pe internet avand la dispozitie browserul Opera Mini.

Acesta iti permite sa descarci usor aplicatii si jocuri, sa distribui fotografii si mesaje in Facebook si, in plus, iti ofera un joc gratuit in fiecare luna timp de un an, pentru un moment placut de relaxare si distractie. Este dual sim, asa ca poti avea doua cartele, pentru munca si personal.

Este dotata cu tehnologia bluetooth 3.0 si suport bluetooth pentru casti, astfel poti asculta tot timpul muzica preferata. Camera foto are o rezolutie de 0,3 MP (inclusiv cea secundara) si blitz incorporat. Slotul de memorie microSD iti permite marirea spatiului de stocare pana la 32 GB. Automomia bateriei este forte buna, de pana la 18 ore de convorbire si 24 de zile in asteptare.

 

Avantaje:

Este un model cu tastatura standard util pentru persoanele mai traditionale.

Browserul Opera Mini iti permite sa ai acces usor la aplicatii si jocuri.

Este un model dual sim.

Are o automonie a bateriei bun, ce iti permite 18 ore de convorbiri.

 

Dezavantaje:

Poate fi folosit doar in reteaua 2G.

 

 

 

 

Freeman Speak T120

 

Poate ca nu este cel mai ieftin telefon din lume, dar cu siguranta are un pret foarte bun si este dedicat pentru persoanele mai clasice, conservatoare. Este un model de telefon cu butoane, cu tastatura standard, simplu si usor de utilizat chiar si de catre o persoana mai in varsta.

Este dual sim, cu sim normal si are o frecventa de retea 2G: 850/ 900/ 1800/ 1900. Memoria interna este de 32 MB, cu memorie RAM de 24 MB, si slot de memorie microSD de pana la 8 GB. Este dotata cu tehnologia bluetooth si are camera foto cu rezolutie de 0,8 Mpixeli. De asemenea, poti asculta radio FM si poate reda fisiere video de tip MPEG-4, 3 GP si fisiere audio de tip MP3 si WMA.

Pe langa convorbirile telefonice, permite primirea si trimiterea de mesaje de tip SMS si MMS. Are o automonie buna de pana la 8 ore de convorbiri si pana la 72 de ore in regim de asteptare. Este de culoare neagra si are dimensiuni medii (48 x 114 x 14 mm) si ecran cu diagonala de 1.8 inch (aproximativ 50 mm).

 

Avantaje:

Are un pret foarte bun.

Tastatura este standard, cu butoane mari, usor de folosit chiar si de persoanele in varsta.

Are slot de memorie microSD.

Autonomia bateriei este buna, de pana la 8 ore de convorbiri.

 

Dezavantaje:

Este un model clasic, cu performante scazute pentru piata actuala.

 

 

 

 

Cum alegi un telefon ieftin si bun

 

Ghidul cumparatorului

Piata telefoanelor mobile se dezvolta pe zi ce trece si avand in vedere ca apar noi modele performant, scade si pretul pentru variantele anterioare. Din acest motiv, daca nu esti foarte pasionat si vrei doar un telefon bun si ieftin, cu care sa iti faci treaba, te vei indrepta spre modele mai vechi. Pentru a putea alege cel mai bun telefon ieftin, care sa fie pliat pe necesitatile tale, trebuie sa ai grija la cateva aspecte, pe care le vom prezenta in ghidul de mai jos.

 

 

Tipul de telefon: In primul rand trebuie sa alegi ce iti doresti:

Cu butoane: sunt telefoane ieftine si bune, utile pentru persoanele mai in varsta sau pentru adultii care inca nu s-au adaptat cu noile versiuni. Prezinta o tastatura standard, cu butoane mari, pentru a fi facil de folosit, si cu scris mare pe ecran pentru a fi usor de citit. Pretul este foarte scazut, putand sa gasesti modele si sub 100 de lei.

Smartphone: au un pret ceva mai ridicat, dar gasesti telefoane ieftine (la preturi bune) pana la 1000 lei. Poti opta pentru modele anterioare de la brand-uri renumite, sau pentru variante mai noi de la producatori mai putin cunoscuti. Ca si sistem de operare, un telefon cu android, ieftin, gasesti mult mai usor, fata de unul cu iOS sau chiar cu Windows. Procesorul ar trebui sa fie cel putin dual-core sau daca esti pregatit sa dai mai mult, un quad-core iti va oferi performante mai ridicate.

