Cea mai buna tableta grafica Intuos

Am modificat articolul ultima data pe: 09.07.20

 

Cum aleg cele mai bune tablete grafice Intuos

 

Ghidul cumparatorului

Pentru orice grafician, ilustrator sau arhitect, cat si pentru cei care lucreaza cu imagini sau videouri digitale, o tableta grafica este un instrument de nelipsit.

In acest domeniu, liderul de piata incontestabil este Wacom, companie japoneza specializata pe astfel de dispozitive inca de acum 30 de ani. Gama se de produse include numeroase dispozitive actionate cu un stylus sau chiar cu un pix cu cerneala special: computere, displayuri LCD, tablete, smartpad-uri, cat si accesoriile aferente.

Daca vei cauta pareri despre cea mai buna tableta grafica, Intuos va fi probabil numele care va aparea cel mai frecvent; acest lucru se datoreaza celor doua game omonime pe care le comercializeaza Wacom, una destinata amatorilor si una pentru profesionisti. Iata cum sa alegi dispozitivul potrivit, raportat la nevoile tale si bugetul de care dispui

Gama Intuos este cea mai accesibila financiar, dar care ofera totusi rezultate suficient de bune pentru graficieni sau cei care lucreaza cu mixed media si este si cea recomandata pentru incepatorii nesiguri in acest domeniu. Cea profesionala (Intuos Pro) este destinata pretentiosilor, celor care fac ilustratii si animatii si au nevoie sa nu piarda niciun detaliu.

Atunci cand alegi o tableta grafica din oricare aceste game, trebuie sa urmaresti cateva specificatii tehnice: dimensiunea suprafetei de lucru, rezolutia, nivelurile de presiune ale creionului. Primele doua caracteristici trebuie sa fie proportionale cu diagonala ecranului pe care vei lucra; cu cat mai mica este tableta, cu atat mai reduse sunt miscarile mainii, dar si nivelul de detaliu.

Similar, o tableta prea mare pentru ecran va parea lenta si obositoare. In general, rezolutiile cele mai mari (5080 lpi) sunt trasaturi ale gamei Pro si sunt compatibile cu ecrane proportionale (27-30”).

Utilizatorii ocazionali sau amatori tind sa se orienteze catre modele cu capabilitati medii – 2540 lpi si un ecran de circa 20”.

Nivelurile de presiune ale creionului vor determina cat de precis si nuantat va replica tableta cele mai fine sau apasate linii; acestea variaza intre circa 1000 si chiar si 8000. Un utilizator neexperimentat va prefera o sensibilitate mai redusa la presiune, pentru ca are tendinta sa apese mai tare si sa faca multe greseli.

Atunci cand te intrebi, “unde gasesc tableta grafica Intuos la un pret bun?”, iti recomandam sa alegi mediul online pentru aceasta achizitie. Incepe cu recomandarile noastre, adaptate la toate bugetele si modalitatile de utilizare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Wacom Intuos Pro Paper L 

 

Pro Paper este probabil cea mai buna tableta grafica Intuos, fiind lansata de Wacom la inceputul anului 2020 si avand de departe cele mai bune performante. Fiind destinata specialistilor din grafica, design, ilustratii sau animatii, nu este de mirare nici faptul ca pretul este destul de crescut, comparativ cu celelalte produse ale firmei.

Pad-ul are suprafata activa generoasa, de 311 x 216 mm, rezolutia este de 5080 lpi si dispozitivul va detecta 8192 niveluri de presiune ale creionului. Toate aceste caracteristici implica o imagine de calitate excelenta, o sensibilitate foarte crescuta, exact ca si cum ai desena, dar cu translarea imediata a rezultatului in mediul digital; desigur, iti recomandam sa o folosesti cu un monitor de dimensiuni mari. Adevarata inovatie a acestei tablete nu sta in specificatiile imbunatatite, ci in functia Paper, care permite desenarea pe o hartie obisnuita, peste ecran, cu un stilou special, astfel incat poti privi direct tableta si sa desenezi de mana, cat ea va transpune totul pe computer.

Tableta este compatibila cu numeroase sisteme de operare si programe, driverele incluse necesitand doar cateva minute de instalare. Pachetul include padul, stylus-ul principal, cel pentru desen clasic plus 3 rezerve de mina, un clip pentru hartie, cat si un stand si saculet de transport pentru stilouri.

 

 

 

 

 

Wacom Intuos Pro L 

 

Acest model de tableta grafica de tip pad este unul cu performante impresionante, chiar si pentru profesionisti. Asa cum ii zice si numele, suprafata activa este mare, de 299x 190 mm. Aceasta, impreuna cu rezolutia de 5080 lpi recomanda utilizarea sa pentru proiecte dintre cele mai detaliate, impreuna cu un ecran cu diagonala mare.

Pen-ul are 2048 trepte de presiune si odata cu acesta primesti si 10 varfuri de schimb: standard, flexibil, din pasla si pentru tuse largi. Acestea te ajuta sa recreezi senzatia desenului sau picturii clasice, pentru rezultatele cele mai bune. Ca si celelalte tablete din gama profesionista, pad-ul este multi-touch, incluzand gesturi cu diferite functii, butoane presetate si unele carora utilizatorul le poate individualiza.

Dispozitivul are incluse drivere pentru Windows si Mac, si este foarte simplu de utilizat in cele mai populare programe de editare si ilustrare, date fiind numeroasele functii ce pot fi activate cu o singura atingere.  

 

 

 

 

 

Wacom Intuos Art Pen & Touch 

 

Aceasta tableta grafica Intuos ieftina si buna o recomandam incepatorilor sau celor care stiu ca nu au nevoie de performante spectaculoase, pentru a-si duce la capat treaba. De obicei, este vorba despre cei care lucreaza in editare foto, mixed media, grafica publicitara sau arhitectura.

Suprafata activa este medie, de 216×135 mm, asa cum este si rezolutia oferita (2540 lpi). Asadar, un ecran de dimensiune medie spre mare va fi alegerea cea mai buna in acest caz. Stylus-ul are 1024 niveluri de presiune, valoare destul de redusa comparativ cu varful de gama, dar suficienta pentru numeroase utilizari. Acest model are suprafata activa sensibila la presiunea pen-ului, dar are si functia multi-touch, astfel incat poti activa diferite functii atat folosind butoanele laterale programabile, cat si pad-ul.  

Un avantaj este greutatea foarte redusa a produsului, putin sub 500 de grame, ceea ce inseamna portabilitate mult mai mare. Este, desigur, compatibil cu Windows si Mac si programe precum Photoshop, Corel sau Illustrator, pentru a facilita desenul si editarea grafica.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status