Cele mai bune baterii externe

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Cea mai buna baterie externa – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Smartphone-urile si tabletele au din ce in ce mai multe aplicatii consumatoare de energie, de aceea bateria dispozitivelor nu rezista mult si ai nevoie de un acumulator extern. Daca nu vrei sa pierzi timpul, analizand produsele existente, iti facem cateva recomandari. Asus Zen Power este un produs universal, ce poate fi folosit pentru incarcarea tabletei, a telefonului sau a camerei foto, cu o capacitate de 10500mAh. Produsul are incorporata o functie ce regleaza tensiunea de intrare si cea de iesire, pentru o utilizare sigura, iar datorita faptului ca are doar 215g, este usor de transportat. Daca vrei un model cu o capacitate mai mare, poti alege: Romoss Polymos 20000 mAh.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Asus Zen Power
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu o capacitate medie spre mare (10.500 mAh) veti putea incarca de cel putin doua ori cele mai consumatoare telefoane de pe piata, iar constructia solida a produsului ofera protectie impotriva socurilor, la dimensiuni reduse (10 cm lungime si 215 grame greutate).

Daca sunteti genul de persoana cu gadgeturi multiple, aceasta baterie nu are decat un singur slot USB. Prin urmare, nu veti putea alimenta mai multe decat un singur dispozitiv, deodata.

Per total, este una din cele mai potrivite alegeri pentru cei care au un singur gadget de incarcat, si doresc sa poarte cu ei bateria cu usurinta, in poseta ori in buzunarele hainei.

A 2-A OPTIUNE!

Romoss Polymos 20000 mAh
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu doua sloturi USB, si o capacitate de 20.000 mAh, acest produs poate incarca de pana la 4 ori telefoane cu baterii proprii de 4000-5000 mAh. In plus, este compatibil cu orice marca si cu orice model de telefon ori tableta.

Se recomanda puternic utilizarea cablurilor USB ale propriului telefon pentru a o incarca. Pe deasupra, are carcasa din plastic, vulnerabila la socuri. Iar la 445 de grame, este destul de mare si grea, comparativ cu alte modele.

Este o baterie de mare capacitate, pentru cei cu nevoi ridicate de energie la gadgeturile lor, iar pretul sau este relativ accesibil.

A 3-a Optiune!

Adata P20000D
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are o capacitate de 20000mAh si doua orificii pentru porturile USB, astfel incat cu o umplere poate incarca orice telefon de sase ori si tableta de doua ori, iar pentru a sti nivelul de energie ramas, acumulatorul are un ecran cu afisaj procentual. Carcasa are forma patrata si este realizata din material metalic, de aceea rezista la socuri, iar cu ajutorul lanternei poti lumina o zona intunecata.

Din cauza greutatii de 420g si a formei patrate, nu e cel mai comod de transportat, atunci cand ai putin loc in poseta, de exemplu.

Bateria are capacitate mare, afisaj electronic si este compatibila cu orice model de telefon sau tableta, deci este o varianta optima, pentru cei care au nevoie o sursa de energie suplimentara.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Asus Zen Power

 

Daca aruncam o privire pe aprecierile care reies din comentariile puse la dispozitie de utilizatorii care au cumparat deja acest produs, putem trage concluzia ca Zen Power este una dintre cele mai bune baterii externe de pe piata. In primul rand, producatorul sustine ca are o capacitate mare, de 10050 mAh, iar timpul de incarcare e de 6 ore, atunci cand e folosit cu un cablu standard, de 2A/5V.

Dispozitivul are compatibilitate universala, astfel ca vei putea incarca telefoane, un iPhone si chiar o camera foto. Pentru a-ti da seama de randamentul pe care il ofera produsul, trebuie sa tii seama de capacitatea acumulatorului gadgetului tau.

De exemplu, daca ai un telefon cu baterie de 4.000 mAh, o vei putea incarca de aproximativ 2 ori, daca tinem seama de faptul ca acumulatorul extern are o capacitate mai redusa decat cea afisata. Are forma si marimile unui pachet de tigari, fiind, deci foarte portabil. Mai mult, dispune de o tehnologie ce controleaza temperatura si tensiunea de intrare si iesire, protejand de fluctuatii si oferind siguranta in exploatare. In cazul in care te intereseaza cel mai bun raport calitate – pret de pe piata, atunci o baterie externa de 10000 mAh de la Asus e ceea ce ai nevoie.