 

Display: Daca vei folosi telefonul mai mult pentru sunat, pentru a trimite mesaje text, pentru mailuri si ceva browsing, atunci poti alege variante cu display cu diagonala sub 4 inch. Cele cu butoane au, in general, o diagonala a display-ului de 1,8 – 2 inch.

Pentru cei care prefera sa stea conectati mai tot timpul, sa urmareasca filmulete si diferite postari, diagonala display-ului trebuie sa fie cat mai mare, de preferat peste 5 inch.

Tot din punctul de vedere al display-ului poti face mai multe alegeri in ceea ce priveste tehnologia folosita: TFT sunt cele mai raspandite pentru un nivel de buget redus, dar nu se vad bine in conditii de lumina scazuta si consuma multa baterie; IPS au culori mai bune, suporta rezolutii mai mari, si le poti citi chiar daca este lumina puternica; AMOLED au avantajul de a consuma mai putina baterie, timpul de raspuns este mai bun, sunt subtiri, iar calitatea imaginii este mult crescuta, oferind si tonuri de negru. Variantele de ecran Super AMOLED sau Retina intra deja in alta categorie de pret. Daca esti mai imprastiat si nu ai mare grija de telefon protejeaza ecranul cu folie sau alege un model cu Gorilla Glass, pentru a nu il zgaria usor si pentru a nu se sparge, in caz ca il scapi.

 

Bateria: Pentru a alege cel mai bun telefon ieftin pentru tine, stabileste mai intai ce nevoie ai. In caz ca telefonul este pentru o persoana mai in varsta sau pentru un copil, pentru operatiuni simple, apel sau mesaje, atunci orienteaza-te spre modele cu butoane, ce au o autonomie mult mai mare, de pana la cateva zile.

Daca il folosesti intens si stai mult pe internet, cauta o varianta care sa tina macar o zi sau poarta la tine permanent incarcatorul. Cu cat sunt mai mari si mai performante, mai ales variantele ieftine, bateria tine mai putin.

 

Alte caracteristici: Pe langa aspectele de mai sus, mai poti avea in vedere si:

Rezolutia: cu cat este mai mare cu atat vei avea o calitatea a imaginii mai buna, contrast inalt, luminozitate, dar si pretul va fi mai ridicat.

SIM: poti opta pentru un model cu un SIM sau dual SIM daca ai numere diferite (pentru munca si personal) pentru a nu avea mai multe telefoane permanent la tine. Pot fi cu SIM normal sau mini SIM.

Frecventa retea: Modelele mai vechi sunt, in general, de tip 2G sau 3G, cele mai performante avand 4G. Desi au un pret mai mic, cele cu 2G ar putea fi inutile pentru anumiti operatori care opereaza deja in minim 3G.

Memorie: Un telefon cu butoane are o memorie mult mai mica, de ordinul MB, ceea ce poate fi insuficienta daca iti doresti sa faci fotografii si filmulete cu telefonul mobil. Cele de tip smartphone un nevoie de mai mult, macar 8 GB. Un slot pentru card de memorie de tip SD iti poate fi de ajutor pentru a mari capacitatea de stocare, dar fii atent la maximul pe care il suporta (8GB, 16GB, 32GB sau mai mult).

Camera: Daca vrei sa faci fotografii sau filmulete cu telefonul mobil, atunci acorda o atentie sporita camerei cu care vine in dotare. Alege un smartphone cu camera principala de minim 8MP si camera secundara, potrivita pentru selfie, de cel putin 3 MP. Si blitul este important, mai ales daca faci multe fotografii in interior sau pe lumina scazuta. Cand calitatea filmarilor este importanta pentru tine, alege un model Full HD la 1080p sau macar 720p, chiar daca pretul este mai ridicat.

Conectivitate: Chiar si modelele mai ieftine, cu butoane, iti ofera acum conectivitate bluetooth, port USB sau mini USB, jack 3.5 mm pentru a te putea conecta la casti. Smartphone-ul iti ofera si alte posibilitati precum tehnologie wireless (in general, single band pentru a avea un cost mai scazut), NFC pentru a putea efectua plati.

Multimedia: Inclusiv cele mai simple telefoane iti ofera posibilitatea de a asculta radio pe frecventa FM. Cu cat mergi spre cele mai bune telefoane ieftine, cresc si posibilitatile multimedia, putand avea acces la mai multe formate atat audio, cat si video.

 

 

Design: Desi pare mai mult un moft, mai ales daca esti in cautarea unui telefon mobil ieftin, poti totusi sa alegi o varianta care sa fie si pe placul tau.

