Cea mai buna casca pentru telefon fara fir

Am modificat articolul ultima data pe: 03.08.20

 

Cum aleg cele mai bune casti de telefon fara fir

 

Ghidul cumparatorului

Telefonul a devenit un accesoriu nelipsit in cadrul activitatii de zi cu zi, ce contribuie decisiv la mentinerea noastra conectata la persoanele din jur. Daca stii ca ai un ritm de lucru mai accelerat, care implica si comunicare intensa cu ceilalti, atunci ar trebui sa ai la tine si o casca de telefon, in asa fel incat mainile tale sa ramana libere pentru alte activitati.

Cand preferi libertatea de miscare sau tipul de activitate pe care il realizezi zilnic este unul mai dinamic, ce ar putea conduce la accidente in caz ca firul castilor se agata, poti opta pentru variante lipsite de acest accesoriu caracteristic. Conexiunea lor cu telefonul poate fi obtinuta fie prin Bluetooth, fie wireless.

Pentru a fi sigur ca alegi cea mai buna casca de telefon fara fir, ar trebui ca exista cateva criterii de diferentiere in functie de care te poti orienta.

 

 

In ceea ce priveste structura lor, castile pot fi de tip Dj, clasice, ideale mai ales daca vrei sa asculti muzica, oferind un sunet clar si puternic, dar cu dezavantajul ca pot fi voluminoase, iar intr-un mediu de lucru pot atrage atentia in mod negativ.

Tipul In-Ear este varianta cea mai discreta, ce asigura o buna izolare fonica fata de zgomotele de fond, iar calitatea sunetului redat este superioara.

Castile de tip Clip On au structura compacta, iar durata de viata a bateriei este mai extinsa, fiind clasificate ca dispozitive destinate uzului profesional.

Indiferent de tipul de casca, modelele mai noi ar trebui sa dispuna de capacitatea de a reduce intensitatea zgomotelor de fond ce pot afecta claritatea vocii in timpul conversatiei. Acest efect poate fi obtinut fie prin eliminarea unor zgomote ce pot fi incadrate intre anumite frecvente presetate sau prin utilizarea unui algoritm de identificare a sunetelor redundante si eliminarea acestora. Multe pareri despre cele mai bune casti de telefon fara fir indica faptul ca al doilea tip este mai eficient, prin utilizarea a multiple surse de captare a vocii, filtrarea sonora fiind mai precisa.

Forma ar trebui sa fie ergonomica si structurata in asa fel incat sa nu produca durere in momentul purtarii prelungite, dar sa asigure, in acelasi timp, si o pozitie sigura, care sa previna caderea indiferent de miscarile realizate.

In procesul de inovatie, tendinta este de a obtine un produs cu dimensiuni reduse, dar care sa ofere un numar mai mare de functii si o calitate sonora cat mai ridicata. Ideal, majoritatea castilor ar trebui sa ofere optiunea de a prelua un apel fara sa fie necesar sa manevram telefonul, iar unele modele mai noi permit conectarea lor cu mai mult de 1 dispozitiv.

Conexiunea cu telefonul poate fi realizata fie prin tehnologie Bluetooth, fie prin wireless NFC. In cazul primei variante, trebuie sa te asiguri  ca versiunea de tehnologie integrata este compatibila cu cea disponibila pe dispozitivele cu care vei dori sa te conectezi. Alternativa Bluetooth va fi dependenta de transmitatorul de semnal ce ar trebui conectat la sursa de emisie – telefonul, in cazul nostru.

Varianta NFC  poate fi integrata ca protocol de comunicare, rezultand un dispozitiv ceva mai voluminos, ce poate iesi in evidenta intr-un mediu de lucru.Totusi, aceasta tehnologie trebuie sa fie prezenta in  structura ambelor dispozitive, astfel incat acestea sa poata comunica.

Magazinele online dispun de o oferta variata, unde gasesc casca de telefon fara fir la un pret bun toti cei care cauta un astfel de dispozitiv, iar livrarea poate fi realizata prin curier, reducand timpul de asteptare pana cand poti testa noua achizitie. Mai jos, am descris cateva variante ce au iesit in evidenta prin raportul bun dintre pret si calitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Plantronics Explorer 50 

 

Plantronics Explorer 50 este un model de casca de tip Clip On, cu un design compact si ergonomic, proiectat pentru a oferi libertate de miscare in timpul conversatiilor telefonice. Proiectat pentru a se potrivi confortabil in ureche, permite o purtare prelungita fara sa produca dureri la nivelul pavilionului.

Acumulatorul este un element ce il diferentiaza de celelalte produse similare de pe piata prin durata de viata extinsa de pana la 11 ore in convorbire. Modul Deep Sleep reduce gradul de activitate si consum in timpul perioadelor de StandBy, putand extinde durata de functionare a bateriei, pentru o singura incarcare, pana la 3 luni.

Interfata de utilizare a castilor iese in evidenta datorita prezentei alertelor vocale ale castii, ce mentioneaza la fiecare pornire durata estimata de functionare a bateriei. Versiunea Bluetooth este de tip 3.0, compatibila si cu versiuni mai vechi. Tehnologia Multipoint integrata permite conectarea simultana a doua dispozitive, in asa fel incat poti asculta muzica si sa preiei un apel vocal simultan.

 

 

 

 

 

Plantronics Explorer 10 

 

Plantronics Explorer 10 este o casca de tip Clip On cu tehnologie de conectare prin Bluetooth. Designul ergonomic permite o prindere usoara la nivelul urechii si nu produce discomfort la purtarea prelungita. Este un accesoriu util pentru persoanele ce poarta discutii lungi prin telefon datorita autonomiei prelungite a bateriei, ce poate ajunge pana la 11 ore de convorbire.

Dispune de tehnologie de reducere a zgomotului ambiental pentru o redare a vocii clara si de inalta calitate. Poate fi folosit, astfel, si in zonele mai aglomerate sau in masina, fara a pierde detalii importante din conversatie.

Alerta vocala precizeaza durata de viata a bateriei la fiecare pornire a dispozitivului si prezenta sau absenta conexiunii cu telefonul mobil. In afara de apeluri vocale, casca poate fi folosita pentru a asculta muzica sau pentru a urmari directiile oferite de sistemul GPS.

 

 

 

 

 

Samsung MG920 

 

Samsung propune modelul MG920, demn de luat in calcul atunci cand cauti casca de telefon fara fir ieftina si buna. Este un model compact si usor, despre care parerile multor utilizatori spun ca poate fi purtata comod intr-o zi la birou. Dimensiunea usor mai mare, de 7 cm, este justificata de difuzorul ceva mai puternic ce asigura o redare destul de clara a vocii interlocutorului in convorbire.

Filtrul de zgomote de fond functioneaza cu eficienta tipica produselor marca Samsung, asigurand o buna captare si redare a vocii in conversatie. Conexiunea cu telefonul este asigurata prin Bluetooth, cu o raza generoasa de actiune, ce poate ajunge pana la 12 – 13 metri, facand posibila lasarea telefonului pe masa in timp ce tu lucrezi la altceva.

Se poate conecta cu un singur dispozitiv si nu dispune de functie de redare a muzicii, elemente ce fac din acest produs unul potrivit mediului de lucru, mai putin pentru relaxare. Bateria asigura o autonomie buna, dar nu dispune de avertizare sonora in momentul in care aceasta se epuizeaza.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status