 

Avantaje:

Baterie externa Asus, cu capcitate de incarcare mare, de 10050 mAh.

Are o constructie rezistenta, avand carcasa din aluminiu anodizat.

Se incarca complet in aproximativ 6 ore.

Dimensiunile sunt reduse, putand fi tinut in buzunar.

Are compatibilitate universala.

 

Dezavantaje:

Are un singur port USB, pentru incarcarea unei singure baterii deodata.

 

 

 

 

Romoss Polymos 20000 mAh

 

La 20.000 mAh, puteti incarca un smartphone cu bateria de 3000 mAh de mai bine de 6 ori, utilizand acest acumulator extern. Iar daca aveti doua gadgeturi ce au nevoie urgenta de electricitate, cum ar fi doua telefoane ori tablete, le veti putea conecta pe ambele, prin cei doi conectori USB, gasindu-se in topuri cu cea mai buna baterie externa portabila.

Producatorul contraindica utilizarea altor incarcatoare pentru a alimenta aceasta baterie externa din eMag de la retea, in afara de cel propriu, furnizat in pachetul de livrare. Astfel, veti putea umple acumulatorul in cel mai rapid si sigur mod. In ceea ce priveste compatibilitatea, aceasta este universala.

Ca si alte dispozitive de capacitatea mare, acesta este destul de greu (445 grame), prin urmare va trebui transportat in diplomat ori poseta, iar nu in buzunarele hainei. Insa, chiar daca este facut din plastic, unii cumparatori i-au laudat rezistenta si viabilitatea, mai ales in drumetii lungi.

 

Avantaje:

Are o capacitate mai mult decat suficienta pentru cei mai mult utilizatori, cei 20,000 mAh putand asigura energia pentru un telefon chiar si in excursii mai lungi de o saptamana.

Cumparatorii i-au laudat rezistenta in conditii grele (socuri, umezeala etc.).

Este echipat cu doua slot-uri USB, pentru incarcarea a doua dispozitive simultan.

Include un incarcator special pentru priza.

 

Dezavantaje:

Greutatea (445 de grame) este printre cele mai mari la aceasta categorie de produse.

 

 

 

 

Adata P20000D

 

Acesta este un acumulator universal ce poate fi folosit pentru incarcarea concomitenta a doua dispozitive, deoarece are doua porturi USB. Astfel ca, nu va fi nici o problema, daca se termina bateria de la telefon si de la tableta in acelasi timp.

Are o capacitate de 20000mAh, de aceea iti asigura pana la sase incarcari pentru smartphone si tine loc de baterie externa pentru laptop, la nevoie. Pentru a nu fi luata prin surprindere de epuizarea energiei stocate, acumulatorul are afisaj digital, ce iti ofera informatii cu privire la capacitatea ramasa si modul

Bateria externa, la pret bun, are si lanterna, ce iti poate fi de ajutor, pentru a cauta usor obiectele in intuneric. Acesta are forma patrata si dimensiuni de 163×80.6×23.3mm, insa din cauza faptului ca are o greutate de 420g, poate fi ceva mai dificil de transportat.

 

Avantaje:

Poti incarca doua dispozitive, deoarece are doua porturi USB.

Are o capacitate mare, de aceea poti incarca aparatele multimedia de mai multe ori.

Ecranul display iti arata energia ramasa.

Este prevazut cu lanterna, de aceea poti lumina o zona intunecata.

 

Dezavantaje:

Are o greutate mai mare decat alte modele (420g), de aceea este mai incomod de transportat.

 

 

 

 

Romoss OEM Solo 5

 

Romoss OEM Solo 5 este o baterie externa de telefon, la un pret bun, care impresioneaza prin raportul excelent pe care il ofera intre performante si portabilitate. Asadar, trebuie spus ca are o capacitate de reincarcare de 10000 mAh, iar valoarea reala se apropie de 7000 mAh.

Asta inseamna ca va putea alimenta pana la 100%, un Sony Xperia Z2, cu o baterie de 3200 mAh, de doua ori. De asemenea, un acumulator mai putin puternic, de 2200 mAh, de exemplu, va putea fi reincarcat de mai bine de 3 ori. Produsul e suficient de puternic pentru a-ti permite sa folosesti telefonul chiar in timpul in care il umple de energie.

Cand vine vorba de incarcarea acumulatorului extern, vei utiliza cablul USB din setul de livrare, iar daca folosesti un incarcator de 2,1 A, alimentarea va dura aproximativ 7 ore. Pe interfata acestuia gasesti doua iesiri, una de 2A si o alta de 1A. De asemenea, are un buton de pornire si LED-uri ce indica starea incarcatorului. Iata una dintre cele mai bune oferte pe care le poti obtine la o baterie externa, ieftina si buna, atunci cand capacitatea te intereseaza la fel de mult precum portabilitatea crescuta.

 

Avantaje:

Un model de baterie performant, cu o capacitate de reincarcare de 10000 mAh.

Are o forma compacta, de stick de memorie, ocupand spatiu redus.

E echipat cu doua iesiri pe USB, de 2A si de 1A.

Dispune de compatibilitate universala cu telefoanele mobile.

Poate fi cumparat la un pret foarte avantajos.

 

Dezavantaje:

Finisajul plastic se va degrada in timp.

 

 

 

 

 

Cum alegi o baterie externa, buna

 

Ghidul cumparatorului

Nu e un secret faptul ca tot mai multi oameni au devenit dependenti de utilizarea telefonului, in special a ultimelor modele inteligente. Din pacate, cu cat le folosesti mai des, cu atat trebuie sa-ti faci griji pentru baterie, care tinde sa se descarce mai repede.

Daca esti mereu pe drumuri, fie ca ai treburi prin oras sau calatoresti mult, accesul la o priza e problematic. Nu e cazul sa-ti faci prea multe griji, intrucat exista o solutie si pentru aceasta problema: utilizarea unei baterii externe. Dispozitivul poate fi folosit si pentru incarcarea tabletei, iar in functie de capacitatea sa, vei putea alimenta de mai multe ori.

Sa faci o achizitie nu va fi complicat, insa iti poate da batai de cap, mai ales daca te numeri printre persoanele atehnice. Pentru a evita astfel de neplaceri, ti-am pregatit un ghid de cumparaturi, ce cuprinde pareri despre cele mai bune baterii externe din comert. Il poti consulta mai jos.

 

 

Performantele: Sunt in relatie directa cu capacitatea bateriei, exprimata in miliamperi pe ora sau mAh. Asa cum iti poti da seama, cu cat e mai mare capacitatea, cu atat va putea asigura mai multe incarcari, si va putea fi folosit chiar si la alimentarea tabletei sau acumulatorului unui laptop.

De exemplu, o baterie externa E-Boda, de 7000 mAh, sau o baterie externa Myria de aceeasi capacitate pot incarca fiecare un smartphone de doua, cel mult trei ori. Pentru a sti ce ti se potriveste, e indicat sa tii cont si de capacitatea acumulatorului telefonului. De exemplu, daca acesta are 1500 mAh, vei dori un incarcator extern de cel putin 2500mAh-3000mAh. Pentru tablete, iti trebuie o putere mai mare, iar o baterie externa de 20000 mAh e ideala pentru un laptop.

E important sa tii cont si de intensitatea curentului de iesire, exprimata in amperi (A), mai ales daca te intereseaza sa cumperi un produs pe care sa-l folosesti pentru incarcarea telefonului si a tabletei, deopotriva. O baterie externa Fast Charge, Quick Charge sau simpla poate livra 1A, 2A, 5A etc, iar aceste valori iti spun si cat de repede se va umple dispozitivul conectat. De regula, o tableta se va incarca la 2A, iar in acest timp o si poti folosi, insa, daca e conectata la 1A, chiar daca o vei putea utiliza, ea nu se va si incarca, intrucat tot ce vei face va fi sa folosesti puterea bateriei externe.

 

Incarcarea: Exista patru moduri principale prin care o baterie externa din Altex sau alt magazin poate fi incarcata: prin cablu USB/micro USB, prin incarcator de priza, printr-un stecher de priza, incorporat in acumulatorul extern, sau cu ajutorul energiei solare.

Incarcarea prin USB e cea mai simpla, intrucat nu trebuie decat sa introduci un cablu in portul calculatorului. Cu toate acestea, si viteza de incarcare e mult mai redusa.