Cele cu butoane pot avea carcasa de diferite culori, fara a plati o diferenta prea mare de pret. Pot fi cu colturile rotunjite sau drepte, si de diferite marimi.

La smartphone ai avantajul ca poti achizitiona diferite huse colorate care vor schimba aspectul, si le poti inlocui chiar si zilnic daca iti doresti. Diferentele pot aparea la dimensiune si la grosime, dar daca nu ai un motiv special sunt detalii peste care poti trece cu usurinta, pentru un pret cat mai mic.

Pentru a putea alege o varianta cat mai aproape de necesitatile tale, eu te sfatuiesc sa iti faci cumparaturile online, deoarece ai o serie de avantaje: poti gasi un pret mai mic decat in magazine, poti citi pareri despre cele mai bune telefoane ieftine oferite de alti utilizatori, gasesti explicate specificatiile importante si vei primi coletul acasa. Parcurge si lista de mai jos, unde vei gasi mai multe variante alese de noi dupa popularitate si un raport calitate/pret bun.

 

 

Cum recunosti un telefon ieftin, cu camera foto buna

 

Camera foto este de multe ori un criteriu de selectie atunci cand iti alegi telefonul si iti vom explica in continuare care sunt indicatorii care fac diferenta.

Primul criteriu este numarul de pixeli, si vei gasi pe piata o gama larga de modele ieftine cu camera foto principala de 8 – 16 MP. Pe langa acest factor mai este si rezolutia camerei secundare, care in general conform mai multor statistici este de 2 MP pana la 5MP.

 

 

Foarte important este si tipul de stabilizare a imaginii pentru a nu avea fotografii blurate, mai ales daca nu ai la indemana un trepied. Astfel, sunt cu stabilizare de tip EIS, care dispun de un soft ce se foloseste de giroscopul telefonului pentru a determina miscarea. OIS este un tip de stabilizare fizica, ce modifica lentilele in functie de miscare. Cea mai buna solutie este combinarea celor doua tipuri de stabilizari, pentru o imagine cat mai clara, dar va creste si pretul.

Pentru cei care au cat de cat cunostinte in domeniul fotografic mai sunt cateva aspecte care pot fi urmarite precum: diafragma si calitatea lentilelor (o deshidere cat mai larga a diafragmei f/1.7, ofera o conturare cat mai precisa a subiectului fata de fundal, cele mai inchise cu f/1.9 sau chiar f/2.2, permit performante bune si cu lumina mai scazuta), dimensiunea senzorului ce este de asemenea specificata se noteaza cu µm (un senzor de 1.55µm permite captarea unor imagini mai luminoase chiar si pe timp de noapte, fata de unul de 1µm care va scoate fotografii mai intunecate).

 

 

 

Cum cumperi si cat costa un telefon ieftin, fara abonament

 

Si atunci cand vine vorba de achizitionarea unui telefon mobil, fiecare isi doreste o varianta cat mai performanta la un pret decent. In primul rand, trebuie sa stii foarte bine ce iti doresti sa faci cu acest telefon, dupa care sa cauti cel mai convenabil model din clasa lui. Daca vorbim doar de telefone ieftine, atunci ar fi bine sa iti setezi asteptarile pentru acest criteriu, sa cauti un model cat mai simplu, care pe langa apeluri si mesaje, sa iti permita si o navigare simpla pe internet sau prezenta in retelele de socializare.

 

 

Cel mai usor este sa iti faci cumparaturile online, din magazinele virtuale de specialitate unde gasesti tot felul de modele, iar daca nu te grabesti poti beneficia de oferte si reduceri, uneori considerabile. Daca nu te pricepi, te sfatuiesc, inainte de a lua o decizie, sa cauti si pareri ale altor utilizatori, pentru a vedea care sunt plusurile si minusurile si ce relevanta au pentru tine.

Pentru o persoana in varsta, care are nevoie doar de un telefon, poti sa alegi modelele cu butoane, mai usor de utilizat si la preturi mici (100 – 200 lei). Daca totusi vrei ceva mai mult, precum un acces la internet, e-mail, retele de socializare, poti alege modele de la firme mai putin cunoscute la noi, ce livreaza serii cu preturi intre 400 – 700 lei. Firmele mari ofera si modele mai ieftine, dar tot mai putine si se situeaza in jurul la 1000 lei. Te poti indrepta spre modele mai vechi (de anul trecut) si cu accent pe partea care e mai importanta pentru tine (autonomie, camera foto, design etc.).

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu