Cele mai bune casti de telefon Bluetooth

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune casti de telefon Bluetooth

 

Ghidul cumparatorului

De multe ori poate fi dificil sa mentinem o conversatie telefonica in timp ce ne ocupam si de alte activitati ce trebuie rezolvate rapid. Castile sunt o solutie buna atunci cand avem nevoie sa avem mainile libere, iar o varianta fara fir, conectata la telefon prin Bluetooth, poate reduce mult riscul accidentelor produse prin agatarea sau smulgerea firului.

Oferta existenta pe piata este foarte variata in acest moment, asa ca inainte sa alegem cele mai bune casti de telefon Bluetooth, ar fi bine sa stim ca exista cateva detalii tehnice care fac diferenta intre modele.

 

 

Dimensiunile castilor trebuie sa fie echilibrate in asa fel incat sa ofere posibilitatea unei utilizari usoare, care sa nu incomodeze, in caz ca porti ochelari, si care sa nu produca durere la purtarea prelungita. Exista variante intraariculare, denumite In Ear, care ofera un grad de confort ridicat datorita dimensiunilor reduse si care au un aspect discret, sau modele clasice, mai mari, utilizate de regula la birou, al caror design este orientat mai mult spre prelungirea autonomiei.

Tehnologia Bluetooth integrata in dispozitiv poate permite conectarea castilor la telefon, tableta, laptop sau alt aparat care suporta acest tip de conexiune. Modelele mai noi pot asigura o conexiune stabila cu 2 sau mai multe dispozitive, oferind si posibilitatea de a le folosi in scop recreational – preluand apeluri de pe un dispozitiv si ascultand muzica de pe altul. Raza de actiune poate varia, de la 2 metri, in cazul modelelor mai simple, pana la 10 – 15 metri, asigurand o conexiune constanta si fara intreruperi si atunci cand ne indepartam de telefon.

In lipsa firului de alimentare, autonomia castilor este asigurata de acumulator, care pot fi reincacati prin cablu USB, prin conectarea la laptop sau utilizand un incarcator de masina care suporta interfata USB. Ideal ar fi ca autonomia sa fie cat mai mare si exista modele ce suporta pana la 11 ore de convorbire, conform multor pareri despre cele mai bune casti de telefon Bluetooth.

Pentru a asigura o redare clara a vocii in conversatie, este bine ca modelul ales de tine sa dispuna de capacitatea de a reduce intensitatea zgomotelor de fond. Acest efect este obtinut fie prin eliminarea unor zgomote ce pot fi incadrate intre anumite frecvente presetate fie prin utilizarea unui algoritm de indentificare a zgomotelor redundante. Acesta din urma asigura o filtrare sonora mai precisa prin utilizarea mai multor surse de captare a vocii in conversatie.

Oferta variata, prezenta in magazinele unde gasesc casti de telefon Bluetooth la un pret bun cei care cauta un astfel de dispozitiv, te poate intimida atunci cand vrei sa faci o alegere, dar daca vei urmari detaliile evidentiate de noi, vei reusi sa gasesti varianta cea mai potrivita pentru tine. Mai jos, poti arunca o privire pe cateva variante de casti care ne-au atras atentia prin raportul bun dintre pret si calitate.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Apple AirPods

 

AirPods sunt castile propuse de marele producator Apple, in varianta fara fir, compatibile cu iOS si care asigura un grad maxim de mobilitate fata de telefonul mobil. Modul simplu de configurare, printr-o singura atingere, asigura activarea automata a castilor si mentinerea permanenta a conexiunii. Sunt compatibile cu dispozitivele iPhone, dar si cu Apple Watch, iPad si Mac, permitand conectarea simultana la telefon si smart watch.

Cipul W1 integrat gestioneaza autonomia bateriei, oferind o durata de functionare continua de pana la 5 ore, dupa o singura reincarcare. Carcasa ofera si optiunea incarcarii rapide suplimentare, 15 minute asigurand o durata de ascultare continua de 3 ore. Prin plasarea castilor in proximitatea telefonului se pot obtine informatii cu privire la durata de functionare ramasa, oferind optiunea utilizatorului sa isi gestioneze mult mai bine resursele si timpul.

Microfoanele dispun de tehnologie beamforming si colaboreaza cu accelerometrul de voce, detectand sunetul vocii si filtrand, astfel, zgomotul de fundal, asigurand o calitate superioara a vocilor in convorbire. Senzorii optici si accelerometrele de miscare permit controlul automat al semnalului audio si activeaza automat microfonul, pentru a prelua sunetul vocii, si mentinand dispozitivul in stand by in momentul in care nu este utilizat.

 

 

 

 

 

Plantronics Explorer 50

 

 

Castile Explorer 50, produse de Plantronics, s-au evidentiat prin designul compact si ergonomic, proiectat pentru a asigura o utilizare usoara si un grad minim de disconfort in momentul purtarii prelungite.

Iese in evidenta din seria produselor similare de pe piata datorita acumulatorului cu durata de viata extinsa, ce poate ajunge pana la 11 ore in convorbire. Activarea modului Deep Sleep de functionare reduce gradul de activitate si consum al bateriei in timpul perioadelor de StandBy. Astfel, durata de viata a acumulatorului, dupa un singur ciclu de reincarcare, poate ajunge pana la 3 luni.

Alertele vocale integrate in interfata dispozitivului anunta, la fiecare pornire, durata estimata de functionare in functie de gradul de incarcare al acumulatorului. Elementele de noutate sunt reprezentate de tehnologia Bluetooth 3.0, compatibila si cu versiuni mai vechi, si care asigura o conexiune stabila si rapida, si tehnologia Multipoint. Aceasta permite conectarea simultana a castilor cu 2 dispozitive – smartphone sau laptop, in asa fel incat acestea sa poata fi folosite si in scop recreational – pentru a asculta muzica, permitand si preluarea simultana a apelurilor vocale.

 

 

 

 

 

Samsung MG920

 

Modelul MG920, produs de Samsung, merita vizualizat daca inca mai cauti casti de telefon Bluetooth ieftine si bune. Piesa este ideala pentru o zi la birou, cand se prefigureaza discutii telefonice prelungite, datorita designului compact si usor ce nu provoaca durere in cazul utilizarii de durata. Dimensiunea aparatului este de 7 centimetri, ceva mai mare decat in mod obisnuit, dar justificata de difuzorul mai puternic ce asigura o redare destul de clara a vocilor in convorbire.

Conexiunea cu telefonul este realizata prin Bluetooth si are o raza de actiune mare, ce poate ajunge pana la 12 – 13 metri. Astfel, semnalul se mentine puternic si stabil chiar si cand te indepartezi de telefon. Castile permit conectarea cu un singur dispozitiv si sunt mai indicate pentru uz profesional, neavand posibilitatea redarii muzicii.

Filtrul pentru zgomotele de fond este eficient, asigurand o buna captare si redare a vocilor in convorire. Bateria are o autonomie buna in conversatie, dar nu dispune de sisteme de avertizare sonora in momentul in care aceasta se apropie de epuizare.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status