Incarcarea la priza se poate face chiar cu ajutorul incarcatorului telefonului sau tabletei. Dispozitivul se va umple mult mai repede de energie, insa ai grija la suprasarcina, risc ce poate aparea, daca bateria externa are un amperaj si un voltaj incompatibile cu cele ale prizei.

Incarcarea prin stecher integrat in baterii externe, ieftine si bune, se realizeaza direct prin introducerea in priza, fara a mai fi nevoie de alte componente. E una dintre cele mai convenabile modalitati.

Incarcarea la lumina soarelui e posibila doar la o baterie externa solara, care e prevazuta cu panouri fotovoltaice. Desi e foarte utila atunci cand te aventurezi pe munte, de exemplu, va necesita mult timp pentru a se incarca, iar niciodata in totalitate.

 

Conexiunea cu dispozitivul: Se va realiza prin intermediul unui cablu, care, de obicei, e inclus in pachetul de livrare, si care trebuie sa fie compatibil cu gadgetul pe care vrei sa-l incarci. E bine sa tii cont de asta mai ales daca te intereseaza o baterie externa pentru iphone 5, deoarece, in acest caz, de exemplu, vei avea nevoie de cablul care ti-a fost furnizat de la Apple, in momentul in care ai comandat telefonul.

De asemenea, unele acumulatoare externe sunt compatibile cu wireless, adica exista modelul de baterie externa wireless, optiune pe care o poti utiliza daca te afli in oras si ti-ai uitat firul acasa, dar trebuie sa te astepti la o capacitate de incarcare mai slaba.

 

Compatibilitatea cu dispozitivul: Este unul dintre principalele aspecte pe care trebuie sa le verifici, iar asta chiar inainte de a incepe sa te orientezi unde gasesc baterie externa, la preturi bune, alti cumparatori interesati de oferte avantajoase. In cazul in care stii ca vei incarca mai multe gadgeturi, iti recomandam sa te indrepti catre o baterie externa universala precum o baterie externa Hama. De asemenea, exista unele modele de baterie externa din Media Galaxy si alte magazine special concepute pentru iPhone-uri, in timp ce altele au compatibilitate cu toate produsele Apple.

 

 

Portabilitate: Un design compact, o forma subtire si dimensiuni reduse sunt de dorit, mai ales daca vei folosi acumulatorul extern atunci cand te vei afla pe drumuri. Produsele cu o portabilitate ridicata vor avea sub 100 de grame, insa exista si unele care depasesc 200 de grame (un model de baterie externa Huawei de 10000 mAh are 221 g). In acelasi timp, cu cat dispozitivul e mai mic si mai usor, cu atat si performantele acestuia vor scadea.

De aceea, e indicat sa te gandesti daca esti dispus sa faci un compromis intre cele doua aspecte. Daca folosesti aproape constant telefonul si ai nevoie de o baterie externa Samsung care sa il umple cel putin o data, pana ajungi acasa, poti alege un model de marimi reduse. Insa, daca ai nevoie sa incarci tableta si laptopul, in timp ce calatoresti, poti lua un dispozitiv mai mare, ce va intra in bagaj.

 

Functii: Bateriile externe pot avea mai multi conectori, prin care vei putea incarca mai multe dispozitive in acelasi timp. De asemenea, pot fi prevazute cu indicatori LED, care iti infatiseaza gradul de incarcare. Totodata, acesti indicatori pot fi actionati si pentru a vedea care este cantitatea de energie stocata, atunci cand bateria externa Anker nu e conectata. Numerosi producatori pun la dispozitie informatii privind timpul total de incarcare, insa iti recomandam sa privesti aceste date cu scepticism. Exista si modele cu functie de lanterna.

Daca esti de parere ca detii suficiente informatii pentru a face o investitie, iti sugeram sa treci la treaba si sa cauti produsul care raspunde nevoilor tale. In cazul in care te intrebi unde gasesc baterie externa, la un pret bun, alti cumparatori, te indrumam spre magazinele online. Pe Internet gasesti o gama mai larga de produse, comparativ cu ofertele din magazinele conventionale. In plus, poti profita de promotii si reduceri din magazine online precum Flanco la baterie externa.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu